Kayınvalidenize 'Anne' derken ne kadar samimisiniz?

kötü bir insandır diyemem
elbetteki farklı düşündüğümüz durumlar
ancak anne derken çok içten dediğimi söyleyemem
annem babamı çok erken kaybettiğimz için hem anne hem baba oldu bana
abla abi kardeş
oyüzden anne sözcüğü çok özel br anlama sahp benim (herkes için öyledir eminim)
o yüzden
ıııııııhhhhhhhh

evli değilim ama evli olsam da kimsenin annesine büyük bir samimiyetle anne diyebileceğimi sanmıyorum

anne kelimesini haketmicek bi kadın diyemem sağolsun işte idare ediyoruz ama...
ben pek samimi değilim açıkcası.ağzımdan zorla çıkıyo..
hele kendi annemin babamın yanındaysam asla diyemiyorum....

ılk baslarda kendı annemden bır farkı olmadıgını kabul ettıgım ıcın seve seve soyluyordum...ama su an hanıı ayse hanım fatma hanım demek gecmıyor degıl ıcımden...

valla eşim anneme (anneciğim) diyorken ben her ikisine de sadece Anne diyorum. Buzdolabıyım biliyorum :)

Ben gerekmedikçe kullanmıyorum anne lafını anca telefonda falan,, oda kesinlikle samimiyetsiz, ama bence bu sonuçta karşılıklı olan bir ilişki,, o da bana kızım demedi hiç hatta ara sıra "şey" falan diyooo,,

nasıl sey dıyor !! ayıp yanı koskoca kadına yakısır mı hıc klava: ınsan ısmıyle barı hıtap eder..cok kızıyorum boyle seylere ya tamam hadı kımse kımseyı sevmek zorunda degıl herkesın bı nedenı var bır bırıne katlanmak ıcın.bızler esımızın hatrına dıyıp susuyoruz aılelerı oglumuz dıye ama saygıı olmalı ne olursa olsun...

Son düzenleme:
Samimi değilim, hayır...
Saygı anlamında kullanıyorum...
Sadece alışagelmiş bir düzene ayak uyduruyoruz... Dünyanın en iyi kayınvalidesi de olsa durum değişmez benim için...
Ne için anne dediğim çok açık eşimin annesi...Benim annem değil..
Elma ile armutu karıştırmam ben...

hıc bır zaman anne demedım siz dedım hep:1closedeyes:
bana beddua okuyan bırısıne anne demem yuzunude görmek ıstemem:1closedeyes:

rahmetli kayınvalidemi çok az geline nasip olacak kadar çok severdim, verdiğimden daha da fazla bir sevgi görürdüm.
ama anne derken samimi değildim, olamazdım da.
zaten ismi+anne derdim. yani xxxx anne diye sesleniridm her zaman.
kim kendi annesine anne dedği gibi diyebilir ki kayınvalidesine.
herşeyden önce neden desin aynı samimiyetle?

benim annem de eşime her zaman bana anne demen gerekmez benim öyle bir beklentim yok.
seni çok seviyorum ama annen değilim sonuçta der.
ister teyze de, ister abla de farketmez benm için der; ama eşim kendi isteğiyle anne der..

o bana kızım diye sarılırken nası samimiyse bende ona anne derken öyle içten, samimiyim
çok şükür kayınvalidemle bugüne kadar hiç bir problemimiz olmadı
en sevdiğimi dünyaya getiren kadını nasıl sevmem yaaa :asigim:

duruma ve zaman göre değişir.nişanlık donemımzde hep teyze dıye hıtap ettım evlendık kenıme söz verdım annecim diycem dıye.ama haketmedı bee.yakışmadı ona annecım demk .bı zama annecim dedim.sonra baktımbenı gelını oalrk göruyor anne diyorum ogun bugundur.sadece ANNE

ben siz diye hitap etmeyi daha uygun görüyorum ....annem var zaten neden başkasına anne demeliyimki? annem değil sonuçta bana anlamsız gelio ..

ay_82 , sana kesinlikle katılıyorum.. zaten Türkiyede insanların bu tür takıntılarını anlamıyorum.. bir annemiz var. anne kelimesinin anlamı nedir bellii.. o zamn eşimin annesi onun annesi ama benim değil.. neden anne diyeyim ki... ben de siz diye hitap ediyorum hep.. o da beni yadırgamıyor zaten.. yadırgıyorsada belli etmior en azından..

Artık takmıyorum, sadece gayet ciddiyim onların yanında, sadece eşim üzülüyo,, ben onceleri cok takıyordum,, hatta ağladım bi kaç kez -tatlicadiarzu-

yukarda Allah var samimiyim anne derken. severimde kayınvalidemi. ama "anne derken samimi olmak" ayrı , "kendi annenin yerini tutmak" ayrı bence. kimsenin kayınvalidesi annesini yerini tutacağını zannetmem ama kayınvalideme anne derken gayet samimiyim çünkü hakediyor.a.s.

a.sbendezemuszemus

kayınvalideme hiç anne diye hitap etmedim ama isterdim bende
eşim benim anneme zoraki de olsa anne der
ama ikimizde siz diye konuşuruz birbirimizin ailesiyle

kayınvalidem halam olur aynı zamanda hiç anne demedim hala diyorum.eşim yenge bile demeez anneme..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…