- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Benide sadece eşim çıkardı anneme sormuştu dünür mü çıkarsın damat mı diye annem damat demiş.Ben başlarda çok ağlardım o alışveriş olaylarında eve gelince falan eşimin üzüldüğünü görünce bıraktım çünkü o bin pişman olmuştu ailesine güvendiği için.Çok şükür ki eşler iyi onlarda aileleri gibi olsa kim katlanır ki?umarım mutlu olursunuz çok daha güzel günleriniz olur.Evlilik sürecinde birçok şey istenilen gibi olmuyor. Burada evli onlarca üyenin bu konu hakkında mutlaka hikayeleri var. Diyorsun ya kv iş olana kadar bizden çıkmadı, kesinleşti bi kere bile gelmedi. Benim kv ısrar kıyamet başlangıçta, sonra ben he deyince oğlu tamam deyince iş koptu. Kendi de oğluna acele etme zamana bırak dedi, başkalarını da arayip esime tanımadan etmeden kendini ateşe atiyorsun dedirtti. Sebepsiz bi kızı ailesini mağdur etmekten çekinmedi korkmadi. Başta nisan bohçası manasız geliyor yapmicam, siz de bi şey almayın bosuna masraf dedim. Ne dualar etti masallah ne akıllı kizsin diye. Sonra is bozulsun hiç olmazsa huzursuzluk olsun diye nihaka bir hafta kala nisan bohçası istiyorum diye tutturdu. O hengamede hazırladım verdim. Kendi kullandığı çamaşır mak (giysileri yirtiyormus) bana verip eşime daha iyi markanın istediği modelini sipariş verdi. Düşünün eşim ona istediği makineyi alacak, ben yeni evlenecek kız onun eski makinasını kullanılan. Sırf beni huysuzlandirmak için. Sorun değil dedim. Düğün günü on kusur araçlık konvoy kapıda beklediği halde eşim, baba evinden beni almaya yalnız geldi. Yalnız! Tek basina. Kendi gelmediği gibi kaynimi da yanında gondermemis.. Hiç bozuntuya vermedim. Paşa paşa kendim indim aşağı. Ben eşimi seviyorum. Daha niceleri var, evliligimin ilk günlerinde beni arayıp aglattığını biliyorum. Onun ne hesapları vardı da, ben beklemediği kadar güçlü çıktım, onun ne hesapları vardı da esim sağlam karakterli. 5 kurus ne parası var evimde evliligimde, ne emeği var. Kimi mağdur sanır beni, ama hayır ben kazancliyim. Eşimi kazandım. 7 senelik evliyim, yakın zamanda kaynım gorumcem evlendi. Anladı neyin nasıl olduğunu, seni anlayamadım dedi. Yaptıklarını zikredip ozur dilemedi ama her hali her tavrı mahcup.
Oğlunun hatırı var. Yoksa annem babam kocam hocam degil kimse bana bu muamelede bulunamazdı.
Benide sadece eşim çıkardı anneme sormuştu dünür mü çıkarsın damat mı diye annem damat demiş.Ben başlarda çok ağlardım o alışveriş olaylarında eve gelince falan eşimin üzüldüğünü görünce bıraktım çünkü o bin pişman olmuştu ailesine güvendiği için.Çok şükür ki eşler iyi onlarda aileleri gibi olsa kim katlanır ki?umarım mutlu olursunuz çok daha güzel günleriniz olur.Evlilik sürecinde birçok şey istenilen gibi olmuyor. Burada evli onlarca üyenin bu konu hakkında mutlaka hikayeleri var. Diyorsun ya kv iş olana kadar bizden çıkmadı, kesinleşti bi kere bile gelmedi. Benim kv ısrar kıyamet başlangıçta, sonra ben he deyince oğlu tamam deyince iş koptu. Kendi de oğluna acele etme zamana bırak dedi, başkalarını da arayip esime tanımadan etmeden kendini ateşe atiyorsun dedirtti. Sebepsiz bi kızı ailesini mağdur etmekten çekinmedi korkmadi. Başta nisan bohçası manasız geliyor yapmicam, siz de bi şey almayın bosuna masraf dedim. Ne dualar etti masallah ne akıllı kizsin diye. Sonra is bozulsun hiç olmazsa huzursuzluk olsun diye nihaka bir hafta kala nisan bohçası istiyorum diye tutturdu. O hengamede hazırladım verdim. Kendi kullandığı çamaşır mak (giysileri yirtiyormus) bana verip eşime daha iyi markanın istediği modelini sipariş verdi. Düşünün eşim ona istediği makineyi alacak, ben yeni evlenecek kız onun eski makinasını kullanılan. Sırf beni huysuzlandirmak için. Sorun değil dedim. Düğün günü on kusur araçlık konvoy kapıda beklediği halde eşim, baba evinden beni almaya yalnız geldi. Yalnız! Tek basina. Kendi gelmediği gibi kaynimi da yanında gondermemis.. Hiç bozuntuya vermedim. Paşa paşa kendim indim aşağı. Ben eşimi seviyorum. Daha niceleri var, evliligimin ilk günlerinde beni arayıp aglattığını biliyorum. Onun ne hesapları vardı da, ben beklemediği kadar güçlü çıktım, onun ne hesapları vardı da esim sağlam karakterli. 5 kurus ne parası var evimde evliligimde, ne emeği var. Kimi mağdur sanır beni, ama hayır ben kazancliyim. Eşimi kazandım. 7 senelik evliyim, yakın zamanda kaynım gorumcem evlendi. Anladı neyin nasıl olduğunu, seni anlayamadım dedi. Yaptıklarını zikredip ozur dilemedi ama her hali her tavrı mahcup.
