Kayinvalideye kirginlik

simgeed

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2015
49
23
8
Kizlar merhaba ben sizinle yasadigim birseyi paylasmak istiyorum..Ben baska bir sehire evlendim dolayisiyla su an yasadigim yerde kayinvalidem gorumcem yani esimin ailesi disinda kimsem yok..5 ay oncede hamile kaldim fakat hamileligimin ilk 3 ayi cok zor gecti..Nerdeyse yatarak gecirdim diyebilirim..Annem baska sehirde oldugu icin her istediginde gelemiyordu yanima..Ama benim kayinvalidem 1 kere bile gelip yardim edeyim kizim demedi..Ben Ramazan ayi olmasina ragmen esime kalkip bi tas yemek yapamiyordum ona yapamadigim gibi kendimde ac geziyodum..Evimin isini bile yapamadim cogu zaman..Ama kayinvalidem bu durumu bilmesine ragmen sadece arada bir telefon etmekle yetindi..Gelip evimi temizlemesini beklemedim zaten ama gidip yazliginda keyif yapmasi ben burda yatarken cok dokundu..Cunlu benim burda kimsem yoktu.Simdi icimden arayip sormak gelmedigi icin esimle bazen bu konuda anlasmazlik yasiyoruz..Sizin fikriniz nedir cok merak ediyorum kirgin olmakta haksiz miyim

Hiçbir beklenti içinde olamayacaksınız kayınvaldenize karşı bence insan üzülüyor sonra...
Benim kayınvaldemde hiçbir konuda bana destek olmaz ama kırılmam çünkü hiçbirşey beklemiyorum kendisinden...

Bence Kayinvalideyle iliskinize eşinizi kariştirmamaya calisin.cok haklisin.keşke biraz daha merhamet gosterebilseydi.icinden gelmemesi de cok normal.Ama yillarca bir araya geleceginizi dusunursek hem de esinizin uzulmemesi adina eskisi kadar samimi olmasa da az da olsa iletisim kurabilirsin.

Size iyilik yapmasını beklediğiniz için üzülmüşsünüz.
Boşu boşuna kendinizi üzmüşsünüz daha doğrusu.
Aradığı zaman ,yemek yapamıyorum gelip yapar mısın dediniz mi?
İnsanlardan ince fikirli olmalarını beklemek de iyilik beklemek kadar kötü bir huy.
Üzülen hep beklentiye giren oluyor.
Arama işine gelince,o nasıl yardım etmek içinden gelmemiş ama aramak geldiği için aradıysa,yani içinden nasıl geliyorsa öyle davrandıysa siz de öyle yapın.

ben 9 ayı yatarak geçirdim iyi ki telefon etmiş sizinki benimki telefon bile etmedi aynı durumdayız ben de başka şehirde evliyim

Keske benimki de 'yardim etmeye'bile gelmese gitse kendi kafasini dinlese ben de kendi kafami dinlesem!!! Bence sukret haline, uzak olsun, mesafeli olsun oh daha ne istiyorsun?

benim kayınvalidem de dışarıdan bakıldığında çok merhametli, çok insan, çok oturaklı ve dini bütün bir hanımefendi görünür. Herhangi bir atışmamız, tartışmamız olmamıştır bugüne kadar ancak, ne hamileliğim de bir nasılsın demiştir, ne bu kız çalışıyor bir gün olsun yemeğe çağıralım da işten geldiğinde bir kere hazır yemeğe otursun demiştir, ne de bu kızın annesi yok ben ona anne olayım o bana kız olsun demiştir.Dışarıya merhametli, bana göre çok merhametsiz. Telefon numaramı bile bilmez, ölsem oğlu söylerse haberi olur :) Kendisinin yapısının soğuk olduğunu söylerler, ama ben hariç herkese karşı çok düşüncelidir, sürekli arar sorar. Böyleyse madem hayalini hiç kurmamıştım gerçi ama anne-kız olamayız hiç bir zaman.O kayınvalide ben gelin.

Haklisiniz..Ama insan arkadasindan dostundan belki iyilik bekler...Benim bekledigim iyilik degil annelikti..Bir anne olarak insan oglunun eve geldiginde yemegini kendi yapmak zorunda kalmasina ya da gelininin yatmak zorunda olmasina nasil vicdani el verirki..

Anneniz bu durumda belli bir süre gelip yanınızda kalmalıydı. Kayinvalide yazlıkta sizi düşünmemiş diyorsunuz da,annenizin içi nasıl nasıl rahat etmiş siz o durumdayken?ona niye kızmıyorsunuz?benim kızım o durumda olacak ben kaynanaya bırakmam kendim koşarım evladıma. Kaynananiz demiştir;annesi koşmuyor,gelmiyor ben niye yazlıktan geleyim.bunu 9 ay yatıp, hastanede serumla beslenip, kan kusarak çok zor bir hamilelik geçiren biri olarak yazıyorum. Annem baska bir şehirde yaşıyordu. Kayinvalidem ise arka sokakta. Bir gün arayıp sormamış,yemeğin varmı dememiştir.2 çocuğumda da aynıydı. Minnet etmedim. Beklemedim. Zor günlerimde destek görmedim. Annemi aradığımda gelebilirdi. İstemedim. Ben bu yuzden dahada güçlendim.kimseye eyvallahım yok artık. Beklemeyin hayal kırıklığı da yaşamayın.

simgeed canım yıpratma kendini bnde gurbete geldim sen gibi kendimi yiprattm 2 yil hata etmişim, düşünce yapını değiştir ben gibi biz onlara güvenerek gelmedik gurbete eşimize güvenerek geldik. Hiç bir beklentin olmasın kafan rahat olsun. O sana nasıl davraniyorsa sende öyle davran

Canım benim bi ara ben mi yazdım dedim Allah yardimcin olsun. Bence canını hiç sıkma eşine yansıtma genel itibari ile erkekler annelerinin yaptıkları hataları kabul etmezler.. kendi anneleri olduğu için batmaz yani

Ee bu konuda muzdaripsin zaten bir de eşine yansıtıp Kayinvaliden yüzünden sakın eşinle arani bozma..

Mesafeli ol. Gerektiğinde ara, gerektiğinde git gel.. düşünüpte içini doldurma.

Sağlıkla al Bebisini kucağına inşallah

Yalniz ben annem gelmedi demedim...Annem baska sehirde oldugu icin her istediginde gelemedi dedim iyi okursaniz..Ben henuz anne olmadan bu duyguyu idrak edip oglumu gelinimi o durumda nasil birakip gidip yazlikta baskalarina yemekler tatlilar yaparim diyebiliyorsam..Evladi olan bir annenin bunu dusunememis olmasina sasiriyorum sadece..Beni kizi gibi dusunmesini beklemiyorum keske ogluna karsi en azindan merhamet gosterebilseydi

Yorumlariniz icin hepinize cok tesekkur ederim kizlar..Yalniz olmadigimi bilmek guzel

Onu anladım zaten.okumam var.bende gelip bir süre siz rahatlayana kadar 3 ay 6 ay neyse yanınızda kalmalıydı dedim.hemen ters cevap vermişsiniz. Kayinvalideniz olsam bende gelmezdim size...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…