Kayınvalideye gitme sıklığı...

Herkesin kendi dusuncesi saygi duymayi incitmeden elestirmeyi basardigimizda her sey cok guzel olacak erkek ailesi diye cope mi atalim mecbur goruseceksin bundan keyif almaya bakmak lazim
Aynen kesinlikle.
Öyle bir ön yargı var ki ' kaynana ' ama herkese göre kaynana.
Hep kaynana kötü.. değişik gerçekten anlamıyorum. herkesin dşüncesine saygım sonsuz. ama hafta da 1 çok bile alıştırma Değmezler vs çok ağır sözler bunlar.

evlenirken sadece kocanla evlenmiyorsun aile kuruyorsun. eşini seviyorsan ailesine de saygı duymak zorundasın. sevmek zorunda değiliz ama saygı duymak zorundayız. haftada 1 görmek çokmuş gibi, birde kızcağıza fazla bile gibi şeyler yazmıışlar zaten bunun günü olmaz bi bakarsın hafta da 5 gün gitmişsin bi bakarsın 10 günde 1 denk gelir yani göreve dönüştürmenin anlamı yok..

Ben aynı sitede oturmama rağmen haftada 1 gidiyorum. O da eşimle. Mecbur kalmadıkça yalnız bile pek gitmem. O yüzden sizinki fazla bile bence

Evet ben de sasirarak okudum alistirma az git sozlerini empati yoksunuyuz esimiz ayni seyi yapsa beni gorusturmuyo diye konu acariz aynen ailen neyse ailesi o olmali kotu biridir sana iftira atar biseyler yapar o zaman anlarim ama yasanan bisey yokken öcü kaynana durumu hic hos degil. Herkes birer kaynana adayi bide bunu unutuyolar

Kesinlikle eşlerimiz ayda 1 kendi ailemize gitse, ya da ayda 1bizi görüştürse bu sefer dediğin gibi burda bdv ye konu açılır eşim beni ailemle görüştürmüyor, eşim ailemle görüşmüyor ayda 1 gidiyor diye. empati yeteneği 0..
burda kaynanayı kötü konuşanlar onu hortlak görenler yarın gelinleri tarafından aynı duruma gelecek :) kaynana dediği halbuki sevdiği adamı doğuran bir kadın o da bir anne .
ne ekersen onu biçersin bu hep böyledir. gelin saygısını yitirmeyecek. hafta da 1 gün olsa gidip görecek en azından arayıp halini hatrını soracak ben böyle düşünüyorum.
belki de kaynanam şeker gibi oldugundan böyle yapıyorum blmiyorum ama önceki kaynanam canavar olmasına rağmen ona da yapıyordum allah biliyor karakterim bu yani böyle gördüm, böyle yetiştim.

burda konuları görüyorum her gün daha cok şaşırıyorum valla

Yine de çok alistirma

Tek gitmeye bayılıyor, asla kavga çıkarmaz.
Ancak ben onu tek göndermek istemiyorum. Çünkü ne zaman tek gitse doldurduklarını hissediyorum.

Gayet normal ama bazı kvdeler nedense hep istiyorlar iç içe olunsun haftanın 6 günü birlikte olunsun sanki bizim kendimize ait yaşantımız evimiz yokmuş gibi.benim eşim o kadar ailecidirki 2 yıllım evliyiz herşeye bahane bulur annesinin önünde köle olmamı bekliyo neredeyse ama yapamıyorum aramızda oyle olaylar geçtiki ona rağmen saygımı bozmadım ama cok soğukluk girdi ve geldiklerinde bile tüylerim ürperiyo malesef.ilk zamanlar haftanın tek bir günü buluşmazdık yoksa genellikle bizde olurlardı vey biz onlarda ve gece 3,4 lere kadar otururlardı ve eşim ilk zamanlar hep annesigilde uyumamızı istiyordu ben kabul etmediğimdede surat asarlardı hepsi eşimle tartışırdım falan offf ne günlerdi yaa hala eşimin saçma takıntıları vardır

E oğlu bile haftada bir gidiyormuş. Siz neden daha sık gidesiniz ki? 1,5 aylık gelinini oğlundan fazla özlüyor olamaz herhalde.

Bu bir görev değil ayrıca. Gün olur haftada 2-3 gidilir, gün olur ayda 1 gidilir. Duruma göre değişir yani.
Ama yeni evli olarak biraz mesafeli olun. Birbirinize ısındıkça mesafeyi kısaltmak kolay olur ama en başından yakın olursanız, sorun çıktığında mesafe koymanız zorlaşır. Adım adım gelişsin ilişkiler.

Kayınvalideniz başkalarının sözleri ile sizi yola getirmeye çalışıyor aklınca.
Benim kayinvalidemin de vardı boyle huyları. Söylemek istediği şeyleri başkalarından örnekleyerek anlatmaya bayılırdı ilk zamanlar.
Ben de "amaaan annecim elalemin agzi torba değil ki buzesin, ben hic takmam sen de takma boşver, boş boş konusuyorlar" dediğim için artık yapmıyor :)

Çok net sorunun cevabı aslında, caniniz ne zaman gitmek istiyorsa o zaman gidin. Gitmek istemiyorsam ben güzellikle bugün müsait değilim başka zaman diyorum.

Nasil insanlar bilmiyorum ama çok fazla içli dışlı olmak da iyi değil, kendi evine ailene adapte olmak daha zor oluyor bu sefer, hem siz hem eşiniz açısından.

Kayinvalidem biz calisirken bazen yemek yapar, hazırlar, biz geçerken alirdik.
Bir gün "her aksam çağırmıyorum diye yanlış anlama, kendi evinize yuvanıza alışın diye çağırmıyorum, siz yine ne zaman isterseniz gelin" demisti.

Bazen de kaynanalik yapasi tutuyor, hiç gelmiyorsunuz filan diyor gülüp geçiyorum. Asla tartışmam böyle bir konu için, sorun haline gelmesin diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…