kayınvalideniz sürekli soru sorsa ne yapardınız?ını

kızı da varmış başka gelini de ama bu çekiyor ya gelmiş basiNa.. iyi kavga da etmiş didismeye alistirmis kızı. kocasıyla arasına da giriyor rahat rahat.. oğlu ya hak biliyor kendinde geline karismayi. ayip ya yaptığı. oğlu da ne desin biri annesi biri karisi. aynı evde olmak yanlış ışte insan kendi annesiyle bile yapamiyorken saygi ile davranmasi gerektigi bir baska anneye nasıl davransın zor.

kızı da varmış başka gelini de ama bu çekiyor ya gelmiş basiNa.. iyi kavga da etmiş didismeye alistirmis kızı. kocasıyla arasına da giriyor rahat rahat.. oğlu ya hak biliyor kendinde geline karismayi. ayip ya yaptığı. oğlu da ne desin biri annesi biri karisi. aynı evde olmak yanlış ışte insan kendi annesiyle bile yapamiyorken saygi ile davranmasi gerektigi bir baska anneye nasıl davransın zor.
Ama biraz bizim kız musade edıyor gıbı. Kabullenmıs. Oysa o kadr ınsan varken tek bhnlarda kalması başlı başına sacmalık

Ama biraz bizim kız musade edıyor gıbı. Kabullenmıs. Oysa o kadr ınsan varken tek bhnlarda kalması başlı başına sacmalık

acıma acincak hale dusersin deyimi yaşanmiş sanki değil mi.. sanirim calismadigi icin de bahane olmus, gerci gorumce de calismiyormus. kizi dururken gelinler bakıyor bu ülkede.

acıma acincak hale dusersin deyimi yaşanmiş sanki değil mi.. sanirim calismadigi icin de bahane olmus, gerci gorumce de calismiyormus. kizi dururken gelinler bakıyor bu ülkede.
Hastalık bu. Ben ilk yılımda hepsıne cok ıyıydım. Ailem olarak gordum ama ciddibi ameliyat olupta gercek yuLerını gorunce gerı cektım kendımı. O iyi oldugumda bana laf sokup duranlar ben mesafe koydugumda sus pus oldular. Gercı sokuyorlarsa da duymuyorum. Orta yaslarda bekar iki gorumcem var, ama sureklı eşime ''annem sıze gelsın, gelin yemek yapsın annemi cagırın yrsın'' gıbı mesajlar yazıyorlar. Bu hastalık . Sen daha hayatına yenı gıren, hastayken el kızı olarak gordugun, ama işin dusunce de gelin ailendir anneme bakaın dıyorsan hastasındır. Ama atalarımız , kadınlarımız yapmıs bunu. Ben de aımdı oglan annesı olucam. Allah benzetmesın. Varsa genımde kodlar, duzeltsın ıslah etsin:)

Ayyyy en sevmediğim insan tipi. 5 yaşında oğlum la aynı ya sorular bile aynı. Mercimek çorbası yapayımmı sana diyorum yap anne diyor. Çorbaya başlıyorum. Hımm ne yapıyorsun anne diyor çorba yapıcam dedim ya oğlum diyorum ne çorbası diye soruyor. Çocuklar ilgi isteyince böyle sorular sorarmış. Ben böyle olunca oğlumun karnını gıdıklayıp seviyorum biraz denesene bir :)
Allah iyiliğini versin adı üstünde çocuk işte :KK48:

Hastalık bu. Ben ilk yılımda hepsıne cok ıyıydım. Ailem olarak gordum ama ciddibi ameliyat olupta gercek yuLerını gorunce gerı cektım kendımı. O iyi oldugumda bana laf sokup duranlar ben mesafe koydugumda sus pus oldular. Gercı sokuyorlarsa da duymuyorum. Orta yaslarda bekar iki gorumcem var, ama sureklı eşime ''annem sıze gelsın, gelin yemek yapsın annemi cagırın yrsın'' gıbı mesajlar yazıyorlar. Bu hastalık . Sen daha hayatına yenı gıren, hastayken el kızı olarak gordugun, ama işin dusunce de gelin ailendir anneme bakaın dıyorsan hastasındır. Ama atalarımız , kadınlarımız yapmıs bunu. Ben de aımdı oglan annesı olucam. Allah benzetmesın. Varsa genımde kodlar, duzeltsın ıslah etsin:)
Benimde oğlum var ben asla böyle olmiycam oğlum neyse gelinimde o olacak hatta daha üstün tutucam ben ailemden böyle gördüm çünkü

sizin önceki konunuzu biliyorum
kaynananız yakınınıza taşındı mı ?
inşallah tasınmamıstır taşındıysa da umursamayın bütün sorumluluğu işte buradaki konu sahibi gibi kesinlikle almayın

