Kayınvalideyle birlikte yaşayamıyorum

yok yalnızlık değil sorunç zaten 2 yıldır yalnz yaşıyor. o parası biriksin saray alıcak, padişahlar ağırlayacak evinde 1+1 yetmez. tabi sarayada 120 yetmiyor faize koydu nasıl olsa oğlumun evi para harcamam kartlarımıda gelinim ödüyor ben keyfime bakayım.

arkadasim ben seni cok iyi anliyorum. kimse kimseyi rahatsiz etmesin ya bu ne böyle. iii sen herseyini öde onun parasi oldugu halde senin evinde otursun. ozaman kimse ev tutmasin hep ikiser aile bi evde oturalim masraftan kurtuluruz. böyle süper para birikir.
bu vicdansizlik yada kaynana düsmani falan degil benim annem bile gelse ben istemem cünkü insan huzursuz oluyor rahat edemiyor. Diyelim isten eve gidiyorsun normalde oturup tv seyredip biseyler atistirip dusunu alip yaticaksin ama sen bunu yapamiyorsun mecburen ona uymalisin oda ister istemez sinirini bozuyor... düsüncelerinde gayet haklisin bence.
ben anneme giderim 2saat dolmadan kalkar evime gelirim cünkü rahat edemem.Anlayisli olmak herseyden önemli.

bazen insanın canı hiç konuşmak bile istemiyor. yoğun öalışmışsn mesala yada eşine kırgınsın yada ne bilim.. birsürü şey canım konuşmak istemiyor. ama mecburen konuşmak zorunda oluyorum o da beni geriyor ve yoruyor. şuan sessizim eşimin ne yapacağını yada ne söyleyeceğini merak ediyorum.

eşinle kesin bu konuda tartışacaksın şu dünyada tatlı hayat y0k birileri mutlaka üzüyor ,annesi olunca işin zor ,kız anneleri daha gururlu bu erkek anneleri neden bu kadar rahat?

ama faizle para bırıktrmek zaman alır yaa 1 senyı bulur onun ıstedgı ewi alması. allah yardmcn olsn.inşllah yeni bi kapı açılır da rahat ederin bir an önce cnm..

Kesinlikle çok haklısınız.Bi söz var ev içinde ev,devlet içinde devlet olmazmış diye ne kadar doğru.Kızı nasıl bir insan git bizde kalma diyecek bir evlatmı siz tanıyorsunuzdur.Yoksa size kapağı atmak için uydurulmuş bir yalan mı.Ayrıca kötü bir gelin olduğunuzuda düşünmüyorum.Üzerinize düşeni zaten fazlasıyla yapmışsınız bu devirde hangi gelin kayınvalidesinin borçlarını öder acaba.Bence biraz zamana bırakın,kendinize bir süre verin ve bekleyin.Baktınız tamamen yerleşmeye karar vermiş oturup eşinizle konuşun beraber ev arayışlarına girin.Bide bana sanki biraz bahane arıyormuş gibi geldi size yerleşmek için 120 binliraya ev yok yok param biraz daha biriksin,kızım gönderdi falan Ankarayı az çok bilirim o fiyatlara çok güzel daireler var hemde merkezi semtlerde siz nerde oturuyorsunuz,kendisi nerden almak istiyor.

zaten dediki nasıl olsa acelem yok 1 yılda şu kadar ediyor falan diye hesap yapıyor. ben de ne diyebilim. acelem yok diyor. yok anne acale et al hemen diyemiyorum sonuçta. evini almaktan başka çaresi yok.

çalışma hayatına dahiliz kadınlar olarak.
ama yapımız gereği iş hayatı bizi fazlasıyla geriyor,yoruyor ruhen.
erkekler bu konuda daha uyumlu ve güçlüler.

bir erkek gibi ekmek parası derdine düşünce eve geldiğimizde kendimiz olmak istiyoruz.

ev hanımı olunca işimiz-görevlerimiz belli ve tek amir biziz.

dışarda herkese karşı gardını almış,güçlü,mücadeleci kadın oluyoruz.

bu da yıpratıyor ve nefes almak için huzurlu bize ait bir alanımız olması zaruri oluyor.

ben öveçlerde 4.caddenin arkasında oturuyorum, sokulluya daha yakın merkezi, ben kiradayım orada da evler biraz pahalı fakat sokulluda o kadar çok ev varki yine oralarda dimimden alacak alırsa heralde. bana yakın bakıyor kıızda zaten 1 sokak üstte benden. görümcem iyi kadındır Allahı var aylarca kaldı kıznda ama çocuğuna bakıyor temzliğini yapıyor yemeğini yapıyor falan. ne olduysa son geldiğinde kıznda kalamaz oldu. zaten yazarken güya kızı böyle demiş dedim. bende pek inanmıyorum dediğine. işine geliyor bende kalmak orada kalmak çok yoruyor onu. kalıncada o işleri yapmak zorunda kalıyor. ama şimdi görümcem 2 hafta içinde doğuracak orada çocuğa bakar yatmaya yine bana gelir biliyorum. o korkuyorum ev almayı geciktirecek diye. Allahım hemen alsın bende kurtulayım akşam insan kendi evine gitmek istemzmi ya...şuan istemyorum. inş kızına gitmiş olur

Allah yardımcın olsun arkadaşım gerçekten zor bi durumdasın, kızında o kadar iş yapıyorda sende bi yemek yapamıyormu? birde tek başına yaşayan bi kadın ne kart borcu varda sen ödüyorsun anlamadım? bence sende rahat ediyor bişey diyen de yok nede olsa kalıyor işte, bence sen sakin ol sakin davran eşinlede güzel güzel konuş durumunu anlat, gerekirse bi konuşma hazırla kendisiyle konuş, saygı bitmesin sonuçta,

şimdi eşim aradı. ben neyapayım diyo. zoruma gidiyor bu yaptığın diyor. off iş yerindeyim ve ağlıyorum ya. kendimi tutamıyorum. ilk defa bu yüzden eşimle tartışıyorum. aslında tartışma değil çok tatsız konuşmalar.

