Kayinvalidenizle araniz nasil

Doğum yapana kadar severdim.Dogum sonrası notrlendim.Esim dahil kimse bir şey diyemez şuan sevmiyor oluşuma.Ama olur da benimle yüzleşmek isterse tekrar düşünebilirim aramızın nasıl olduğunu.

Valla bak herkes ben iyi geciniyorum diyo... Haha
Şimdi yanlış anlamayın sizin için demiyorum ama benim kkda kayınvalide konularında genel olarak gördüğüm şeyler; aynı evde oturuyorlar, altlı üstlü oturuyorlar ya da aynı sokakta vs yakın oturuyorlar. Sık sık gidip geliyorlar, herkes herkesin her şeyini biliyor, maddi destek alıyorlar, burun sokma çok oluyor haliyle, mesafe saygı diye bir şey yok, ve çoğu kabul etmek istemese de eşlerinde iş yok. Ben mesela bu “annemi ara” erkeğini ne babamda ne eşimde ne ailemdeki diğer erkeklerde görmedim. Kkda gördüm ilk. Eşleri aradaki dengeyi kuramıyor, eşlerini zor durumda bırakıyor. Kadınlarda kendini sevdirmeye ve yaranmaya çalışma, aman kötü gelin demesinler kaygılarını görüyorum daha çok. Böylece taviz tavizi doğuruyor. Tabi ki ruh hastası kayınvalideleri dışında tutuyorum bu analizin, onlar düşman başına.

Yılda 2-3 kez görüşürüz, arada oğlumun videosunu atar hal hatır sormak için ararım. Şu ana kadar ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Elimden geldiğince kötü şeyleri duymam, görmem; kendisi de gayet mantıklı biridir... İnsan ilişkilerindeki sorunlarında tek taraflı olduğuna da inanmıyorum.

Iyiyiz yaa ,arkamdan konuştuğunu falan duymadım. Bana karşıda kızım kızım diye konuşur . Çok fazla içli dışlı olmamaya çalışıyorum çok alıngan çünkü ne zaman neye alınacak belli değil. Her anne gibi oğluna çok düşkün, idare ediyoruz

Doğum yapana kadar severdim.Dogum sonrası notrlendim.Esim dahil kimse bir şey diyemez şuan sevmiyor oluşuma.Ama olur da benimle yüzleşmek isterse tekrar düşünebilirim aramızın nasıl olduğunu.
1 aylık evliyim daha. Başlarda hep ısrar ederdi. Hadi bekledim gelın falan dıye. Hep haftada 3 4 kez gitmemizi isterdi. Eşime de dedim.Bak yoruluyosun sende. Bir hafta bize bir hafta size gıdelım diye. Esımı tekte gönderıyorum arada. En son pazar aradı kv. Haftada 2 kez falan arıyorum ya da o arar. Mesafe en ıyısı.

8. senemiz.
7 sene kendisinden nefret ettim
Bu sene cocuma bakıyor,sevcem galiba kendisini
(Ne kadar da cıkarcı gelin)

Bunu söylediğime inanamiyorum ama..

Bir işe yarasınlar..

Benimkinden 8 senedir gördüğüm hayır doğum sonrası 1 hafta baktı. Sütüm olsun diye komposto, yemek yaptı. O da pandemi yüzünden annem gelemedi de ona kaldı. Yoksa hiç üstüne almazdı.

Kızdığım zaman annem kompostolari içerken iyiydi diyor.
Cikarasim geliyo içtiklerimi valla..

Ammannn iyilikleri de lazım değil.

