Kayınvalideyle aynı mahallede yaşanır mı?

Kesinlikle aileye bağlı bir durum ama risk almaya değmez. Kötü niyetli olmasa bile dün ışıklarınız yanmıyordu dışarıda mıydınız? Yolda karşılaşsan nereye gidiyorsun sorusu, misafirin gelse kim geldi vs sinirini bozar. Çok anlayışlı kendi halinde aile olma ihtimali çok düşük. Biz karşı daireyi alacaktık, Allah’tan olmadı. Ben çekemezdim.

Olay yerinden bildiriyorum kardesim 2 gun gorusmesek aglayarak ariyor gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz vs tabi cat kapi gelme filan asla yok en basindan cizgimi cektim esimde taviz vermedi cok sukur gezme yeme icme hic bir seye karisamiyor ama drama queenlige devam yinede uzak olmayı tercih ederdim

Aslında bu sevgilinizin tavrı ve ailesi ile alakalı rahat etmeniz ama bana sorarsanız bence uzak olsun. Mesala benim eşimde kv.nın üst katında yaşamamızı teklif etmişti başta tamam dedim sonra işi uzak olduğu için işe yakın bir yerden fırsat çıktı ve ev aldı. 16 aylık evliyim ve şimdi diyorum iyi ki üst katında yaşamıyoruz. Kv.nın bir kötülüğü yok ama sürekli işte oğlum şunu yer bunu sever sanki yemekleri bu kadar aydır oğlu yapıyor veya daha bebeğimiz yok şimdiden ikinci olmadan olmaz diyor. Bu da güya iyi kv. O yüzden illa ki laflar olur uzaklık rahatlık bence.

Bence kayinvalide ile ayni ülkede bile yaşanmamali mümkünse
Saka bir yana Türkiye'nin iki farklı ucundayiz kayinvalidemlerle. İnanılmaz rahatım. Kendisi ile ayni şehirde yasayan eltilerim hep çok şanslı olduğumu söyler.
Ülkemiz erkeklerinin es ve aile arasindaki sınırı koruma başarısızlığı da düşünülünce uzak olmak en iyisi.

Ailelere göre değişir.

Genelde nedense kayınvalidelerin hayatı da hep sorunlu oluyor . Kocalarından çekmiş oluyorlar.
Eee oğlum baban böyle yaptı gel bi,
Eee oğlum baban şöyle diyor , konuş bı.
Eee oğlum baban komşuyla kavga etti yetiş bi, .
Eee oğlum börek yaptım seversiniz burada yiyin,
Eee gitmeyin mantı bükeyim hemen burada yiyin.

Sürekli sürekli hayatızı yöneten her gün görüşmenize bir bahane uyduracak tipler var.
Üstelik kendilerince iyi niyetli gözükürler.
Ee yemek yapmış canım, kötü niyet mı . Bizi düşünmüş olur .

Ama bu yemekler gün aşırı oluyorsa, sizin plan programinizi bozuyorsa , hayatınıza müdahale şeklinde oluyorsa iyi niyet özelliğini kaybediyor mesela...

Ya da Eşiniz her kavga küslükte çekip iki bina ötede oturan ailesinin evine gidecek, kavganizi küslüğünüzü yansıtacaksa ...

Bunlar karakterlere göre yaşanabilmesi muhtemel olumsuz şeyler.

Ama iyi insanlardır, karışmaz mesafesini bilir. O zaman sorun yok tabi. İnsana insan lazım..

Aynı apartman harici her şekilde oturulur bence. Huzursuz ilişkilerde sorun kaynanalardan çok eş kaynaklı oluyor.
Eş orta yolu bulmuyorsa, anlayissizsa,zorluyorsa vs kayinvalide şehir dışında da olsa huzur olmaz.
Maaş konusunda ben çalışmıyorum ama ailemden kira gelirim var.
Giderleri karşılarız. Hesaplarda bir miktar olur . Ev de nakitimiz olur.
Gerisini ben borsada vs yatırım yapiyorum.

Onu zamanla ayarlarsiniz siz siz olun maaşınızi eşinize yollamayın ama .

tanışın ilk önce sonra karar verirsinz . Onlar sizinle aynı mahalede oturma istiyorlar mı)))))

Kayınvalideye göre değişir bu durum. Ve eşe göre..
Benim kayınvalidemle aramda 1 sokak var, 2 aydır evliyim hiç bir sorun yaşamadım aksine çok rahatım neredeyse her akşam yemek gönderir ya da gelin yiyin öyle gidin der, yemeğim var dediğimde de asla ısrar etmez.
Misafirim gelecekse çalıştığım için mutlaka bi çeşit yapmak ister yorulmayayım diye.
Karışmaz, müdahale etmez, gereksiz soru sormaz.. Özetle çok saygılı ve sevgi dolu bi ilişki içindeyiz.

