- Konu Sahibi mmelegim84
-
kv arkaya oturmaya yoneldiginde ben kabul etmiyorum olur mu annecim buyurun lütfen one siz oturun diyorumArkadaslar yolculuk esnasında şoför eşiniz ise ön koltuga sizin yerinize Kayınvalidenizin oturmasını hatta bunu annesine eşinizin teklif etmesini normal karşılarmısınız? Ben iki kere yasadim bu durumu ve bizzat eşim tarafından geri plana atıldığım için üzüldüm sizce abartıyormuyum?
Su on koltuk kavgasini hic anlamadim, anlamayacagim da. Bu kadar bos bir sey olabilir mi ya. Yok ben oturdum, yok annesi oturdu. Bu neyin ego tatminidir ki. Kim oturursa adami o mu kazaniyor, ne bu...
Tabikide normal annesi varken ön koltuğa senin oturman tuhaf bence. Sahsen eşim demeden annesi yada babasıyla aynı arabada gidiyorsak one oturması için ben davet ediyorum. Böyle ufak şeylere takılmayın otursun nolcak
bu ön koltuk sevdası nedir anlayamıyorum ben ya... kayınvalidem yok ama annem varsa ben hemen arkaya geçerim ön koltuğu anneme bırakırım.nolcak ki buyukler önde ben arkada eşimle aynadan bakişarak romantik takılarak gidiyoruz
Hanımefendi hayat öyle kısa ki neden kendinizi mutsuz etmek için ugrrasiyorsunuz. ?
O otursa ne olur siz otursaniz ne olur? Etrafa mutluluk saçmak için önce siz mutlu olmalısınız,
Bana göre gereksiz olan ve bu derece Basitleştirilmiş ego savaşına ne gerek var??
Tamam anlıyorum 2 kadın aynı adamı seviyor tüm sorun bu ama koltukmus vs abartılı değilmi sizin degeriniz arabada Nerede oturduğunuz ile belirlenen bir noktada mi?
Yapmayın siz insanları Sevin onlarda sizi sevecektir
Şu öne oturma merakı nedir anlamak. Öne kaynana oturunca inciler mi dökülür. Bu kendine dert yaratmaktan baska bir şey değil.
gayet normal ne var bunda büyütmüş bu güne getirmiş az murad alsın ne olacak ki
Senin öne oturman bırkere ayıp büyük o ve senın kayınvalden oglunun yanına tabıkı de o oturur.Saygı geregı doğru olanda budur nedir bu kıskançlık.
Öfff. Hanimefendi herkes sizin gibi ön koltuk takıntılı değil. Sadece ulaşım için kısıtlı zaman aralığında kullanılan bir kıçıkırık araba koltuğuna da büyüüük anlamlar da yüklemiyor. İster babası otursun, ister anası. Burada ama şu otursa da böyle mi dersiniz diye hala boş senaryolar yazıyorsunuz ya. Kim oturursa otursun, sorun yok, tamam mı?Peki arabayı kadın kullanıyorsa ve kendi babasına öne oturmasını söylerse, kocası da mecburen arkaya geçerse. Bu iki kez böyle olursa, kocanın bu konuya içerleme hakkı var mı? Onun da içerleme hakkı yok diyorsanız, problem yok. O adam sizin iş arkadaşınız olsa, bu olaydan rahatsız olduğunu söylese, ona da "Bu neyin ego tatminidir ki. Kim oturursa kadını o mu kazaniyor, ne bu", " incilerin mi dökülür", "büyük o senin kayınpederin kızının yanına tabii ki de o oturur. Saygı gereği doğru olan da budur nedir bu kıskançlık" der misiniz? Derseniz problem yok, fikirlerimiz farklı ama adilsiniz. Ama bunları aynı durumdaki bir erkeğe diyemeyecekseniz, o zaman adil değilsiniz.
Peki arabayı kadın kullanıyorsa ve kendi babasına öne oturmasını söylerse, kocası da mecburen arkaya geçerse. Bu iki kez böyle olursa, kocanın bu konuya içerleme hakkı var mı? Onun da içerleme hakkı yok diyorsanız, problem yok. O adam sizin iş arkadaşınız olsa, bu olaydan rahatsız olduğunu söylese, ona da "Bu neyin ego tatminidir ki. Kim oturursa kadını o mu kazaniyor, ne bu", " incilerin mi dökülür", "büyük o senin kayınpederin kızının yanına tabii ki de o oturur. Saygı gereği doğru olan da budur nedir bu kıskançlık" der misiniz? Derseniz problem yok, fikirlerimiz farklı ama adilsiniz. Ama bunları aynı durumdaki bir erkeğe diyemeyecekseniz, o zaman adil değilsiniz.
Öfff. Hanimefendi herkes sizin gibi ön koltuk takıntılı değil. Sadece ulaşım için kısıtlı zaman aralığında kullanılan bir kıçıkırık araba koltuğuna da büyüüük anlamlar da yüklemiyor. İster babası otursun, ister anası. Burada ama şu otursa da böyle mi dersiniz diye hala boş senaryolar yazıyorsunuz ya. Kim oturursa otursun, sorun yok, tamam mı?
evet kadın kullanıyorsa da onun babası oturur
hatta adam kullanırken annesi oturmasından daha normal olur bana göre
Konu koltuk değil. Adalet. Konu sahibi eşinin bu konuda adil olmayabileceğini ima etmiş, eşi yan yana oturtulmadı diye kızmış bir keresinde.
Bir de, üslubunuz gereksiz yere sert. "herkes sizin gibi ön koltuk takıntılı değil" demişsiniz. Bu çok önyargılı. Konu koltuk değil. Konu koltuk olmaz da "eşim bayramlarda akrabalarımı ziyaret etmemek için sorun çıkartıyor" olur, "eşim ailesine her ay 800 TL yardım yapıyor" olur, "eşim arkadaşlarımla görüşmemi istemiyor" olur, ben yine "konu sahibi aynı şeyi yapsa ne olurdu" diye düşünürüm ve aynı durumda erkeklerin bunu kabul etmeyeceğini düşünüyorsam yazarım.
Ben önyargılı olsam, alıntı yaptığım kişileri direkt adaletsiz olmakla suçlardım. Ama önyargılı olmadığım için soru sordum.
Evet, sert gorunuyor yorumum. Kusuruma bakmayin, oyle sinirli, gergin filan degilim yani, oyle cikmis. Ben bunu adaletle bagdastirmiyorum. Bu cok basit bir sey, lafi bile edilemeyecek kadar basit. Diger verdiginiz ornekler baska. Dedigim gibi, siz fazla anlamlar yukluyorsunuz bana kalirsa. Alt tarafi kayinvalideye on koltuk teklif edilmis. Buradan girip adaletten cikmissiniz. Iste ben bu kadar kafa patlatacak bir durum gormuyorum. Bana gore on koltuk, fiziksel anlamda daha rahat, daha ferat gitmek isteyenin veya buna ihtiyaci olanindir. Otesi yok, derinligi yok bu konunun. Bu kadar yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?