Kayınvalideye bebek emanet etme ikilemi

Siz bundan nefret mi anladınız? Kalıplara sokan sizlersiniz. Sen nefret görmemişsin. Konunun başını okuyuo koca paragrafı okumadan ahkam kesmek tam da senin kalıplarına uymuş.
Koca paragrafta durumumu ve yaşadığım şeye ayna tutacak bir cümle bile yok. Sadece bişeylere içerlemiş, öfkelenmiş ve fırsatını gördüğü an nefret kusmuş bir kadının yazısı var. Bence dönüp bir kendinize bakın, madem meraklısınız tüm sayfaları ve yazdığım şeyleri teker teker okuyun. Ama bence hiç zahmete girmeyin.

Esinizi kim büyütmüş?

Benim de en tav olduğum laf, siz kaç tane çocuk büyüttünüz lafı.
Bir annenin iyi olması için 3 çocuk büyütmesine gerek yok. Bunlar içgüdüseldir.
Ne saçma bir cevap..

ay bu da supermis
mistaffffaaaaa :)))
ya cok zor bakici isi gercekten
Mistafa harikaymis cok guldum ben de D damdan
Benim oglan 2 yasinda ablalari,gordugu her seyi soruyor bu ne bu ne diye
Gecen esimin teyzrsiyle annem bizdeydi
Klarnet resmi getirdi bizimki
Bu ne diye sordu
Esimin teyzesi “zurna be evladim o zurna” dedi

Ben gulmekten yerlere yattim ama arka odada tabii
Annem ne yapti hic bilmiyorum.
Ya oluyor iste boyle farkliliklar. Ailemizdekileri secemeyiz ama bakiciyi secebiliriz en azindan

Son düzenleme:
Ben sizi aydınlatayım, okuyunca da anlayacaksınız. Ben benzer endişeleri annem için yaşasam ona da vermekte tereddüt ederdim. Hayatta en sevdiğim insan babaannemdir mesela, konu kaynana - anne olayı değil.
KAldı ki bu tarz endişelerim olmasına rağmen kimseyi kırıp üzmeden bir yol izlemeye çalışıyorum. TAvsiyeler aldım ve aklımda da bir kaç şey oluştu- ön yargılı davranmadan olayı anlamaya çalışıp tavsiye verenlere tekrar teşekkürler..

Olay kesinlikle oğlan annesi , kız annesi olmakla alakalı değil. Sadece çocuk yetiştirirken hassasiyet gösterdiğimiz şeylere ego yapmadan saygı gösterilmesi. Tek derdim bu. Sevgiler.

Yazdıklarım size söylenmiş sözler değildi. Genele söylemiştim.
Tabi ki çocuk sizin ve istediğiniz kişiye baktırmakta özgürsünüz.
Benimde 1 yetişkin oğlum 1 de ergen kızım var. Ayrıca buradan aldığım bir sürü de ders var.
İşin özü, büyük konuşmamak lazım ama torun morun bakmamak en güzeli.

Sizden daha nefret dolu değilim. Benim uçuk kaynanam vardı. 6 yıl yanımda kaldı. Çocuklarıma elimden geldiğince kendim baktım, işe gittim ayaklarımın üzerinde durdum seni gibi de dırdırlamadım. Şu üslubumuzla zaten sizin konunuza yazmaya değmez. Çözüm kendinde ama bakmayı bilene.

Kisilik meselesi dogru..benim kendi annem benim istemedigim birseyi vermez cocuklarima ama kv kahve bile vermeye kalkmisti :) bu kadin esimi yetistirmis diye super bakarmi demem gerekiyor.. dunyaya gelen nasibi olan her cocuk buyuyor.. kimi iyi buyur kimi kotu.. kimi anne kendini paralarken kimi cocugun onune sicak bi yemek bile konmaz.. ama dogru ikiside annedir tartisilmaz!

