Kayınvalideyle aynı şehirde oturanlar geliş-gidiş sıklığınız nedir?

sanki beni anlatıosun
ben de herşeyi alttan aldım kendi değerimi kaybettim
kişiliğimi kaybettiğimi hissettim ama topaladım şimdi
canım benim ne demekewden çıkmama iizin vermio
hapismisin sen ya
dik dur lütfen hakkını al sakın kendini kimseye mecbur hissetme
sen kadınsın üretkensin güçlü ol ezdirme kendini kocana özellikle

Belki bir çare diye kaynanama anlattım benim yanımda oğluna kızdı hatta evlilik terapistine gitmesini söyledi durdu tv den duymuş galiba bende umutlandım ama ben olmadığımda ben sana baştan söylemiştim evlenme onla diye yalvarmıştım beni dinlemedin diye konuştuğunu kulaklarımla işittim onların huylarına gitmeye çalıştım bu seferde aşırı korumacı davranmaya başladılar her gidilecek yere beraber gidicez beraber yatıp kalkıcaz diye.Deniycem düzeltmek için elimden geleni harcıycam ama önce o gücü kendimde bulmam lazım.

Evet canım benim de sana anlatmak istediğim buydu zaten sana iyi yüzünü gösterir ağzından laf alır sonra arkandan eşine anlatır ve kendisini yapıcı olarak göstermeye çalışır ( tabiki her anne böyle değil maalesef istisnalar olabiliyor ). B u kararı almana sevindim dinlen biraz dua et Rabbim dua edenlerle beraberdir.

canim yaa demissin öyle hissizlesmeye basladim diye diye inana aglayacaktim nerdeyse ... ben de yasadim bunlari.. biz beraber oturduk birbucuk sene .. neler yasadim bi bilsen.. hakaret arkadan konusma bunlar benim icin kücük seylerdi.. esim yokken beni aralarina alip top gibi firlattiklarini bilirim... nolur hakim ol kendinee olur mu bak tanimiyoruz birbirimizi ama ayni seyleri yasiyoruz... kimseye de güvenme hele o cadi kaynanana hic!! benimki de melek gibi. ama ben bilirim onun melekligini.. azrail de melek ama..... kizim yavrum diye benden lafi alip daa, sonra da ben sana evlenecegin kizi bulmustummm hem de kiz gibi kiz demesi var ya beni öldürürdü..esimin eski sevgilisi daha bekarmis daaaaaa gidip onu alalim sana diye gözümün icine baka baka konusmasi... niyetleri kontrolü elde tutmak zaten..korumaci tavirla bu sefer de onlar bunaltirlar.. ya anlatmayin kaynana tarafina aranizdaki sorunu nolur anlatmayinn cözüm onlarda degill kocalarimizdaaa!!! benim esim beni aldatti kayinbabam kalkti erkegin yeri disari kadinin yeri evi kes sesini ........ dedi tokadi patlatti. kaynana kismina anlatmayin....

........ dedi tokadi patlatti.
bu cümlen var ya yüreğimi param parça etti! hem de bunu yapan eşin değil sana vurmaya kıyan babası? hem de suçun aldatılmak? ben bu insanları anlamıyorum. iyilik, samimiyet hikaye olmuş resmen! çok üzüldüm; haddim değil kusura bakma ama gerçekten kötü oldum; üzüldüm. melorka için de aynı duygular içindeyim. umarım bir gün çektiğiniz her bir sıkıntı üzerinizde size karşı Rabbim'in ışığı gibi koruyucu olur... yuvasında, evladı olsun ya da olmasın, kadın olmak, evine ailesine karşı elinden geleni yapmak için direnen hiç bir kadın, hiç bir sebeple ŞİDDETİ hak etmiyor! hele ki senin yaşadığını hiç........ ah işte elden bir şey gelmiyor!

Regen canım nickinde "bebeğim gel artık" diye yazmışsın yoksa bebekmi bekliyrsun! Kusura bakma canım bu kadar rezillikten sonra sen ne yaptın sineyemi çektin? Yani tamam seni bu duruma düşüren eşin ama o babasının bu çirkin tavrı üzerine ne yaptı yoksa sustumu? Ay varya gerçekten bunları alacaksın çamaşır makineye tacaksın bir güzel sıkma programına da alacaksın bunları ancak bunlar paklar Canım ailenle konuş bu durumu lütfen sineye çekme yaa hiç bir bu yaşadıklarından daha kötü olamaz sanırım

