Kayınvalideyle birlikte yaşayamıyorum

arkadaşım seni çok iyi anlıyorum herkezin yaşam tarzı doğrusu yanlışı ,doğrusu farklıdır burda ne hayırsız gelinliğin kalmış neden insanlığın kalmış ama kk kadınları genelde acımasızdır zaten buraya tüm yaşadıkların ayrıntısına kadar yazamadığın için okudukları kısımları yorum yapılır insanlık öldümü oğlunun evine gitmicek de nereye gidicek kadın hasta değil eli ayağı tutulyor sanki kadın yatalak ta sen eve istemiyorsun da insanlık ölmüş diye yadırgıyorlar anlaıdğım kadarıyla saygıdada kusur etmiyorsun ama dediğim gibi herkez farklı bir yaşam tarzından alışkınlıkalrı var ,ona onlara göre bu çok normal olabilir ki bence sen üstüne düşen herşeyi yapmışsın ki kayınvalidende hasta yatalak biri değil ev üstüne evde kurulmaz çalışan bayansın eve geldinmi rahat etmek istersin eşine özel bir yemek hazırlayıp süslenmek püslenmek istersin,ama kısıtlanıyor haliyle böyle şeyler bilmiyorum bende düşünüyorum erkek anneleri neden bu kadar düşüncesiz bende yarın öbürgün kayınvalide olunca böylemi olucam....

teşekür ederim. üstüme geldiklerini düşünmüyorum. onlar da kendi pencerelerinden bakıyorlar. hepsine yorum yazdıkları için teşekür ederim. siz çok iyi anladınız beni.

kadın 50 yaşında ev alacak kendine

yatalak değil parasız değilki ya gitmezse korkusu olsun belliki ev alıp gidecek durumu var

insanlar ağlayacak yer arıyor valla

bende bigün konu açacam dayanamayıp ama

eşimin annesi onun annesine tahammüllü olmalıyım

bende oğlan sahibi olursam beni evinde kaldım diye şikayet eden deliren gelinim olur bana yapılmasını istemediğimi başkasına yapmam

Allahtan tek dileğim iyilikse iyilik kötülükse kötülük herkes ettiğini bulsun
ne diyim

benimde tek dileğim kötülük yapılıyorsa karşılığını bulsun herkes.

Ya ben kayınvalide olsam hayatta rahat edemem herhalde Allah düşürmesin..Herkes kendi evinde rahat kardeşim insan yeri geliyo kendi annesiyle anlaşamıyo ona söyleyip rahat ediyosun bari kayınvalide öyle de değil ne bişey söyleyebilirsin ne git diyebilirsin ben şahsen bizimle kendi annemde yaşasa stres olurdum..Eşimde arasında kalacağım bir durum oluşmasın diye çabalardım (yapım böyle) kendimi yıpratırdım..Kız daha evleneli bir sene bile olmamış bu ne yahu ??Kızı demişya oğlunda niye kalmıyo diye dedikodu yapıyolar kimse yeni evlilerin evinde ne işi var diye neden dedikodu yapmıyor acaba?? ayrıca kadın parasız değil düşkün değil sapasağlam kadın hastalık olsa o ayrı tabi .. konu sahibi arkadaş çoook haklı arkadaş işten gelince insan evinde rahat etmek ister

tabi eşinin yerinde olmayıda istemem doğrusu çok zor bir durum annesine git diyemez.. şöyle yapsanız; kaynananıda alıp görümcene oturmaya gitseniz eşin annene git diyeceğine kardeşine seninle sorun yaşadığını söyleyip annesine sen artık birazda bizde kal falan dedirtse olmazmı?

Canım seni bu konuda bana göre en iyi ben anlıyorum herhalde..

Kayınvalidemler kışın eşimin babaannesinden kalan,tapusu eşimin üzerinde olan,boğazımızdan kısıp yemeyip içmeyip içini yaptırdığımız,yaptırılmadan önceki hali mağara gibi olan evi elimizden aldılar,tapusunu eşimden istediler.

