Size iyilik yapmasını beklediğiniz için üzülmüşsünüz.
Boşu boşuna kendinizi üzmüşsünüz daha doğrusu.
Aradığı zaman ,yemek yapamıyorum gelip yapar mısın dediniz mi?
İnsanlardan ince fikirli olmalarını beklemek de iyilik beklemek kadar kötü bir huy.
Üzülen hep beklentiye giren oluyor.
Arama işine gelince,o nasıl yardım etmek içinden gelmemiş ama aramak geldiği için aradıysa,yani içinden nasıl geliyorsa öyle davrandıysa siz de öyle yapın.
Haklisiniz..Ama insan arkadasindan dostundan belki iyilik bekler...Benim bekledigim iyilik degil annelikti..Bir anne olarak insan oglunun eve geldiginde yemegini kendi yapmak zorunda kalmasina ya da gelininin yatmak zorunda olmasina nasil vicdani el verirki..Size iyilik yapmasını beklediğiniz için üzülmüşsünüz.
Boşu boşuna kendinizi üzmüşsünüz daha doğrusu.
Aradığı zaman ,yemek yapamıyorum gelip yapar mısın dediniz mi?
İnsanlardan ince fikirli olmalarını beklemek de iyilik beklemek kadar kötü bir huy.
Üzülen hep beklentiye giren oluyor.
Arama işine gelince,o nasıl yardım etmek içinden gelmemiş ama aramak geldiği için aradıysa,yani içinden nasıl geliyorsa öyle davrandıysa siz de öyle yapın.
Yalniz ben annem gelmedi demedim...Annem baska sehirde oldugu icin her istediginde gelemedi dedim iyi okursaniz..Ben henuz anne olmadan bu duyguyu idrak edip oglumu gelinimi o durumda nasil birakip gidip yazlikta baskalarina yemekler tatlilar yaparim diyebiliyorsam..Evladi olan bir annenin bunu dusunememis olmasina sasiriyorum sadece..Beni kizi gibi dusunmesini beklemiyorum keske ogluna karsi en azindan merhamet gosterebilseydiAnneniz bu durumda belli bir süre gelip yanınızda kalmalıydı. Kayinvalide yazlıkta sizi düşünmemiş diyorsunuz da,annenizin içi nasıl nasıl rahat etmiş siz o durumdayken?ona niye kızmıyorsunuz?benim kızım o durumda olacak ben kaynanaya bırakmam kendim koşarım evladıma. Kaynananiz demiştir;annesi koşmuyor,gelmiyor ben niye yazlıktan geleyim.bunu 9 ay yatıp, hastanede serumla beslenip, kan kusarak çok zor bir hamilelik geçiren biri olarak yazıyorum. Annem baska bir şehirde yaşıyordu. Kayinvalidem ise arka sokakta. Bir gün arayıp sormamış,yemeğin varmı dememiştir.2 çocuğumda da aynıydı. Minnet etmedim. Beklemedim. Zor günlerimde destek görmedim. Annemi aradığımda gelebilirdi. İstemedim. Ben bu yuzden dahada güçlendim.kimseye eyvallahım yok artık. Beklemeyin hayal kırıklığı da yaşamayın.
Onu anladım zaten.okumam var.bende gelip bir süre siz rahatlayana kadar 3 ay 6 ay neyse yanınızda kalmalıydı dedim.hemen ters cevap vermişsiniz. Kayinvalideniz olsam bende gelmezdim size...Yalniz ben annem gelmedi demedim...Annem baska sehirde oldugu icin her istediginde gelemedi dedim iyi okursaniz..Ben henuz anne olmadan bu duyguyu idrak edip oglumu gelinimi o durumda nasil birakip gidip yazlikta baskalarina yemekler tatlilar yaparim diyebiliyorsam..Evladi olan bir annenin bunu dusunememis olmasina sasiriyorum sadece..Beni kizi gibi dusunmesini beklemiyorum keske ogluna karsi en azindan merhamet gosterebilseydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?