Bide bana diyor herkes kv le yaşıyor senin gibisini hiç görmedim hiç kendini sorgulamıyor acaba benim yanlışım nerde neden bu hale geldi demiyor ama hep kendi kendine ben dört dörtlüğüm der durur en sonda diyecem madem beni beğenmiyorsun kimi beğeniyorsan onun yanına git diyecemde bu seferde kovdu beni diyecek

Evini ayır demeyelim...hmmm o zaman sırayla kalsın herkeste
evi ayır demek zaten burdan kolay olur da zor o işler
maddiyat lazım ayrı ev açmaya ne bileyim her türlü zor olur
ama dedıgınız gıbı benım de dusuncem kesınlıkle diğer çocuklarda da eşit şekilde kalması
hiç değilse sırası geldıgı tarıhı bilir kadının gideceği tarihi bilir ona göre dayanma gücü gelir
bu şekilde ölmedikten sonra kurtulamayacağını bilmek gerçekten çok korkunç

ama birde şu var zaten kendisi de yazmış bi yerde diğer çocuklara gidince gelin beni alın diye arıyormuş
yaşlılar böle yapıyor işlerine gelmiyor öle ev ev dolaşmak daha kolayı var birinin başına çörekleniyorlar
aptal değil kimse istenmediklerini bu gelinin de bir canı olduğunu sıkılabileceğini bal gibi biliyorlar ama istifleri daha önemli
kimin evine yerleştilerse orda kalıyorlar orayı ev belliyorlar diğer çocuklarına gidince misafir oluyorlar
bu kesinlikle günah ya bunu bile bile yapıyorlar benım cevremde hep böle
diğer çocuklar da rahat ediyor , dediğim gibi bir kaç günlüğüne alsalar bile biliyorlar ki misafir ve gidecek o yüzden yanında kalanın halini anlamıyorlar
valla ben çevremde göre göre artık kim ne derse desin yaşlılara merhametim kalmadı nefret ettim hepsi bencil çünkü
anlamadıklarını sanmıyorum ben sıkılır biraz da gideyim artık diye bunu düşünemediklerini hiçç sanmıyorum

konu sahibinin yerinde ben olsam ne yapardım ? kesinlikle eşime kesin bir dille diğerlerinin de bakması gerektiğini söylerdim ve hatta bütün çocukları çağırıp aile komitesi kurardım ve şu kadar sen de şu kadar sen de kalacak diye organize ederdim , eşi bence alışmış söyler söyler susar diyor karalı olmak lazım ve bunu göstermek lazım bence

sevgili Eski Hayat Eski Hayat

hatayi ayni evde yasamayi kabul ederek yapmissiniz, bu saatten sonra evi ayirma ihtimalini de yok saydiginiz icin soylenecek bir sey bulmak zor.
evine almayan eltiyi de kinamamak lazim. kendince hakli sebepleri vardir.
size dusen esinizle konusmak. sikayet ederek degil, kirilganliklarinizi desifre ederek.
devaminda da annesi icin ayri bir evin elzem oldugunu kararli bir uslupla vurgulayarak.
size yakin olur. bir studyo daire olur. neyse ne... ama kapisi ayri olur!
Gitmez ben korkarım der bazen tv izlerken diyo ay bu insanlar nasıl yanlız yaşayabiliyorlar ben olsam gündüz sıkıntıdan patlarım bunlar hiçmi korkmuyorlar, valla çıldırmamak elde değil

ama dedıgınız gıbı benım de dusuncem kesınlıkle diğer çocuklarda da eşit şekilde kalması
hiç değilse sırası geldıgı tarıhı bilir kadının gideceği tarihi bilir ona göre dayanma gücü gelir