Biz o evi yaptırıp kiraya vermek istedik,çünkü o halde kimse evi tutmuyordu,15 milyar harcayıp gelin evi gibi yaptırdık,boyattık..Banyo,mutfak,yerler,camlar,çerçeveler herşey değişti.Sabahları 06:00'da kalkıp soğukta titreye titreye duraklarda bekleyip işe gidiyorum..O 15.000 tl parayla araba almadım,bileziklerimi bozdurdum eşime destek oldum evi yaptırdık..

Bu süre zarfında eşimin ailesi hiç ses etmedi,evin tadilatı bitti,bir ay sonra eşimle benim memleketime gittik geri döndük baktık ki camda perdeler var..

Ne oldu ne bitti anlamadık,zili bi çaldık kapıyı kayınvalidem açtı,şok olduk,eşimle şöyle bi 30 saniye birbirimize baktık..

Evin içine 45 milyarlık eşya almışlar..Bizim eşyaların aynısı,tencerelerimizden perdemize,banyo paspasımıza kadar aynı herşey..

Daha iki sene oldu evleneli,bi iğnemize karışıp beş kuruş yardım etmediler..

Şimdi oğlan anneleri istenmiyor diyen arkadaşlara soruyorum,yaptığımız fedakarlıkların karşılığı bu mu?

52 tane dairesi olan kayınvalidem bizim o dandik evimize mi muhtaçtı?

Şimdi ben eşimin ailesini nasıl isteyeyim,nasıl misafir edeyim de baştacı yapayım onları..

Hırsız değilim,namussuz değilim,iş sahibi doğru düzgün bir insanım..Bu nefret,bu yarış niye?

Evi mi yoktu,kalacak yeri mi yoktu..Yazlıkla beraber dayalı döşeli 4 tane evi var..

Arkadaşım senin kayınvalidene gelince aç mı açıkta mı,hasta mı,yatalak mı..Allah korusun kendi pisliğinde boğuluyor da sen onu kapı dışarı mı ediyorsun?

Onun ev alma niyeti olsa evi bulur,oturduğu evi satar bi elden para,bi elden tapu diyerek daha o evi satmadan yerini sağlamlaştırırdı..

Ev alıp taşınsa da durumun değişeceğini sanmıyorum canım,yalnız kadın gece gündüz sizde olacaktır.

Bence biraz belli et,benim gibi saf olma..Zırt pırt girip çıkamayacağını bilsin..

Sen de uygun fiyatlı güzel evler bul ki bir an evvel taşınsın..Madem kartlarını her ay sen ödüyorsun parasının üstüne biraz siz koyun bir an evvel çıkıp gitsin..

Kusura bakma kendi sorunlarımla yordum ama kayınvalide ve ev olayı geçen her konuda boşalıyorum,dökülüyorum,kendimi tutamıyorum..

Ciğerlerim hala köz gibi yanıyor,biz o parayı kredi olarak çektik,hala ödüyoruz..Onlar otursun diyeymiş bu sıkıntılar..

eşim bu kadar sakin konuşamaz sanmam. ama onu frenliyorum hemen konuşma yavaş yavaş ev al de diyorum. eşim sorunun ne olduğunu şuan anlamadı idrak edemiyor. bir olay oldu anlatmıyorum sanıyor. sürekli ne oldu diye soruyor. ya yıllardır annesine gitmemiş adam bana sabret diyor ya.

benimde tek dileğim kötülük yapılıyorsa karşılığını bulsun herkes.

amin canım amin.

ben iyiliğimi yapıyım k.valideme de o anlamasın mühim değil büyüğüm bişey yapamam

amaaaa yukarda Allah var o görür herşeyi

zaten onun gücüyle bak ne ağlıyorum nede eşimle huzurumu kaçırıyorum

darısı herkesin başına

Artık kışa doğru evin hakimiyeti kaynanaya geçer evde herşeyi o belirler oğluda onaylar vay haline vay

senin sorunun kayınvalidenin 15 dk. bir tuvalete gitmesimi???

evde gezmesi mi???

eeeee başka ne derdin var .....

