Kayinvalideye kirginlik

Bir an dedim ki ben mi açtım bu konuyu.

Bende şehir dışına gelin geldim
Çalışıyorum hamileyim zamanları ve yetemiyordum çamaşırlar ortalıkta dolapta doğru dürüst yemek yok.
Kızı bi üst sokakta oturuyor.
Geldi kızına oradan sözde bana gelecekti.
Gelmedi ama kızında tam 1 hafta kaldı. Yemeğini yaptı çeşit çeşit her gün yemek pişirdi.
Perdelerini yıkadı evi kaldırdı temizlik yaptı. Bana geleceği günde misafirler gelecek buraya dedi gelmedi.
Oturdum hüngür hüngür ağladım. Ondan anne sıcaklığı beklediğim için kendime kızdım. Hoş bende gelsin halı perde yıkasın demiyorum zaten istemem. Ama bi kap yemek yapaydı.

Şu an yine kızına gelecekmiş önümüzde ki hafta. Eşime ve görümceme söyledim ben bu saatten sonra annenizi ağzımla çağırmam gelene kapım açık dedim. Gelen gelir gelmeyen gelmez. Herkesin kendi bileceği iş ! Eşimde ses çıkartmadı

O da tamamen kişiye göre değişen bir durum.
Buradan çıkarmamız gereken dersi alıp,ona göre ilerlersek az üzülürüz demeye çalıştığım bu.
Herkes keşke çok vicdanlı olabilse ama değil işte.
Haksızsın demiyorum,sadece başka bir pencere açıyorum, oradan bakman için.Hayat başka pencerelerden bakınca daha yaşanılır oluyor çünkü.

Ben de sizinle aynı durumdaydim. Yerimden kalkamıyordum. Bir de 2.5 yaşında kızım vardı. Çocuğa yemek bile pişirecek halim olmadığı bir gün, eşimin çocuğu birkaç saat götürmesini istedim. Yemek yapacak Halim yok ayrıca çok uykum var , çocuk uyumuyor dedim. Annesinden cevap geldi : Ama ben ishalim.
Öncesinde de sorumsuz olduğu için eşim tarafından defalarca uyarılmisti.
Sonuc: Boşver
Ben konuşmuyorum.
Şimdi de karı-koca-kiz bunu yediremiyorlar.
Ne halleri varsa görsünler.

kv ler annelik yapamıyor canım.
bu beklentini ve diğer tüüüm beklentilerini rafa kaldır.
o annen değil sen de onun evladı değilsin.
asgari vazifelerini yap geç.
yoksa çok üzülürsün.
eşine de yansıtmamaya çalış çok fazla.
malum annelerine toz kondurmazlar.
bunun sebebi annelerini çok seviyor olmaları değil ne konuşacakları nasıl davranacakları konusunda
annelerinden günlük brifing almalarındandır.
hiçbir erkek durduk yerde annem de annem demez.
dedirtilir ancak:))

Kayınvalidene kırılmakta haklısın. Benim annem de kayınvalidem de yakınımda çok şükür. Bende geçen ay yatmam gereken bir dönem geçirdim annemin o sıra ciddi uğraşları vardı kayınvalidem bir kaç defa aradı kızım istersen gel kal bende ben bakarım sana yada kızı gönder seni yormasın diye. Gitmedim kendime yeteceğimi düşündüğüm için ama sonuçta içimi de rahatlattı bi sıkıntı olursa giderim diye. Ha senin yerinde olsam hiç kocamla bu konuyu konuşmam açarım telefonu kayınvalideme. Derimi ki anne böyle böyle belki hassas dönemde olduğum için belki haklı olduğum için bilmiyorum ama çok kırıldım bunu da sana söylemek istedim derim. Şu durumda eşinin seni anlaması zor. Benim kv ve görümcelerle aramda sorun olursa birebir çözerim çünkü eşim işe girince hangi tarafı savunsa da çok objektif yaklaşamıuor boşa onunla da Aran kötü olmasın

Ha bide su var ben yemek yapamadığım donemde de hiç kv ince düşünsün diye beklemedim aradım kv yi anne ben yemek yapmıyorum oğlun da aç kalmasın işten çıkınca sende yesin yemeği evdeysen dedim oda ger seferinde bana da yemek gönderdi sağolsun ama ben söylemesem bunu düşünmedi diye kırılma Hakkı'm yok