ama birde şu var zaten kendisi de yazmış bi yerde diğer çocuklara gidince gelin beni alın diye arıyormuş
yaşlılar böle yapıyor işlerine gelmiyor öle ev ev dolaşmak daha kolayı var birinin başına çörekleniyorlar
aptal değil kimse istenmediklerini bu gelinin de bir canı olduğunu sıkılabileceğini bal gibi biliyorlar ama istifleri daha önemli
kimin evine yerleştilerse orda kalıyorlar orayı ev belliyorlar diğer çocuklarına gidince misafir oluyorlar
diğer çocuklar da rahat ediyor , dediğim gibi bir kaç günlüğüne alsalar bile biliyorlar ki misafir ve gidecek o yüzden yanında kalanın halini anlamıyorlar
valla ben çevremde göre göre artık kim ne derse desin yaşlılara merhametim kalmadı nefret ettim hepsi bencil çünkü
anlamadıklarını sanmıyorum ben sıkılır biraz da gideyim artık diye bunu düşünemediklerini hiçç sanmıyorum

konu sahibinin yerinde ben olsam ne yapardım ? kesinlikle eşime kesin bir dille diğerlerinin de bakması gerektiğini söylerdim ve hatta bütün çocukları çağırıp aile komitesi kurardım ve şu kadar sen de şu kadar sen de kalacak diye organize ederdim , eşi bence alışmış söyler söyler susar diyor karalı olmak lazım ve bunu göstermek lazım bence
Eski Hayat Eski Hayat

Aynen öyle tabi adamın umrundamı sabah çık akşam gel bide bana demezmi annemle sert konuşuyorsun dedim annen malesef konuşmaktan anlamıyo gel sen evde 2 gun otur bakalım annene tahammül edebilecekmisin çok büyütüyorsun dedi ve gitti

Eski Hayat Eski Hayat evi ayırmanın mümkün olmayacağını tahmin ediyorum ama diğer çocuklarında kalma ihtimali hiç de uzak değil ve gayet normal
kaç sayfa olmuş yazılmış birkaç sayfa daha yazılır ve konunuz arka sayfalarda unutulur gider , peki siz çözüm olarak ne düşüyorsunuz ? burda iki tane çözüm yolu var herkes biliyor ya ayrı ev ya da diğer çocuklar da sıra ile bakacak

bence artık eşiniz sizi sallamıyor kararlı olmanız lazım
diğer çocukları hiç gelmiyor mu ? kesin geliyorlardır anacıklarını özleyip anamız burda diye hazır yiyiciliğe gelmeyi biliyorlardır değil mi?
işte hepsi bir araya geldiği zaman da pat diye konuyu açın ''böle böle bu iş bana artık zor gelmeye başladı hadi bakalım herkes taşın altına elini koyacak , anne sen de bencilliği bırakıp biraz rahatından ben nasıl verdiysem taviz vereceksin, herkes evinde bir odasını kaynana /anne odası yapacak herkeste birer ay kalacak bende yoruldum '' deyin bakalım
bu baştan atma değil vizdansızlık hiç değil

dediğim gibi size çözüm lazım haa ama çözüm yollarını reddedip sadece yazıp dertleşmekse niyetiniz en fazla bir kaç sayfa daha yazılır burda sonra aynı hayatınıza devam edersiniz

Canım valla gitmez çünkü burda akşama kadar kumanda elinde diger yerlerde çekiniyormuş kendi geçengün dedi ben alışmışım buraya başka yerlerde kendimi misafir gibi hissediyorum diye

Aynen öyle tabi adamın umrundamı sabah çık akşam gel bide bana demezmi annemle sert konuşuyorsun dedim annen malesef konuşmaktan anlamıyo gel sen evde 2 gun otur bakalım annene tahammül edebilecekmisin çok büyütüyorsun dedi ve gitti
aynen işte evden çıkıp çıkıp gitmek kolay bir söyler iki söyler oturur aşağı diyor bence
ne güzel anasına bakan biri var arada söylense de mecbur diyordu ama mecbur değilsiniz

Canım valla gitmez çünkü burda akşama kadar kumanda elinde diger yerlerde çekiniyormuş kendi geçengün dedi ben alışmışım buraya başka yerlerde kendimi misafir gibi hissediyorum diye
işte sizdeyken de misafir ama anlamıyor bunu
bir yere çöreklenmek kolay geliyor , diğerlerinin de işine geliyor annemiz misafir bizde diye
bu olay bitmeli o da şöyle olur ; herkes evinde bir odasını kaynana/anne odası yapacak ve kadın diğer çocuklarına gittiğinde bir odası olacak ,sizin evde yok mu mesela odası siz nasıl evinizin düzenini ona göre uydurduysanız diğerleri de uyduracak ve orayı da benimseyecek kadın

