Kayınvalideyle aynı apartmanda oturmak nasıl bir duygu 🤔

MutluKedi

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2019
2.042
1.214
133
Kızlar tecrübeli bayanlar bir konuda fikir almak istiyorum 🙏 Kayınvalidesiyle aynı katta oturanlar nasıl bir yaşantınız var . Tecrübelerinize ihtiyacım var lütfen beni aydınlatın 🙏😊

Kızlar tecrübeli bayanlar bir konuda fikir almak istiyorum 🙏 Kayınvalidesiyle aynı katta oturanlar nasıl bir yaşantınız var . Tecrübelerinize ihtiyacım var lütfen beni aydınlatın 🙏😊
Sakın sakın

aman-aman-asla.gif

Maalesef evliyim 😂 bebiş bekliyom . Kızlar nolur detaylı anlatın tecrübelerinizi paylaşın ki bilgi sahibi olayım lütfen
Siz aynı binaya mi gececeksiniz sakın öyle bir hata yapmayın hiçbir özeliniz olmicak Cat kapı her dakika evinizde oluyorlar evi bazen temizlemek istemeyiz ya onlar geleceği için hasta da olsan temizluyorsun çocuğuna her dakika bu aç bu ince girdirmişsin yok kalın girdirmişsin muhtemelen senin çocuğuna kendi istediği terbiyeyi verecekler ve eşinle aran da çok bozulur biz o hataya düştük sen düşme

Çat kapı gelip gidilir.
Misafir gelecekse hop ya sendeler ya sen onlardasin.
Ya yemek birlikte olsun masraf olmasın denilir ya ben yaparım siz evinizde yersiniz denir.
Temizliklerde yardım et denilir ya da trip atılır.
Çocuğa ben bakarım sen şu işi yap denir yada sen çalış ben çocuğa bakarım denir.
Misafirin gelecek davet etmezsen küser kv.
Davet ettin ne çok geliyorlar derler.
Kocanla kavga ettin anında haberleri olur çok konuşuyorsun kavga ediyorsunuz diya dahil olurlar.
Temizliğine karışır,yemeğine karışır,uyumana karışır geç uyumana karışır.
Daha neler neler.

Evlisin,evin ayrı. Neden bu saatten sonra diplerine gidesin ki?
Hele yeni bebek olacakken. Ağız tadiyla emziremezsin bile zırt pırt anası babası bacısı kardeşi gelir gider. Senin bebeğini onlar terbiye eder. Kovsan sen kötüsün, sussan sinir hastası olacan...ne gerek var?
Bizim apartman da aile apartmanı sayılır ama babam misafirseven biri değil,biz de soğuğuz o yüzden habersiz gelme gitme çok olmaz. Yine de evde ne zaman ses yükselse salak akraba gelir kapıya 'bir şey mi oldu' diye, ona bile sinir olurum (bağırma çağırma dediğim öyle vurma kırma, çığlık sesleri değil. Normal anne kız didismesi mesela) . Hele ki sizinkisi adamın annesi, of deseniz kapıda hakem gibi belirir. Her tartışmadan haberleri olur...
İyyy iğrenç.
Kim ister ki böyle bir aile hayatı?

Çat kapı gelip gidilir.
Ya yemek birlikte olsun masraf olmasın denilir ya ben yaparım siz evinizde yersiniz denir.
Çocuğa ben bakarım sen şu işi yap denir yada sen çalış ben çocuğa bakarım denir.
Kocanla kavga ettin anında haberleri olur çok konuşuyorsun kavga ediyorsunuz diya dahil olurlar.
Daha neler neler.
Nokta atış; izninle bir 2 ekleme daha yapmak istiyorum😂 alışveriş paketlerini eve sokamazsın, çok harcıyorsun olur, dışarı eğlenmeye yada yemeğe çıkarsın, seni sıkıştırdığı yerde yapıştırır çok harcıyosunuz bukadar çıkmayın gezmeyin der(haftada 1dir
Yani onada laf edilir) kıyafetine karışır mesela, kısa giyiyor söyle uzun giysin diye eşini üstüne salar, çocuk bile onun isteği üzerine yapılır😂

Nokta atış; izninle bir 2 ekleme daha yapmak istiyorum😂 alışveriş paketlerini eve sokamazsın, çok harcıyorsun olur, dışarı eğlenmeye yada yemeğe çıkarsın, seni sıkıştırdığı yerde yapıştırır çok harcıyosunuz bukadar çıkmayın gezmeyin der(haftada 1dir
Yani onada laf edilir) kıyafetine karışır mesela, kısa giyiyor söyle uzun giysin diye eşini üstüne salar, çocuk bile onun isteği üzerine yapılır😂
Şuan varya süper konuya değindin 👍

Geceleri uyuyamıyorum yemin ederim düşünmekten nasıl bi yaşantım olacak diye 😱
Esin nasıl biri?????
Eşine göre şekillenecek, benim kv alt katta ama bildiğin komşu gibiyiz. O bana izin alır gelir, ben ona öyle. Hiç darlamaz Allah razı olsun ama bende de görüncek sorunu var 🤦

