- 6 Ekim 2016
- 829
- 631
- 33
- 42
Bu da bir seçenek, zaten uzun vadede annemin ara sıra gelmeleri sonrasunda bu şekil bir yaklaşım olmak durumunda kalacak, tabi huyunu bildiğim için biraz endişeliyim-umarım dediğiniz gibi olurNormalde de çok ideal değilmiş bebek bakım kararınız.
Belki de yeni bir deneme yapmak sizin içinde iyi olur.
8 aylık çocukla sabah 5 buçukta yollara düşmek sizin için çok zor olmalı.
Bebeğin de kendi evinde düzeninin olmaması bebek için zor.
Kayınvalideniz oradayken biraz evde kalmış olur bebeginiz.
Annenize yaptığınız gibi yiyeceği her şeyi hazırlar saatleri ile yazarsınız.
İlk bir kaç gün anneniz de bir kaç saatliğine alışma evresi olarak yanına uğrar.
İlk haftadan sonra gerek kalmayabilir.
Önyargılı olmayın. Hassasiyetinizi görünce, yemeklerine olan özeninizi bence o da anlayacak.
cunku bilincliler , hepsi univ mezunu
cocugu simartmiyorlar , onun gelecekte bir insan olacaginin farkindalar
hattq brnimki fazla yumusak yuzlu ben bazen birak aglasin diyorum , kiyamiyorum o cok kucuk diyor :)
Konu "torununu babaannesine göstermeyen hain, vicdansız gelin " diye değiştirilebilir :)Off ne sacmalamıslar yaa
Bayıldımm okurken
Konu sahıbı evham konusunda haklısın
Cozumu bılemıyrm
Şartlarınızı bılmıyrm cunku
Ben olsam bırakmazdım
Şuan tüylerim diken diken oldu söylediğinizden. Anneme hakaret edilmiş hissediyorum. Kendisi ilkokul mezunu. Diğer 4 kardeşim okuması için babaya yardım edecek evlat olarak seçildiğinden okula devam etmemiş. Ortaokula kadar elinden geldiğince bana eğitim açısından yardım etti. Ve bence bana göre dünyanın en iyi annesi. Şuan onun gibi olabilmek için uğraşıyorum.kiyamam ya ne guzel
Burda universite konusu acilinca hemen cahil cuhelayi koruyanlar ensemizde bitiyor. Ne kadar kabul etmeseler de universite egitiminin insana kattiklari “olsun canim sen de kendini evde gelistirirsin”den farkli iste. Ikna olmak zorunda degiller gerci ama insan sasiriyor yani. Iyi insan universite mezunu olur,cocuga da iyi bakar demiyorum ama kalkip da ilkokul mezunu mahalle teyzesini overek de goklere cikaramayacagim
:) annenize veya baska bir anneye hakaret etmek,onun anneligini sorgulamak degil ki benim yaptigim. Sadece kendi dusuncelerimi paylasiyorum. Anneniz doneminde cocuklara yeterli olabilir bazi seyler,ama gunumuz cocuklarina yetmiyor maalesef. Universite egitimi insana o an farkinda olamayacagi ama yasadikca kesfedecegi harika deneyimler katar. Ayrica genelleme yapmadim, ilkokul mezunu anne cocuga bakamaz veya kotu bakar da demedim. Son cumlelerimi tekrar okursaniz goreceksiniz.Şuan tüylerim diken diken oldu söylediğinizden. Anneme hakaret edilmiş hissediyorum. Kendisi ilkokul mezunu. Diğer 4 kardeşim okuması için babaya yardım edecek evlat olarak seçildiğinden okula devam etmemiş. Ortaokula kadar elinden geldiğince bana eğitim açısından yardım etti. Ve bence bana göre dünyanın en iyi annesi. Şuan onun gibi olabilmek için uğraşıyorum.
Üniversite de ne öğretiyorlar?” Çocuklara şeker yedirmeyin, ateşini şununla ölçün, öksürürse şunu yapın, boğazına bir şey kaçarsa şunu uygulayın.” Bunlr mı öğretiliyor? Bunların kaçını üniversite mezunu anne araştırmadan öğrenebiliyor? Annem bunların çoğunu biliyor. Bazısını tecrübe etmiş, bazısını okumuş, bazısını haberlerde duymuş. Hem çok iyi bir anne hem çok iyi bir anneanne ooldu.
