kayinvalideyle iyi olunmazmiii??

sevilecek kaynana var sevilmeyecek kaynana var.herkes aynı değildir.karakterler farklı,kültürler farklı kısaca insanlar farklı.
senin k.v iyiyse sana karşı sende ona karşı iyi ol yok eğer yukardakı arkadaşın yazdığı gibiyse yani k.v "anneni babanı aileni unut"diyorsa işte onları sevmemek gerekiyor.hatta bu dediklerine pişman etmek gerekiyor.

Mesafeli olmak; kayinvalide diye değil, kişisine göre değişir
Mesafeli olma geregi duymak bile içinden gelen bir davranıştır
Ama önyargıyla, kayınvalideyi hemen mesafeli durulması gereken şahıs diye etiketlemek çok yanlış bence

Senin tutumun, tavrin da cok yerinde
Bende aynı durumdayım, neyse o yani

cok sıcak kanlı olup mesafe mesafe diye tutturan arkadasınız... kendine aykırı davranıyor demissiniz ya kendime benzettim.
ama bunu dedirten sey insanın yasadıkları gordukleri... eger benzer seyler sizin iliskinizde yoksa neden ısrarla tükaka diyorlar anlamadım.

biraz kıskanclık da olabilir. siz o arkadaslarınıza cok mutluyuz iyiyiz diye ballandıra ballandıra anlatmayın yine de.
bir gun ummadıgınız bir anda ufak bir cumlenizin nerelere gittigini gorur sasırırsınız sonra.

Kayınvalidemle iyi anlaşırım.
Hiç sorun yaşamadım.
Ve evet aynen senin dediğin gibi davranıyorum.
Olumsuz bir şey olduğunda da olumlu bir şey olduğunda da açık açık söylerim.

Ama her kayınvalide bir değil bunu da belirtmek gerek.
Burda ne kayınvalideler okuduk, düşman başına :)

kayınvaliden oğlunun yanında pamuk prenses olup o gittikten sonra içinden canavar çıkıyosa
sürekli sana laf sokma peşindeyse
sinsi sinsi hareketler yapıp her yerini kurcayaıp seni ayakta soyup gene giydiriyosa
yaptıgın her hareketi dini boyutunu anlatıp ateşte yanacağından bahsediyosa
eğer elinde imkan olsa oğlunu sövüşlemeye kalkıcak yapısı varsa iyi falan olunmaz....

gelinde bu hareketlerine kaşılık kaynanasını ayda yılda bi arıyosa
2 ayda bi gidip geliyosa
o laf soktugunda ''anlamadım açıklarmısınız''diyosa
para konusu geçtiğinde ''bu muhabbetleri sevmiyorum herkesin kazandıgı kendine''diyosa
din konusu açıldıgında kaynanası yanacağını söylüyosa ''önemli olan insanın içi''diyosa
sinsi hareketlerini sezip neden böyle yaptınız diye zonk diye soruyosa kaynanada gelinin sevmez....

kısacası kaynanaya ve geline göre değişir ama kv iyi olmak isterdim ama samimi değil o eşimin annesi olarak kalsın benden değer görsün saygı görsün büyük olsun bende onun gözünde oğlunun eşi olayım gittiğimde değer göreyim sevileyim gelindiğime sevinilsin
ama samimi kısmı mümkünse olmasın:)

Ben kayinvalidemi cok seviyorum, cok iyide anlasiyoruz.
suana kadar bir sorun yasamadik ... insallah yasamayizda.

Benim kayınvaliden çok iyidir hatta sevmem kayınvalide lafını itici geliyor mesafeyi koyuyor içimizden geldigi gibi davranış birbirimize elbette benim onun ters sözleri olmuştur ama anlayış azıcık geçip gider ben arayamazsam o arar sorar gidince veririm çocuğu eline eğer işim yoksa kızım uyu dinlen biraz senin bebeğin yeni uyuyamazsın sonra der Allah razı olsun Allah nazardan saklasın inş

