• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenin ön koltuga oturması normal mi?

Arkadaslar yolculuk esnasında şoför eşiniz ise ön koltuga sizin yerinize Kayınvalidenizin oturmasını hatta bunu annesine eşinizin teklif etmesini normal karşılarmısınız? Ben iki kere yasadim bu durumu ve bizzat eşim tarafından geri plana atıldığım için üzüldüm sizce abartıyormuyum?
Bence bunu çok takmamak lazım. Ben kayınvalideme anne sen otur derdim hep saygıdan ama yok kızım sen otur derdi oturmazdı. Sonuçta annem de gelse ya da babam saygıdan öne otur diyorum. Çok abartı bir şey değil aslında ama kayınvalide nin tavrına göre de değişebilir. Benimki çok düşünceli olduğu için ben de öyleydim.

Benim kv psikolojik olarak rahatsız.Geçenlerde bir yere gittik.Saygıdan dolayı önü Ona verdim.Onu da araba kötü etti.Bana diyor ki öne ben oturmadım diye rahatsız oldun,beddua ettin,o yüzden araba tuttu beni:KK48:Yani demek oluyor ki kvler de gelinin rahatsız olacağını kestirebiliyor.Öne oturan kvlerin çoğu geline nispet için oturuyor anlaşılan

nezaketen soruyordur normal..
hem otursun yahu ne olacak..
hala bu devirde böyle şeyleri takanlara şaşırıyorum:)

Şu anki psikolojim memlekete giderken ön koltuğu kaynanasına kaptırmış yeni gelin gibi" diye bir söz vardı o geldi aklıma. KV arabaya arada bir biliyorsa dert değil bence. Ama sütekliyse bende hoşlanmam.

Aile kültürüyle alakalı bir konu olduğu için çoğunluğa göre norm oluşturmak anlamsız.

Örneğin bizim arabamıza babam binecekse öne oturtmayı teklif ederim, aynı şekilde kv ve kp binecekse onlara da öne oturmalarını teklif ederim.

Ev gibi düşünün, evinize misafir gelince en güzel yere oturtursunuz ya, arabanıza da bir büyük binince en rahat yer ön koltuk olduğundan teklif edilir bizde.

Ama bazı ailelerde bu yok tabii.

Bence takilmayin böyle seylere. Ben kv varken hic one oturmak istemem anne sen gec derim hatta yik kizim sen gec der .sen gec sen gec kavgasi yaparız;) es senin esin yabanci biri degil ya. Toplu halde biyere gittigimizdede arkada ortaya otururum gorumcem ve kv oluyor arkadada. hatta kp im kizim sen niye hep ortaya oturuyosun cam kenarina gecsene der bende baba ben oturduğum yeri sorun etmem derim ;). Caninizi sikacak bir durum yok arka koltukta kayinvalidende ocu degil :KK5:

ben kullanır bütün sorunu ortadan kaldırırım. benim kayınvalidemin başı tuttuğu ve midesi bulandığı için öne kendisini buyur ederim.

17 senelik evli olarak şunu söyleyebilirim. ben arabayı kullanırken anamda olsun, babamda olsun, eşimin yanımda olmasını isterim. iktidar savaşı olarak algılamam. ben kocamın dizinin dibinde olmak isterim. onu da yanımda isterim. öne oturmak isteyen varsa buyur ederim.

bu benim tercihim. saygı öne buyur etmekle, arkada gitmekle olmaz.

Ay herkes anlatmış bir anı da benden. O zamanlar nişanlıyız eşimle. Sabah bir işimiz vardı beni aldı evden arabayla, işimizi hallettik, ben de önde oturuyorum haliyle. Sonra kaynana karısı aradı görümcemi hastaneye götürmüş, işimiz bitti bizi de al dedi. Biz de hastaneye gectik onları almaya. Hastanenin çıkışı da cadde üzeri trafik olan bir yer, hemen alıp durmadan ilerlicez. O güne kadar hep ön koltugu ona vermiştim tabi onun gözünde bunun bir üstünlük kurma anlamı tasıdıgını bilmiyordum o aralar saf gelinim ya, o günde caddenin ortasında arabadan inip arkaya gecmim dedim. Benim inmediğimi görünce birkaç dk arabaya binmedi ters ters eşime bakıyor. Şimdi olsa laf söylerim ama o gün minnoşluğumdan sustum bir sey demedim ama inmedim de. Caddenin ortasında bekliyoruz. Korna sesi gelince cık cık cık yaparak bindi arkaya. Yol boyunca eşime laflar soktu, benim yanımda küçük düşürmeye çalıştı, ben yokmuşum gibi davrandı surat astı.
Sonra eşime sordum niye böyle yaptı annen diye. O kayınvalidesini de oturtmazmış ön koltuga, bu sebepten kayınpederimle ne kavgalar etmiş. O zamanlar ön koltuga ben oturcam tabi ananın ne işi var diyen kadın, şimdi ön koltuga anne oturur gelin oturmaz demeye baslamış :D
Kaynanam da yaşlı değil ha şimdi 45 yasında o zamanlar 41 falan max.
Bak gene sinirlendim iki beddua yollim de gelim.

