O da iyiPara istiyoruz veriyor
Vermesinden ziyade seni kırmamaya çalışması bence büyük bir lütuf. Ne güzel kıymetini bilin.Ben hiç istemedim daha çok annem bana vermeye çalıştı evine biblo fln alır ertesi gün gelir evime altlı üstlü oturuyoruz.elinde aldigi biblo bunlar senin evine daha cok güzel olur der bide ben renkli canli pijama fln cok severim mutlaka alir bana evime tadilat yapmaktan cok hoslanir didem der gel şurayı yapalım annem der elinde alçiyla fln gelir benim annem olmadığı için var ama yok diyelim.öyle güzel bir kadına annemmm demek harika bisey mükemmel biri.evinde değerli çok eşyası vardı 40.50 senelik biblolar fln evlenirken hep bana verdi valalaha bende gözüm gibi bakıyorum
Ne güzel seviyorum böyle gönlü geniş insanları. Allah daim etsin..İstemedim.
Ama isteseydin anında verirdi, eminim.
Kendi eşyasını değil ama, bana hediye almaya, yapmaya heveslidir kendisi.
Almam, istemem dediğim halde çokça şey almıştır hep.
Eli açık, gönlü bol, gelinine elinden gelenin en iyisini vermek, öyle yaşatmakla mutlu da olur sağolsun.
Eşyaya benden daha fazla değer veriyormuş mune ben onu anladım.Öyle düşünmeyin, 24 yıllık evliyim kayınvalidemden birşey istemedim, isteseydim de vermeseydi kırılmazdım çünkü ben de ona istediği birşeyi vermemiştim, değerimi de vermediği eşyayla ölçmem doğrusu.
Değeri gözümde sonsuz bana yaptıklarını kendi annem yapmadı değer verdiğim bir eşim birde kayın validem ve kayınbabamVermesinden ziyade seni kırmamaya çalışması bence büyük bir lütuf. Ne güzel kıymetini bilin.
Şıklara parayla vermeyi de ekleseydiniz keşkeMerhabalar. Sorum var size sadece hanımlar. Siz hiç kayınvalidenizden birşey istediniz mi ? Evindeki eşya olur vs .herhangi bişey Tepkisi ne oldu ?
İmrenmek değil ki benimki. Ben onun o parçası olduğunu ve onun başkasına ayrıldığını bile bilmiyordum. Ben birşey istemem kayınvalidemden samimiyetim de yok zaten okadar. Ama ilk defe boş bulunup istedim beni kırmayıp verebilirdi onu her kime vermeyi planladıysa yerine başka çook şeyi var vereceği . Bilemiyorum bir eşya için kıramam ben kimseyi. Heleki bu kadar net veremeyeceğini söylemesine kırıldım. Ama hep övünür mesela kızıyla kv şunu aldı bunu aldı, onu verdi. Sen ne yaptın bitini vermedin gelinine demek istiyorum.Kendince adilane bir bölüşüm yapmış ..Bir takımı ikiye böldugun ve iki eltiye verdiğin zaman iki eltinin sürekli diğerinde kalan eksik parçaya imrenecegini düşünememiş.Ama bunu sana değer verme -vermeme göstergesi olarak kriter alma...hiç boşuna sıkma tatlı canını da ...begenmedigin bir hediyeyse sana verilen kaldır gözünün önünden kullanma bile,ama beğendiğin birseyse de bu şekliyle kullan/başka bir parçayla kombinle...ama seni mutlu ederse oğlunu da mutlu edeceği yönünde ki dusunceni de değiştir...
Tv olmaz canım pahada yüksek verirler mi geline, tepsiyle gönlünü almış ama yineOnun her odasında televızyon var, hepsıde gayet buyuk ekran. Daha sonra odalarda bölme ıslemı yapınca odasına buyuk gelen televızyonu kaldırıp kenara koydu. Bende ıstedım , bızdekı kucugu verıp onun buyugunu çocuk odasına almak ıstemıstım. Vermedi
Hacılıktan aldığı zemzem suyunu dağıtma tepsısını verdı ben cok begenınce.