bunlar sorun değil.... çok vesveselisin....

bir gün sende , eşinde yaşlanacaksınız????

oğlunuzun , kızınızın evine sığamazsanız o kadını anlarsınız???

canım ne demek tabiki senin sorunu da memnuiyetle okudum. artık ödemeyecem kartlarını çok sıkıldım. annem der hep iyilikten maraz doğar diye. ne kadar da haklı. inanırmısn evlenirken hiç bişey yapmadı ya düşünebiliyormusn gelin evlenmek için kredi çeker mi. ailemden gizli çektim. herşeyimi eşim ben yaptı. bir gün konuşurken dediki düğün yaptım, ev dizdim falan diyordu. ben de yok anne öyle deme herşeyi eşim ve ben yaptık dedim. oh iyi kide dedim.

amin....herkesin dileği kabul olsun.

kaynanma yaşlı değil maşallah çok sağlam. bize muhtaç değil. benim sorunum yazdıklarınızda değil başkasıyla evimi özel hayatımı paylaşamam. kendi özelimde ksıtlanmam porblem. umarım anlatabilmişimdir.

bak bende çok sorunlar yaşadım öyle böyle değil...,

ama kayınpederime bişey olsa ben annesini yalnız bırakmam benle yaşamasını rica ederim....

ama öyle kötü geçmişimiz varki ,,, sen bunların birini yaşasan belki şuan görüşmezdin bile...

kendi özelin olabilir ama oda bi başkası değil ki....eşinin annesi...

zaten eşinde senin kafadan ...diyor ya akşam konuşuyum ablamlarda kalsın diye...

çok ayıp ya hadi sen gelinsin bir evlat nasıl böyle der....hepimiz yaşlanıcaz sen şimdi anne değilsin...

bir anne ol da anlarsın....

şunu anatamadım sanırım sorun kaynana değil evimde başkasının olması bana rahatsızlık veriyor. kalan kişi benim ailemden de olabilirdi ve ben yine aynı şeyleri yaşardım hissederim. ve eşim 10 yıldır ailesinden uzakta yaşamış zaten.

bak canım sıkıntı herkez yaşıyo ...kimsenin hayatı güllük gülüstanlık değil...

ama ilk konuyu açtığın başlık ve yazı sert olmuş...

tuvalete gitmesine bile rahatsız oluyomuş gibi anlatmışsın ...

sen böyle anlatırsan konuyu çok sinirlice bizlerde yanlış anlarız....

biraz daha sabırlı ol....

evinizde rahat hareket edemiyorsunuz tamamda biraz daha anlayışlı olmalısınız...siz ayrılsın söyledikçe eşinizin annesinin size birşey yaptığını zannettiğini yazmışsınız...yazık değil mi o kadına..kimbilir oğlu ona ne gözle bakıyordur..karıma kimbilir ne dedi diye...belki de sarılacağı varkende sarılmıyordur annesine...bence de hemen çöplüktende ev alsa kaynananız sizin yanınızdan taşınmalı...yoksa oğlundan olacak...

baba oğluna bir bağ vermiş oğlu o bağdan babasına bir salkım üzüm bile vermemiş ( ata sözü )

ben günlerdir egceleri enaz 6-7 defa uyanıyorum, nedeni ise tuvalet yatak odamın yanında ayak sesi kapı sesi uyandırıyor beni. dünde sabaha kadar neredeyse uyumadım gerçekten çok sık gittiği için, bu uykumu etkiledi ve sinirlerimi gerdi bunu söylemeye çalıştım. yoksa gitmesinmi tuvalete.

oğlundan etmem hiç merak edilmesin. ama nerden ev alırsa alsın ve gitsin.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama eli tutuyo ayağı tutuyo, yalnız yaşamaya alışmış, parası da var ne diye dipdibe olmak zorundasınız ki? Ayrıca sen başkalarıyla yaşamak istemiyosun. Bu senin en doğal hakkın. O ev senin ve eşinin şartlar farklı olsa önlemini farklı alırsın. Ama sırf keyif için ev ev üstüne olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…