Kayınvalidesi ile oturan arkadaşlar

ARKADAŞLAR BEN ÇIKIYORUM. SÜT ıZNıM VAR SıZLER YAZIN BEN YARIN OKURUM. HEPıNıZE BENı DıNLEDıĞıNıZ ıÇıN TEŞEKÜR EDERıM. SıZLERı ÇOK SEVDıM UMARIM SIK SIK YAZIŞIRIZ. HEPıNıZı KOCAMAN KOCAMN ÖPTÜM. MUCCCKKKKopuyorumnanaktan

Şu anda işin içinde siz olduğunuz için göremiyorsunuz..
Evliliğinizi savaş haline getirmişsiniz..
Annesini değil sizi dinlesin istiyorsunuz ancak emin olun annesi de aynı düşüncelere sahiptir..
Bugün cilveyle,nazla kendi yanınıza çekersiniz,yarın kayınvalide analık hakkıyla yanına çeker.. Bu acımasız ve kanlı savaş siz o evde yaşadığınız sürece devam eder..
Açın gözünüzü rica ederim. Okumuş,meslek sahibi kadınsınız,eğer bu şekilde boynunuzu bükerseniz daha çok üzülürsünüz..

Arkadaşım konu annesi değil konu eşinle senin ilişkin.Sen annesiyle deği eşinle evlendin.Sana karşı ve evliliğinize karşı sorumluluğu olan da eşindir annesi değil. Sana çözümün rest çekmek olduğunu kaç kişi yazdı. Hala nasıl dize getiririm diye soruyorsun.

Kimse , bak gelinimiz ne güzel fedakarlık yapıyor diye seni el üstünde tutmaz canım. Hatta bize mecbur diye iyice ezmeye çalışırlar malesef. Önce bu duygudan kurtul bence. Fedakarlık yapıyorum duygusundan. Çünkü sen sana göre fedakarlık yapıyorsun, onlara göre mecbursun. Bu konularda önemli olan eştir zaten. O seni kolladığı ve hak verdiği sürece, sorunları daha kolay atlatırsın, yoksa işin çok zor. Ve zorda olsa tek çözüm evleri ayırmak, kaç yaşına gelmiş insanları artık değiştirebilecek bir durum yok.

Hani bende yaşamış biri olarak şiöyle diyebilrim..
Eşim evet annesi dinlemiyor ama ilk evlendiğimde öyle değildi yani hep ben suçluymuşum gibi davranıyordu
Ben çok fazla söyleniyordum çok şikayetciydim sürekli annen şöyle annen böyle annen bunu dedi annen böyle yapıyor diye baktım ki bişey olduğu yok biz sürekli eşimle tartışma içerisindeyiz..

Artık demiyorum annen şunu dedi bana böyle dedi bunu yaptı tıkadım kulağımı kaynanamada cvp vermiyorum bişe mi diyo söyleniyormu açıyorum müziği baya yüksek sele duymim diye aldırış etmiyorum oğlumu alıp park a alışveriş merkezlerine gidiyorum..

Eşimede hiç bişey demiyorum artık (desemde fark eden bişe yok zaten)
Eşimle gayet iyi herşey hiç sorunuz yok

Allahım yarabbim yaaa

Konu sahibi arkadaşım, yorum yazan arkadaşların sana ne güzel tavsiyelerde bulunmuş ki verilen tavsiyeler yaşanmış tecrübelerdir. Sen hala eşimi kendime nasıl çekerim diye soruyorsun. Yazılanları okumuyormusun yoksa işine mi gelmiyor senin anlamadım ki.
Laale arkadaşımın da dediği gibi okumuş para kazanan bir bayansın aç biraz gözlerini kendine gel artık. Eşini bu saatten sonra kendine bağlasan ne olacak ki iplerin hepsini eline vermişsin zaten asıl eşin seni kendine bir güzel bağlamış gözlerin hiç bişi görmüyor yaşadığın hayat hayat değil mutlu değilsin hala eşim eşim diyorsun. Arkadaşım evini ayırman için sert ve net bir tavır alman gerek eşine bu işi güzellikle halledemeyeceğin bariz bir şekilde ortada. Ya evi ayırırsın yada boşanırız diyeceksin. Ha anasını tercih ederse de zaten sana değer vermediği ortaya çıkar sende sana değer vermeyen bir adamla ömür geçirmemiş olur hayatının baharında yolunu çizersin.

bu budur. iki kere iki her zaman dört eder arkadaşım anlıyormusun.

canım baştan kabul ederek hata yapmışsın sen...
insan annesiyle bile zor anlaşır evlenince aynı evde; deil ki kaynana...
ama tavsiyem eşini annene daha çok itmek istemiosan annesini ona şikayet etme; kanananla sorunlarını kendin çöz... eşini araya sokmamaya çalış...
kimse ailesinin özellikle annesinin kötülenmesinden hoşlanmaz...

