kayınvalideyle barışmak....

Biz zaten kimseye yakın oturmuyorduk ki
Böyle bişey diyemezler yani
Kendimiz çalışıp kendimiz kazanıyoruz, işyerimize göre tutmuştuk evi
Şimdi şartlar değişince anneme yakın geldik ve kayınvalidem de hemen hemen aynı mesafe sayılır birkaç durak fark vardır en fazla

Sizin kayınvalideniz zaten çocuğunuza bakıyomuş tehdit hoş olmasa da iş eşinizde biter
Aynı durumda değiliz, bahsi geçen insanlar biz toruna bakmayız derken (ortada torun filan fa yok) yakınımızda oturun diyemez ki zaten mantığa ters

valla ben buraya bir sürü şey yazmıştım hepsini sildim.. ben haksızlığa uğramışsanız sizin yanınızda olmayı tercih ederim.

ancak kv niz neden böyle yapıyor. eltinizle tartışma yaşasanızda saygısını görüyor ki onunla desteğini sürdürüyor. bu ayrımcılık yapıyorsa siz acaba neden ben tercih edilmiyorum diye düşünebilirsiniz..

siz kendisini ailem var annem var deyip daha rahat davranmışsanız üzmüş,kırmış,aşağılamış,ezmiş kadın buna izin vermez..

hamile kalmadan önce ona ben bilirim ben yaparım çocuk olunca da nasılsa peşimden dönsünler olmaz.

çözüm bulmak için objektif bakılması lazım..

ama tabiki siz haklı olabilirsiniz.. böyle davranmamış olabilirsiniz.. ama bu anlattıklarınız eltiniz kp deriniz.. inan o kadar masum olduğunuzu göstermiyor.

anneniz için allah razı olsun diyebiliyorsunuz ama kv nize eline sağlık dediniz mi hiç..

birileri kp derinizi veya kv nizi gaz veriyor diyorsunuz peki sizin ailenizin size gaz verdiğini düşündünüz mü hiç?

belki onlarda şimdi ailesi verdi gazı huzursuzluğumuzu çıkardı şimdi de tabi bakacaklar diye düşünüyorlardır. o zaman ailem baktı olmaz. aileniz kendine mecbur etmiş olur.. aynı sizin kv den çıkınca ailenize mecbur kaldınız gibi..

hatanız vardır yoktur ama bundan sonra hatalarınızdan veya hatalardan ders alınması lazım.. ya siz yok ben bu zamana kadar idare ettim çünkü çok haksızlığa uğradım demeniz ve içinize sinmeniz önemli. dolayısıyla bundan sonra onların zararı da yararı da olmasın diyebilmelisiniz..mağdem anneniz bakıyor niye sorun ediyorsunuz ki.. niye kv denizden bekliyorsunuz ki..

başında siz şunu dediğiniz eltim gibi ben de bakıtsam yani siz de biliyorsunuz eltinizin kv nizle aslında çok iyi değil. ama geçiniyor.. siz de böyle olabilir miyim diye istiyorsunuz..

gerçekleri kabul edip ona göre davranmalısınız.. ama önce gerçekleri görüp kabul etmek lazım..

bu söylediğim şahsınıza ait değil ben dahil hepimiz için geçerli birşey..
allah kolaylık versin..

Son düzenleme:

Hadi hayirlisi diyelim o zaman :)
Amin insaAllah tatillerde bol bol gorusuruz :)

yazdıklarınızdan nasıl rahatsız oldum tarifi mümkün değil.
çocuğunuz olmamış olsaydı ve durumunuzda yerinde olsaymış,demek ki
kayınvalidenizle de görüşmek zorunda kalmazdınız.
hem maddi anlamda destek verecekler hemde çocuğunuza bakacaklar
ozaman barışabilirsiniz öyle mi?biraz çabalamaları gerekir derken bunu kasttetmişsiniz.

nasıl bir zihniyet bu, umarım okduuklarımı ben yanlış anlamışımdır.
böyle düşünen bir insan da,kayınvalidesiyle eğer görüşmüyorsa ve görüşmeme nedeni
tek suçlu kayınvalide görülüyorsa ben buna inanamam.
peki neden eltinizle iyilerde sizinle iyi değil?
bence bu zamana kadar ki davranışlarınızı bir gözden geçirin, atladığınız şeyler olabilir.