Kadinlar koruma kollama icgudusu ile etraflarinda ki erkekleri kiskanirlar...
Baba, es, kardes, cocuk uzar gider...
Bunu bazisi abartir, bazisi aklini kullanir, dozunda birakir...
Gelin-kaynana cekismesi de bu kiskanclik ve erkeklerin dengeleme konudunda ki yeteneksizliklerin doguyor...
Baslarda onyargi olmamasi lazim, haklisin...
O benim kayinvalidem sevmemeliyim diye ise baslanmaz...
Fakat iste bu inceden kiskanclik, ogluna bayilma hatuna gelince dudak bukme yuzunden, zaman zaman sogursun...
Bazen bir bakarsin anne gibi sahip cikar, kollar, over kanin kaynar...
Bir bakarsin arada derede ailene laf soylemis, duramamis basa sararsin...
Sonra kiyamazsin, anne dersin gene seversin...
Gelgitli yani biraz, ben bunu cok yasadim...
Ne yazik ki kindarim ve yapilan bir seyi cok istesemde unutamam...
Bu kayinvalide icin gecerli degil, herkes icin...
Biraz da dilimin kemigi yoktur, anneme babama nazim gecerde, gecer mi ki esin anne babasina gecmez...
Karisik yani...
Sozun ozu, onyargi ile baslamamak, onun da bir anne oldugunu, hem de sevdiginiz insanin annesi oldugunu unutmamak, fakat hosuna gitmeyen bir sorun oldugunda da lafi sakinmadan soyleyip, sinirlari cizmek , esinize de iyi niyetinizi belli edip ortada haksizlik oldugunda yaninizda olmasini saglamak lazim...
Biraz hosgoru, yeri gelince sevgi ve saygi ile yurur isler...

kırmızı kısımlara bayıldımmmm
dur bunu bende deneyeyim yalnız para işlerine bişey diyemem para mara istemezler inşallah da istemezler
yalnız yeşil kısım olmamış biraz daha zonk bişey beklerdim aklına gelirse değiştirirsin

Son düzenleme:
yo bence iyi geçinilebilir tabii ki . o da öcü değil sonucunda bir kadın. biz o çok sevdiğimiz paylaşamadığımız eşlerimizden bir erkek bebek doğurunca ve o yavrumuzu 20 li yaşlara kadar büyütünce biz de kayınvalide olabileceğiz. o zaman en iyi niyetinle gelinini ailene almak istediğinde gelin de illa mesafe koycam derse nasıl olur? üzüülürüz değil mi.. empati yapmak lazım... iyiniyet olduğu sürece herşey çözülür. bence insanların mesafe koymaya çalışması erkek annelerinin özellikle herşeye karışma haklarını kendilerinde bulmaları malesef.. ama bu da kontrol altına alınaiblir sonuçta onları da eşimizin annesi olarak görüp sevebiliriz...

Herkesin kv si seninki gibi olmadıgından muamele farkı olabilir mi?
Benim kv maşallah cok iyi hoştur. Sınırlarımızı biliriz.
Bu en basta olacak bi olay bana göre.
Ben eger basta annecim canım cicim dersem bazı seyleri alttan alırsam (ki sınırı fazla olmaz genelde) patlamam hepsinden fena olur.
Şöyle düşün ki en başta herşey güllük gülistanlık ama sonra sen bi durumda sert cıkabilirsin.
Opps?!
Bu kez demezler mi evlenmeden önce iyiydi o zaman sorun yoktu diye?

Senin yaptıgın mesafe değil mi yani?
Ya ben yanlış anladım yada mesafeden kastın farklı?
Ben böyle böyleyim demen zaten bi mesafe koymak değil mi?

Belki sen evli değilsin olayını kabul etmiyorsun ama karşındaki henüz kv değil.

Evlilikten önce kvlik yapan çok nadirdir.
Filmden önceki fragman gibi düşün.

Önyargı herkese karşı kötü ama sınırlar en basta cizilmeli ki daha sonra saygı içerisinde yaşanılabilir bi evlilik olsun. Eşin kafası şişmesin.

En dogrusunu yapiyorsun canim. Önemli olan senin dedigin gibi vicik vicik iliskiniz olmamamasi. Zaten seni istedikleri zamanda tanismak ile en iyisini yapmisin, yoksa 8 yilda fazla yüz göz olurdunuz ve ortada simdiki saygi olmazdi.

