Kayınvalidenize 'Anne' derken ne kadar samimisiniz?

ben kendi anneme söylermiş gibi içten ve samami söylüyorum valla çünkü çok severim annemi (kaynanamı) anne derim hep kaynana lafı hiç hoşuma gitmiyo

"anne" kelimesi çok kutsal bir kelime ve beni doğurmamış, büyümemde katkı sağlamamış birinin bu kelimeyi duyma hakkı olduğuna inanmıyorum.
kimse bir başkasını 'oğlunun eşi bile olsa' kendisine anne demeye mecbur etmemeli.

ben de 11 senedir bir türlü alışamadım ve alışamayacağım kayınvalideme anne demeye. gelinim de bana anne demesin mümkünse.

benim kaynanam dunyanin en iyi insanidir altini cizmek isterim______

cokk istememe ragmen malesef diyemiyorum "anne"

bende diyorum amazorla eşim burnumdan getirdi tabi anasıda fitledi içimden gelmiyo zaten mecbur kalmdkça demiyorum annem mi kaybeidnce zaten hiç içimden gelmedi kendi çocuklarna annem annem der bana gelince adım söyler
biriyle tanıştırırken de oğlumun eşi der zaten bunun yüzünden taaa ayrılma asamasına bile geldik o yüzden gıcık oluyorum her söylememde

İlk zamanlar öz annem gibi annecim derdim anne demezdim hiç ta ki eşimle arama girmeye çalışıp boşandırmak için efor sarf edene kadar..Ki buna rağmen anne dedim annecim dedimm..Bana yalandan diyorsun dedi gösteriş için dedi ki sabahtan akşama kadar yalnızız onun da benim de eşim çalışıyor..Canımı yaktı ve anladım ki kayınvalide her zaman kayınvalidedir..Annenin zerresi olmazmış..Zorla kazıdı aklıma ruhuma..Şİmdi mi sadece eşimin annesi hepsi bu bundan ötesinin zerre mislini hak etmiyor yazık ki hak etmiyor..Ve kötü olan her yüzüme gülüşünde herşey düzeldi sanıyorum ama aldanıyorum..Artık aldanmayacağım ve yaptıklarını unutmayacağım ki bir daha canımı yakamasın..

Son düzenleme:
ben anne demeden once adini soyluyorum, ....... anne diye direk anne demek zor geldi basta, sonrada bu sekilde hitap etmeye alistim. samimiyeti sorarsaniz eger, benim o kadar anne dememe ragmen o bana bi kere bile kizim dememistir malesef hatta adimi bile anmaz direk konusur.. kayinbabamda aynen oyle.. ben saygida kusur etmiyorum annem yerine koydum bastan beri ama malesef ne olursa olsun kaynana kaynanadir yeri gelince cok guzel laf sokuyorlar

Hiç samimi değilim tamamen yapmacığım...

Bununda farkında zaten benim Peri Anne'ciğim:82:

Rica ettikleri için söylüyorum.
Yetiştirilme şeklimle alakalı ama, kendi anne babam küçüklükten beri isimleriyle hitap ettirdiler bana, sıfat ikinci plandaydı hep, kaç kere azar yemişimdir "anne baba deme bizim bi ismimiz var" diye :)
O yüzden zor geliyor, ama alıştım artık otomatik pilotta söylüyorum.

Valla hiç samimi değilim ,oda kızım derken samimi değil..Zaten demiyorda artık....Mecburen söylüyorum oda farkında...

'seslenme' haricinde dememye çalışıyorum...

oda bunun farkındaki bana elin gelinlerinin kaynanalarına 'anne' derken ağızlarından 10 tane daha anne lafı çıktığını söyler durur:76:

Çoookkk uzun zaman oldu kendisine anne demeyeli. Gerçek yüzünü gördükten sonra anne demedim kensine. Başkalarının yanındada zaten eşimin annesi derim.

kayınvalidem iyidir severim bazende kızdıgım huylarına sever gibi yaparım ama hic laf esırgemem saygı cercevesnde söylemek istediklerimi söylerm nişanlım bana hiç iş yaptırmaz annesi bir şey dediğindede hemen konuya müdale eder kayınvalidemde aman oğlum ölmüşsün yeliz diye derrr

Anneme bile doya doya anne diyememişken, başka bir kadına gelenekten ya da formaliteden asla anne diyemem. İyi ya da kötü biri olmasıyla hiç alakası yok yani. Yüzyılda bir görüştüğümüz için çok sıkıntı olmuyor ama bazen seslenmem gerektiğinde ne yapacağımı şaşırıyorum. Acele olarak anne yerine söylenebilecek kelimeler türetilmeli bence. :44:

anne demek çok ozr bir şey deil bence eşin elbette anne demenden mutluluk duyar ama tabi asla anenlerimizin yerini tutmaz ne kadr iyi olsa adı kayınvalide anne gibi kesinlikle sevilmez birde ben bazen kayınvalidem diorum oda yanımda oluyor üzülüyor ama bn ynede diorum

Eşim böyle şeyleri kafasına azıcık bile takmayan bir insan, o yüzden rahatım. O da benim gibi gelenekleri umursamaz, sıfatları önemsemez. İçimden geldiği gibi davranmam konusunda en büyük destekçim o zaten. Bununla mutlu ya da mutsuz olacak biri değil yani. Anne demememin eşimin annesini sevip, sevmemekle de alakası yok dediğim gibi. Annemi erken yaşta kaybettim. O yüzden anne diye seslenmek, acılarımı deşmekle aynı anlama geliyor benim için. En büyük neden bu.

Hangi eyalettensiniz siz acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…