Ben de şu mantığı anlamıyorum...
Kadın daha 50 yaşında...
Neresi yaşlı da konu sahibine sanki vicdansız gelin muamelesi yapılıyor...
Eli tutuyor ayağı tutuyor, aç değil açıkta değil...
Kim ister ki ev ev üstüne olsun...
Zaten bir sağlık sorunu olsa kimseye demeden arkadaş alır gibi geliyor bana...
Ama keyfi olarak bankada para birikecek diye ben neden düzenimden olayım...
Ne münasabet...

ya bana sürekli ne yapıyor diyor. bişeymi diyor diyo . ya illa bişey yapmasımı lazım. kendi kzıyla yaşayamazken neden benle yaşasın ya. hem yaşamak zorunda değilim Allahım ya.

Ben sizi çok iyi anlıyorum.
Yaptığınız gaddarlık falan değil.Hasta olur, bakıma muhtaç olur anlarım.
Ama kayınvalideniz sizinle yaşamayı kafaya koymuş gibi görünüyor.En azından uzunca bir süre.
Baksanıza daha şimdiden 1 yıldan bahsediyor.
Kendimden biliyorum senelerce ev ortamından, ailesinden uzakta yaşamış biri ev hayatına kolay adapte olamaz.
Evde bir de başka biri olunca -ki bu sadece kayınvalideyle sınırlı değil abla, kardeş, anne- bunalır.
Çalışan insanlarız. İş hayatı çok yorucu eve gelip kafa dinlemek istiyoruz.Belki erkenden uyumak istiyoruz.
Ama evde başka biri olunca zor.
Benim kayınvalidem aylarca gece 12lere kadar bende oturdu.Sırf dizi izlemek sevdasına.Sabah 7de kalkıp işe gidiyordum, eşimle özel hayatımız kalmamıştı.
Aramız bozulmuştu vs.Bir süreliğine bu problemi aştık ama kış gelince aynı kabus başlayacak.
Eşinizle bu konuda çok tartışmamaya bakın.Nitekim annesi en ufak bir şeyde savunmaya geçme ihtiyacı hisseder.Hepimiz öyleyiz.
Sakince gerekçelerinizi sıralayın.Belli bir süre olsa sorun çıkarmayacağınızı ama aynı evde yaşamak istemediğinizi ısrarla belirtin.
Umarım daha fazla sıkıntı yaşamadan halledersiniz sorunuzu.

Son düzenleme:
neden konuyu açanın üzerine bu kadar gidilmiş anlamıyorum.kayınvalide hiçbir zaman gelinini kızı olarak görmüyor.en azından benimki öyle.tabi belki gören vardır onu bilemem.ama şunu kabullenmek gerekir ki herkes evinde rahat etmek ister.tabi hasta olur muhtaç olur sadece allah rızası için bakılır.orası ayrı.

Son düzenleme:

her fırsatta beni sevdiğini söylüyor buda bana tuhaf geliyor zaten. bide bana sürekli kıznı anlatır. şöyle güzel şöyle hanım off bunları da dinlemekten sıkıldım neden yapar bir insan bunları yada bu kadar kzını nalatmaya ihtiyaç duyar anlamak güç.

ya bana sürekli ne yapıyor diyor. bişeymi diyor diyo . ya illa bişey yapmasımı lazım. kendi kzıyla yaşayamazken neden benle yaşasın ya. hem yaşamak zorunda değilim Allahım ya.

Yahu insan kendi annesinin yanında da istediği gibi giyinemez ki eşinin yanında...
Bunun kayınvaldeyle hiç bir ilgisi yok bana göre...
Evde başka bir insanın nefes alıyor olması yeterli...
1 ay dersin, 2 ay dersin ama bilirsin ki kısa vadeli ve mecburi...
Ama bu ne keyfi...

Şunu bilir şunu söylerim...
Evi bir kadının kalesidir ve orada rahat etmek ister...
Mecbur değilsin ki yorgun argın gelip saatlerce oturasınız birlikte...
Nerde kaldı özel hayat...
Alıp kocanı hadi odamıza diyecek halin yok ya...

Eşin çözsün canım bu durumu...
Sen hiç ağlama...
Haklısın tutumunda...

eşimde çok üzüldü ama yapamıyor ne desin. yine sinirlendi dediki neyapayım ozaman arayayım gitsin ablama dedi. bende yine dedim. gitsin demiyorum evini alsın diyorum dedim. bişey demeden kapattı.

ne kadar mutsuz bir gün yaşıyorum ya. akşam bari çok istediğim bişey vardı onu almaya gideyim hemde eve geç gitmiş olurum. biraz yürür kendime gelirim. ilk defa iş yerimde ağladım. off

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…