Genellemeden dolayı cevap yazdım. Bu dışlamalardan, “eğitim her şeydir. Statü önemlidir. Eğitim okulda olur.” genellemeleri insanlrı birbirinden ayırıyor. Egodan başka bir şey değil bunlar, yapmayın lütfen. Bakın durup dururken 58 yaşında kadını kendi tercihi olmayan bir durum sebebiyle savunmak durumunda kaldım. Bunu anneliğine borç bildim. Ama sayenizde şimdi arayıp onu çok sevdiğimi söyleyeceğim.
ben cocukken egitimli insanlar parmakla gosterilirdi cok onemliydi egitimli olmakkiyamam ya ne guzel
Burda universite konusu acilinca hemen cahil cuhelayi koruyanlar ensemizde bitiyor. Ne kadar kabul etmeseler de universite egitiminin insana kattiklari “olsun canim sen de kendini evde gelistirirsin”den farkli iste. Ikna olmak zorunda degiller gerci ama insan sasiriyor yani. Iyi insan universite mezunu olur,cocuga da iyi bakar demiyorum ama kalkip da ilkokul mezunu mahalle teyzesini overek de goklere cikaramayacagim
Bence madem ne yapmaya çalıştığımı anlamadınız o zaman koca paragraf döşeme zahmetine girmeyin, tutup da insanları kalıplara sokmayın. Nefretinizi başka yerde kusun.Burada ne yapmaya çalıştığınızı anlayamadım. İstemiyorsan baktırmazsınız olur biter. Çözümü olan küçücük sorunları çözmek değil, amaç kaynanalara laf geçirmek. Hepiniz belli yaşta insanlarsınız. Şuradaki konuları okurken şaşkınlıktan bakakalıyorum bazen. Bu yükü kaldıramayacaksanız, evlenmeyin. Başkalarına güvenecekseniz evlenmeyin. Birbirinizin ailelerini ötekileştirecekseniz evlenmeyin. Ailelerinizden beklentilerinizi en aza indirin. Kimse dört dörtlük değildir. Kocalarınız da ağaç kovuğunda kendi kendilerine büyümediler değil mi? Hep sizler haklı değilsiniz. Bu eşyanın doğasına aykırı. Olayları tek taraflı yorumlamayın. Çirkef kaynana kadar, ondan daha çirkef gelinler gördü bu gözler. Oğulu babaya, kendi kardeşine, ailesine düşman eden gelinlere, kaynanalara tanıklık etti bu gözler. Sorsan hepsi sütten çıkmış ak kaşık. Bu ne ya? Bir de sizler bu zamanda yapılan her şeyin en bilinçli, en doğru şey olduğuna mı inanıyorsunuz? O altına bağladığınız bezlerin çok mu sağlıklı olduklarını sanıyorsunuz? O beğenmediğiniz insanlar o bezleri kaynatıp mis gibi asıyorlardı. Annem hala söyler: "Temiz toprağı ısıtıp bağlardım, mışıl mışıl uyurdunuz. Bir tek gaz olayı bile bilmem," diye. Ha.. ben şehirdeki toprağa güvenemem ama siz de bu çağın hastalığına yakalanmayın. Her şeyi herkes doğru bilemez.
Ayaklarin bas olmasindan kaynaklaniyor. Yasakli konular. Malum.ben cocukken egitimli insanlar parmakla gosterilirdi cok onemliydi egitimli olmak
simdi egitimli insana tu kaka muamelesi yapiliyor aklim almiyor boyle birseyi
unvye giden insan daha bilinclidir bu bir gercek
ahhaa bende bisiler yazacaktim ama yassak diye kisa kestimAyaklarin bas olmasindan kaynaklaniyor. Yasakli konular. Malum.