Bu bu sekılde olur kimse kusura bakmasın vallahi büyük konuşmak olasın ama başka eltim ve görümcem varken ben asla yaşamazdım sürekli

Merhaba arkadaşlar 6 yıllık evliyim kp yok kv daha önceden büyük oğlunun yanında kalıyordu ama ben evlendikten sonra eşiminde isteğiyle yanımıza taşındı aynı evdeyiz annemin ağzı var dili yok derdi ilk başlarda daha az konuşurdu yaklaşık 4 senedir sürekli konuşuyor ve soru soruyor eşimle kendi aramızda konuştuğumuzda bile hemen araya giriyor ne oldu ne dedi sen ne dedin örneğin yemek yapıyorum ocakta çorba var bildiği halde bu nedir ne çorbasıdır ne koydun içine tv izleyemiyorum artistleri soruyo ne dedi ne yapıyor tv le konuşuyor ne bulsa konuşuyor yav insan hiçmi yorulmaz ailem aradığında kimdi ne dedi ayyyy gına geliyor artık kuru bir bezi alıp saga sola sürüyor sonra kimi görse bütün evi temizledim çok yoruldum diyo geçenlerde kahvaltı yapacaktım akşamdan çöp torbasını bağladım oda açmayamı gitmiş ne baktım kadın bana diyo çöp torbasını sıkı bağlamıştın bende dedim,kahpenin kızı nasıl sıkı bağladın ben şok geçirdim kime dedin dedim sana dedim dedi ben o sinirle açtım ağzımı yumdum gözümü bide bana utanmadan demezmi ben öyle dedim diye sen bana bağırdın,açıkçası çıldırmamak elde degil bütün gün temizlik yapıyorum bide demezmi ben olmasam evi bok götürür diye akşama kadar tv izliyor elinde örgü eşim işten gelincede uzanıyor hastayım diyor hergün tartışmaktan bıktım çok soru sorma bana dedim bugun ben senin gibi gelin hayatımda görmedim diyo artık anne bile demiyorum büyük gelinini övüyo gelinde arkasından neler diyor neler yanına gelincede annem annem diye geziyor diger eltim evine bile almıyor daha neler varda zaten çok uzun oldu siz olsanız ne yapardınız evini ayır demeyin hanım efendi yanlızlıktan sıkılıp korkuyormuş
benim görümcem böyle birkaç ayda bir iki gün görüşüyoruz bana fenalık gelıyor
annemi babamı kardesımı
kardesimin karısını kardesıkın karısının sevgılısını annesını babasını
sitemızın kac blok oldugunu
etrafımızdakı marketlerın kacta kapadıgını
kapıcımızın hangı blokta oturdugunu , yonetıcımızın hangı blokta oturdugunu ve ıkısının de nerelı oldugunu
hayatında ılk defa düğünümüzde gordugu yakın arkadaslarımın daha oncekı gecmıslerını, cocuklarını, kv lerini, eşlerini, ikinci üçüncü cocuık dusunup dusunmedıklerını
benım ne kadar kazandıgımı
kardesımın ne kadar kazandıgını
gunluk kac adet fatura kestıgımızı
ne kadarının kar ne kadarının zarar oldugunu
daha yazsam sayfalaaaaaaaarrrr alır
ben dayanamıyorum
ben merak etmıyorum , bilmiyorum da bunları dıyorum ama karsılıgında kahkaha atıyor
şaka sanıyor
ben tahammul edemıyorum
eşimi aradıgında da en az konusması 40 dakika yani düşünün , eşim sadece hıhıhı hı hı diyor ama kadın susmuyorrrrr

çok sinir bozucu , siz de acık acık soyleyın belkı defalarca soylemenız sonunda anlar
bizimki anlamadı ama

K.validenin yaşı kaç bilmiyorum. Ama bazı yaşlılar çocuk gibi oluyorlar. Çocuklarda sorar ya bu ne şu ne diye... öyle olmuş. Çocuklar aynı şeyi yapınca. Bende onlar gibi soru sormaya başlıyorum. Belki sizde de işe yarar.

Allah sabır versin. En iyi yol işe başlayıp bakıcı tutmak. Bakıcı hem bebeğinizle hemde k.validenizle ilgilenebilir. Akşam yine birlikte olursunuz.

Böyle seçenek yoksa her çocukta eşit kalsın.

Dünyanın sonu zor derler... yaşlanmak zor.

Back
X