Yapmazlar canım yapmazlar, hepsi rahatına pek düşkün maşallah. Büyüttük oğlanları şimdi el kızı hizmet etsin bana ne modunda takılıyorlar. Hele ki işin düşse , hiç oralı olmazlar. Sen ölüyorum desen o başım ağrıyor der...Bende doluyum ama elden bir şey gelmiyor. Kızı isterken, "ayy bizim kızımız olacak, gözünüz arkada kalmasın o bize emanet" derler ama hepsi lafta.
Bende neler atlattım, konu bile açtım. Annem kalp ameliyatlı babam kalp ameliyatlı 20 aylık kızıma bakacak bir o vardı "yazlığa" gitmeye yetiştiremedi. Bu nasıl vicdan? Bu nasıl annelik? Bu nasıl torun sevgisi? İnsan sorguluyor ister istemez. 6 günlük kalp ameliyatı olmuş anneme bıraktım kızımı....

Ben bıraktım, aramıyorum sormuyorum. Eşimde tek kelime edemiyor. Kör değil görüyor duyuyor. Bundan sonra misafir gibi gider gelirim, hak edene hak ettiği kadar değer bundan sonra. Sizde öyle yapın, insan güzel ilişkilerin hayallerini kurup böyle olunca üzülüyor ama üzme kendini.

haklısınız bu hassasiyetinizde ama bence beklenti içinde olmayın
çok nadirdir kv'nin geline yardım ettiği.
eşinizlede bu yüzde kötü olma
mesafeni koru ara sor arada

Onu anladım zaten.okumam var.bende gelip bir süre siz rahatlayana kadar 3 ay 6 ay neyse yanınızda kalmalıydı dedim.hemen ters cevap vermişsiniz. Kayinvalideniz olsam bende gelmezdim size...
Sizin zihniyetinizde birinin beni anlamasini beklemiyorum zaten.Zira mesaj attiginiz konulara soyle bir baktim da insanlara sirf bos vaktinizi doldurmak adina sadece yersiz elestiler yapmişsiniz..Muhalefet olmaninda bir adabi vardir..İnsanlar burda sorunlarini paylasmak icin yaziyorlar..Sizin gibi egolarini tatmin etmek icin insanlari yargilayan elestiren zihniyetleri duyup daha cok üzülmek icin degil..Bence kendi sorunlariniza zaman ayirmalisiniz..Cünkü bu tür davranislari kendi problemlerini unutmak icin yapar bazi sorunlu kisilikler!!!!

beklenti içinde olmayın diyen arkadaşlara katılsam da,
bazı dönemler insan gerçekten yardıma ihtiyaç duyuyor,
hani düşmanından istesen gelir yardım eder,
ama sen istemek istemiyorsun kimseden bir şey,
seni sevdiğini iddia eden insanlar sen söylemeden azıcık yardım etsinler istiyorsun.

kimine şımarıklık gibi gelebilir aöa,
ben de bir önceki taşınmamda o kadar yoruldum ki, biri gelip çocuğuma baksa yetecekti,
ben de o zaman çok üzülmüştüm.

Kesinlikle beklenti icinde olmamak konusuna katiliyorum.Gercekten uzulmemek icin kimseden hic birsey beklememek gerekiyor..Ama insan bazen gercekten hassas oluyor yaninda birine ihtiyac duyuyor kafani yataktan kaldiramazken bir tas corba yapip getirsin istiyor insan ac yatarken ustelik bunu birde yabancidan degil bir anneden istiyor...

valla gayet te esine yansit bence. neden karaktersiz gibi ikili oynayacakmissin ki??ben bunu hic anlamam ha.. su karakterinizden odun vermeseniz belki kocalar adam yerine koyacak ama... (lafim genele) ben birseye kirilmissam,aramak istemiyorsam aramam arkadas..neden esimi memnun edeyim.. kaldi ki esim beni dusunmeyen annesini aramamdan da memnun olmasin bence zaten.. benim.ihtiyacim.varken neredeydi.. valla buyuk konusmayayim ama o emek vermedigi torunu bile zor gorur..

