Kayınvalideye bebek emanet etme ikilemi

Kocanı büyüten o kadın değil gibi evham ..senınle arası iyi olmaya bilir ama onun da torunu ..

Bu da bir seçenek, zaten uzun vadede annemin ara sıra gelmeleri sonrasunda bu şekil bir yaklaşım olmak durumunda kalacak, tabi huyunu bildiğim için biraz endişeliyim-umarım dediğiniz gibi olur

cunku bilincliler , hepsi univ mezunu
cocugu simartmiyorlar , onun gelecekte bir insan olacaginin farkindalar
hattq brnimki fazla yumusak yuzlu ben bazen birak aglasin diyorum , kiyamiyorum o cok kucuk diyor :)
kiyamam ya ne guzel
Burda universite konusu acilinca hemen cahil cuhelayi koruyanlar ensemizde bitiyor. Ne kadar kabul etmeseler de universite egitiminin insana kattiklari “olsun canim sen de kendini evde gelistirirsin”den farkli iste. Ikna olmak zorunda degiller gerci ama insan sasiriyor yani. Iyi insan universite mezunu olur,cocuga da iyi bakar demiyorum ama kalkip da ilkokul mezunu mahalle teyzesini overek de goklere cikaramayacagim

Off ne sacmalamıslar yaa
Bayıldımm okurken
Konu sahıbı evham konusunda haklısın
Cozumu bılemıyrm
Şartlarınızı bılmıyrm cunku
Ben olsam bırakmazdım

Off ne sacmalamıslar yaa
Bayıldımm okurken
Konu sahıbı evham konusunda haklısın
Cozumu bılemıyrm
Şartlarınızı bılmıyrm cunku
Ben olsam bırakmazdım
Konu "torununu babaannesine göstermeyen hain, vicdansız gelin " diye değiştirilebilir :)
insanlar nasıl görmek istiyorsa öyle görüyorlar maalesef

Şuan tüylerim diken diken oldu söylediğinizden. Anneme hakaret edilmiş hissediyorum. Kendisi ilkokul mezunu. Diğer 4 kardeşim okuması için babaya yardım edecek evlat olarak seçildiğinden okula devam etmemiş. Ortaokula kadar elinden geldiğince bana eğitim açısından yardım etti. Ve bence bana göre dünyanın en iyi annesi. Şuan onun gibi olabilmek için uğraşıyorum.

Üniversite de ne öğretiyorlar?” Çocuklara şeker yedirmeyin, ateşini şununla ölçün, öksürürse şunu yapın, boğazına bir şey kaçarsa şunu uygulayın.” Bunlr mı öğretiliyor? Bunların kaçını üniversite mezunu anne araştırmadan öğrenebiliyor? Annem bunların çoğunu biliyor. Bazısını tecrübe etmiş, bazısını okumuş, bazısını haberlerde duymuş. Hem çok iyi bir anne hem çok iyi bir anneanne ooldu.

Genellemeden dolayı cevap yazdım. Bu dışlamalardan, “eğitim her şeydir. Statü önemlidir. Eğitim okulda olur.” genellemeleri insanlrı birbirinden ayırıyor. Egodan başka bir şey değil bunlar, yapmayın lütfen. Bakın durup dururken 58 yaşında kadını kendi tercihi olmayan bir durum sebebiyle savunmak durumunda kaldım. Bunu anneliğine borç bildim. Ama sayenizde şimdi arayıp onu çok sevdiğimi söyleyeceğim.

:) annenize veya baska bir anneye hakaret etmek,onun anneligini sorgulamak degil ki benim yaptigim. Sadece kendi dusuncelerimi paylasiyorum. Anneniz doneminde cocuklara yeterli olabilir bazi seyler,ama gunumuz cocuklarina yetmiyor maalesef. Universite egitimi insana o an farkinda olamayacagi ama yasadikca kesfedecegi harika deneyimler katar. Ayrica genelleme yapmadim, ilkokul mezunu anne cocuga bakamaz veya kotu bakar da demedim. Son cumlelerimi tekrar okursaniz goreceksiniz.

Bu arada annenizi arayip onu ne kadar sevdiginizi soylemenize vesile oldugum icin de sevindim :) annenizi her gun arayin,imkan varsa her gun gorun. Iyi bir anne oldugu icin degil ama, sizin anneniz oldugu icin yapin bunu. Iyi gunler

Burada ne yapmaya çalıştığınızı anlayamadım. İstemiyorsan baktırmazsınız olur biter. Çözümü olan küçücük sorunları çözmek değil, amaç kaynanalara laf geçirmek. Hepiniz belli yaşta insanlarsınız. Şuradaki konuları okurken şaşkınlıktan bakakalıyorum bazen. Bu yükü kaldıramayacaksanız, evlenmeyin. Başkalarına güvenecekseniz evlenmeyin. Birbirinizin ailelerini ötekileştirecekseniz evlenmeyin. Ailelerinizden beklentilerinizi en aza indirin. Kimse dört dörtlük değildir. Kocalarınız da ağaç kovuğunda kendi kendilerine büyümediler değil mi? Hep sizler haklı değilsiniz. Bu eşyanın doğasına aykırı. Olayları tek taraflı yorumlamayın. Çirkef kaynana kadar, ondan daha çirkef gelinler gördü bu gözler. Oğulu babaya, kendi kardeşine, ailesine düşman eden gelinlere, kaynanalara tanıklık etti bu gözler. Sorsan hepsi sütten çıkmış ak kaşık. Bu ne ya? Bir de sizler bu zamanda yapılan her şeyin en bilinçli, en doğru şey olduğuna mı inanıyorsunuz? O altına bağladığınız bezlerin çok mu sağlıklı olduklarını sanıyorsunuz? O beğenmediğiniz insanlar o bezleri kaynatıp mis gibi asıyorlardı. Annem hala söyler: "Temiz toprağı ısıtıp bağlardım, mışıl mışıl uyurdunuz. Bir tek gaz olayı bile bilmem," diye. Ha.. ben şehirdeki toprağa güvenemem ama siz de bu çağın hastalığına yakalanmayın. Her şeyi herkes doğru bilemez.