Hadi bir ekleme daha yapalım
Kocanla baş başa oturup fil izleyeceksin ama ne oldu bil bakalım kv bize gelin çay içelim dedi
Bayramda izin günün var 2 gün tatile gidelim dedik aaa cok ayıp olur gidilemez.
Kocanın doğum gününe supriz yapay diyeceksin ama olur mu kv varken ne munasabet hep beraber kutlanır.
Hadi romantiklik yapayım giyinip susleneyim mum yakalım dersin kapı çalar 😱
Birde kv alt katta oturuyorsa gece hiç uyutmadiniz demesin mi 😂

Çat kapı gelip gidilir.
Daha neler neler.
Birkaç eklemede ben yapayım
Herşeye dahil edilmek ister
Biryere giderken(bakkal market bile olsa) haberdar edilmek ister
Haber vermezseniz telefonla arar nerdesin diye hesap sorar
Eşinle başbaşa biryere gitmeye kalksan gelmek ister gençliğinde hiç gezemediğini anlatır acındırır sıvışır yanınıza
Sürekli çağırır...yemeğe çaya kahveye itiraz hakkı asla tanımaz ..yada tam tersi sürekli davet edilmeyi bekler
Hele yedek anahtarınız ondaysa tmm...direk girer içeri..hastamısın merak ettim falan der...özel alanınıza saygı göstermez

Sürekli manipüle eder...
Gençliğiniz onun baskısı altında heba olur gider erken yaşta kronik hastalık sahibi olursunuz ...sonrada sebep kendisi yada kendileri değilmiş gibi herşeyi abarttığınızdan herşeyi kafaya taktığınızdan dem vurup dahada gerer sizi
Kısacası bu çok berbat bir durum...
38 yaşındayım 17 yıldır evliyim şimdi geriye dönüp baktığımda gençliğim gitmiş....
Yaşlanacak insan değildim ben..ne hale geldim...yalan yok gözüm açıldı kendimi ezdirmiyorum ama gitti gençliğim ve geri gelmeyecek
Şimdiki aklım olsa asla aynı binada olmayı kabul etmez,hatta evlenmezdim

Kocanla baş başa oturup fil izleyeceksin ama ne oldu bil bakalım kv bize gelin çay içelim dedi
Kocanın doğum gününe supriz yapay diyeceksin ama olur mu kv varken ne munasabet hep beraber kutlanır.
Bizimkide gece banyonuzdan çok ses geliyor camı yavaş kapatın uykudan uyanıyorum falan diyordu bir ara..oğluna söyle bana değil dedim...eşimede söyledim en sonunda..biraz zaman geçti bu kez oğluna söyledi yedi zılgıtı ondan sonra bidaha duymadım

Bizimkide gece banyonuzdan çok ses geliyor camı yavaş kapatın uykudan uyanıyorum falan diyordu bir ara..oğluna söyle bana değil dedim...eşimede söyledim en sonunda..biraz zaman geçti bu kez oğluna söyledi yedi zılgıtı ondan sonra bidaha duymadım
Bizimkisi az banyo yapıyorsunuz o işi de mi yapmiyorsunuz demişti.
Hemde annem falan vardı kalabalıktı 😂
Oğlunun seks hayatını düşünüyordu resmen 🙈

😂😂😂😂 dışarı gezmeye çıkarsın nerde kaldınız diye size taciz telefonları açar; eve gelirsin uyumadığını göstercek seslere girer(kapı çarpma, lamba olayları). Sevişirsin dış
Kapıyı açar ama durumu farkedip zile basar ama yinede içeri girer.. kocası ölüm döşeğinde ama ölmeden kendi yerini yapar; oğlummm, baban evin içinde yinede nefesti, asla yanlız kalamam ben evde. Korkarım bikere 😂 bide psikolojik şiddete maruz bırakır, ya kalp krizi geçirip evde yığılır kalırsam, ya eve hırsız girerse😂 yani kibarca sizle yaşıcam der😂

Arkadaşlar şöyle izah edeyim . Ben kayınvalidemlerle birlikte oturuyorum . Biz eşimle yeni evliyken çok güzel hayaller kurarken kayınpederim içine ettiği gibi birde karıştı akıl çeldi . Biz eşimle bankadan kredi çekecektik uzaktan bir ev alacaktık . Kayınvalidem tutturdu aşağıda bir ev var alalım diye . Biz eşimle istemedik . Ne yaptılar ettiler akıl çeldiler aldırdılar o evi . Bende inat ettim orda oturmam diye . Kiraya verdim kayınvalidemlere çöktüm para biriktirim diye 😂😂 şimdi onlar benden kaçmaya çalışıyor 😂😂 Şimdi önümde 3 seçenek var . Kaynım evlenince bunlar ev içini kabul ederse ben aşağıda oturcam . Kabul etmezse kaynım benim aldığım evde oturup ben başka yerden ev alıp taşıncam . Yada ben bu evde oturup kayınvalidemgil büyük ev alıp taşıncak . Demem o ki sabırsız davranırsam aşağıda ben oturmuş olucam ve bu dediğiniz sıkıntıları yaşıyor olucam . Ama 1 sene daha sabredersem başka yerde oturma şansım olacak . Sizce kendi evime geçsem eşim ailesini karıştırmaz komşu gibi oluruz diyorum ,kimse kimseye karışmaz diyorum yanılıyor mym acaba 🤔

Back
X