Kayınvalidenin ön koltuga oturması normal mi?

Bence ikinci planda hissetmeni gerektirecek bişi yok ortada. O kadın onun annesi anne. Sen gelmeden 20 küsür yıl kahrını çekmiş kadın. Birileri adaletten bahsetmiş bende örf adetlerimizden bahsedeyim. Ortamda bi büyük varken paldır küldür konuşulmaz. İster kendi annen baban ister dayın halan ister başka bi büyükle yolda yürürken onun önünden önünden yürünmez. Odaya su getirildiği zaman önce odada yaşça büyük varsa ona teklif edilir. Daha nice örf adetimiz var... Hey gidi zaman. Neleri silmiş bizden. Şimdi onunla kendini kıyaslayacak bi bu konu mu var? Otursun ne olacak? O kadının adı sırf "kayinvalde" diye mi ille de bi yarışa girmek lazım? Peki sen önde otur o da arkada otursun, kimin başı göğe erer?

Bunun kafana takılması normal, bence konuyu eşinle konuşmalısın. Mutlaka seni tatmin edecek bir cevabı olacaktır. Belki de farkında bile değildir..

Benimki teklif bile beklemez koşa. Koşa gider ön kapıya esimde bana bakar sende koş der gibi.. ben de ona bakarım ne yani Oha der gibi. . Allah koymuş taş gibi orda oturur pek rahat zaten poposuda rahatliktan büyüdü

Eşine söyle hatta sinirlen birazcık ta ... erkekler üzülmekten anlamaz biraz dişli olacaksın sadece bu konu için demiyorum genel olarak

Kaynana kendini gelinle yarıştırınca dünyanın sonu geliyorda gelinler kendini kaynanadan üstün görünce bir şey olmuyor galiba. O insanı o yaşa getirmiş olan insana oğlunun yanında oturma hakkı bile vermeme düşüncesi aşırı korkunç bir düşünce

beyın fırtınası yapıyorum babamla ve eşimle arabaya binicez şöfor benım,
babam varken eşim öne oturacak. ben gelenekselım buyukler konusunda bana uymaz.
kendi annem binse de atarım öne annemi yıne sıkıntı çıkmaz. eşim de bunun için ezilip buzulecekse kendı bilir.
valla kk bi 20 sene daha açık kalsın sizin kaynana hallerınızı de görelim.
koltuga gelene kadar daha önemlı meseleler var.

tabiki arabayı kim kullanırsa kullansın buyuk önde oturmalı bunda bi problm yok...

Vala bencede sakincasi yokdur oturmasinda ama zaten biryere de gidiyo olsak hemen one oturdugum icin sikinti yok.:)

Aslında sorun ön koltuğa oturması olmazdı benim için. Eğer oturduktan sonra güç bende havalarına girerse ön koltukta olmayı kazanmak olarak görürse, kasılırsa rahatsız olurdum. Aynı şekilde, eşim de bunu saygıdan değil de ,benim annem varken sen önde oturamazsın havasında yaparsa sinirimi bozardı anca. Yoksa problem arkada oturmak değil.

Bazi seyler var ki kural gibidir.Hic bi yerde yazmaz ama insanlarin uymasi beklenir.
On koltuk da bunlardan biri:)
One oturtunca hurmet etmis oluyorsunuz.
Oturuversin takilmayin.Esinizde yas olarak buyuk birisini on kolukta oturmasini teklif ederek saygi gosteriyor, yani o da bunun bir hurmet oldugunu dusunenlerden olmali..

Benim kayın validem melekmiş ya vallahi.Şurada kv ile ilgili ne konular okudum :) Hiç böyle bir durumla karşılaşmadım ama benim kv eşimle beni arada tutmak yakın olmamız için her şeyi yapar :) Eşim öne oturmasını teklif etseydi diye düşündüm de ne işim var benim önde arka daha rahat geniş falan diye bahane üretip arkaya geçerdi.Bence bunlar ufak tefek konular kendinize dert etmeyin..

7 yıllık evliyim.. kv binecekse eger arabamıza ben direk arka koltuğa oturuyorum. Eşim bu konuda tarafsız tek kelime etmez.. diğer türlüsü bana garip geliyor.. Rahatsız hissediyorum.

Uff on koltuk kavgasi yine.
Ablacim ön koltuk arka koltuklardan dahami cabuk variyor A noktasindan B noktasina?

gelecekte bi gün oğlum beni arka koltuğa oturtuyor ön koltuga oturmami bile teklif etmiyor diye konu acacak. ahanda yaziyorum suraya....

o kadin anne be anne... ne empati yoksunu ruhu vizyonu dar insanlarsaniz ya... erkek olsam 1 dk durmam bosarim bu zihniyeti

Ben eşim ve kv ile arabaya binersem kv kendi der. Kızim sen geç eşinin yanına otur diye..

Ne kadar abartiliyo bu konu. Tabiki oturabilir kadının da oğlu yani. Ben hep böyle konularda oğlum olsa ve bana aynı şekilde davransa nasıl hissederim diye düşünüyorum.

Kaynım yeni evlenmişti kv ile eltim aynı semtte kalıyorlar haliyle biyere gidileceği zaman aynı arabada yolculuk ediyorlar

Eltim herzaman kv den önce öne oturur sorma yada bekleme gereği duymaz yani haklida sonuçta eşi
Ama kvm çok cazgır dedigim dedik

Kv bi bayram günü eltim yoktu ogün bütün akrabalarin yanında bana dediki "Bi daha arabanın on koltuğuna sakın oturma orası büyüklerin yeri "
dedi

Bende anne bana ne diyon git koşa koşa öne oturanlara söyle dedim
Vay senmisin bunu diyen açtı ağzını yumdu gözünü bana bagirmaktan sesi kısıldı

Neymiş ben dinliycekmişim cevap vermiycekmişim (oldu canım)

Bütün akrabalar ayipladi kv yi
Ben yüzüne vurmuşum eltiyi kıskanıyormuşuma getirdi olayı

Bana demek istediği kızım sana söylüyorum gelinim sen anla demek istemiş

Ben zaten senden uzaktayim bayramdan bayrama görüşüyoruz sen öne otursan ne olur ben otursam ne olur

Tamamda ortada elti yok yüzüne söyle ne diyeceksen

Yüzüne diyemedigi lafları ortaya soyluyo çatlak kadın

Öne oturmak istiyosan ondan önce koş yani

Çok garip bi yarış içindeler sürekli üstünlük taslıyorlar birbirlerine
Sonu yok anlayacağınız

Allah a şükür ki hiç öyle bi kompleksim yok ben oturuyum sen niye oturuyon diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…