Bi de kesin bişey yok
Bu konu sahibinin hayalleri
Karşılanmazsa, tekrar küserler gibi geliyor bana

Bi de kesin bişey yok
ya da biraz çocuğu büyüttürüp,işleri bitince de tekrar küsedebilirler,
ta ki ikinci çocuğa kadar

Bi de kesin bişey yok

Öte yandan şöylede bişey var
çocuk değillerki anlarlar amacı , maddi ve manevi yardım ise ben onunda hakedene yapıldığına inanıyorum

çocuk değillerki anlarlar amacı , maddi ve manevi yardım ise ben onunda hakedene yapıldığına inanıyorum

Bence de
Bi de ben zaten diğer gelinin çocuğuna bakıyorum diyebilir ( ona da anneannesi baksın diye düşünebilir )
Haklı da bence, 2 toruna birden zorlanır
Aynı zamanda diğer gelinle samimiyet var.

Amaç bu gibi sebeplerse, zaten hiç barışılmasın bence

ilk sayfaya baktım ama neden küstüğünüzü göremedim. ciddi bir mesele olsa ki insan torunu doğduğunda tepkisiz kalır mı? olayları bilmediğim için ortalama bir yorum yapacağım. küslük her neden olduysa belli ki incilmişsin. o da aynı ki torunu doğduğunda gelmemiş.
ama senden yaşça büyük annen yaşında biri özür dileme erdemini göstermiş...
kabul etmemişsin, sen kine devam demişsin. kadının yapacak bir şeyi yok... gelininin evinin önünde onu affetmesi için çadır kuracak değil.

arklı şeyler yazılıyor ki.kim kime gaz vermiş ben böyle bir far
ya gerçekten bazen o kadar farklı şeyler yazılıyor ki kim kime gaz vermiş ben böyle birşey yazmadım.
annemden Allah bin kere razı olsun herşeyime geldi ama kayınvalidem eltime gitmeyi tercih etti ben eğer yapılsaydı onada derdim merak etmeyin
ayrıca kayınvalidem sadece eltime değil eşimin kardeşine de düşkün yani ben evlenmeden önce hep kardeşine düşkünmüş doğal olarak onun eşine ve onların çocuğunada düşkün.benim ailem beni hiç bir zaman doldurmadı aksine hep alttan al dedi ama benim çocuğumu bir kere bile sormadıkları için artık nasıl istersen öyle davran diyorlar bilip bilmeden yorum yapmayın ya lütfen burda yazılanlara göre çıkarcı olarakta düşünebilirsiniz sizin kararınız ama ortada birşey yokken ve siz olmayan birşeyi yazarsanız ben gerçekten sinir olurum kimse kimseye gaz vermedi

ekenleri yazdım
inanmayın siz bilirsinizben gerekenleri yazdım zaten o zaman 2 tane çocuk doğuralım birine yapalım yapalım 2 çocuğunu büyütelim her türlü destekle bulunalım diğerine evlendiğinden beri hiç karışmayalım sormayalım o zaman hiç suçlu olmayız ne güzel
ben çok zorluk çektim evlendiğimde ve gözümün içene bakıla bakıla eltim ve eşi işten çıkıp eşimin ailesine sığındı çocuklarına ve kendilerine her türlü maddi manevi imkan tanındı biz eşimle açız diye ağladık işten çıkarıldığında aramadılar işe girdi aradılar yine görüştüm ama hamlieyken benim evladımı sormayan sağlığı nasıl diye sormayan kim olursa olsun hak etmiyor.benim kızımın kafasında hamileyken kist vardı günlerdir ağladım niye benim ailem vardı yanımda sağlığını sordularda ben mi konuşmadım?o kadar kolay değil bazı şeyler çabuk unutulmuyor
ayrıca eltimi demişsiniz ya iyi anlaşıyolar diye aslında değil sadece işini gördürmek için eltim duymamazlıktan geliyor ama sonuçta onlara ayrım yapılmadı bize yapıldı
sonuç olarak ben böyle bir konu açtım sadece düşüncem yanlış mı değil mi merak ettim ve yaşanılanlaı unutamıyorum bazıları saygısızlık yapmadan eleştri yapmış kabul ederim ama benim kişiliğime yada bilip bilmeden yapılan yorumları kabul etmiyorum bütün yaşadıklarımı buraya yazamam öyle değil mi