Oğlunun hatırı var. Yoksa annem babam kocam hocam degil kimse bana bu muamelede bulunamazdı.
Öyle ya anneme söylemiş ne yalancılığım kalmış benim ne gülünçlüğüm şimdide yüzüme onları hiç dememiş gibi bakıyor bana kızım diyor ve ben yüzüne bakmıyorum anne demiyorum.Bu kelimenin herkese yakıştığını düşünmüyorum.Canim benim seni az cok anliyorum...ne hayallerle yola çıkıyor insan...ama karsindaki vicdan muhasebesinden yoksunsa ve oyle varliklarla (insan) diyemiyorum...muhatab oldugun surece kendini taniyamayacak hale sokarlar...bir ara yoldan gecenleri durdurup basima gelenleri anlatmak istedim...tam bir tramva gecirdim...soyleyip soylemedim...yapmayip yaptim deyip yalan yere ekmek opup yemin ettigine sahit oldum ...midem bulaniyor kizindan da kendin de...esim biliyor huylarini da konusmamami dogru buluyor...sana da SABIR dilerim...dualar indirdim onlari okuyorum...iyi geldi...sinav...
Annem gerçekten doldurmadı beni 3-3.5 ay sonunda onlar bizi rezil etmeye çalıştılar kimseyide dinlemedim olan ortada zaten...Şuan diyorum gerçekten akıl yokmuş bende o kadar basit gibi görünen bir detay ki bu iş meselesi gerçekten çok çok daha iyi meslekte insanlar geldi ama ben dindar olmasını istedim ve eşim gerçekten tam istediğim gibi onlardan biri olsaydı eşim gibi olmazdı belki nasip.Ama gerçekten imkanı yoktu ailesi onada garanti vermiş bizede verdiler şuan herkesin gözünde hazır eve konmuş eşyalarını bile eşinin ailesi almış onlara bir bardak çay vermemiş kişi durumuna düştüm.ben eşimin motoru olduğunu tanıştıktan iki hafta sonra öğrendim ne imkanını bilirdim nede parasını bu yaşa gelmiş birikmişi vardır dedim hiç aklımdan geçmezdi herşeyi ailesinin yapacağı evi olduğu isteme günü ortaya çıktı vs. Yaradan herşeyi biliyor yapacak birşey yok eşime konuşmayı bıraktım zaten o benden daha çok takıyor ufak meseleleri daha hassas biri.Alışveriş hiç umrum değil valla. Diş operasyonu olacagim diye nikahı iki hafta öne çektik, eşyalar yetişmedi. Hic halı yok evde, salonda iki koltuk var sadece, masa falan yok. Anneme dedim yetismeyecek. Annem dedi ki ocak buzdolabı aldınız mı ? Evet dedim. Yatak odanız da var dedi. Evet dedim. E tamam yatacağınız yer var, yemek pisirecek ocağınız var gerisini sonra bakarsiniz dedi. Hakkaten öyle oldu. Zaten esimdi herşeyin parasını veren. Bi yetim çocuk. Cebinde ne kadar parası var, var mı yok mu bilmiyorum..Gidip eşya falan secmedim, gitti kendi aldı. Öyle bak kaç senedir kullanıyorum hala sağlamlar. Baksan maddiyatta benim ailem, eşimin ailesinden katbekat ustte. Bugün annemin evindeki mobilya bende yok. Ama annem tok gözlü kadın. Kendi de eşyaya ehemmiyet vermez. O dönem başka bi kv olsaydı, annemin olgun davranışları ve beni yönlendirmesi olmasaydı belki bu evlilik de olmazdi. Simdi madden manen en güzel bi evlilik yasiyorum ben. Diyeceğim o ki; seni böyle şişiren dolduran arkadaşın, annen kardesinse dinleme. Kendinse bu, kendini de dinleme. Kocana da eziyet etme. Hos o da dayaklik da neyse ..