Başkaları hakkında ne güzel yargıya variyorsunuz hemen.birincisi hayatımda hiç sorunum yok çok şükür. Mutluyum huzurluyum.ikincisi yaşam deneyimlerinden elde ettiğim sonuçlardan yola çıkarak,sizin gibi sorunlara on yargı ile yaklaşan insanlara yardımcı olmak için yazıyorum ben.boş vakit doldurmak için değil. Ama görüyorum ki zaten böyle sorunlar yaşayan insanların çoğu sizin gibi on yargılı, ters, sinirli herkesi yanlış anlayan kişilikler oluyor.size kötü birşey yazmadım. Ama saldırdınız bana.aslında size hicbirsey yazmicaktim.anlamıcaksiniz nasıl olsa.saldırmaya hazır beklediğiniz için. Bence kayinvalideniz sizden boşuna uzak durmuyor.sizde bir problem var gibi.iletişim sıkıntısı yasiyorsunuz. Hemen karşı tarafa saldırıyor ithamlarda bulunuyorsunuz. Ki beni tanımıyorsunuz bile. Size birşey kanıtlamak zorunda değilim. Bu zihniyetle devam ederseniz,burada daha çok konu açarsınız. Sadece yazdığım bir cümle ile bu kadar ağır şeyler yazmışsınız bana.demekki normal hayatınızda nekadar agrasifsiniz. Sizin bir psikoloğa ihtiyacınız var.Aa durun yoksa siz psikolog Musunuz?benim sorunlu olduğumu soylediginize göre. Çok şükür mutlulukla ve zevkle sürdürdüğüm bir hayatım var.sizin gibi ufak tefek sorunlar dışında,hayatımda bir sıkıntı yok cnmmmmmm.bu arada bana niye bu kadar sinirlendiginizi de anladım. Kaynananizı bu kadar taşa tutarken niye annenizden yardım istemiyorsunuz dedim diye .bencilsiniz.istemediğiniz cevap karşında çılgına dönmüşsünuz. Halada kaynananiza saydiriyorsunuz. Sizin ki anne degilmi?gelsin o yapsın bir tas çorbayı kızına. Kalsın yanınızda...onunda annelik vicdanı sorgulansin ozaman degil mi?

Son düzenleme:

:)) benim kaynanam da diger torununa bakiyor. Benim de yattigim zamanlar oldu ama sagolsun bi iki sordu ama gelmedi. Annem de işim var fln dedi. Ben burda p.ç gibi kaldim. Sonra niye bu kdr huysuzsun biz sana naptik dogumda niye istemiyosun kimseyi blap blap. Biz kahrini cekelim kaymagi onlar yesin. Yok oyle yağma. 3 gündür nezleyim bugun de ishal oldum, kocam olmasa açlıktan ölcem. Valla analik guzel zamanda olmuyor. Ben kalbimden herkese küsüm.

Aslinda gercekten su yorumu yazmak istemedim en basta..Ama hayal dünyanizdan cikip gercek dunyaya yolculuk yapmanizin zamani gelmis diye dusunuyorum..Nitekim bana paragraflar dolusu cevap yazma geregi duydugunuza gore bu kadar sinirlenip kendini yipratan sizsiniz..Demek istedigim o ki tanimadiginiz insanlar icin o sorunsuz mukemmel hayatinizi yipratmayin nacizane fikrim

Ne guzel soylediniz gercekten annelikte dostlukta güzel zamanda olmuyor..Insan kötü gununde anliyor herseyi ve herkesi..Bu arada cok cok gecmis olsun

Zaten ikili oynayamadigim icin aramak gelmiyor icimden rol yapamiyorum eşimde bütün eşler gibi politik olmam gerektigini savunuyor..Ama bu bana samimiyetsiz geliyor

Ü
haklısıb ama erkekler pamuk annelerine laf ettirmez ne kadar kötü de olsa kötülememek lazım onu yapmadı bunu yapmadı eşinde farkındadır ama. Sana söylemiyordur , tavsiyem kaynananla ilgili konuşma yokmuş gibi davran aradın mı derse tabi ki aradım hayatım açmadı.. Gittin mi derse ay işim var çok gitmek istedim ama.. Çocuk durmadı bilmem ne öyleyse böyle .. Komşu gibi davran nasılsın iyi misin tamam fazlası zarar

Bende şöyle bir baktım da yazdığınız cevaplara;devamlı yalnızım şuradaki bayanlar buluşalım, burdaki bayanlar buluşalım demekten ,çok yalnızım diye söylemekten başka birşey yapmayan boş bir insansınız. Demekki millete sardığınız gibi kaynanaya da sarmissiniz. Yapışkan tiplerden olmalısınız. Doğru düzgün yazdığınız bir cevap da bulamadım. Üzgünüm sizin gibi boş ve cahil insanlarla daha fazla yazışamam.ne isterseniz yazın size cevap vermicem.zira anlamaya kapasiteniz yetemiyor canım zorlamayalim. Karakteriniz ortada.duyanda size önceki msjlarimda bişey demişim zanneder. Sabahtan beri saldırıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…