Kayınvalideye bebek emanet etme ikilemi

Guven vermiyorsa, 'senin kolun bacagin agriyor annecim, simdi hastalanırsın belin filan tutulur bosver sen keyfine bak, bebege annem bakmaya devam etsin' diyin.
Ama ben genel olarak kv lere guvenilmedigini düşünüyorum. Yani hepimizin annesi de birilerinin kayinvalidesi. Biz gözümüzü kapatıp cocugumuzu teslim ediyoruz ama ayni kadina gelin hanım edemiyor. Genel olarak bir önyargı oldugunu düşünüyorum eslerimizin annelerine karsi bu konuda. Dogal buluyorum ama. Sonucta cocugumuzu en bildiğimiz insana teslim etmek isteriz. Bu tabii ki olagan ama annelerimiz de ayni kusaktan. Eger bir egitim farki yoksa 3 asagi 5 yukari hepsinin ayni bakacağını düşünüyorum. Annelerimiz de mukkemmel bakmiyordur yani.
Ha bir gun cocugum olursa tabii ki ben de annem baksin isterim. Kayinvalidem eğitimli ve uyumlu bir insandır ama yine de annemi daha iyi biliyorum sonucta.

Kayınvalidemle asla yüz göz olmam. Eşim vasıtasıyla hallederiz mevzuları. Bebeğime bakmak istedi. Önceleri onun vereceği sevgiyi hiçbir bakıcı veremez, en azından gaddarlık yapmaz sevecen yaklaşır dedim. Gün geçtikçe yaklaşımını gördüm, vazgeçtim. Şöyle ki;

Geçen gün birinin bebeğinden bahsediyor. Emziğini lokum tozuna batırıp veriyorlar hemen alıştı, bak sen öyle yapmadın bebeğin emziği sevmiyor senin suçun dedi. Hiç ses etmedim. Biraz sonra aynı tanıdığının bebeğinin çok fazla kustuğunu söyledi. Kayınpederim dik dik baktı, lokum tozundandır dedi, bana da döndü "kızım tanıdığım kimse senin gibi çocuk bakamıyor, çok dikkatlisin özenlisin aferin sana" dedi.

Kırk kere göstermeme rağmen hala bez bağlamayı bilmez. Yarım saat emanet ettik, yine ters bağlamış. Çocuğun beline kadar çişi çıkmış, öyle buz gibi uyumuş. Bir kere kontrol etmez mi insan. Sabaha kadar sancılandı.

Bebeğim ilk doğduğunda kayınvalidemi bebeğime kolunu emdirirken yakaladım. Daha neler neler. Bal vermeye kalkmalar vs. Şimdi ne diyeyim? Yetişkin iki oğlu var onları da büyütmüş, kol emdirmenin de vardır bi hikmeti benimkini de büyütsün aradan çıkar mı diyeyim? Kendi oğlu yani eşim de bunları gördükçe anneme baktırmam çocuğumu diyor. Benim annem maalesef hayatta değil, çok içime sinen, bilinçli, bu konuda eğitimi olan bir bakıcımız var şimdi nazar değmesin.

İçinize sinmiyorsa kayınvalidenizi bakıma karıştırmayın. Gelsin sevsin. Kayınvalideye çocuk baktırmamak torunu ondan esirgemek değildir ki. Bizimki kucağından indirmez torununu. Ama ona emanet etmem, bitti. Annenize rica edin, kayınvalideniz sizde kaldığı sürece o gelsin size. Allah tüm annelerin yardımcısı olsun.

Kendini savunamayan bir bebeğe kesinlikle zorda kalmadıkça baktırmamalısınız .hemde sorunlar yaşadıysanız kv ile başka çözüm yolu bulmalı çoçuğunuzu yanınızdan ayırmamalısınız tek başına çocuk bakmak çok zor ama eşinizle beraber yardımlaşarak annenizinde desteğini aşarak bakmalısınIz

Verme bakmasın ya ölsün tüm kayınvalideler yeter

Abla kusura bakma da sen bu empatiyle çok uzun yaşamazsın

Bebeğim 7 aylik. Sinava giricem. Ve ailem ok burada. En fazla 2 saatliğine bebeğimi kvdeme birakicam. Ama ,gel gör ki içim hiç rahat değil. Onu bunu verirler. Rüzgara cikartirlar çocuğu. Direk yuvarlansin vs.. diye halinin üstüne atarlar bebegimi diye birakmak HIC istemiyorum. Amaa mecburum. Buna binaen kisacasi haklisinn Konu sahibi.. sonuna kadarrrr. Güven çok önemli maalesef.