Haftaiçi ailemde kalmıyorum eşim taaa o gece gelip beni aldı bir sıkıntı yok yani söylenmiyor çözüldü o konu...Sizi görmezden gelince doğal olarak yorumlarda görünmez olmuş siteye üyeliksiz girip konuya bakınca gördüm bu yorumunuzu.Ve açtığınız konulara bakındım...Başta oh iyi olmuş desem de bu yorum için gaza gelip saflığınızın yok oluşunu görünce gerçekten kıyamadım vicdanım el vermedi...Burada had bildirecek daha doğrusu bildirmeyi becerecek son kişi benim belki...Umarım mutlu olursunuz ve insanların yaşadığı sorunlar sizi mutlu etmez herhangi bir ayrılık durumu sizi sevindirmez...Bu arada bence gerçekten artık insanların dertleriyle ilgilenmeyi bırakın bu size iyi gelmemiş.Allah yolunuzu açık etsin.Konu sahibinin esinin bikmasi icin 30 yila gerek yok
Zira kocasi gece calisiyor
Ve konu sahibi evde kalamadigindan her aksam annesine gidiyor
Kocasinin motoruyla ..
Adam 2.5 ayda hik mik demeye baslamis
Usuyorum ,gec kaliyorum falan gibi ..
Sen hafta ici annende kal demis
Yani konu sahibi hafta ici 5 (bes) gun annesinde kaliyor
Yalnizca iki gun kendi evinde kalabiliyor
Adam 2.5 ayda sukoy vermis ....
Tabi bu fragman sadece bana kalirsa ......
Bakalım inşallah bende utandırmaya çalışacağım anlarlar inşallahBak benim kv nin benim ne evimde ne de evliligimde 5 lirası yok diyorum. Bana nikahimda taktiği bilekligi, kaynım evlenirken eltime hediye taktim. Mudana etmem. Onca saçmalığına rağmen her zaman evime davet ederim, mükellef sofra kurar ikramı bol tutarim.. Ona ayniyle mukabele etsem anlamazdi.
Annem bi hikaye anlatır.. Bi gün padişahın hanımı yani sultan gömlek dikiyormus hizmetkarina.. Biri de demiş ki ona, neden o kadar ozeniyorsun, dik iste. Sultan cevap vermiş, giyen hizmetkarsa da, diken değil. Ben kendimden mesulum, yaptığım işi bana yakışır şekilde yapicam. Bu benden eksiltmez.
sadece maddiyat değil konunun içeriğide maddiyatla ilgili değildi zaten oğluna evet diyeyim diye bizden çıkmayan kaynanam iş olunca birgün bile bize oturmaya gelmedi düğüne bir hafta gelip bizi ayırmaya çalıştı ev hazır nikah olmuş büyük hadsizlikle yaptı yani bula bula kahve yapmamamı bahane bulmuş.
onun annesi babası ben buna engel olmuyorum ki sılahi rahimi eşimin 26 senedir görmediği akrabalarını beraber ziyaret ederek yaptık şükür
Ben neden kolundan zorla tutup götüreyim ki gidiyor zaten her cuma hergün gitsede gitme diyen yok yaniSen kendini böyle avutma bak yanlış yapıyorsun.26 senedir görmediğin birilerini görmüşmüşsün kandırma kendini.Eşini kolundan tut zorla götür annesine babasına..Bahane üretme.Bak karakterini yermek istemiyorum ama madem burda konu açtın sana söylenen o kadar şeyi biraz olsun dikkate al laf yetiştirmek yerine ..
Ayrılın meselesi ufak mesele mi büyük mesele nedir size göre namusa atılan iftira mı?Bunlar basit şeyler, kimse o toz pembe hayallerdeki gibi evlenemiyor malesef hepimizin yaşadığı, ama maddi ama manevi problemleri elbet var önemli olan bunları problem haline getirmemek...
Yoksa benim kv yüzüne bakmamam lazım...
Haftaiçi ailemde kalmıyorum eşim taaa o gece gelip beni aldı bir sıkıntı yok yani söylenmiyor çözüldü o konu...Sizi görmezden gelince doğal olarak yorumlarda görünmez olmuş siteye üyeliksiz girip konuya bakınca gördüm bu yorumunuzu.Ve açtığınız konulara bakındım...Başta oh iyi olmuş desem de bu yorum için gaza gelip saflığınızın yok oluşunu görünce gerçekten kıyamadım vicdanım el vermedi...Burada had bildirecek daha doğrusu bildirmeyi becerecek son kişi benim belki...Umarım mutlu olursunuz ve insanların yaşadığı sorunlar sizi mutlu etmez herhangi bir ayrılık durumu sizi sevindirmez...Bu arada bence gerçekten artık insanların dertleriyle ilgilenmeyi bırakın bu size iyi gelmemiş.Allah yolunuzu açık etsin.