Ben ne olursa olsun hatalarını anlayana kadar barışmak istemiyorum böyle bir karar aldım yaşadıklarımı unutamıyorum çünkü.sadece acaba barışsam mı diye düşündüm ama sanırım olmucak yorum yapanlara teşekkür ederim hakkınızı helal edin her ne kadar çıkar gözüyle bakılsada başka sebeplerimde var burdan sadece yazılana göre yorum yapıldı yaşadığım herşeyi buraya bir bir yazma durumum yok allah herkesin kalbine göre versin başka yorum yapmıcam

konu sahibesi kendini anlatman yanlış olmuş
diyosun ki barışayım da biraz faydalanayım bunu çıkarıyo insanlar
bende dahil olmak üzere
herşey bir yana küs olmak güzel birşey değil
bence barış ama çocuk bakımı v.s. gibi bişeyler beklemeden..

Katılıyorum size, kayınvalideden yüzü gülmemiş arkadaşın ama en azından görümcesi iyiymiş destek olmuş senin benim gibi hiç destek görmeyenler el olarak görülenler ne yapsın?
arkadaşım ben size sonuna kadar katılıyorum... yani bence hatadan mdönmek iyidir sen barış gene..
yani o barışmak istedi sen o an yaşananları (ki allah bilir kimin ne çektiğini burdan öyle atıp tutmak doğru olmaz) unutma ama sineye çek... hem bakalım barışınca bakacak mı ki kızına? o da var ne yazı ki
şimdi siz buraya konu açmışssınız akıl almak için ama ben de sana akıl sormak istiyorum..
yaşadıklarımız aynı.. bende kayınvalideme çok kırgınım ve yapılanlar yaşadıklarım hala geceleri uykumu kaçırır biz gene görüşüyoruz ama o da bayramdan bayrama bide eşimin doğum gününe geldi,ler geçen hediye alıp şok oldum, sevindim de açıkçası çünkü eşimin şu yaşına kadar bi pasta alıp doğum gününü kutlamayan insanlar, pastalarını hediyelerini alıp gelmişler hoş gelmişler.. ben onlar gibi surat yapmadım bi güzel ağırladım hiç bişey yaşanmamış gibi sırf önce allahın sonrada eşimin rızasını kazanmak için.. onun dışında 8 aydır ne ararım ne sorarım. o da beni tabi..
şimdi hamile oldum, eşimin halasıgil bize gelmek istediler eşim annesinide aldı getirdi halasıgil barıştırmak istediler bizi o yüzden onda bile tuttu ne hamileliği ben bişey duymadım bana bişey diyen olmadı diye kaynanalığını yaptı! üstüne bide bana gözdağı verdi kendi karlı çıkar benle iyi geçinirse diye! anneme torununu artık seversin falan diye laf soktu annemde torun seninde torunun olacak dedi sesini bile çıkarmadı... gene surat yaptı.. yani durum bu vesselam.
şimdi sormak isteğim şu: eşim ayın 15 inde amerikaya gitcek 6 aylığına eğitim için ve ne yazık ki ben maddi sebeplerden dolayı gidemiycem şuan 5 aylık hamileyim ve kızımız doğduktan 2 ay sonra gelecek eşim çok üzülüyorum ve aklımda bin tane soru var, şimdi eşim varken beni takmayan sallamayan, bi kez olsun kızım demeyen insanlar eminim o 6 ayda beni armıycak(aramamalırını değil, sonra eşim geldiğinde doldurmalarından korkuyorum) belki doğurdumdan haberleri olmuycak annemler aramasa.. annemde baskı yapıyo evinde kalırsın olmadı doğumdan sonra 1 ay ben 1 ay kayınvaliden yardımcı olur sana diyo ne yapacağımı bilmiyorum. çok korkuyorum yalnız kalacağım diye ve kaynanamın yüzünü dahi görmek istemiyorum. yani ben ne yapayım? dediğin gibi bi eltim var 1 kez oturduk konuştuk onun dışında ne o beni aradı nede ben onun numaralarımız bile yok birbirimizde.. abisi desen ayrı bi hayırsız eşimin. düşünün onların hamile olduklarımdan bile haberleri yoktur yani hiçbi destek yok eşim tarafından bana şuanda. ben de senin gibi görüşmesem mi, yoksa eşim gittikten sonra arayım mı kaynanamları? üzülürmüyüm bende senin gibi acaba ileride?