Cocuk bakicisi ararken neye bakacagiz tabii ki egitimine,kulturune,bilgisine bakacagiz. Bulundugum sehirde pek cok arastirma yaptim. Mahalle teyzesi 1600 liraya bakiyor cocuga, cocuk gelisimi mezunu ve yabanci dil bilen kadin da 2000 liraya bakiyor. Simdi maddi gucunde sorun olmayan insan hangisini secer allah askina? Suna da idrak edemedik bir turlu.
ahhaa bende bisiler yazacaktim ama yassak diye kisa kestim
kesinlikle tercihimi bilincli olandan yana kullanirim ki oyle yaptim , cok fedakarlik yapiyorum bakicinin maasini odeyebilmek icin ama yeter ki kizima iyi bakilsin
Insallah emeklerinin karsiligini fazlasiyla alirsin. Hassas konular. Insan her seyin en iyisi olsun diye ugrasiyor. Ki bu bizim gorevimiz ebeveyn olarak.ahhaa bende bisiler yazacaktim ama yassak diye kisa kestim
kesinlikle tercihimi bilincli olandan yana kullanirim ki oyle yaptim , cok fedakarlik yapiyorum bakicinin maasini odeyebilmek icin ama yeter ki kizima iyi bakilsin
Siz bundan nefret mi anladınız? Kalıplara sokan sizlersiniz. Sen nefret görmemişsin. Konunun başını okuyuo koca paragrafı okumadan ahkam kesmek tam da senin kalıplarına uymuş.Bence madem ne yapmaya çalıştığımı anlamadınız o zaman koca paragraf döşeme zahmetine girmeyin, tutup da insanları kalıplara sokmayın. Nefretinizi başka yerde kusun.
insallah canimInsallah emeklerinin karsiligini fazlasiyla alirsin. Hassas konular. Insan her seyin en iyisi olsun diye ugrasiyor. Ki bu bizim gorevimiz ebeveyn olarak.
ay bu da supermisayy şimdi aklıma geldi
bana bir kadın gönderdiler bakıcı olsun diye
kadın eşi ile gelmiş neyse başladık konuşmaya
Mıstafa mıstafa deyip duruyor
neyse kadına bir sürü şey söyledim
o olmaz desin diye uğraştım
sonra bana gönderen neden kadına gece geç çıkabilir misin vs dedin dedi
eee kadına sen 10 yıllık eşinin adını doğru söyleyemiyorsun diyemedim de ondan
y
Bu kafayada ayri hastayim :) o zaman cocuk bakmayla simdiki bakma bir degil.. eskiler cogu cokta bilincli bakmiyolarmis dogrusu.. hele koyde vs buyuyosa o cocuk biri bakiyosa sukretsin.. cunku isten gucten firsat olmuyomus cocuklara.. haa ayrica aradan gecmistir 30 yil torunla cocuguna bakmak bir mi? Ayrica neler soyledigini kiz kendi anlatmis burda, bile bile nasil emanet etsin cocugu? Ya o yokken dayarsa bebege her seferinden kendi yediginden nolcak?Çocuk bakmayı bilmiyor diyorsunuz ama eşinizi o büyüttü öyle değil mi, anneniz mükemmel mi bakıyor da ona emanet ediyor ama kv'ye emanet etmiyorsunuz? Sizin çocuğunuz da birgün büyüyecek ilahi adalet varsa aynı şeyleri sizde yaşayacaksınız
Ne farkı var? Lütfen açıklayın ya ben çok merak ettim kendi annesiyle kayınvalidesi arasında ne fark var da annesiyle bir olur mu diyorsunuz? ikiside çocuk büyütmüş evlendirmiş değil mi? birinin torunuysa öbürünün de torunu ay bu gelinin çocuğu deyip özen mi göstermeyecek birinin kızının çocuğuysa öbürünün de oğlunun çocuğu ikisi de aynı ihtimamı gösterirler. Örmek verilen şeylerden de bir şeker vermesi yadsınabilir ondan da evde şeker bulundurulmaz bu kadar basit bir olay. Başkası bihaber olabilir ama genelleme yapamazsınız yani.
Aynı şey annemin de başına geldi gelinle annem bir süre beraberlerdi çocuk oldu annem birgün pazara gitti kıyafet bakmaya kendine geldi gelinde bende gitmek istiyorum aslında deyince annem sağ sütünü bırak ben bakarım kızım dediğinde ay yok ben bırakamam çocuğumu kimseye demiş. Çocukta 5 aylık yani. Benim annem el mi yabancı mı.
Bir tek kız anneleri biliyor zaten değil mi çocuk bakmayı ihtisas yapmışlar da sadece erkek anneleri geri kalmış BDV deki tüm konulara göre.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?