Çok zor şeyler yaşamışsınız geçmiş olsun, insan üzülüyor bunları okuyunca umarım bundan sonra çok mutlu olursunuz. Böyle bir aileyle yaşarken iyi ki ruh sağlığınızı koruyabilmişsiniz. İnsanlar çok kötü ya, burada kimsesi yok sahip çıkalım üzmeyelim diye düşünmezler nasıl ezebiliriz diye düşünürler. Benim halim sizinkinden yine çok iyiymiş, ben kızıyorum eşimin ailesine ama ben de kendi ailemden uzaktayım eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz eşimle ikimizde burda çalışıyoruz. Onlara kalsa ezebilseler ezecekler de ben biraz dikbaşlıyım, ezdirmiyorum kendimi. İşime gelmezse gitmiyorum. Allah eşinin ailesinden zulüm gören, sesini çıkaramayın gelinlere yardım etsin.
bisey diyim mii?? bak diyosun ki ellerinden gelse ezecekler.. iyi ki calisiyosun hem vaktin geciyo hem de kazaniyosun.. ya calismasayin?? dddirt bi telefon, hadi gel.. gitsen dert, gitmesen dert... git laf dinle ve cok günün böyle gececekti.. bi de calisan gelin daha degerli yani para aciyoo her kapiyi.. tanidigim her aile de bunu gördüm diyebilirim..
Allah gercekten zulüm görenlere yardim etsin.. amin...
bisey diyim mii?? bak diyosun ki ellerinden gelse ezecekler.. iyi ki calisiyosun hem vaktin geciyo hem de kazaniyosun.. ya calismasayin?? dddirt bi telefon, hadi gel.. git laf dinle ve cok günün böyle gececekti.. bi de calisan gelin daha degerli yani para aciyoo her kapiyi.. tanidigim her aile de bunu gördüm diyebilirim..
Allah gercekten zulüm görenlere yardim etsin.. amin...
Önceki mesajını okudum, çok şeyler başarmışsın tek kelime bilmezken kendi çabanla Almanca öğrenmişsin hem de orda yıllardır yaşayanlardan daha iyi, üniversiteye gidiyorsun. Sana çektiren kayınvalidene bakmışsın, insanlık göstermişsin. Gerçekten bunlar azımsancak şeyler değil. Ben de duymuştum ordaki Türkler külterlerini geleneklerini yitirmemek için hala eski hayat tarzlarını sürdürdüğünü, Türkiye'deki insanlar zamanla gelişti ama onlar 50-60 yıl geride kaldılar bu yüzden. Belki teknoloji, ekonomik olarak ilerlediler ama kafa olarak Türkiye'den ayrıldıklarındaki zamanda kaldılar. O yüzden oraya gelin giden kızlarımızın işi daha zor.
Çalışmaya gelince, benim tek dayanağım gerçekten işim, işim zor ama seviyorum. 2 yıldır eşimin memleketindeyim biliyor musun daha yeni para biriktirmeye başladım. Bizimkiler için para kazanmak önemli değil, yani onların gözünde ben daha değerli olmuyorum çalıştığım için. Ayrıca ilk yıl nerdeyse maaşımın tümü eşim ve ailesine gidiyordu buna rağmen sanki ev hanımıymışım gibi benden iş bekliyorlardı. Temizliği falan haftasonuna bırakıyorlardı ben de yapayım diye. Canım annem maddi olarak birşey beklemezdi benden, işten gelince yemeğimi hazırlar, bitince kaldırmaya çalışsam sen otur kızım işten geldin yorgunsun derdi, bir bakardım elinde çayla gelirdi bana verirdi. Şuanda gözyaşlarımı tutamıyorum annemin hakkını nasıl ödücem. Sabah iş veya okul için çok erken kalkmışsam annem çayı demlemiş kahvaltıyı hazırlamış olurdu. Kimse bir annenin yerini tutamıyor, eşimizin annesi asla. O yüzden henüz evlenmemiş annesinin yanında olanlar asla üzmesinler annelerini, gönüllerini hoş tutsunlar. Burayı okuyan kayınvalideler gelinlerinin de bir annenin yavrusu olduğunu, sevgiye ilgiye ihtiyacı olduğunu unutmasın. Allah gelinlerine çektiren görümcelere, kayınvalidelere aynı sıkıntıyı yaşatsın. Bizim annemizin ağladığı gibi onlar da ağlasın.
