Kayınvalideniz ?

Kayınvalideniz sizi kırar mı yoksa istediğinizi size verir mi ?

• Hayır asla vermez.

OY: 25 19,4%
  • Kırmamaya özen gösterir.

OY: 104 80,6%

• Ankete Katılan
    129
  • Anket Kapalı .
İstemedim.
Ama isteseydin anında verirdi, eminim.
Kendi eşyasını değil ama, bana hediye almaya, yapmaya heveslidir kendisi.
Almam, istemem dediğim halde çokça şey almıştır hep.
Eli açık, gönlü bol, gelinine elinden gelenin en iyisini vermek, öyle yaşatmakla mutlu da olur sağolsun.

Ben şuanda görüşmüyorum da,kendisi benim mıh gözlü olduğumu bilir
Ayy ne güzelmiş buu demistim bir şişe vardı su sisesi gibi
Verdi
:)
Dolabini yerlstiriyorduk bluz vardi verdi
Hic istemem ben ama o verir. Hediye alır tatile gider hediye alir evime gelirdi tatli vs alır ama bende ona hediye alırdım bisey gordugunde bende aa ne guzelmis diye gidip alıyordum kendine yazık bir yeri şişmesin diye :)

Dimi bende öyle düşünüyorum.bir de derim ki bu kız kaç yıllık evli evlenirken bile birşey istemedim. İlk defa benden birşey istedi diye düşünüp kırmazdım.
Öyle düşünmeyin, 24 yıllık evliyim kayınvalidemden birşey istemedim, isteseydim de vermeseydi kırılmazdım çünkü ben de ona istediği birşeyi vermemiştim, değerimi de vermediği eşyayla ölçmem doğrusu.

Bu konularda hakkını yemem hep vericidir. Evimde eksik görsünler alir getirirler ama yiyecek ama baska bir ihtiyac. Gel gelelim torununa bir elbise almaz iste oyuncak gibi baska baska seyler alir :) onu da oyle kabul ettim. Misal 3lu karton kutu almis zamaninda 3 cocuguna verdi bekar oğluna bile ayirmisti sevgilisine gonderdi geçende.

Merhabalar. Sorum var size sadece hanımlar. Siz hiç kayınvalidenizden birşey istediniz mi ? Evindeki eşya olur vs .herhangi bişey Tepkisi ne oldu ?
Ben istemem herşeyi eski ev almış başını gidiyor o derece ama istesem verir heralde sanmam yok diyeceğini

Kendince adilane bir bölüşüm yapmış ..Bir takımı ikiye böldugun ve iki eltiye verdiğin zaman iki eltinin sürekli diğerinde kalan eksik parçaya imrenecegini düşünememiş.Ama bunu sana değer verme -vermeme göstergesi olarak kriter alma...hiç boşuna sıkma tatlı canını da ...begenmedigin bir hediyeyse sana verilen kaldır gözünün önünden kullanma bile,ama beğendiğin birseyse de bu şekliyle kullan/başka bir parçayla kombinle...ama seni mutlu ederse oğlunu da mutlu edeceği yönünde ki dusunceni de değiştir...

Onun her odasında televızyon var, hepsıde gayet buyuk ekran. Daha sonra odalarda bölme ıslemı yapınca odasına buyuk gelen televızyonu kaldırıp kenara koydu. Bende ıstedım , bızdekı kucugu verıp onun buyugunu çocuk odasına almak ıstemıstım. Vermedi
Hacılıktan aldığı zemzem suyunu dağıtma tepsısını verdı ben cok begenınce.
Kullanmadıgı klıma avıze halı bılumum bıseyler verdı
Genel olarak malı kıymetlıdır vermez dıyebılırım

Evlendikten bir yıl sonra yaz tatilinde kalmaya gitmiştik
Bize saçma sapan bir yatak hazırlamıştı
Halbuki ilk evlendigimde gelin yatağı diyerek süslü çarşaf pike falan sermislerdi ve onların bana Özel yapıldığını biliyordum

Tabi ben sinir oldum o hazırladığı saçma yatağı görünce
Çift kişilik yatağa tek kişilik çarşaf sermiş, yatağın kenarları açıkta. Güya üstümüze alalım diye de tek kişilik küçücük bir battaniye sermiş ama kendinden geçmiş battaniye diyecek hali kalmamış. Ta kendisinin çeyizlik battaniyesiyms.