ayyy benımde esım askerdeydı ve ben bıyıl kayınvaldemle kaldım.kabus gıbıydı...ıyı gunlerımız bır olduysa kotu gunlerım uc olmustur.esım yanımda olmadıgı halde hemde olsa nolurdu.esım tlfnla ıdare edıodu annesını.yanı saolsun yanımdaydı hep.sımdı ıkı ay oldu gelelı.bazen onlara gıttıgımzde uc dort saatı zor dolduruyorum bıde aynı evde yasadıgımızı aayyyyyyy dusunemıyorum bıle.cok zor bıse ya yıllarca oturanları anlamıyorum ben valla:umursamaz:

ya bu gerici düşünce kaynanaların , kayınpederlerin kafasından nasıl silinicek acaba ...
nasıl düşünebiliyorlarki gelin bizimle aynı evin içinde anlaşır
sen normal bişe yaptığını zannediceksin gelinin hoşuna gitmicek uyuz olucak sana
ayy bir akadaşımıda kayınvalidesi kayınpederi yanına almak istedi
aynı şu cümleyi kurmuşlardı ev geniş büyük rahat ederiz mantığa bak yaa ev geniş olsa neolur 3. şahıslar o evde olduktan sonra...

:roflol:
:roflol:ayy canım cok dogru soledın..

kayınvalidemi eh işte severim eşimi doğurduğu için severim
laf sokar arada ama hiç boş çevirmem şaka yollu bende ona söylenirim
hiç alınganlık etmem etsem zaten depresyona girerim çok ilgilenmediklerimin söyledikleri ilgilendirmez beni
aynı evde kalmaya gelince çok zor
bazen kendi annem bile batar bana
kayınvalidemi hiç düşünemiyorum
kendi düzenimi severim evdeki herşeyin benim hakimiyetimimin altında olmasını isterim
o yüzden aynı ev fikri rabbim mecbur etmesin çok zor.

ahh kardeşim ahh
nankörlük bu iyiniyet işte boşuna dememişler merhametten maraz doğar diye nasıl sinirlendim şimdi
eşinin de annesinden yana olması şaşırtmadı beni ne dersen de onlar annebabasını kardeşini haklı görürler:mymeka:
ikiniz de calışıyorsanız ayrı eve cıkmaya gücünüz yeter diye düşünüyorum
para biriktiremzsiniz yatırım yapamazsınız ama
azıcık aşım kaygısız başım
altttan al hı hı de nereye kadar bebişin de varmış
kendine güveniyorsan cesaretin varsa arkadaşım tepkini koy ayrı eve cıkmayı istediğini söle
ben olsam öle yapardım diye düşünoyrum

Son düzenleme:
aynı sorun bendede var arkadaşım.bende beraberim 4 yıldır (ama kaynanam kışın yanımda yazın köyünde) eşim hiç benden yana olmaz varsa yoksa annesi bide yengeç burcu tam anakuzusu yani bu sorun kökten 2 şekilde çözülür ya ayrı eve çıkıcan yada ayrılacan başka türlü hep geçici çözüm olur anca.ama ben biraz daha şanslıyım çocuk yapmadım.işi dahada zorlaştırmadım amma senin var çocuğun öyle olunca ayrılmak zor tabi ama sen çalışıyosun ayrı eve çekabilirsin yani

Valla gene söylediklerim hoşa gitmeyecek belki ama sırf adamı seviyorsun diye aynı evde oturmayı kabul etmişsin... Eee biişeyi kabul ettiysen şikayet de etmeyeceksin...
Sonuçta ev kadının evi, sen onun düzeninin içine gittin tabii ki onun dediği olacak, tabii ki evi o uyönetecek...
Sen kendi evinin hanımı olmak istiyoduysan baştan tavrını koyup ayrı ev isterim diyecektin..
Ayrıca kadın dediğim dedik çaldığım düdük ev benim keyif benim deyince niye nankör, merhamettten maraz doğar falan deniyor ki..
Kadın ne nankörlük yapmış, evini açmış... bu nankörlük mü?
Oğlu demiş bizim maddi durumumuz ayrı eve çıkmaya yyetmez, kadın da demiş gelin kabul ederse beraber oturalım... Kadın merhamet edip evini açmış, bazıları merhametten maraz doğar demiş...

Hem evlenirken kabul etmişsin, hem ekonomik olarak ayrı eve çıkamam diyorsun, ee kusura bakma da her seçimin bir sonucu vardır, sen de aynı evde oturmayı seçerken zorluklarını ölçüp biçmeli ona göre karar vermeliydin....

zor bir durum gercekten bazen hafta sonu bende kaynanamlarda kaldıgım oluyor 2 gün zor sabır ediyor insan evini özlüyor hemen allah yardımcın olsun

