• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenin ön koltuga oturması normal mi?

Arkadaslar yolculuk esnasında şoför eşiniz ise ön koltuga sizin yerinize Kayınvalidenizin oturmasını hatta bunu annesine eşinizin teklif etmesini normal karşılarmısınız? Ben iki kere yasadim bu durumu ve bizzat eşim tarafından geri plana atıldığım için üzüldüm sizce abartıyormuyum?
ben nişanlıyken mercedesin şu arkası büyük olan vito arabası ile eşimin kuzeninin düğününe gittik Ankaradan izmire. bizim ev otobana daha yakın olduğu için ilk kaynanam , eşim , eşimin kız kardeşi , erkek kardeşi ve kuzeni binip bizim eve gelmişlerdi. önde eşimin erkek kardeşi oturuyordu bizim kapıda durunca inip arkaya geçti ben de şoför eşim diye sanırım o an el çantamı ön koltuğa koydum.
İşte arabadaki diğer kişilerle görüşüyorduk bu sırada eşim de benim ailemle selamlaşıyordu. sonra ben arkamı döndüm baktım benim kv gitmiş ön koltuğa oturmuş. Ben de çantamı almaya uzandım. " Biz sigara içenler öne siz arkaya deyip güldü" alınmayayım diye herhalde. bu arada eşimin kuzeni ve erkek kardeşi de sigara içer. :)
neyse ben geçtim arkaya oturdum. ama eşim çok sinirlendi. bişey diyemedi ben varım diye ama suratı düştü falan. neyse bi 10 dk gitmeden işte sakızdır sudur bir büfede durduk almak için. ben indim almaya sakız falan, aldım herşeyi eşim daha sonra geldi ödedi.
işte arabaya geri döndüm baktım kv arkaya geçmiş. anne geçsene öne dedim. yok burası dha rahat dedi.

Meğer ben arabadan inince patlamış eşim sen napıyosun niye böyle yapıyosun önde erkek kardeşim oturmaya devam etse aynı şeyi mi yapıcaktın? Bu arabayı ben sürüyosam tabiki benim sevdiğim kadın önde oturacak diye...

O gün bu gündür eğer şoför eşimse , kv asla öne oturmaya yeltenmez...
Hoş oturmak istese hayhay. benim için büyük bir sorun değil bu yani.

Bu biraz eşinin düşüncesiyle alakalı.

Bizim oralarda saygidandir..kayın kaynana kayinpeder kim varsa one oturur. İlk çocuğum dogdugundan beri hiç one oturamadim zaten sorun değil. .

Bırak cnm ya ön koltukta otursun sende arka koltukta bir patron edası ile otur ben şimdi çocuktan dolayı hep arka koltukta oturuyorum eşim diyo bende sizin iyice şöförünüz oldum diyo hanımefendi nereye gitmek istersiniz diyo o öyle diyince bende bi kasılıyorum ki sorma

Annesi bile olsa saygısızca bence. Ne işi varki önde, yani önde oturunca gercek manada kendini "önde" mi hissediyor? Komik. Fırsat cerme kadına geç otur

Vay anasini arkadas. Saka mi bu baslik ya. Inanilmaz gercekten. Su konuyu dert eden insanlar var dunyada. Insanlar atom parcalarken burda kaynana one oturdu çok kirildim diye yorumlar yapiyorlar. Az ufkunuzu genişletin ya, az fitne fesatlik dusunun. Ne olmus yani arkaya otursan güllerin mi dokulur? Nasil bir kafa yapisidir bu anlayamiyorum.

gelecekte bi gün oğlum beni arka koltuğa oturtuyor ön koltuga oturmami bile teklif etmiyor diye konu acacak. ahanda yaziyorum suraya....

o kadin anne be anne... ne empati yoksunu ruhu vizyonu dar insanlarsaniz ya... erkek olsam 1 dk durmam bosarim bu zihniyeti
Siz benim gelecekte nasil bir konu açacağıma nasil emin oldunuz. Bende anneyim hanimefendi anne olmayida sizden öğrenecek değilim. Esin yaninda olmasi görüşünü benimseyen oglunun esininde yaninda olmasını arzu eder. Ayrica siz benim anlattigim tek bir konudan yola cikarak edindiğim hayat tecrübelerini, hayat felsefemi ve dünya görüşümü bilmeden nasil vizyonumun dar olduguna karar verebiliyorsunuz. Onyargilisiniz sizden farklı düşünenlere de hakaretler savuramazsiniz. Erkek olsaydim demissiniz, eğer olsaydiniz bu karakterle sizi alan olacakmi ki boşayasiniz.