Ben nefret dolu değilim-hiç bir söylemim nefret dolu değildir. Aksine hiç bir tarafı kırmadan bir çözüm arama peşindeyim, ancak olayı anlamadan/ya da anlayıp işi farklı yönlere çekip bir dolu söz yazan sizsiniz. Bence yazdıklarınızı birdaha gözden geçirin. Ancak yazmaya değmeyeceğini düşündüğünüz bir konu için zaman harcamayın bence de. Uslup konusuna değinmiyorum bile, keşke insanlar kendilerini bir dışardan görebilse

Ay 30 yıl önceyle şimdinin bakımını bir tutanlar var, gerçi hep saldırgan yorumlarına denk geliyorum bazılarının. Hayatlarında ne sinirleri varsa artık buradan çıkarıyorlar herhalde. Ona bakarsak eskinin Hayat ansiklopedisinde sigaranın sağlığa faydalı olduğu, kilo aldırdığı falan da iddia ediliyordu herkes sigara içsin madem. Çağ değişiyor, o zamanın bilinciyle şimdiki bilinç aynı değil. Kişinin kendini yetiştirmiş olması da var artı bazı sağlık problemleri sonradan çıkabiliyor. Örneğin küçükken anasının babasının kalın giydirmediği yalınayak dolaştırdığı çocuk orta yaşlarında zatürree gibi ciddi hastalıklara yakalanmaya yatkın olabiliyor. Neyse. Konu sahibi baktırmak zorunda değilsiniz, anneniz bakamıyorsa ya maddi durumunuz elveriyorsa ve aynı işe tekrar kavuşabilecekseniz bir süreliğine işten ayrılın ya da iyi, referanslı bir bakıcı bulmaya çalışın derim.

Dikkat ederseniz bu benzer üsluplar vardı ve yanıtım size değildi ama siz üzerinize alındınız. Tek kelime söyledim. İstemiyorsanız baktırmayınız diye. Bu olayı kaynana nefretine dönüştürenlere de bir iki laf etseydiniz keşke. Konunuzdan çıkıyorum. Daha önerimi sunmadan üzerime çullanmanız da benim ayıbım olsun.

Daha hamileyken kv çocuk 3 aylıkken gelir bakarım sen de çalışırsın dedi.Öğretmenim.Bebeğime kendim bakmak için izne ayrıldım.Annem de baksın istemem.Tabi bu borç harç meselesine bağlı.

Allah yardımcın olsun

Hemendersimi anlatayim. Gecen. Nisan yada mayis ayiydi kv'm israrla oglumu dugune goturcem diye tutturdu (salon yurume mesafesi evimize15dk) bir bucuk yasindaydi o zaman oglum. Giydirdim yolladim ardindan hemen ben giyinip coktim dugunun oldugu cafeye yaklastim bi de baktim cocugum ordaki parkin su havuzunda(hani su parklarin incinde olurya yazin su doldururlar) kv de kenardan onu tutuyor. Bana da diyorli tutamadim girmek istedi bi de guluyor. Gectigimiz cumartesi o dugune katilan bir akraba anlattiki konusmaya dalmis oglumu kaybetmis bu kadin diyor camdan bi gordumki senin oglan ordaki suya dustu kostum atladim cikardim onu yoksa disarso soguk muzok sesinden kimse duymazdi bunu. Evet benim kv'm de cocuk buyuttu ama bu onun cocugu degil benim cocugum hislerimde yanilmam hislerine guven

Hemendersimi anlatayim. Gecen. Nisan yada mayis ayiydi kv'm israrla oglumu dugune goturcem diye tutturdu (salon yurume mesafesi evimize15dk) bir bucuk yasindaydi o zaman oglum. Giydirdim yolladim ardindan hemen ben giyinip coktim dugunun oldugu cafeye yaklastim bi de baktim cocugum ordaki parkin su havuzunda(hani su parklarin incinde olurya yazin su doldururlar) kv de kenardan onu tutuyor. Bana da diyorli tutamadim girmek istedi bi de guluyor. Gectigimiz cumartesi o dugune katilan bir akraba anlattiki konusmaya dalmis oglumu kaybetmis bu kadin diyor camdan bi gordumki senin oglan ordaki suya dustu kostum atladim cikardim onu yoksa disarso soguk muzok sesinden kimse duymazdi bunu. Evet benim kv'm de cocuk buyuttu ama bu onun cocugu degil benim cocugum hislerimde yanilmam hislerine guven

Hemendersimi anlatayim. Gecen. Nisan yada mayis ayiydi kv'm israrla oglumu dugune goturcem diye tutturdu (salon yurume mesafesi evimize15dk) bir bucuk yasindaydi o zaman oglum. Giydirdim yolladim ardindan hemen ben giyinip coktim dugunun oldugu cafeye yaklastim bi de baktim cocugum ordaki parkin su havuzunda(hani su parklarin incinde olurya yazin su doldururlar) kv de kenardan onu tutuyor. Bana da diyorli tutamadim girmek istedi bi de guluyor. Gectigimiz cumartesi o dugune katilan bir akraba anlattiki konusmaya dalmis oglumu kaybetmis bu kadin diyor camdan bi gordumki senin oglan ordaki suya dustu kostum atladim cikardim onu yoksa disarso soguk muzok sesinden kimse duymazdi bunu. Evet benim kv'm de cocuk buyuttu ama bu onun cocugu degil benim cocugum hislerimde yanilmam hislerine guven @elanur84