Allah razi olsun canim güzel duan icin tesekkür ederim. sucum alditilip da ses cikarmak..kendileri 3 kere evlenen bi insan oldugu icin oglu da olsa sorun degil.. canm ben bunlari aileme anlatsam bu isin sonu gelirdi. hem ben almanyadayim onlar türkiyede birazda yalnizliktan onlarin böyle kudurmalari.. aile faktörü gercekten önemli.. susmak zorundaydim cünkü gidecek yerim yok almancam yok param yok carsinin yönünü bile bilmiyordum.. ya düsünün ki bi yerdesiniz kimseyi tanimiyosunuz dil bilmiyosunuz para pul pasaport hic biseyiniz yoookkkkk.. ben bu kadar caresizken isin icinden cikmak icin ayakta kaldiysam simdi sorunu olan arkadaslar da bunu yapabilirler.bunu görsünler diye yazdim bunlari yoksa hatirlamak bile oturup aglamam icin yetiyo..ama biliyodum o günler de gececekti ve gecti de.. simdi kaynanam ameliyat oldu..rahat etsin morali toplansin diye kendi alnimin teriyle kazandigim parayla ayakkabisina sac boyasina varana kadar aldim.ameliyattan cikti ben vardim basinda.kadini hastanede kesiyolar essek gibi oglu evde yatiyo vicdansiz kaynim.. odasina geldi üstünü ben giydirdim.. hem de benim sayemde gitti doktora kimse götürmüyodu kendi evde yatan issiz gücsüz oglu bile..ameliyat parasina kadar benim calisip kazandigim paradan verildi.. noldu peki??? hepsi bozguna ugramis düsman gibi..biliyolar essek degiller yaa, yaptiklarinin karsiliginda yine iyilik gördüler..saniyolardi ki ben evimi ayirinca dönüp yönümü bakmam.benim aile terbiyem buna müsade etmez bi kere..
samimiyetin icin tekrar tesekkür ederim burda sicak bi gülümseme bile insana yasam sevinci vermeye yetiyo gercekten cok sagol...

yok canim yaaa ben iki kere düsük yasadim bunlarin yüzünden.. kanamadan ölüyodum nerdeyse esim bile götürmedi beni hastaneye.esimin amcasi bi almanla evli,bak bi de müslümaniz derler ama o kadin götürdü beni hastaneye yatirdi, bak düsün sen de bi kadinsin bilirsin, bebek düsünce hemen kürtaja alip temizlerler kalanlari benim o kadar uzun süre kanamam oldu kii rahim kendi kendini temizledi.. yaklasik iki ayy felan kanamam oldu..
simdi bebek sahibi olmak istiyorum Allahimin izniyle.. sineye cektim sayilir yeri gelince konustum böyle cok hadlerini asinca..esim sustu cünkü onun yaninda olmuyodu olaylar.. iste sorun orda iki yüzlülük. anlatiyodum inanmiyodu... belki sizler de abarttigimi sanabilirsiniz, hic sasirmam. adam bana inanmiyodu ki...ya kaynim önce parami sonra bilezigimi caldi aksam esim eve gelince esime söyledim durdu bakti tuhaf tuhaf hani böyle baska yalan bulamadin mi dercesine..annesine sordu o da biliyo gündüzden ben söyleyip de kaynanam sIkIstIrInca kaynim itiraf etmisti cünkü. o da dedi ki; dogdu bogmaya gelmez napalim cocuk yapmis esim de sustu..
ben samimiyetiniz icin tekrar tesekkür ederim.. kaynanasi tarafiyla sorunu olan arkadaslar da biraz daha sakin olsunlar. yeni devir iliskilerde sorunlar het hütle cözülmüyo.. eger sevmiyosak onlari, rol yapcaz baska cikari yok..

Çok zor şeyler yaşamışsınız geçmiş olsun, insan üzülüyor bunları okuyunca umarım bundan sonra çok mutlu olursunuz. Böyle bir aileyle yaşarken iyi ki ruh sağlığınızı koruyabilmişsiniz. İnsanlar çok kötü ya, burada kimsesi yok sahip çıkalım üzmeyelim diye düşünmezler nasıl ezebiliriz diye düşünürler. Benim halim sizinkinden yine çok iyiymiş, ben kızıyorum eşimin ailesine ama ben de kendi ailemden uzaktayım eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz eşimle ikimizde burda çalışıyoruz. Onlara kalsa ezebilseler ezecekler de ben biraz dikbaşlıyım, ezdirmiyorum kendimi. İşime gelmezse gitmiyorum. Allah eşinin ailesinden zulüm gören, sesini çıkaramayın gelinlere yardım etsin.

amin tesekkür ederim.. ben simdi cok iyiyim Allah bu ailelerle basi belada olan arkadaslari kurtarsin, daha da iyi etsin insallah gercekten inanilmaz zor..

neyse ki dünya üzerideki MELEKLER (yani senin gibi MERHAMETLİLER) halen var... bak bu durumun içime su serpti! harikasın!! alnın teri ve emeğinin yüceliğiyle neler de yapabilmişsin... umarım düzenin hiç değişmez, hep ama hep mutlu olursun... Rabbim hep koruyucun; bundan eminim; hep de öyle olsun canım

