Kayınvalideyle aynı şehirde yaşamak ve ikna yolları?

linda20

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
1.431
565
148
Sevgilimle 2 yıldır birlikteyiz evlenmeyi düşünüyoruz Allah nasip ederse kendisi memur ben de ilerde atanıcam fakat yaşayacağımız il konusunda ayrı düşüyoruz..
Onun ailesi mersinde benimki konyada ben ikisinin ortasında bir il istiyorum o ise şu an mersine atandı orada yaşamak istiyor..
Mersini istemememin nedeni ailesi çok kalabalık kaynana görümce kayınpeder elti falan sürekli içli dışlı olmaktan korkuyorum..
Sonuçta bizim de bir özelimiz olucak ailesini sevmediğim için değil seviyorum ama sürekli içli dışlı olmak istemiyorum..
Bunu sözlüme söyleyemiyorum sadece şunu diyorum:
Kendi ailemde olmak üzere yakın oturmak istemiyorum dediğimde bana ''aşkım benim zaten seni evin üst katına almıcam evimiz dipdibe olmıcak'' diyor..
Ve evli olan abisi de mersinde ondan örnek veriyor haftasonu geliyorlar bazen haftasonu bile gelmiyorlar diyor..
Bilmiyorum ne yapıcağımı arkadaşlar nasıl ikna etmeliyim siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

Bunu istiyorsa napar eder yapar zaten evlenince zorlar şuan yaşıyorum bu durumu ya taşınacaz ya ayrılacaz olay bu noktaya geldi. Şimdiden çözüm bulun ortasını bulun derim. Ama ön yargılıda olmamak lazım tabi

Sevgilimle 2 yıldır birlikteyiz evlenmeyi düşünüyoruz Allah nasip ederse kendisi memur ben de ilerde atanıcam fakat yaşayacağımız il konusunda ayrı düşüyoruz..
Onun ailesi mersinde benimki konyada ben ikisinin ortasında bir il istiyorum o ise şu an mersine atandı orada yaşamak istiyor..
Mersini istemememin nedeni ailesi çok kalabalık kaynana görümce kayınpeder elti falan sürekli içli dışlı olmaktan korkuyorum..
Sonuçta bizim de bir özelimiz olucak ailesini sevmediğim için değil seviyorum ama sürekli içli dışlı olmak istemiyorum..
Kendi ailemde olmak üzere yakın oturmak istemiyorum dediğimde bana ''aşkım benim zaten seni evin üst katına almıcam evimiz dipdibe olmıcak'' diyor..
Ve evli olan abisi de mersinde ondan örnek veriyor haftasonu geliyorlar bazen haftasonu bile gelmiyorlar diyor..
Bilmiyorum ne yapıcağımı arkadaşlar nasıl ikna etmeliyim siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
konyalıyım canım ee mersin bize aşırı uzak değil aile yapısında içli dışlı yaşamak yoksa bence sıkıntı değil..benim gibi nemli havaya gelemiyorsan sıkıntı büyük..mersinin havasıda çekilmez valla tek derdim o olur kaynana görümce değil..

Aman ha.. Şimdiden bi şeyleri söyeyemiyorum deme. İçindekini usulunce söyle. Yakın oldukça sorunların olur. Sen ikna etmeye bak. Hem daha evli değilsiniz ikna edebilirsin..

Canım ister uzak ister yakın olsun karışan karışır.Önemli olan eşin peki sen sözlüne güveniyor musun dengeyi kurabilir mi

Aman ha.. Şimdiden bi şeyleri söyeyemiyorum deme. İçindekini usulunce söyle. Yakın oldukça sorunların olur. Sen ikna etmeye bak. Hem daha evli değilsiniz ikna edebilirsin..
İkna edemiyorum sizin bi çözüm yolunuz var mı ne şekilde ikna edebilirim

İkna edemiyorum sizin bi çözüm yolunuz var mı ne şekilde ikna edebilirim
Tavrını koy. Daha şimdiden dediğim dedik havalarına girmesin. Senin bu evlilikte söz hakkın olmayacak mı ?

içli dışlı olup olmamak pek aynı ilde olmakla ilgili değil sanki..
aynı sokakta oturup az görüşenler var..
sizin kuracağınız ilişkiler ve eşinizin aile düşkünlüğü ile ilgili..
farklı şehirde olunca "bi oğlumun evine gideyim" diyip gelip 1 ay kalanlar var..
yatılı kv yerine yakında oturan az gidip gelinen kv daha hayırlı sanki..
bi de neden karaman dese iki aile? ortadan il seçtik demek de zor olur :)