Verme abla valla verme

Kimi insanlar cok rahttir hatta ve hatta gamsizdir. Amaan Baksin biri de nasil bakarsa baksin. Hepimiz Böyle büyümedik mi kafasindadir. Ama kimi insan daha fazla urdeler. Cocuk bakim ve eğitim konusunu. Bu yüzden de hicbir zaman kendinden baska kimseye güvenemez. Paranoya olurr ://

Yedirme dersin olur biter, direk çocuğu veremem, Ona emanet edemem demek doğru mu sence.
Neden doğru olmasın. Bende vermem :)
Anneme gönül rahatlığıyla bırakırım ama. Eşimi nasıl büyütmüş bende merak ediyorum cidden
Ayrıca Yedirme diyince yediriyor :)

Kv baksın bakmasına da benim için problem aynı evde yaşamak olur... aynı şehirde yaşıyor olsanız ya siz işe giderken bırakırsınız bebeği ya o gelir akşam döner, ama başka şehirden kalkıp yatılı gelmesini istemezdim kv min. Aynı evde yaşayamam çünkü. Kv nin de düzenini o denli bozmak istemem.

Anneniz neden bakmıyor ki?

Cevaplara bi göz gezdirdim de; “ bi siz biliyosunz çocuk bakmayı “ yok kocanı o büyütmedi mi diyenler ya bekar yada çocuğu olmayan şahıslar.. bekara karı boşamak kolaydır. Ben de burdan onlara yedirme deyince yediren , yapma deyince gizliden/açıktan yapan bir kayınvalide diliyorum
Eskiden olsa ben de belki öyle derdim bilemiyorum ama çocuk olunca, senin herkeslerden sakındığın biriciğin olunca işler değişiyor.

Poset kaldirmaya gucu olmayan kadina cocuk baktiriyorsunuz bir de ustune begenmiyorsunuz.

Iyiymis.

Kendi bakmayi istiyorsa da bakmaya gucun bile yok ziyarete gel sev oyna ama annem baksin diyin.

Eşinizi kim büyüttüşu anne olunca dünyanın en bir numaralı annesi ayaklarına girmesek daha yaşanabilir olacak bu dünya
Benim bebeğime kv bakıyor, bana da söyledi ama ben anne ben vermek istemiyorum diyip tatlı dille kapadım olayı. Hayır söylenen herşeyi kişiselleştirmenin kime faydası var. Ha güvenmiyorsan bir zahmet istifa et kendin bak o zaman çünkü bakıcıya da güvenemezsin mazallah kendi memesini çıkarıp emzirmeye kalkar kimleri okuduk burada!
Herşey niyet ile başlar geçinmeye niyetiniz yoksa yapacak birşey de yok.
Bu Arada poşet kaldıramayıp büyük fedakarlıkla bebek bakmaya geleceğim bir de surat yiyeceğim kendinizi kv yerine koyarsanız daha rahat anlaşırsınız

Bizzat çocuk sahibi olan ve cocuğuna kvsi bakan bir anne olarak söylüyorum. Benim herkesten sakladığım yavrumu ancak kendi anneme ve eşimin annesine baktırabilirim. Bilirim ki onlar da gözü gibi bakacak içgüdüsel olarak neslin güçlenmesi için elinden geleni yapacak kreşlerde erken yaşta hastalıkla boğuşmayacak veya saçma sapan insanların vicdana kalmayacak. En önemlisi de İçten veKarşılıksız bir sevgi ile sevilecek allah korusun bana veya eşime birşey olsa onlara emanet edilecek. Çocuğu tabiki de sakınmak lazım ama kendi üst soyundan sakınmak neyse yarın öbürgün kendi Alt soyunda evladını senden sakınır. Düşmek istemediğiniz hiçbir duruma başkasını düşürmemek gerekiyor sonra öyle bir gelin/damat nasip olur ki sen ağzını gık diye açmasan da torunun sesine hasret kalırsın alimallah.

konu sahibi baktirmak istemiyor zaten
kv kendi istedigi icin kalkip geliyor yoksa konu sahibinin annesi bakiyormus bebege
konu sahibi de kv kendini dislanmis hissetmesin diye iyi niyetiyle kabul etmis ama ici rahat degil cunku her kv sizinki gibi degil :) her annenin iyi olmadigi gibi her kv de iyi diye bir dunya yok maalesef

Bence olmaz. Yani ben annem bendeyken de bakıcıya bırakıyordum kızım küçükken. Çünkü bakıcıda bir düzeni vardı oturmuş annem bilmiyordu o düzeni. Kızım biraz büyüyünce annem varken bakıcıya götürmemeye başladım. Annem hiç gücenmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…