Bende fikrimi söylüyorum (ama senin kadar tam açik bir sekilde söylüyemiyorum, mesela o anne gibi sevme mevzusunda çok güzel cevap vermissin fakat ben o kadarini söylüymezdim ama seni takdir ettim) ve esim beni bildigi için çogu seyleri kendisi annes ile hal eder o sekildede bende çogu seyleri kendi annem ile hal ederim ve ikimiz bu konuda dengemizi sagladigimizi düsünüyoruz.

O arkadaslarini dinleme. Sen mutlu isen, nisanlan arkandaysa hiç korkmana gerek yok. Eger ilerde baktin durum degisti, halen o duruma göre hareket edebilrsin. Simdiden sana bol bol mutluluklar diliyorum :)

Olunmaz, en iyisi bile bi yerde el, yabancı yani. Benim kv çoook iyiydi öyle iyiydi öyle iyiydi varya annem gibi dedim ne güzel dedim. Ama en ufak bir şeyde oda benim hatam yok gerçek yüzünü gösterdi. Elti bozuntumun oyunculuğu sağolsun ne yaptı etti becerdi. Hepsi aynı. Annem de bir kayınvalide ama oda aynı...

her şeyin altında bir şey aramak varsa orada kadın kokusu vardır arkadaş , diyorum artık.normal şeyleri bile anormal bir hale çevirmekte çoğu kadının üstüne yok.bence sen beklnetisiz bir girişim örneği gösterdiğin için karşılığını da alıyorsun.kimse kimsenin annesi olamaz belli bir saatten sonra elbet.ama bu onu kötü de yapmaz.kötü fikirli,negatif etki bırakan insanlardan uzak durmak lazım.hayatta herkese karşı tedbirli olmak gerek.öz anne de olsa çocuğunu sömürdüğünü biz burada gördük,görüyoruz.

Hepinize cok tesekkur ederim... dedigim gibi nasilsam ole davranmaya çalışıyorum sanirim doğru yoldayim. Bi arkadas ben boleyim demekle zatn mesafe koyuyorsun demis ama yani bu mesafe deilki naailsamm öyleyim diorum yani. Anneme, halama teyzeme nasil davraniyorsam onada ole davraniyorum.
Birde bi arkadas demis iste habire laf sokuyor,din konusumda söyleniyor falan. Valla kuzum tavrini net bir biçimde koyarsan ve caymazsan hic bise olmuyor. Bnm kvmde dindardir. Yani tutucu yada muhafazakar degil ama dinine bağlı. Ben biraz daha rahatim. Elbette inancim var herseye saygi duyarim ama herkesi imani kendine diye düşünüyorum. Ben uzun zaman tirnak yedim lisedeyken falan. Sonra ojeyi sevdigimden bana bi hirs oldu ve biraktin sindi tirnaklarim uzun ve ojeli her daim. Her rengide surerim. Kvm nisandan sonraki ilk dönemlerde kizimsunu surmesen hem hic hos degil hem gunah falan dedi. Bende dedim anne bole böle ben bunu seviyorum ki oje sayesinde kotu bi aliskanligimdan vazgectim ben bunu sürüyorum surucem dedim. Biraz zaman gecti bida söyledi ayni cevabı verdim ve devam ettim aynen. Sonra nisanlima solemis oda bnm dediğimi söylemiş cunku gercek o. Sonra alışverişe çıkınca ojelerin oldugu yere goturdum hadi senn beğendiğin bitane alalim. Soft bi renk aldi. Bir Kaç kez onuda surdum, arada kendiminkileride. Sindi arada bana ojeler aliyor pembbe kirmizi falan gorunce sen seversin diye düşündüm diorr :-D yani kalp kirmadan taviz vermemyi ogrenmek gerek....
Bence arkadasiimda da eltimde de sorun surdan kaynaklanıyor. Kocalari onlarin olsun geçmişini silsin, anasini gormesin onu hic sallamasin hep ben hep ben desin istiyorlar. Ve bana gore bu yanlis. Elbette anasina para vermesin (bazi hikayeler görüyoruz ya), ana kuzusu olmasin ama o da onun annesi... bunu kabul edemiyor bizim hatunlarimiz. Su an nisanliyim evlenincede ayni seyleri düşüncem eminim ama nisanlim elbette annesine saygi duycak elbette onu sevcek. Ben nasil annemi nisanlim icin bi kenara atamazsam o da atmicak. Sunu kabullenmeyi bi ogrensek bence hic sorun kalmicak.
Ama hepinize cok teşekkür ederim tekrardan. Eltimle bu konulari hic konuşmuyorum yarin oburgun onume cikmasin die. Sanırım arkadaşıma da ayni seyi yapmalıyım. ..