Tabi ben sinirden uyuyamadım sabaha kadar. Biz evlenirken annem bohça yapmıştı kv ye. İçinde annemin kendi diktigi çift kişilik nevresim takımı da vardı.
Sabah olunca ben de onu istedim. Anne yatağa serecek bişey yoksa en azından onu ver de serelim bu tek kişilik çarşaf olmamış böyle dedim
Kaynanam da "ama o benim veremem." Dedi.
Dikkatinizi çekerim eve bile istemedim
Orda kalırken doğrudan düzgün yatakta yatalım dedim sadece.

Cok beğendiğim bir kac mutfak eşyası yeni almıştı hiç kullanmamış çok güzelmis dedim valizimde gördüm sonra veriyor yani süs eşyalarını begendım onlarıda düşünmeden verdi.

Eski bir halın varsa verir misin dedik ilk evlendiğimizde halımız yoktu fayansta oturuyoduk
Vermedi

Hali mevzusu bizde de olmuştu.
Tayinimiz çıkınca eski eve göre daha büyük bir eve taşındık. Masraf olmasın diye de anneme kardeşime kv ye falan söyledik fazla halı veya perdeniz varsa bize verir misiniz diye.

Kaynanamin evinde salonun iki farklı halı takımı var. Yenisini sürekli kullanıyor.
Eskisini çocuklar torun falan geleceği zaman seriyor.
Fazla halın var mı dedik "şu var" dedi salonun yedek kullandığı eski halısını gösterdi. Ben de verecek zannettm
Eşyalar geldi eve yerleştik, ben de anne o halıyı alabilir miyiz dedim
"Kızım sen beni yanlış anladın. Ben veririm demedim sana. Ben onu kullanıyorum veremem." dedi.

Sonrasında bize geldiğinde de onun yattığı oda da halı yok diye söylendi durdu. Çok soğuk buraya bir hali alsanız üşüdüm ben falan dedi.
Benim annemden getirdiğim eski halıyı serdigim odaya da bu hali buraya uymamış dedi
Ben de "biz uyani değil olani kullanıyoruz" dedim.

Çocuğum istesin gider en güzelini alırım, param yoksa evdeki en iyisini veririm ya

Evlenirken bize gelin yatağı diye yaptırdığı çarşaf nevresim pike falan vardı. Onları bile zorla aldım.

Her gittiğimizde saçma sapan yatak hazırlıyordu. Ben de en son dayanamadım sordum. "Sen bize gelin yatağı yaptırmıştın nerde o takım niye onu kullanmıyoruz." dedim.
O da " ama o eskir öyle günlük kullanılmaz" dedi.
Daha bir yıllık evliydim o zaman.
"Ben hala yeni gelin sayılırım o da benim gelin yatagim olduğuna göre çıkar ben onu kullanmak istiyorum " dedim.

O Zaman çıkarıp vermişti ama üç yıl her gittiğimizde lafını yaptı. " Siz bunu böyle kullanıyorsunuz ama o eskiyor" dedi.
Ben de "bizden sonra diğer gelinlere mi vermeyi düşünüyorsun" diye sordum.
" Yoo o senin niye vereyim onlara da yeni yaptırcm." dedi.
Ben de "iyi o zaman bırak da istediğimiz gibi kullanalım." dedim

Hatta taşınınca da hepsini aldım kendi evime getirdim.

Zaten bir parçayı sana vermiş demekmiş diğer paracyj da ayırmış diğer gelinine kadın biraz adaletli olmuş bence sen alınganlık yapmışsın hatta şimdiden elticilik olmuş biraz

Çocuğum istesin gider en güzelini alırım, param yoksa evdeki en iyisini veririm ya

İnan aynı şeyi ben de kendi kendime söyledim. O tavrı çok zoruma gitti ağladım.
Perde diye de bize taa kendi ceyizinden kalan hani şu desenli renkli nostaljik milli perdemiz var ya onu çıkardı verdi.
Nasıl zoruma gitti.

Çok ağladım. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Amin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…