Canım ister uzak ister yakın olsun karışan karışır.Önemli olan eşin peki sen sözlüne güveniyor musun dengeyi kurabilir mi
Bana hiç bi konuda kızdığını görmedim beni her zaman korumuştur fakat ailesine karşı hiç böyle bi durumla karşılaşmadım bilemiyorum sadece ben dolaylı yoldan ailemi bahane ederek her iki aileyede uzak durmak istediğimi söyleyince dipdibe oturmıcaz abimler istediği zaman geliyolar mesela dedi onun dışında hiç böyle bi konuşmamız olmadı

ben eskiden cok diyordumm keske yalnizz olmasaydimmm...yasadikca anliyorumki her iki taraftanda ayri oldugunuzz zaman daha mutlu olursunuzzz...tecrube konusuyorr...birakin ayni sehirde oturmayi ayni evde yasayan insanlar taniyorum ben kv ilee arkadaslarim var bu sekildee...yasadiklariii seyleri anlatmaya sayfalar yetmezz ...resmen esir hayatii bana gore ...sormadan hic bi yere gidemiyorlar...surekli izin izinn sanki cocukk var karsilarindaa...bastannn uzak durr daha tatli olursunuzz...

ben eskiden cok diyordumm keske yalnizz olmasaydimmm...yasadikca anliyorumki her iki taraftanda ayri oldugunuzz zaman daha mutlu olursunuzzz...tecrube konusuyorr...birakin ayni sehirde oturmayi ayni evde yasayan insanlar taniyorum ben kv ilee arkadaslarim var bu sekildee...yasadiklariii seyleri anlatmaya sayfalar yetmezz ...resmen esir hayatii bana gore ...sormadan hic bi yere gidemiyorlar...surekli izin izinn sanki cocukk var karsilarindaa...bastannn uzak durr daha tatli olursunuzz...
Bunu sevgilime söyleyemiyorum beni yanlış anlar diye o yüzden bi bahanemde olmuyo bi şekilde ikna yolu bulmalıyım ama nasıl ne dicem

Bunu istiyorsa napar eder yapar zaten evlenince zorlar şuan yaşıyorum bu durumu ya taşınacaz ya ayrılacaz olay bu noktaya geldi. Şimdiden çözüm bulun ortasını bulun derim. Ama ön yargılıda olmamak lazım tabi
Kendisine iki aileyede yakın olmak istemediğimi söylediğimde zaten ben seni bizim evin üstüne almıcam evlerimiz dipdibe olmıcak diyor çözüm yolu bulamıyorum bişey desem kötülediğimi düşünücek

Kendisine iki aileyede yakın olmak istemediğimi söylediğimde zaten ben seni bizim evin üstüne almıcam evlerimiz dipdibe olmıcak diyor çözüm yolu bulamıyorum bişey desem kötülediğimi düşünücek
madem uzak olucaksiniz kabul et bence cnm ben ayni evde yasamistim ve bosaniyorum simdi ayni evde zor tabi ama ayri olunca iyi yani

Kendi şehrine atanmıssa oradan koparman cok zor.
Sana tavsiyem kesinlikle kayınvalide ile ayni şehirde olmayı kabul etme. Her ne kadar benim özel hayatim var onlardan ayri olurum desen de iş öyle olmuyor. Tecrübelerle sabit.

Erkekler kurt gibi o ne istiyorsa o olacak

senin sözün geçerli değil o planı çoktan yapmış

artık hafta sonları kaynanada olursunuz

sanırım bebek olduktan sonrada annem bakacak diye diretir

başı ve sonu belli ,değiştiremezsin

eğer kyv sorunlu ise inan sen fizanda otur sana oraya yeter
önemli olan karşındaki insanların yeni evlililerin hayatına müdahale etmemesi gerektiğini bilmeleri ve sorunlarınızı kendi içinizde yaşayıp ailelere yansımamanız gerektiği bu olursa bal gibide oturulur kyv ile aynı şehirde.

Ben Mersinliyim orası çok büyük bir kent arkadaşım. insan yaşam kavgasına girdiğinde inan gözü kimseyi görmüyor. Bunun için içini karartıp evlilik öncesinde kendine kuruntular oluşturma.

Müstakbel eşine çok görev düşüyor orda dengeyi o kuracak.

güzel yanıda kendi ailene yıllık izinlerinde daha çok zaman ayıracaksın çünkü onun ailesi ile aynı kentte olacaksın. bu açıdan düşün.
başka viyayet olsun dersen izinleriniz iki aile arasında geçecek benim durumum öyle mesela

şunuda belirteyim ben kyv kendi oturduğum şehre getirdim oğluma baksın diye ayrı ev tuttum
allah razı olsun ondan çocuğuna kimse annen ve kyvden başka iyi bakamaz bunuda belirtmek isterim

Back
X