Bazı insanlar amma saçmalamış ya..
Bu konuya girip de egosu yuzunden konu sahibinin yazdıklarını anlamamak icin baya çabalamış bir takım kayinvalideler ve adayları.

Anne ile olan iletişim hic kayınvalide ile bir olur mu ya. Kayinvalideye itiraz etsen herhangi bir konuda bunun küsmesi var, kavgası var, fisteklemesi vsvs kisiye gore var da var. Anne tamam der gecer (genel olarak bazı kalpsiz anneleri saymiyorum:) ) demezse de iyi sen bakma diyebilirsin. Cekinmezsin. Şimdi ben rahat iletişim kurabildigim annem varken iletişim kurulamayan kayinvalideyi neden isteyeyim? Tüm kayinvalideler ve adaylarına soruyorum. Soruyorum ama tartışalım demiyorum

ama onun icin zurna o cok normal
afferin bidiga merakli olsun

Peki niye gelinler açısından bakmıyorsunuz bende gelinim kayınvalide değilim ama kendi annemiz eleştirdiği zaman fikir verdiği şunu şöyle yap dediği zaman alınmıyoruz tamam anne diyoruz ama söz konusu kaynana olunca herşeyime karışıyor oluyor ayrıca denemeden bilinmez bazı şeyler ki konu sahibi çocuğunu hiç kayınvalidesine bırakmamış. hep annesine bırakmış değil mi. Burada asıl sorun kaynanasını çocuk bakmasını bez bağlamasını bile bilmediği konusunda eleştirmesi. Ben öyle bir kadın olabileceğini sanmıyorum yeni bezleri bilmiyorsa da öğrenir. Bu bana göre sırf kaynana diye oluşturulmuş bir önyargıdır. Bir denesin bakalım iletişimi iyi mi olacak kötü mü.Bir arkadaşımın çocuğuna kaynanası bakıyor evet anlaşamıyorlar kişisel olarak ama kız çocuğunun yemeğini kendi hazırlıyor bunu yedireceksin diyor arıyor ne yedirdin yedirdin mi diyor takip ediyor istemediği birşey yaparsa sertçe de uyarıyor eşi vasıtasıyla da ama güzel bakıyor mu bakıyor bir insanın anneliğinin sorgulanmadı hep kız annelerinin herşeyi bilip kaynanaların hiçbirşey bilmiyor havasına sokulmasına karşıyım.

Iyi de ben kiz anneleri herseyi daha iyi bilir kayinvalideler bilmez demedim. O konuya girmedim. O herkese gore değişen bir durum. Ben samimiyet ve iletişimden bahsediyorum.

Ben anneme ne dersem yapiyor. Yıllardır cocuk bakmamıştı. Bir cok şeyi hatırlatmak ve göstermek zorunda kaldım. Herseye tamam dedi. Siz bunu yapamıyorsanız annenizle sizin durum istisna bence.

Ayrıca ben kayilvalidemle tartışmış veya tartışmaya yeltenmiş bir gelin olmadım. Bir cok kırgınlık ve kizginliklarima ragmen. Hic saygisizlik yapmadim, yapmam. Ama her kirginlikta mesafe giriyor aramiza. O da onun tercihi.

Bunun disinda esim annesine kızar da, uyarır da, ikaz da eder. Çünkü onun oğlu küsseler bile barışırlar eninde sonunda. Tıpkı annem ile ben gibi. Şu farkı anlasa herkes egoları bir bıraksa kenara. Şu ego olmasa da bende bunaldigim zamanlar kayinvalideme anne kalk gel bunaldim diyebilsem. Tıpkı anneme diyebildigim gibi...

Kesinlikle bırakmayın. Malesef eskilerde bu “herşeyi tatsın herşeye alışsın” kafası çok yaygın.. Bişey dersen de”ben kaçtane büyüttüm!” Olur. Valla ben de bebeğimi hiçkimseye babasına bile emanet edemiyorum. Ki bahsettiğiniz korkular çok yerli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…