ama siz konuyu, kızımın kafasında hamileyken kist vardı,kayınvalidemler birgün olsun sormadı,şimdi barışmalımıyım diye açmamışsınız.
şu konunun başından sonuna kadar yazdığınız neredeyse bütün mesajlarınız hem maddiyata dayalı.
bütün mesajlarınızdan alıntı yapmıyorum sadece ilk mesajınızda yazmış olduğunuz

"bazen diyorum keşke barışık olsamda işe başlayınca kendi kızıma kayınvalidemede baktırsam..şimdi ortam eltime kaldı ve hep kayınvalidemden destek alıyor.annem hep yanmda saolsun ama yarın öbürgün ya müsait olamayıp kızıma bakamazsa diye düşünüyorum...
açıkçası siz olsanız napardınız??? "

diye sormuşsunuz. madem sizi hastalıkta aramadı şimdi işiniz düştü diye barışıp faydalanmak istemek, sizce etik mi??
düşünceniz çok yanlış,keşke eşinizin ailesine güvenipte evlilik yapmasaydınız.
ayrıca kimse kimseye yardım etmek zorunda değil,eltinize yardım ediyorlarmış,bunları dillendiripte
beklenti içine girmek,yardım etmediler demek bunları konuşmak,çok ayıp.

arkadaşım eşini doldurmasından niye korkuyorsun,bunlar zaten eşinin gözü önünde olmuyor mu?
hani çok öncedende görüşseniz bişey demeyeceğim,zaten görüşmüyorsunuz.
doğum yaptığında eşine söylersin,eşinde annesine söyler gelmek isteyen gelir.
ha yanlız kalmaktan tek başına bakamamaktan korkuyorsan,
doğumdan sonra, 2-3 hafta annen yanında kalsa yeter.sezeryan olacaksan bir hafta da ağrıları iyileşiyor.
normal doğum yapacaksan sıkıntı pek olacağını düşünmüyorum.
ayrıca kayınvalidenle görüşmüyorsan,aran iyi değilse,doğumdan sonra görüşmeni,yanında kalmalarını hiç tavsiye etmem.
daha kötü olursunuz.

angel eğer dediğin gibiyse eltin bir sanatkar diyebilirim. marifet değildir ki yıkıp yakmak.. marifet insanlarla iyi geçinebilmektir. hatta sanat olduğunu bile söyleyebilirim saygı yoksunu insanlara sabır gösterenlere. bu durumda eltin senden daha mantıklı. huzurunu kaçırmıyor. ayrıca eltin de bazı şeyleri idare ediyormuş.. karşılıklı yani.. sen de kendi çapında öfke çemberi oluşturmuşsun. kvaliden ister sana yardım eder, ister etmez. demek ki onun nezdinde haketmiyorsun.

Devamını okumadım fakat kesinlikle k.valideme baktırmazdım.neden mi ? eğer babaanneyse senin kızınada babaannes, eltinin çocuklarınada.eğer büyüklüğünü biliyorsa seni bırak torunu hatrına yapmalıydı bunu.hee şükürler olsun ki annen varmış, maddi durumunu bilemem ama eğer imkan varsa kreşe verirdim 3 yaştan sonra. benimde kv benimle konuşmuyor, torununu doğduğundan 40 ına dek sadece 4 kere gördü 2 si tesadüf 2 si özellikle gelinmişti.ki oğlum 10 aylık.üstüne birde iftiramı yedim torunumu göstermiyor diye.bende üzülüyorum annem yoruluyor bırakacağı kimse yok diye ama kv me bıraksam o çocuğu annesi değil düşmanı ederdi beni.istisnalar kaideyi bozmaz ama bu tip insanlarda anneye faydalı çocuk yetiştirmezler o yüzden annen yorulsun ama büyütüşün.asla kv ne verme derim ki zaten öyle bir isteğide yokmuş ...

Cute biz hak etmiyoz mu yani
Saka bir yana..
Büyük kaynim ve eltim gercekten maddi acidan cok destek görüyorlar..
En basiti evlerinin kredi borcu kayinpederimin emekli maasindan ödeniyor..
Biz cok sükür esimle birlikte yaptik ne yaptiysak..
Arkamizdan kimse de 'size sunu yaptik bunu yaptik' demedi diyemedi..

beni tam olarak anlamışsınız size teşekkür ederim babanne gibi olmadıkları için bende barışmamayı düşünüyorum zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…