Kullanmadıgı klıma avıze halı bılumum bıseyler verdı
Genel olarak malı kıymetlıdır vermez dıyebılırım
Bende ona verecektim , o bana markasız bır tv verecektı ben ona samsung :)Tv olmaz canım pahada yüksek verirler mi geline, tepsiyle gönlünü almış ama yine
Ben bir anne olarak anlayamıyorum evlada yapılan bu davranışı. Benimki de böyle. Hep dua ederim kaynanam gibi bir anne olmayayım inşallah.Evlendikten bir yıl sonra yaz tatilinde kalmaya gitmiştik
Bize saçma sapan bir yatak hazırlamıştı
Halbuki ilk evlendigimde gelin yatağı diyerek süslü çarşaf pike falan sermislerdi ve onların bana Özel yapıldığını biliyordum
Tabi ben sinir oldum o hazırladığı saçma yatağı görünce
Çift kişilik yatağa tek kişilik çarşaf sermiş, yatağın kenarları açıkta. Güya üstümüze alalım diye de tek kişilik küçücük bir battaniye sermiş ama kendinden geçmiş battaniye diyecek hali kalmamış. Ta kendisinin çeyizlik battaniyesiyms.
Tabi ben sinirden uyuyamadım sabaha kadar. Biz evlenirken annem bohça yapmıştı kv ye. İçinde annemin kendi diktigi çift kişilik nevresim takımı da vardı.
Sabah olunca ben de onu istedim. Anne yatağa serecek bişey yoksa en azından onu ver de serelim bu tek kişilik çarşaf olmamış böyle dedim
Kaynanam da "ama o benim veremem." Dedi.
Dikkatinizi çekerim eve bile istemedim
Orda kalırken doğrudan düzgün yatakta yatalım dedim sadece.
Aynı benimki. Mide bulandırıcı derecede pinti.Hali mevzusu bizde de olmuştu.
Tayinimiz çıkınca eski eve göre daha büyük bir eve taşındık. Masraf olmasın diye de anneme kardeşime kv ye falan söyledik fazla halı veya perdeniz varsa bize verir misiniz diye.
Kaynanamin evinde salonun iki farklı halı takımı var. Yenisini sürekli kullanıyor.
Eskisini çocuklar torun falan geleceği zaman seriyor.
Fazla halın var mı dedik "şu var" dedi salonun yedek kullandığı eski halısını gösterdi. Ben de verecek zannettm
Eşyalar geldi eve yerleştik, ben de anne o halıyı alabilir miyiz dedim
"Kızım sen beni yanlış anladın. Ben veririm demedim sana. Ben onu kullanıyorum veremem." dedi.
Sonrasında bize geldiğinde de onun yattığı oda da halı yok diye söylendi durdu. Çok soğuk buraya bir hali alsanız üşüdüm ben falan dedi.
Benim annemden getirdiğim eski halıyı serdigim odaya da bu hali buraya uymamış dedi
Ben de "biz uyani değil olani kullanıyoruz" dedim.
Benim otuma odamda halı yoktu üstelik wşimşn ailesi çok varlıklıdır allah daha çok versin dicem de kimseye faydası yok vermesin daha fazlaSenin paylaştığın ornekten sonra kayinvalidemin ellerini öpmek istedim
Elticikle ne ilgisi var olayın lütfen anlayın biraz empati yapın.söz konusu kime vereceğinin önemi yok sorun benim ilk defa birşey istemem ve beni katiyetle reddetmesi.18 yaşındaki çocuktan bahsediyoruz daha.Zaten bir parçayı sana vermiş demekmiş diğer paracyj da ayırmış diğer gelinine kadın biraz adaletli olmuş bence sen alınganlık yapmışsın hatta şimdiden elticilik olmuş biraz
Bu tavır insanın zoruna gidiyor, allah gerçekten muhtaç etmesin bir kaşık su vermez bunlar bana. Anlayan anlıyor anlamayan elticiliğe başlamışsın diyor.İnan aynı şeyi ben de kendi kendime söyledim. O tavrı çok zoruma gitti ağladım.
Perde diye de bize taa kendi ceyizinden kalan hani şu desenli renkli nostaljik milli perdemiz var ya onu çıkardı verdi.
Nasıl zoruma gitti.
Çok ağladım. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Amin.
Süperkayınvalidem yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?