Evİmİzİ ayırma dİye bİrŞey sÖzkonusu olmaz ÇÜnkÜ eŞİm annesİne Çok dÜŞkÜn kadın yanlız ne yapsın dİyor. Bİr gÖrsenİz herŞeye kartıŞıyor hep kendİ İstedİĞİ gİbİ olsun İstİyor. Temİzlİk, yemek, gezme falan hep onun dedİĞİ olacak. Ben bİraz aĞırlık koymaya ÇalıŞsam eŞİm tarafından hep uyarı alıyorum. Annem alınır. Aman kırılmasın. Dİyor. EŞİm benİ hİÇ anlamıyor. Aslında İÇİn İÇİn bana hak verİyordur ÇÜnkÜ annesİnİ İyİ tanıyor. Benİm annem bÖyle İŞte deyİp Çıkıyor. EvlendİĞİmden berİ kendİme aİt bİr hayatım olmadı. Yanlız bİr alıŞverİŞe bİle Çıkamıyoruz. Ancak o burda olmazsa Çıkabİlİyoruz. Aksİ halde benden Önce gİyİnİp hazırlanıyor. EŞİmle tatİl planı yapıyoruz mesela hafta sonu İÇİn hemen benden Önce atılıyor. EŞİmde ne yapayım gelmemİ dİyeyİm dİyor. HİÇ deĞerİm yok onun gÖzÜnde İkİsİ karar alıp bana ayak uydurmak kalıyor. Eskİden bÖyle deĞİldİm ben evlenİnce aŞk uĞruna ne hale dÜŞtÜm. PeŞİmde pervane oluyordu Şİmdİ neden bÖyle oluyor kİ. Eee nasılsa alacaĞını aldı artık.
Seloş um yazdıklarının hepsi doğru onu çok sevdiğimi ve her ne yaparsa yapsın yinede vazgeçemeyeceğimi biliyor. Hep caba gösteren benim o hiç kasmıyor bile nasılsa karım iade eder. Annemi diye. Eşimi tekrar kazanmak için ne yapayım biraz kendimi geri çeksemmi acaba.
Arkadaşım mesele eşini kazanmak değil mesele ayrı eve çıkmak. Ayrı eve çıkmak için de ya ayrı eve çıkarız ya da boşanırız demen gerekiyor. Bu işin başka çaresi yok. Ama bu resti çekerken kendinin de inanman gerekiyor. Yoksa blöf yaparsan eşin de blöfünü anlar ve hiçbir işe yaramaz. Öncelikle kendin ya ayrı ev ya boşanma olayına karar vermelisin sonra da bunu eşine açıklamalısın. ıstiyorsan önce boşanma lafından bahsetmeden ayrı eve çıkman gerektiğini kayınvalideyle oturmanızın normal olmadığını ve mutsuz olduğunu anlat. Kabul etmezse de sen beniim mutluluğuma önem vermiyorsun demek ki bana değer vermiyorsun ben de benim mutluluğum için kılını kıpırdatmayan ve bana değer vermeyen biriyle yaşayamam deyip boşanmak istediğini söyle. Bu işin başka çözümü yok gibi gözüküyor. Sabret otur diyen arkadaşlar olmuş onlar çok meraklılarsa otursunlar kaynanayla 30 yıl daha.Mutlu olmak falan umurlarında değil heralde bu arkadaşların.Seloş um yazdıklarının hepsi doğru onu çok sevdiğimi ve her ne yaparsa yapsın yinede vazgeçemeyeceğimi biliyor. Hep caba gösteren benim o hiç kasmıyor bile nasılsa karım iade eder. Annemi diye. Eşimi tekrar kazanmak için ne yapayım biraz kendimi geri çeksemmi acaba.
Arkadaşım mesele eşini kazanmak değil mesele ayrı eve çıkmak. Ayrı eve çıkmak için de ya ayrı eve çıkarız ya da boşanırız demen gerekiyor. Bu işin başka çaresi yok. Ama bu resti çekerken kendinin de inanman gerekiyor. Yoksa blöf yaparsan eşin de blöfünü anlar ve hiçbir işe yaramaz. Öncelikle kendin ya ayrı ev ya boşanma olayına karar vermelisin sonra da bunu eşine açıklamalısın. İstiyorsan önce boşanma lafından bahsetmeden ayrı eve çıkman gerektiğini kayınvalideyle oturmanızın normal olmadığını ve mutsuz olduğunu anlat. Kabul etmezse de sen beniim mutluluğuma önem vermiyorsun demek ki bana değer vermiyorsun ben de benim mutluluğum için kılını kıpırdatmayan ve bana değer vermeyen biriyle yaşayamam deyip boşanmak istediğini söyle. Bu işin başka çözümü yok gibi gözüküyor. Sabret otur diyen arkadaşlar olmuş onlar çok meraklılarsa otursunlar kaynanayla 30 yıl daha.Mutlu olmak falan umurlarında değil heralde bu arkadaşların.[/QUOTECanım ben arkadaşın dediklerine sonuna kadar katılıyorum inan başka çıkış yolun yok nasıl mı bu kadar kesin söylüyorum aynı durumları yaşadım çünkü hemde 12 yıl ve sessiz sakin bi şekilde kayınvalideden ayrılmak için sabrettim ama maalesef ben sabrettikçe onlar ana oğul benim bu duruma alıştığımı düşündüler sonunda kesinlikle ayrılıcağımı son derece sert ve ne yazıkki saygısız bişekilde dile getirice eşim bu işin buraya kadar olduğunun farkına vardı ve evini alıp yeni evleniyormuşçasına dayayıp döşeyip kayınvalidenin evinden sadece kıyafetlerimizi alarak çıktık çok ağladı üzüldü ama sonra alıştı eşim her akşam uğradı ben ona keza onu yalnız bırakmamaya çalıştım ve ne yazıkki asla annemi bırakamam diyen adam 60 yaşındayken bırakmadığı annesini 72 yaşında bıraktı....çünkü iki çocuğundan uzak kalma ihtimali anneden uzak kalma ihtimalinin yanında daha çok yıpratacaktı kendisini bu onun içinde çok zor bir seçim bu yüzden hiç kimse daha başından kayınvalide ile yaşamayı kabul etmemeli...bence sadece kayınvalide değil 3.şahısların bulunduğu hiç bir evliliğin uyumlu ve normal bir evlilik olacağını düşünmüyorumlmaz: lmaz:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?