Benzer sorunlari bende annemle yasadim. Seker çikolata (kizim 3 yasinda)vermezdik ama meyveyo 4 aydan sonra yavas yavas vermeye basladik. Büyükler bazen fazla mudahale ediyorlar ama ayni seyi annemizin yapmasiyla kv yapmasina g art kli tepkiler veriyoruz. Kv güvenmiyorsanız baska yol bulmaniz lazim

ben cocukken egitimli insanlar parmakla gosterilirdi cok onemliydi egitimli olmak
simdi egitimli insana tu kaka muamelesi yapiliyor aklim almiyor boyle birseyi
unvye giden insan daha bilinclidir bu bir gercek

Bence madem ne yapmaya çalıştığımı anlamadınız o zaman koca paragraf döşeme zahmetine girmeyin, tutup da insanları kalıplara sokmayın. Nefretinizi başka yerde kusun.

ben cocukken egitimli insanlar parmakla gosterilirdi cok onemliydi egitimli olmak
simdi egitimli insana tu kaka muamelesi yapiliyor aklim almiyor boyle birseyi
unvye giden insan daha bilinclidir bu bir gercek
Ayaklarin bas olmasindan kaynaklaniyor. Yasakli konular. Malum.
Cocuk bakicisi ararken neye bakacagiz tabii ki egitimine,kulturune,bilgisine bakacagiz. Bulundugum sehirde pek cok arastirma yaptim. Mahalle teyzesi 1600 liraya bakiyor cocuga, cocuk gelisimi mezunu ve yabanci dil bilen kadin da 2000 liraya bakiyor. Simdi maddi gucunde sorun olmayan insan hangisini secer allah askina? Suna da idrak edemedik bir turlu.

ahhaa bende bisiler yazacaktim ama yassak diye kisa kestim
kesinlikle tercihimi bilincli olandan yana kullanirim ki oyle yaptim , cok fedakarlik yapiyorum bakicinin maasini odeyebilmek icin ama yeter ki kizima iyi bakilsin

kesinlikle tercihimi bilincli olandan yana kullanirim ki oyle yaptim , cok fedakarlik yapiyorum bakicinin maasini odeyebilmek icin ama yeter ki kizima iyi bakilsin

ayy şimdi aklıma geldi

bana bir kadın gönderdiler bakıcı olsun diye

kadın eşi ile gelmiş neyse başladık konuşmaya

Mıstafa mıstafa deyip duruyor

neyse kadına bir sürü şey söyledim

o olmaz desin diye uğraştım

sonra bana gönderen neden kadına gece geç çıkabilir misin vs dedin dedi

eee kadına sen 10 yıllık eşinin adını doğru söyleyemiyorsun diyemedim de ondan

y

Insallah emeklerinin karsiligini fazlasiyla alirsin. Hassas konular. Insan her seyin en iyisi olsun diye ugrasiyor. Ki bu bizim gorevimiz ebeveyn olarak.

Bence madem ne yapmaya çalıştığımı anlamadınız o zaman koca paragraf döşeme zahmetine girmeyin, tutup da insanları kalıplara sokmayın. Nefretinizi başka yerde kusun.
Siz bundan nefret mi anladınız? Kalıplara sokan sizlersiniz. Sen nefret görmemişsin. Konunun başını okuyuo koca paragrafı okumadan ahkam kesmek tam da senin kalıplarına uymuş.

ay bu da supermis
mistaffffaaaaa :)))
ya cok zor bakici isi gercekten

Bu kafayada ayri hastayim :) o zaman cocuk bakmayla simdiki bakma bir degil.. eskiler cogu cokta bilincli bakmiyolarmis dogrusu.. hele koyde vs buyuyosa o cocuk biri bakiyosa sukretsin.. cunku isten gucten firsat olmuyomus cocuklara.. haa ayrica aradan gecmistir 30 yil torunla cocuguna bakmak bir mi? Ayrica neler soyledigini kiz kendi anlatmis burda, bile bile nasil emanet etsin cocugu? Ya o yokken dayarsa bebege her seferinden kendi yediginden nolcak?

Şimdi bir kaosda ben oluşturayım. Benim bir oğlum bir de kızım var. Şimdi ben kız annesi olarak iyi ve çocuk bakma konusunda ihtisas yapmış bir anne olacağım daaaa oğlumun annesi olarak hiç bir şeyden anlamayan cahil bir anne mi olacağım.
Yani tecrübem kızıma işleyecek oğluma işlemeyecek mi?
Hani burada genelde kız anneleri sizin dediğiniz gibi hep harika ötesi insanlar erkek anneleri cahiller. Üstelik ne hikmetse bu erkek anneleri hiç çocuklarına bakmamış büyütmemiş oluyorlar. O kadınların eşlerini ya akrabaları, ya nine/dedeleri yada ne hikmetse çocuklar küçücük yaşta çalışmaya başlayıp kendi kendilerini büyütüyorlar.
Anlayan bana da anlatsın.
Devam sayfaları okuyamadım daha ama konu sahibinin neden çocuğu kayınvalidesine bırakmak zorunda kaldığını da ayrıca merak ettim. 4. sayfadan sonrasını okumaya devam edeyim bari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…