Işte benim aram böyle konu sahibi

Evlendiğim ilk zamanlar biraz zor geçti ama şu an iyiyiz çok şükür, güleriz eğleniriz sabaha kadar dedikodu yaparız, eksik olan şeylerim olursa giderir günlük yemek takımım yoktu mesela doğum günümde yemek takımı aldı bana. Araba almamız için iki bileziğini hibe etti. Hamileliğimde doğumumda hep yanı başımdaydı, hoşuma gitmeyen bir şeyi yapmaz. Ben de aynı şekilde ona saygısızlık etmem. Bir problem gördüğüm zaman araya eşimi sokmadan kendim konuşurum, hoşlanmadığımı söylerim tamam kızım bir daha şöyle yaparız der. Ne bilim iyiyiz yani. Aslında bu karşılıklı olan bir şey, ben kayınvalidemde o samimiyeti sıcaklığı görmeseydim kendimi açamaz olduğum gibi davranamazdım. Ben de güç savaşına girip bir seylero inadına yapmadığım için onlar da beni severler.
Bana bu yaklaşımımı annem öğretti aslında. Keşke en başından annemle konuşsaymışım da hiç yıpranmasaymışım. "Ben de kayinvalideyim abinin bize gelip gitmediğini, soğuk olduğunu düşünsene ne kadar üzülürdüm. Senin kayinvaliden de bir anne, eşini bu yaşına o getirmiş, yememiş yedirmis büyütmüş meslek sahibi olması için emek vermiş. Şimdi o kadını yok saysan doğru olur mu. Bana yapılmasını istemediğin hiçbir şeyi kayınvalidene de yapma." Ben bu konuşmadan sonra değiştim ve her şey daha güzel oldu

Annemden farkı yok çok şükür aramız çok iyi. Hatta bazen kendi anneme anlatamadıklarımı bile anlatıyorum. Gerçekten çok tatlı bir kadın çok şükür. Çalıştığım için bana börek hazırlar dondurucuya koyayım diye :) Sağolsun çok iyiyiz Allah bozmasın

Ilk evlendigim zamanlar bana cok cektirdi agzi bozuk ve bi filtresi yok kesinlikle her seyi soylerdi kufur etmisligi bile var, 5 yil ne lafi bitti ne sozu, altli ustlu oturdugumuz icin her gun evime geliyodu laflari sokup sokup gidiyodu nefret ediyodum sonra bi aksam soyledigi laflar artik canima tak etti icimde ne var ne yoksa soyledim kavga ettik, ciktim annemlere gittim.. Sonrasinda kafasina dank etti, artik laflari soylerken bi filtreden geciriyo en azindan, ayrica o evden de tasindim simdi 1 yildir mesafeli ve iyiyiz sunu anladim ki kaynanasiyla uzakta oturanlar iyi, yakin olanlarin arasinda sikinti var

Bende kayın validesi ile arası iyi olanlardanım.

Gelin-kayınvalide arasının iyi olması çok önemli gerçekten. Tabii ruh hastası bir gelin veya kayınvalideye denk gelinmediği sürece

En başından mesafeli bir ilişki kurduğum için hiçbir sorunum yok kendisiyle. Konuştuğumuz görüştüğümüzde çok iyiyizdir.

İyi geçiniyoruz. Çünkü o tartışmayı sevmez, yüzüme birşey söylemez. Güler yüzlüdür, iş beklemez. Oğlunu sürekli arar, her şeyi anlatır. Diğer kardeşlerinin para ihtiyaçlarını anlatır. Kendi ihtiyaçlarını anlatır dertlerini anlatır. Evine gittiğimizde beni bir kenarda bırakıp, gizli gizli konuşurlar. Eşim para yardımında bulunur.
Neyse biz yine de iyi geçiririz. Çünkü ben de bunlar için onunla tartışmam eşimle tartışmam.
Sanıyorum bir şeylerin üstüne örterse karşılıklı iki taraf ancak öyle anlaşılıyor.

ilk başta çok soğuk ve resmî geliyordu , sonra karşılıklı ısındık mı diyelim ne diyelim bilmiyorum
Çok sevdiğimde söylenemez çok sevmediğimde
Mesafeli bir ilişki var aramızda

Benim ki biraz sinsidir yüzüme bisey söylemez yüzyüze kavga etmisligimiz hiç yoktur ama içten içe bana sinir olduğuna eminim aslında ben yüzyüze tartışabilen eşi araya sokmayan gelin k.valide ilişkilerini daha samimi buluyorum bizimki gibi durumda ya içinde patlıyor herşey yada esle kavgada

Ben kayınvalide ile içli dışlı olmak istemiyorum çok özenli ve saygılı davrandım eşime beni şikayet etti.. eşimde siz görüşmeyin madem öyle dedi ki ben gitmiyordum hep o geliyordu ,artık sadece selam alıp veriyorum ... ama kayınpederim ve görümcem var arkadaş gibiyiz...şaka ,sohpet 16 yıldır aynı ... yalnız benim kayınvalide yani herkesten herşeyden şikayet eden biri ,en en iyi kendisiymiş... ev halkı olarak gruplaşma varmış bir kendisi yalnızmış...aldırmıyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…