Kimsenin ne iç yapısını bilebiliriz,ne kendimizi veya karşımızdakini başkalarıyla kıyaslayabiliriz.Sen öylesindir,senin kayınvaliden öyledir,arkadaşın farklıdır kayınvalidesi farklıdır.Bazı insan sıcak kanlıdır,sevgisini gösterir,bazısının duruşu daha soğuktur,içten gösteremez.Bir de olaylar yaşanılan durumlar var.O yüzden bunu bir şarta bir kalıba sokamayız.Benim kayınvalidemle aram iyidir.Çok büyük sorun yaşamadım.Fakat saygı ve mesafemi korurum.Mesafe demek sert davranmak soğuk olmak değildir ki.Mesela senin kırmızıyla boyadığım cümlelerini asla söylemem kayınvalideme.Kızıyla gelinini ayıran yada gerçekten kızı gibi seven kayınvalideler de vardır.Senin dediğin doğru olsa bile,her doğru her koşulda söylenmez misali,ben senni annem gibi sevmem sen de beni kızın gibi sevmezsin diye bir cümle asla kullanmam.Hoş değil,gereksiz.Bu benim için bir mesafedir mesela.Ben annemi kaybettiğimde,ben de senin bir annenim unutma dedi.Tabiki annemin yerini tutamaz ama ben sen benim annem gibi olamazsın demem.o da bir anne sonuçta.O yüzden bu tarz cümlelere gerek yok.Alınan hediye içinden gelmiştir almıştır.Bu benim tarzım değil evde giyerim çok hatalı bir cümle.Teşekkür edersin,onun geldiği zaman jest olsun diye,alınan hediyeye saygı olsun diye bir iki kez giyersin kaldırırsın.Kayınvaliden sana belli etmeyip,kendi içinde kırılmışta olabilir.Bilemezsin.Herşeyi söylemek dürüstlük değildir.Mesafeli davranmakta karşındakine düşman olmak demek değildir.
Bir de değil 8 yıl,18 yıl da flört etsen,aynı çatı altında olmak farklı birşey.

Henüz nişanlıyım kayınvalidemi küçüklüğümden beri tanırım. Bebekliğimi bilir kendisi :) Diğer eltilerim gibi bende çok seviyorum kayınvalidemi. Oda beni çok sever sagolsun. İçimden geldiği gibi davranıyorum. Çok anlayışlı çok hanım biri. Allah basımızdan eksik etmesin.

"ben senin gelininim kızın gibi sevemezsin... bende seni annem gibi sevemem." içten gelerek davrandığınız cümleniz buysa sizde içten gelerek mesafenizi koyuyorsunuz demektir.

bu cümle mesafenin alası bana göre.

"benim tarzım değil evde giyerim" dediğiniz hediyeler için de kurduğunuz cümle kırıcı... Ayrıca kırgınlığını size hediye almayarak göstermeyebilir ..sizin bakış açınıza göre.

ayrıca bir eve girmeden o kişiyi tamamen tanıyamazsın.

Bende sizinle ortalama aynı şeyleri yaşadım, tabi ki kendi anneniz yada sen onun kendi öz çocuğu gibi olmazsın ama bende ne kadar sevilirse o kadar seviyorum aynı şekilde oda seviyor. Belli dönemlerde tabi ki ters düşmek durumunda kalıyorsun ama bu kötü oldukları yada art niyetli oldukları anlamına gelmiyor. Sonuçta kuşak farkı var zevkler ayrı, düşünceler ayrı öncelikler ayrı ama bence her şey karşılıklı saygı ve sahiplenme ile bitiyor.

Kayınvalidemle ana kız gibiydik. Şuanki kaynanamla öyle değiliz. Ve evet ikisi de aynı kişi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…