Doğru istesem bile beceremem çünkü ne olduğum ortada kimin ne olduğu ortada yaratmak Allaha mahsus olduğundan siz kendinizi kandırmaya devam edin mutluluğunuz için gerçekten dua edeceğim.Tek ihtiyacınız bu çünkü o zaman çok daha iyi bir insan olacağınıza inanıyorum.Size verilen son yanıttı bu eyvallah.
O kadar takip ettiysen nasil kendimi bastan yarattigimi da gormussundur ..
Bel alti vuramazsin
Kulvarlarimiz ,hayatimiz,yasayisimiz,ailelerimiz,egitimimiz,maddi manevi farklarimiz oldukca fazla
Bu arada bak gormezden gel butonu ise yaramis
Doğru istesem bile beceremem çünkü ne olduğum ortada kimin ne olduğu ortada yaratmak Allaha mahsus olduğundan siz kendinizi kandırmaya devam edin mutluluğunuz için gerçekten dua edeceğim.Tek ihtiyacınız bu çünkü o zaman çok daha iyi bir insan olacağınıza inanıyorum.Size verilen son yanıttı bu eyvallah.
Esas sorun bizde witchBen tabir ettigin gibi mutsuz degilim ki
Sadece kucuk hesaplarim yok seNin gibi
Domuzdan ne koparirsam kar diye bakmiyorum.
Hayatim annemler kendi evim arasinda mekik dokuyarak gecmiyor
Cunku essek gibi calisip kendi ihtiyaclarimi karsiliyorum
Kimse beni sisirmiyor doldurmuyor cok sukur aklim var fikrim var ..
Ayda 500 lira tirtiklayip ellerimi ovusturup oh oh bu ayda belesten yasadim demiyorum
Hala okuyorum ,hala kendimi gelistiriyorum..
Bana cevap ver ya da verme
Ayni degiliz
Hadi sana da eyvallah
Sana fena batmış ya bu para biriktirme meselesiyle aile desteği ama anlıyorum elinde avucunda olanın nasıl gittiğini okudum ailenin kendin yaptın deyip bir zamanlar sırt çevirdiğinide geçmiş geçmişte kalmış unut bunları benim kadar şanslı olacaksın diye birşey yok şuan herşey tersine dönse şükür ki kapı gibi ailem var yanımda her zaman oldular olacaklar bu kadar okuyup işsizken nasıl para kazanıyorum diyorsun akıl karı değil sen hala büyüyememiş bir kız çocuğusun ve annen bunun farkında bu sebepten o hareketleri yaşadığın şeyler üzücü ama en kötüleri değil şükür ki değil bırak şu kibri insanlara güzel bak zor değil benim ne yaşadığımı sen görmedim ama burada ikimizin arasında geçenler ortada beni aşağılayıp iyi bir insan olamazsın bu bir kriter değil benimle ve benim sorunlarımla ilgilenmezsen sevinirim güle güle.Ben tabir ettigin gibi mutsuz degilim ki
Sadece kucuk hesaplarim yok seNin gibi
Domuzdan ne koparirsam kar diye bakmiyorum.
Hayatim annemler kendi evim arasinda mekik dokuyarak gecmiyor
Cunku essek gibi calisip kendi ihtiyaclarimi karsiliyorum
Kimse beni sisirmiyor doldurmuyor cok sukur aklim var fikrim var ..
Ayda 500 lira tirtiklayip ellerimi ovusturup oh oh bu ayda belesten yasadim demiyorum
Hala okuyorum ,hala kendimi gelistiriyorum..
Bana cevap ver ya da verme
Ayni degiliz
Hadi sana da eyvallah
Takdir de etmezlerEsas sorun bizde witch
Boyle akil almak istemeyip de sadece saksakcilik bekleyen uyelerin konularina yorum yapiyoruz luzumsuz yere. Isleri gucleri o dugun bu kina,su nikah bu sunnet, o mevlut vs vs olan insanlar bu arkadaslar. Dedigin gibi hayatlar birbirinin yakinindan bile gecmez
Şiiiişştttt ama olmuyor böyle karşılıklı aşık atışmaları gibi atışmalarınız yüzünden banlarım, konuya da kilidi vururum, siz sağ ben selamet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?