• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideyi aramalı mıyım?

Merhabalar sevgili kk üyeleri, hepinize iyi haftasonları diliyorum.

Ben üç aydır nişanlıyım. Güzel giden bir nişanlılık sürecim var. Nişanlımla herhangi bir sorunum yok şükürler olsun. Ancak ailesiyle farklı şehirlerde olduğumuz için ailesiyle sadece bir kaç defa bir araya geldim. Haliyle aramızda bir samimiyet oluşmadı ve ben zaten yapım gereği insanlara biraz mesafeli duran biriyim.

Kayınvalide ile aramızda herhangi bir sorun yok sadece dediğim gibi samimiyet yok ikimiz de mesafeliyiz. Durum böyle olunca onu aramak bana çok zor geliyor. Çünkü yapmacık davranmak zorunda kalıyormuşum gibi hissediyorum.

Bunu nişanlımla paylaştığımda o da içinden ne zaman gelirse o zaman ara ve kendini hiç bir şey için mecbur hissedip mutsuz olma diyor.
Ama o benim ailemle çok güzel bir iletişim yakaladığı için ona karşı mahcup oluyorum ve aramak zorunda hissediyorum.
Sizce aramalı mıyım kayınvalideyi içimden gelmese de, yoksa akışına mı bırakmalıyım?

Fikirleriniz benim için önemli şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
sahsi fikrim ara sıra 2 dk lı nasılsınlı konusmalar arayı ısıtır. nasıl baslarsan da oyle gıdıyor. sımdılerde ısınamadıgında ılerde daha da mesafelı durup konu tartısmaya donunce kocan oldugunda sen benım annemı sevmıyomusun begenmıyomusunlara gelıyo ıllakı. her ılıskı bır degıl ama mecbur degılsınlı tavırlar yerını ^yapıver canım sen arayıver canımlara ^bırakıtıgında ıs degısıyor..

Şimdi bir vesile olur aranır

Yani bayram seyran hastalık vefat vs

Ama laf olsun diye ararsan bir süre sonra bu görev olur

Onun gelini Kandilde de arıyor Cuma da kutluyor olur

Geçen hafta neden aramadı hangi sözüme alındı olur

Sonra görev bilir ararsın sesi neden öyleydi diye karşılıklı anlam arama olur

En güzeli gerektiğinde aramaktır

Bir de haftada bir ara vs denmiş de ben kendi annemi aramıyorum o kadar nişanlının annesini arayıp ne konuşacak her hafta

Konu kalmayınca x in gelini gelmiş diyecek, aslında laf olsun diye, siz diyeceksiniz ki bana laf soktu, sen gelmiyorsun dedi

Gerek yok fazla samimiyete

Ben kayinvalidemi nisandan sonra öyle zirt pirt aramadim. Özel günlerde, dini günlerde felan sadece. Bu bana hep daha samimi geldi. Tanidikca insan otomatik olarak daha cok görüsüyor. Kendinizi zorlamayin

Şimdi bir vesile olur aranır

Yani bayram seyran hastalık vefat vs

Ama laf olsun diye ararsan bir süre sonra bu görev olur

Onun gelini Kandilde de arıyor Cuma da kutluyor olur

Geçen hafta neden aramadı hangi sözüme alındı olur

Sonra görev bilir ararsın sesi neden öyleydi diye karşılıklı anlam arama olur

En güzeli gerektiğinde aramaktır

Bir de haftada bir ara vs denmiş de ben kendi annemi aramıyorum o kadar nişanlının annesini arayıp ne konuşacak her hafta

Konu kalmayınca x in gelini gelmiş diyecek, aslında laf olsun diye, siz diyeceksiniz ki bana laf soktu, sen gelmiyorsun dedi

Gerek yok fazla samimiyete
Ne güzel özetlemişsiniz teşekkür ederim 🙏

Nişanlılık zaten tanışıp kaynaşma dönemi. Evlendikten sonra da aynı şeyleri söyleyip yine aramak içimden gelmiyor diyeceksiniz. E o zaman pardon da nasıl iletişime geçmeyi düşünüyorsunuz muhatap olmadan? Seyrek de olsa bir boş vaktinizde hal hatır sormak gerekir.

Gerek yok. Sonra devamını bekler. Nişanlılık dönemindeki gibi aramayınca da evlenince değişti derler. Ağızlarına laf vermemek için baştan nasılsan sonradan da öyle olmalısın. Görev haline geliyor bu durum. Haftada bir bile çok bence. Ne öyle görev gibi. Kandillerde bayramlarda hastalık durumlarında aranır kapatılır. Ha sizi arayıp soruyorsa karsılık için yaparsınız

Bende arayamiyordum 1 kere sözümüzde görmüştüm çünkü 😂 sonra aradım çok mutlu olmuştu ara bence çok samimiyete gerek yok ama tamamen iletişimsizlik de olmamalı bence

Ben katılıyorum
Arada sırada arayıp hal hatır sormak zor olmasa gerek diye düşünüyorum😶 not:bekarım😂

Merhaba
Aynı şeyi bende yaşadım, kv o zaman biraz daha farklı bir insandı, şimdilerde daha bir anlayışlı oldu...
2-3 aramasam( hem Cenazemiz vardı, hem okuyordum hemde düğün hazırlığı) nişanlıma yani şimdiki eşime veryansın ediyordu. Bana çok itici geliyordu, sanki ben aradığımda onun değeri statüsü artuyorduda ben onu mahrum bırakıyordum. Başlarda olur böyle şeyler, siz yoğunum deseniz bile onu düdükler jeep yaşandı bunlar:) uslub bozmadan kibarca mesela haftada bir veya iki defa ararsınız, kapatmak istediğinizde biseyi bahane edersiniz (misal şarjım bitmek üzere filan). Bazen politik davranmak gerekiyor.
Evlilikte genelde yerine taşlar oturuyor, coronadan önce ben bizzat eşim evde yok iken arardım farklı ülkelerdeyiz, ama Corona zamanı canımı çok sıkan biseyler söyledi telefonda. Alakasız bir şekilde bana yükseldi ki cesaret edemez, kp bile kızdı. O an soğudum. Belli oda hatasının farkındadır.
Denk gelirsem çocukların video ve fotolarını atıyorum, haftada Maximum bir defa eşimle beraber görüntülü iki üç dk konuşuyoruz o kadar

Kvniz sizi ariyor mu peki? Samimiyeti seven bir kadin olsa o arardi bence. Siz de aynen nisanlinizin dedigi gibi caniniz ne zaman isterse o zaman arayin,mecbur degilsiniz sonucta gonulluluk esasina dayali bir durum

Back
X