Eşim de anneci değildir bunu sevgiliyken de ölçüp biçmiştim. Saygısını, sevgisini eksik etmez ama ikimizin ayrı bir aile olduğunun çok bilincinde.

Kayınvalide adayınızı ve eşinizi çookk iyi gözlemleyin.

Aynen katılıyorum. Gerçekten kayınvalidelik değilde annelik yapacaksa artısı çok olur ama diğer türlü ı ıh

Böyle kayınvalideye maşallah yaa

Şu hayattaki aldığım en doğru kararlardan biri aynı mahallede oturmak.
Aramızda bir kaç sokak var.
Evlendiğini ilk zaman bazı sorunlar elbette yaşadık ama bu yakın oturmamızla ilgili bir mesele değildi.
Hatta yakın oturduğumuz için kurtulduğumuz pek çok durum oldu.
Mesela sabahtan gidip akşama kadar bütün haftasonunu geçirmeyiz. Yeri gelir bir kahve içmeye, çay içmeye uğrarız. Bazen ekmeği alıp geliyoruz yemeği birlikte yiyelim deriz. Hem mutlu olurlar hem tüm günü orda öldürmeden geçeriz. E şimdi bebek var, çalışıyoruz. İşe giderken kolayca bırakıyorum kayınvalideme.
Tabi bu sınır bilmekle, bildirmekle de ilgili bir durum.
Eşinizin tavrı tutumu çok önemli.
Yakın olsa da uzak olsa da problem çıkarak insan her türlü çıkarır.

bizde her iki tarafta aynı yerde oturuyor.

nişanlıyız henüz bizde hesaplar ortak olacak. istediğim her harcamayı yapmakta özgürüm dedim bütçe ve birikime karışmam paramı ortak hesaba atarım istediğin şekilde yatırım yaparız dedim.

ayrı hesapları samimi bulmuyorum seviştiğim adamla yani kocamla aramda mesafe olsun istemem

Adamı isteyip de, ailesine burun kıvırmak olmaz. (tabiri caizse)

ülkede 'aile olmak' herşeye müdahil olmak anlamına geldiği,
insanlar duracağı yeri (saygıyı) bilmediklerinden,
koloni halinde yaşamak samimiyet sanıldığı,
özellikle büyüklerimizde ki 'biz biliriz tecrübeliyiz sen daha çocuk -45 yaşında evlat sahibi- tavırlarından mütevellit

çoğunlukla sizin duruşunuza bağlı bir durum. bence artılarını değerlendirmeye çalışın.
Yakın olmak kötü değil ama yüzgöz olmak sıkıntı yaratabilir.
Siz de bir aile olucak, evlat sahibi olucaksınız ve bende evlat sahibiyim.
Bekarken açıkçası en az sizin kadar olumsuz ve katı düşünüyordum ama şimdi bakıyorum bende bir aile oldum. (ki bu atılan bir imza ile değil zamanla oluşan bir yapı imiş)

herkes kendi ekseninde döndüğü sürece sıkıntı yaşanmıyor emin olun.
ilgi ve alakan ne yönde olursa, o yönden yürür hayatına devam edersin.

Yaşanmamalı yaşayan biri olarak tavsiye etmem.Kendisiyle merhaba merhaba dışında muhabbet etmiyoruz ama olumsuz bir durum hastalık,deprem vs gibi durumlarda ayni ortamda bulunmak zorunda kalıyoruz gecen deprem oldu 1 gün boyunca beraberdik boğuluyorum nefessiz kaldım sandım aranız iyi ise olmaz kötü ise hiç olmaz.Hele ki araniz iyi ise her yemek yapisinda gelin yiyelim gelin sunu yaptim diye darlayacak gitmesen hazir yemege bile gelmedi bak bizi istemiyor triplerine gorecek ay yok yok kabul etme.Bizim aramız iyiyken bile yakın oturma meselesinden memnun değildim her olumsuz durumda olayın icindeydik depresyona girer gideriz bir seyden korkar gideriz ergen gibi oluyor bazi kocaman kadınlar/adamlar

1 yıl öyle yaşadım aynı mahallede değil aynı semtte oturduk , olmuyor hiç tavsiye etmiyorum . Yakınsınız diye devamlı gelinsin gidilsin isteniyor. Biri geliyor falanca geldi sizde gelin hadi diye ansızın aranıyor şuraya gidiyoruz gelin beraber gidelim . Ben gelemiyorum böyle seylere bu yüzden de baştan tavsiye etmiyorum uzak ve mesafe iyidir her zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…