mesafe iyidir ben 5yıllık evliyim mesafe almam zor oldu çok sorun çıktı. ama sıkı fıkı olunca çok daha zor.bi arkadaş yazmış baştan tavrını belli et diye bence de etmeli insan düzeltmek yıllarını alıyor. hoş bişeyin de düzeldği yok yaaa[/QUOTE
ha bir de şu var; artık hayatımın her dakikası soğuk savaş yaşamak, hep tetikte beklemek o kadar yorucu ki.. keşke bunlar hiç yaşanmasa
ha bir de şu var; artık hayatımın her dakikası soğuk savaş yaşamak, hep tetikte beklemek o kadar yorucu ki.. keşke bunlar hiç yaşanmasa
yarım saatliyarım saatlik mesafede oturuyoruz..elinden gelse gel bizde yaşa desem eminim asla hayır demez ama kendi evide öle durucak ama o eve gitmicek hep bizde kalsın sıkılınca tatıle cıksın yada bı baskalarında kalsın öle seviyo..kayınpederim vefat etti, çocukları evli kendi yalnız yaşıyor.. Yaşlı diil hatta benden gençtir eminim ruhu.. biz 2 yıllık evliyiz ama flört zamanından beri tanışıyoruz.. beni sevmediğini biliyorum bende onu sevmiyorumm yapmacık davrandığını bildiğim içinn..evlenmeden önce o kadarda değerli olmayan oğlu birden değer kazandı ve sarılıp sarılıp öpmeler muc muc sinirlerimi tepeme çıkartıyor.. Burada yazılanların çoğunu okudumda benim kayınvalidem biraz daha tuhaf.. evlendiğimden beri 1 kez evine yemeğe çağırdı onun dışında hiç gitmedim..Çünkü o bir temizlik hastası. nerdeyse evlendiğimizin 10. gününden itibaren 1 hafta arayla bizde kalmalara başladı.. O dönemler çalışıyodum perşembeden cumadan gelır pazar gıderdı.. işten çıkınca gelir 10 gün :) çıldırtana kadar kalır.. sora yeniden işe başladımm ve anladımki işimden memnun olmasam bile bigün sırf bırbırımızı bu kadar sık gormeyelım dıye ısten ayrılmıcam. O kadar çok dedikodumu yaptı ki ona istesemde ısınamıyorum.. Genelde bize gelmemısse onun eve cagırması gereken bulusmalar dısarıda yapılır. ve mutlaka sokucak bır laf bulur mutlaka sınırler bozulur ve o kısı genelde benımdır. ne istediğini anlamakta güçlük çekiyodum ilk zamanlar.. ama artık kendisini pek umursamadığım için daha az üzülüyorum.. ve görüşmelerimizde muhattap olmadıgım ıcın bıze gelmek ıcın bır bahane yaratamıyor.. Keşke gerçekten annem gibi davransaydı keşke benim annemin eşimi sevdiği gibi sevseydi ve bende sınır olmayan hizmetlerime isteyerek devam etseydim.. Anladım ki yapıyosun yapıyosun yapıyosun yapmıyosun bitiyosun.. hiç üzülmeye kırılmaya beklentiye girmeye gerek yok yıpranan kendimiz oluyoruz.. sayesinde tatile gittiğimizde bile bizimle geldi sora sizi tatile götürdüm dedi :) bi kaç yazı okudumda oğlunu ve gelinini evlılık yıldonumunde tatile gitmeleri için teşvikte bulunan şok olmadım desem yalan olur.. Onun hakkında bile konuşurken ne kadar gerildiğimi hissettim birden :) Keşke onun oğlunu bu kadar sevmiş olmasaydım keşke..
selam arkadaşlar
ben değil yüzünü görmek sesini duymaya tahammül edemiyorum..
öyle bi nefret ettirdi ki kendinden evlendiğimizden beri anlatamam..evlenmeden önce her haftasonu görüyodum sanırım şimdi ayda 1 bile fazla geliyo
eşim gitmek istiyo bazen sen git diyorum ben gitmiyorum kadını görünce sinirden kalbim deli gibi atıyo çünkü
selam arkadaşlar
ben değil yüzünü görmek sesini duymaya tahammül edemiyorum..
öyle bi nefret ettirdi ki kendinden evlendiğimizden beri anlatamam..evlenmeden önce her haftasonu görüyodum sanırım şimdi ayda 1 bile fazla geliyo
eşim gitmek istiyo bazen sen git diyorum ben gitmiyorum kadını görünce sinirden kalbim deli gibi atıyo çünkü
ben bu konudan çok muzdaribim.. Kayınvalidemler çok iyiler yalnız sık sık oraya gitmemi istiyorlar bu yuzden eşimle başka hiçbir sorunumuz olmadığı halde çok kavga ettik. Benim yapımda yok, çok fazla can ciğer olmak ama yine de haftada 2 kere gidiyordum.gene yetmiyor..artı daha yeni evliyim kendi evimde birşeyler yapmak beni mutlu ediyor.evimde durmak istiyorum. üstelik kendi ailem de bu şehirde ve onlar da beni istiyor ,hem o taraf hem bu taraf çok sıkıntı çektim manevi olarak,kendimi yedim eşimi yedim. Bana bıraksalar ne zaman gelip gideceğimi..eşimle aramızda bu kadar soruna sebep olduklarını bilseler gelme derler.. Ama insan biraz düşünür ya.içinden çıkamıyorum. Bu aralar bebek tedavisi de görüyorum.stres yapmamam lazım hiçbirşeyi. Ama işte çok bunaltıyorum kendimi bu gidişle hamile kalamayacağım
bende kayınvalidemlerle çok yakınım apartmanlar yanyana çok iyiler ama bende devamlı gitmek istemiyorum evimde ayaklarımı uzatıp keyif yapmak istiyorumdevamlı git git olmuyo daha fazlasını istiyorlar allahtan eşim sıkmıyo artık istediğim zaman gitmeye başladım keyifliyim ,bu aralar ohh evimi çok seviyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?