Bizim sulalede saygidir. Ananem ne zaman gelse öne onu oturturuz ya da dedemi. Su an kaynanam olsa, arabayla bi yere gitmemiz gerekse kendim kalkar yerimi veririm bu yuzden eger sevdigim bi insansa da. Biz oyle gorduk cunku buyukler öne :)

Vay anasini arkadas. Saka mi bu baslik ya. Inanilmaz gercekten. Su konuyu dert eden insanlar var dunyada. Insanlar atom parcalarken burda kaynana one oturdu çok kirildim diye yorumlar yapiyorlar. Az ufkunuzu genişletin ya, az fitne fesatlik dusunun. Ne olmus yani arkaya otursan güllerin mi dokulur? Nasil bir kafa yapisidir bu anlayamiyorum.
Siz ufkunuzu gelin kaynana konularını okuyarakmi genisletiyorsunuz? İnsanlar atomu parcalarken siz neyle mesgul oluyorsunuz merak ettim dogrusu?

Ben hic yaşamadım bilemem ama ben her defasında teklif ederim ayni şekilde kendi annemede yani benim için önemli bisey deil bence sizde takmayin ayrica arka plana atmak deil bence eşiniz normal karsilicanizi düşündü icin saygidan solemis olabilir annesine

Siz ufkunuzu gelin kaynana konularını okuyarakmi genisletiyorsunuz? İnsanlar atomu parcalarken siz neyle mesgul oluyorsunuz merak ettim dogrusu?

konuyu kendıne destek almak için actın uzgunum o zaman doğru yerde degılsın.
herkes kendı dunya gorusune göre yorum yapabılır bana da saldırmazsan fıkrım bu.

Pardon hanimefendi yorum yaparken sizden izin mi alacaktim? Siz on koltukta oturamamayi cok buyuk dert edinip baslik aciyorsunuz da, benim yorumum mu gozunuze batti? Yoruma acik başlık aciyorsunuz ne bekliyordunuz? Ayrica merak etmeyin benim ufkum oldukca genistir, gelistirmeye de devam ediyorum. Siz de deneyin.

Burada daha once de denk geldim bu ön koltuk konusuna, o ana kadar da hic dusunmemistim, aklima dahi gelmedi
Bizim arabada annem, babam, kv ya da kp, amca, dayi hic farketmez kim varsa buyuk o one oturur, ben teklif etmisimdir her zaman ( gayri ihtiyari yani ne bileyim buyuk olduklari için belki) esim ne der, bu konuda ne dusunur bilmem de
Hiç mevzusu gecmedi, sanirim o da bunu dert etmez, ama merak ettim sorarim akşam
Ön koltukta gidince ne oluyor ki, arka koltuk daha havali bence, geniş geniş oh

Arkadaslar yolculuk esnasında şoför eşiniz ise ön koltuga sizin yerinize Kayınvalidenizin oturmasını hatta bunu annesine eşinizin teklif etmesini normal karşılarmısınız? Ben iki kere yasadim bu durumu ve bizzat eşim tarafından geri plana atıldığım için üzüldüm sizce abartıyormuyum?

Normal değil. Eşim arabayı kullanırken arabada kim olursa olsun ben otururum. Ama mesela kardeşim sürüyorsa yanına annem oturur. Biz eşimle illa yan yana otururuz. Abartmıyorsun, bence eşinle konuş.

Ne oluyor ki öne oturunca???

Eşle daha fazla göz teması kuruluyor, mesela ışıklar da falan durunca rahatça bakışabiliyorsun :KK48: Rahatça makas alınıyor, saçı seviliyor, vites değişirken elini tutabiliyorsun falan filan... Aynı sırada oturuyorsun, birbirine EŞ oluyorsun. Açıkcası benim için eşimle oturmak bu yüzden önemli :)

öne yaşlı oturur ayıptır demişsiniz, ben de geleneksel kültürde büyüdüm ama nedense hiç öyle düşünmedim.

Araba aldığımızdan beri hiç düşünmeden ön koltuğa otururum. kv varken de başkası varken de, hiç de içimden oley yuppiiii falan yapmam, bunun bir statü olduğunu da düşünmem.
en nihayetinde ikinci şöförüm arabada, hem de eşimin yanına oturmak kadar normali yoktur gözümde.

pekii eşiniz aynı durumu kendi anneniz için teklif etse annenizde ön koltuğa otursa eşinize bozulurmuydunuz ???

Back
X