Peki canım neden çocuk sahibi olmak istiyorsun? Anlamaadım ailen olsa bunlar olmaz diyorsun, peki bilmemeleri mi daha iyi yoksa blmeler mi? Eşini sevdiğni pek sanmıyorum yani yazılarından mecburiyetten katlanmışsın gibi geldi. Çoook haklısın ama işte biz sana ayyy canım yazık sana tük Allah yadım etsin dememizle olmuyoki. Belki abartıyorum" demişsin, hayır biz seni tanımasakta biz sana inanıyoruz ama bu durmda bu kadar çektikleri yani bilemiyorum sana hayatıma ışık tutan ve bu güzel söz sayesinde bir çok zolukları atattım çok şükür "HAKSIZLIK KARŞISINDA EĞİLMEYİNİZ, ÇÜNKÜ HAKINIZLA BERABER ŞEREFİNİZİDE KAYBEDERSİNİZ" HZ. ALİ (r.a)
Ya sen nekadar eşim,in yanında yapmıyorlar desende sana destek olmuyor, yanlış anlama canım benim ama çok üzüldüm durumuna çarşıyı bilmiyorum demen varya acıttı canımı

Sezraya sonuna katılıyorum ve canım benim yaa ne desem boş şu anda Rabbim sana iki cihanda da mutluluklar versin

Seraps merak ettim seni girip yorum yapmamışsın hafta sonu nete giremiycem ama merak ediyorum, bak gitmeden önce konuş cnm hiç bir şey olmamış gibi gitme. Önce yengeyle hallet işini sonra toplantıya git tabiki bu benim görüşüm. diğerlerini de boşşşveeeeer gerisini zaman halleder zaten.

tesekkür ederim canim benim.insan nasil bakarsa öyle görürmüs...insallah bundan sonra kötüsü olmasin da böyle iyi gidiyoruz..cok sükür gittikce batmadim cok sey yasadim..bakalim gerisini zaman göstercek..

canim benim aileme söyleseydim bosanma sebebi olurdu..ama söyle iyi olurdu; eger biz yakin yerler de otursaydik insanlar yüzyüze baksaydi zaten bu kadar kudurmaya cesaretleri en bastan olmazdi..ben anlatsaydim onlar da ordan ayaga kalkcaklar, benim burda bi dakka daha kalmami istemeyecekler beni burdan aldircaklar ben döncem türkiyeye ve bu evliligim bitcekti.ya sonra??? belki dönüp kendime kizcaktim biraz daha dayanabilirdim, evliligimi koruyabilirdim diye.. ben bunun icin sabrettim..
Yazdigin söz cok güzel, cok hosuma gitti ama benim bunlari yasamamin sebebi de zaten boyun egmemem oldu ki.ben boyun egmedim aksine dik durdum, iste bu aile bunu tasiyamadi ve cahil insanlar iste zulüm ettiler resmen.salak degiller aksine cok uyanik, cok kurnazlar ama cahiller.. insani ezyetle yIldIrabilceklerini saniyolar.. ben esimi seviyorum ama bi o kadar da kiziyorum..iste orda sen sonuna kadar haklisin, bana hic destek olmadi.. ama o da öyle görmüs.. bak almanyada su mantik varmis: insanlar yeni gelen geline-damada bisey ögretmezler, gözü acilmasin, haklarini ögrenmesin, avcumuzun icinde kalsin, bize muhtac olsun... almanyaya gelin-damat gelip de bu olaylari yasayanlar anlar.iste bu cocuklugundan beri kafasina yer ettigi icin baslarda tek kelime ögretmedi..ama nolduuu yasal olarak ögrenme mecburiyeti var ve ben kendim ögrendim her seyi.. üniversiteye basladim... simdi bana soruyolar sunu bi türkceye cevirsene diye esime cok kIzgInIm ama evledigimizden beri saclari döküldü beyazladi 185 boyundaki adam 65 kiloya düstü biliyo musun??? o hep icine atar kimseye bi sey diyemez hele de aileden biri olunca isterse cocuk olsun... o yüzden cok yüklenemedim ben ondan daha güclüyüm aslina bakarsan ama ben kazandim buna inaniyorum.dedim belki abarttigimi düsünebilirsiniz diye cünkü öyle.. disardan bakiyorum daa diyorum bunlari ben mi yasadim diye simdi bi misafirlik icin üzülen arkadaslar var, onlara ders olsun diye anlattim bunlari, gittigimiz yer körse bi gömüzü kirpip bakacaz biz de, o aileyi desteklemiyosaniz bile öylemis gibi olmakdan da zarar gelmez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…