Nedemek kadın açmış evini.....oğlu istiyorsa açıcak tabi...mecbur.. ve kayınvalidenin düzenin içine gitti diye kayınvalidemi yöneticek evi..beraber yaşama kuralları vardır..aynı evde de yaşansa herkes birbirinin isteğine beklentisine saygı göstermek zorunda..hep bana hep banayla olmuyo bu işler..ozaman bir taraf yapılırken diğer taraf bozuluyor..üstelik kayınvalide dediğim dedik çaldığım düdük ev benim kime ne diyorsa..tabiyki bunun adı nankörlüktür..kız kabul etmiş sevdiği için annesini sorun yapmamış ve mutlaka iyi geçinmek için elinden geleni yapmış ki hala bişeylerin gayreti içinde kusura bakmayın ama bi anne gibi bu kızı bağrına basmak gerekirken sen kalkıp dediğim dedik çaldığım düdük ev benim diyosan insanlığından vicdanından şüphe ederim o kayınvalidenin..kimse kimsenin hayatını benliğini yok sayamaz...her seçimin bir sonucu vardır öylemi ..kız kaynanayla oturmayı kabul ediyor kocasıni sevdiği için....bu seçimin sonu bumu olmalıydı......

Evini açmış diye köle mi almış oluyor. Oğluda bir zahmet ayrı bir ev açsaymışta, gelinde kabul etmek zorunda kalmasaymış. Eğer ki ortak yaşama kararı alınmış ise, kaynanada bunu başta kabul etmiş ise, o insanlarında o evde bazı şeyleri yaşama hakkı olduğunu kabul edecek. Çok üzülüyorum bunları duyduğumda, oğlunu bile sığıntı olarak gören kişiler, ne yazık.

İnsan birşeyleri başta kabul etti diye, eziyet çekmeyi mi kabul etmiş oluyor, bilse zaten istemezdi. Evet bunun adı fedakarlıktır, kimsede kayınvalidesiyle oturup bunları çekmek zorunda da değil, o zaman oğlu hemen ayrı bir ev açsın,açabiliyorsa. Açamıyorsa da yanına almışsa, o zaman insan gibi davranmayıda bilecek. Ev benim benim sözüm geçer diyecekse, kaynanada hiç baştan kabul etmeseydi o zaman.

Merhamet dediğimiz şey, oğluna evini açmak mı, yoksa açtıktan sonra insan gibi davranmak mı? Oldu olacak merhametli olmasaydıda, kapıya koysaydı. Üstüne düşeni yapmış işte.

ay eski gunler gözunun onunden getçi ne kadar da zor
senı çokıyı anlıyorum canım aynı fedakarlığı bende eşim için yaptı tamam beraber oturmadık evım ayrıydı ama beraber yıyıp içiyorduk .hem kı ben başka bır sehırden gelmiştim.kızlar anacı olmuyorda bu erkekler neden bu kadar anacı bılmıyorum
benımkı de senın eşin gıbı boş ver o bıraz tevekkel sen ıdare et derdı de benı düşünen kımse yoktu sen onu düşün anasını düşün düşün babam düşün
bırde benımkı çok akıllı maşallah oğlunun yanın da canım gel git oğlu gıdencede benden kötüsü yoktu .(ay dur kaynanaları pek kotuşemıyelım bakalım bende kaynana olacağım :sm_cool:)evımızı ayırdık canım biz çok şükür ama dert hep aynı her zaman annemı aradın mı
gel gıdelım
offffff kı ne offffffffff
canım burada yapabıleceğin en ıyı sey yapabılıyorsan kendını uzmemek sonrasında hastalık olarak sana gerı donuyor

böyle şeyler duyunca hay aklımı seveyim iyiki ayrı çıkmışım diyorum yoksa bende birlikte oturacaktım ama iyiyki bu nişanlılık dönemi gibi bir nimetten faydalandım tanıdıkça birlikte oturulamayacağını gördüm.ayrıyken bile canımı sıkmaya yetiyolar.onlar yüzünden evliliğimin ilk ayını ağlayark geçirdim 2.5 aylık evliyim işe girdim sırf uzaklaşmak için allahım ne günlerdi .velhasıl postamı koydum şimdi rahatım.azıcık aşım kaygısız başım..ohhh ayrı eve çıkmak için iki kişinin çalışması yeter diyor ya arkadaşlar üstelik sen bi de memursun.iki kere çıkardım ayrı eve.

ArkadaŞlar teŞekÜr ederım sızlere benım sıkıntılarımı paylaŞtınız deĞerlı gÖrÜŞlerınızı belırttınız. Hepınız haklısınız. Ben eŞımı sevdıĞım ıÇın bazı Şeylerı baŞta kabullendım. Ama bu kadar sıkıntı ÇekeceĞımı dÜŞÜnemezdım. Bazı sorunların olacaĞını elbettekı bılıyordum ama bu kadar yanlız kalacaĞımı ınanın tahmın edemedım. Benım babam yok kız kardeŞlerım var annem zaten felÇ benı savunacak allahtan baŞka kımsemde yok doĞrusu akrabalar Çok uzakta. Yapayanlız bır kadınım esasında. Bazı arkadaŞlar ayrıl dıyor. BebeĞım var ne yaparım sonra ıyıce sıkıldım. Özet olarak bu aŞk Çok pahalıya patladı bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…