Ön koltuga oturmasa bunu düşünebilse daha iyi ama öne oturuyor diyede çok takma bırak otursun ne olacak sanki :)

biz eşim ben ve kv .şehir dışına çıktık, arkada koltuk bir tarafı dolu kv otursa sığmayacak dedim sen öne geç ben sığarım buraya, her seferinde o arkada oturur, ben arkada kv önde gittik. nereye gittiysek görenler kv ye kızdı ayıp ayıp karı koca çıkıyorlar gelini arkayaoturtmuş kendi önde diye :KK70::KK70:
ben dedim öne geç diye, ayrıca böyle takıntım yoktur. ama arabayı ben kullanırsam kayınpederi yanıma oturtmam . eşim varken hele,
eşiniz böyle bir durumu normal karşılıyorsa çokta sıkıntı yapmayın derim

Peki arabayı kadın kullanıyorsa ve kendi babasına öne oturmasını söylerse, kocası da mecburen arkaya geçerse. Bu iki kez böyle olursa, kocanın bu konuya içerleme hakkı var mı? Onun da içerleme hakkı yok diyorsanız, problem yok. O adam sizin iş arkadaşınız olsa, bu olaydan rahatsız olduğunu söylese, ona da "Bu neyin ego tatminidir ki. Kim oturursa kadını o mu kazaniyor, ne bu", " incilerin mi dökülür", "büyük o senin kayınpederin kızının yanına tabii ki de o oturur. Saygı gereği doğru olan da budur nedir bu kıskançlık" der misiniz? Derseniz problem yok, fikirlerimiz farklı ama adilsiniz. Ama bunları aynı durumdaki bir erkeğe diyemeyecekseniz, o zaman adil değilsiniz.

Ben arabayı kullanıyorsam babamı öne oturturum, eşimi arkaya. Benim için de eşim için de bu hiiiiçççç sorun değildir. Ön koltuk kimseninde tapulu malı olmadığı gibi, bir ayrıcalıkta değildir. İnanın erkekler bunu asla sorun etmezler. Bunu sorun eden malesef kadınlardır.
Şimdi ne oldu peki. Canınızı sıkmaktan öteye gitmediniz. Hayatta öylesine büyük dertler varken bu küçücük ve saçma detayla neden kafanızı yoruyorsunuz anlamadım.
Ben 25 yıllık evliyim. Asla büyükler varken öne oturmam ki eşimde kızar bu konuda bana. 19 yaşında oğlum var. Şimdi o oturur öne. Bunda büyütülecek bir şey yok. Bana Allahın izniyle bir şey olmadı, huzurumu boşuna kaçırmadım, gerginlik yaratmadım. Kafamı boşuna böyle şeylerle meşgul etmedim. Bu yüzden sizde böyle küçücük detaylara takılmayın.

bu ön koltuk savaşı sadece bizde mi var yoksa yabancılarda da var mı acaba?

ne bileyim bir ingiliz gelin k.validesi ön koltuğa oturdu diye kendini ikinci plana atılmış hisseder mi?

bu ön koltuk savaşı sadece bizde mi var yoksa yabancılarda da var mı acaba?

ne bileyim bir ingiliz gelin k.validesi ön koltuğa oturdu diye kendini ikinci plana atılmış hisseder mi?

ama bak yıllardır yabancı dizi film izlerim, hiç kv yi ön koltukta görmedim.
bence gelinler o problemi çözmüş orada.

ben öne oturuyorum da bunun sebebi benim copilot olmam.. eşime yolları ben tarif ediyorum... k.valide zaten ön koltuktan korkuyor.

aslında protokol kurallarında sağ arka koltuk üst düzey yetkilinindir. ön koltukta şoför ve en düşük kişi oturur. ilk memuriyet zamanında müdürün ön koltuğa oturacağını sanmıştım. ama bir baktım sağ arka koltuğa oturuyor. hayret etmiştim...

bu tür şeyler benim için sorun olmazdı sanırım. yani ben kimin önde kimin arkada oturduğuna dikkat etmedim bugüne kadr hiç öyle bi öncelik sırası falan mı var ? ön koltuk bi ayrıcalık mı? bu kadr basit şeyler için kendimi hiç değersiz göremem valla:KK59:

bence abartıp alınma yaşlı insanlara hürmeten ve arkada rahat edemezler diye ben de arkada otururum ve bundan da rahatsızlık duymam sen de duymamalısın bence.eşin seni arka plana atmak için değil annesinin önde daha rahat edeceğini düşündüğü için öyle söylemiştir.sonuçta sen her zaman eşinin yanına oturuyorsun bırak kırk yılda bir de kv otursun

Back
X