kayinvalideyle iyi olunmazmiii??

Ben senin kizin deilim sende benim annem deilsini soylerken mesafe olsun die demiyorum iste. Gercekten bole düşündüğüm icin söylüyorum. Ki bunu ona okadar duzgunce anlatıyorum kibeni anladigini düşünüyorum. Keza beni ogluyla bir tutmasi imkansiz... oglu assa da kesse de ogludur hakli bulur ama geline ole davranmaz. Ilk hatada ya kuser ya bozulur. Yapmayon ayrica hiçbirimiz kvsini annesi gibi sevemez... ama kv olarak son damlaya kadar sevebilirsin. Misal bigun beni temizlige cairdi ilkti. Normalde hic cairmaz ama yetişmez diye cairmis. Regl olmustum ve normalde reglin ilk günü ben yaşamam. .. yataktan cikamam... ama ole bi solwdiki yetismicek kizim gel nolur die. Gittim. Gidince bak beni annen gibi sevion kiyamadin geldin desi. Bende dedimkihayir seni sen gibi seviyorum o yuzden geldim ki annem bana bugun asla is yaptiramaz bunu bilir istese bile ay annne delimisin gormuonmu bilmionmu der yapmam, ama sana hem kiyamadim hemde kvsimsin 40 yilda bi bisey istemisin diye geldim dedim. Dogru dion dedi. Ki saolsun o gün o da beni zorlamadi. Yani hem onun gönlü oldu hemde bnm( keza nisanlim bu fedakarliktan sonra baya mutlu olmuştu) ancak kvm eltimi arayamaz bole çünkü karsidaki senunt evini niye ben temizliyorum yavas yavas yap dior. Ama normalde bunu solicek insan deil. O kv ya illa bozcsk sınırları tasirtmicak.

Kiyafet konusunda ise evwt aldigi bazi şeyleri begenmiyorum ama kaldirip copede atmiyorum. Evde giyiyorum bazilarini cok seviyorum aylarca çıkarmıyorum oda anliyor ve onu pek sevmedin galiba gormedim hic dior bende yoo evde giyorum o yuzden denk gelmiyorsun diorum.

Ya ben biraz Pıtırcık bi kızım. Isteklerimide istemediklerimi de bole abucuk eder gubucuk eder kabul ettiririm. Yani asla kirmam ama kendimden de taviz vermem. Ona senu annem gibi sevmiom derim ama kendimi ona sevdiririm baya sevdirmek yani saclarimi falan sevmeyi seviyor. Annem yapmaz hayatta bana garip ama kirmiyorum onu. Yani lafimi der peşinden de mutlu ederim. Ama misal eltim bu sac sevme konusunda cok sert. Kocammisin sen benim ne sevion beni diye tersleyip duruyor. (Hepde ornekleri eltimden verdim allahim sen affett suphaneke dinimiz amin )
Neyse iste lafin ozu bu. Ama gordumki dogru yapiorum. Yani aramizda mesafe yokken zorlada o kv die mesafw sertlik sokmanin alemi yok...

Valla iyi olunur ama çok zor.benim annem çok iyi bir anne ama teminini annemde sevmiyor kına da bikere kızmış kız artık yağa yatirsa bala batirsa annem sevemiyor...diğer yengemi seviyor ama küçük yaştan beri yakınımızda diye.amabenle aynı şeyleri yengem yapsa gözüne batıyor ben yapsam normal geliyor.kendi kaynanmda millete melek ama bana çoğu yaptığı batıyor :))

Iste bunu diorum hep. Hic kizla gelin bir olurmu. Kiz yapar anne orter ustunu, ama gelin yapinca abariiiii...Ama buda kvye kotu davranmak gerekliliğini getirmez.

Kvalidenin nasıl bir insan olduğu önemli... Sırf "gelin" olduğun için sende kusur bulan, dedikoducu, huysuz, oğlunu kıskanan, oğluna kimseleri beğenemeyen, yalancı, iftiracı, fesat, kendi yaşayamadıklarını oğlunun evliliğinde de yaşatmak istemeyen biriyse; sen nasıl davranırsan davran; sonuç pek değişmeyecektir. O evde asla tam anlamıyla bır huzur ve mutluluk olmayacaktır.
Aynı şey gelin için de geçerli; eğer gelin, sırf adı "kayınvalide" diye eşinin annesine önyargıyla yaklaşan, empati yapmaktan yoksun, saygısız, içten olmayan, çok sevdiği eşini doğurup büyüten, yetiştiren ananın bugün onun kayınvalidesi olduğunu idrak edemeyen, kıymet bilmeyen, hep bana mantığıyla hareket eden biriyse; o kayınvalide gelinini kızından ayırmasa dahi, asla gerçek bir aile olunamayacaktr.

Herşey karşılıklı kısacası...İlişkilere kötü başlamak, planlayarak bilerek farklı-soğuk davranmak hiç benim tarzım değil. Eşimin annesini çok severim, aramız çok iyidir. Anne-kız gibiyizdir, bu yüzden zaman zaman ayrı düşünsek veya hafifçe zıtlaşsak bile, her ana kızın olduğu gibi asla saygısızlık apmadan çözeriz konuları. Biraz siz benzettim durumumuzu, anlattığınız kadarıyla...
İnşallah ikimiz de böyle mutlu şekilde devam ederiz çünkü evlilik sadece iki kişinin arasında olmuyor.

kayınvalidem ile hiç anlaşamıyorum canım en başta beni türbansız bu kız kaşardır dedi istemedi sonra bu kızla görüşürsen seni terk ederim dedi oğluna ve terk etti :S ama eşim ibeni seçti şimdi annesi ile küs barıştırmak istiyorum yok boşver diyor zaten dırdırları ile oğlunuda bezdirmiş eşimden duyduğum kadarı ile çünkü hiç yüzyze gelmedim bi kez olsun konuşmadı benle facete fotoma bakıp beğenmemiş o gün bugündür bir kez aramadı oğlunuda :S garip bi durum yani türk kaynananları

Kv önce anne olduğu için ordan bi saygı duyuluyor kendilerine fakat eltiler işin içine girince çekilmiyorlar sanki biraz ayırt ediyolar bence

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…