Yani zor bir karar olmalı arkadaşınız için. Allah rızası için bakacak o anneye artık kendi vicdanı merhameti için. Eşinin hatrı için.. Bunları düşünmeli yoksa nefsine iyice ağır gelecektir. Zamanla yüreğinin de yumuşamasını kötü anılarını unutmasını mutlu olmasını diliyorum
Benim kv çok miy miy bişey grip olsa ölüm döşeğinde gibi davranır kanı eksik çıksa kanser moduna girer bu huyundan nefret ediyorum tek kalsa halini dusunemiyorum sırf o hastalık hastası halinden dolayı içten istemezdim ama empati yoluyla yanıma alırdım çünkü bigun bende annemi böyle durumda tek yasamasina gönlüm razı olmaz eşime saygı duyar alirdimArkadasimin kayinpederi vefat etti kayinvalidesi de baska sehirde duruyor ve yanliz olacagi icin kocasi tamamen annesini yanina almak istemis ama arkadasim pek mutsuz . Neyse kv geldi iki ay durdu gitti bir kac ayligina simdi tekrar gelecekmis. İki uc ay dursun gitsin diyo arkadasim zamaninda bana cok cektirdi her isi bana yaptirdi ben hamileyken agir tasitti cocugum düştü o sebep oldu kv diyor. Ama simdi yanliz kaldigi icin guler yuzlu davranıyormus gelmek icin. Siz olsaniz bu durumda ne yapardiniz buradakiler eski konularimi bilir bendr kv ile ayni binada oturdum resmen bunaldim kactim. Acaba ben olsam napardim diyorum esim annemi getiririm yanliz birakmazdim dedi ona sorunca :) bu arada benim kv yanliz korkan biriymis kendi demisti
Sizin ebeveynlerinden biri vefat etse kocanız ne yapardı? Yanımıza alalım mı derdi,bakıcı tutalım mı derdi,ablanlar alsın mi derdi?? Konu sahibinin de yapması gereken kendi kocasının tepkisini vermek,bence.Acaba ben olsam napardim diyorum esim annemi getiririm yanliz birakmazdim dedi ona sorunca :)
Ayrı evde oturmasını isterim, aynı evin içinde çok zor. Ne kadar iyi birisi olursa olsun, evimde rahat edememArkadasimin kayinpederi vefat etti kayinvalidesi de baska sehirde duruyor ve yanliz olacagi icin kocasi tamamen annesini yanina almak istemis ama arkadasim pek mutsuz . Neyse kv geldi iki ay durdu gitti bir kac ayligina simdi tekrar gelecekmis. İki uc ay dursun gitsin diyo arkadasim zamaninda bana cok cektirdi her isi bana yaptirdi ben hamileyken agir tasitti cocugum düştü o sebep oldu kv diyor. Ama simdi yanliz kaldigi icin guler yuzlu davranıyormus gelmek icin. Siz olsaniz bu durumda ne yapardiniz buradakiler eski konularimi bilir bendr kv ile ayni binada oturdum resmen bunaldim kactim. Acaba ben olsam napardim diyorum esim annemi getiririm yanliz birakmazdim dedi ona sorunca :) bu arada benim kv yanliz korkan biriymis kendi demisti
76 yaşındaymışKişiden kişiye değişir bence bu durum
Anneannem yıllardır yalnız yaşar, kendine bakabildi maddi manevi
Bakamayacak durumda olanın gelmesi gerektiğini düşünüyorum
Kendi annesi de o durumda olabilirdi.
76 yaşında kadın. 76Annem yalnız yaşıyor. Abim ve gelinimiz de çağırır gel kal diye ama herkesin evi ayrı der annem gitmez. Ilk evlenirkende herkes yanına al beraber oturun dedikce annem hayır istemem dedi. Ara sira hepimize gelir 1 hafta falan kalır döner evine. Ama uyumsuz ve anlayissiz bir kayınvalide ise hic beraber oturmasin. Ilk baslar yumusak davransa bile bir sure sonra eski haline doner.. burda iş kocanızda degil kaynana da bitiyor.
Herkes aynı dinclikte değil. Bizimki 80 yaşında duvara tutuna tutuna yürür,tuvalete bile zor bela ulaşırdı . Değil ki tek kalacak.Benim anaannem 93 yaşına kadar kendi evinde durdu. Her işinide kendi yapti. Ben yaslandim diye kendini bırakmadı. Kendi evim kendi Cumhuriyetim derdi.
yaşlanınca nasıl bir psikolojiye gireceğini bilemezsin.gucluyken atip tutmak kolay. Bakıcı da oldukça masraflı. Herkesin gücü yetmez. Güç yeterse evinde bakilmasi arada ziyaret edilmesi iyi seçenek. Ama dediğim gibi çok zorSizin ebeveynlerinden biri vefat etse kocanız ne yapardı? Yanımıza alalım mı derdi,bakıcı tutalım mı derdi,ablanlar alsın mi derdi?? Konu sahibinin de yapması gereken kendi kocasının tepkisini vermek,bence.
Ne güzel,adam evde bile durmayacak, tüm bakım,tum gün ilgi kadında. Ama hayırlı evlat oalrak annesini eve getirip sevap pointleri ,ovgulerini oğul toplayacak. Şaka gibi:)
Benim arkadaşımın babaannesi de dili ağır, erkek sevdalısı bir kadın. Zamanında tüm çocukların evliliklerini bir bir sarsmis. Nicedir kocası ölmüştü zaten ama genelde kendi evindeydi,sırayla çocuklarda kalırdı. Şimdi elden ayaktan düştü, kimse evine almak istemedi. Yatılı bir bakıcı tuttular, her çocuk iyi bir miktar ödüyor aylık.
Ama babaanne bakıcısına kök söktürüyormus. Oğulları ziyarete geldiğinde gelinlere sohbet etse kadına bağırıyormus.
Onu görünce ne doğru bir karar verdiklerini anlamışlardı...
Bu arada benim ananemin de sekseninde öldü çok sevdiği esi. Annem yalvardı resmen yanına tasinsin diye, kadın 'ne isim var,benim evim burada,balkonda gelene geçene selam veriyorum,bahçem burada. Hiç de gelemem' dedi, sert tavrını koydu.
Ben de istemezdim herhalde, kendime ait olan evi kapatıp çocuklarımın bir odasina sığınmak...
Bence en iyisi yatılı bakıcı. Kıyın paraya, içiniz rahat etsin
bana agır tasıttı cocugum dustu kısmına ınanmıyorum benArkadasimin kayinpederi vefat etti kayinvalidesi de baska sehirde duruyor ve yanliz olacagi icin kocasi tamamen annesini yanina almak istemis ama arkadasim pek mutsuz . Neyse kv geldi iki ay durdu gitti bir kac ayligina simdi tekrar gelecekmis. İki uc ay dursun gitsin diyo arkadasim zamaninda bana cok cektirdi her isi bana yaptirdi ben hamileyken agir tasitti cocugum düştü o sebep oldu kv diyor. Ama simdi yanliz kaldigi icin guler yuzlu davranıyormus gelmek icin. Siz olsaniz bu durumda ne yapardiniz buradakiler eski konularimi bilir bendr kv ile ayni binada oturdum resmen bunaldim kactim. Acaba ben olsam napardim diyorum esim annemi getiririm yanliz birakmazdim dedi ona sorunca :) bu arada benim kv yanliz korkan biriymis kendi demisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?