Kayınvalideyle yaşanan sorunlar

Mevzuyu tam anlamak için benim yazdığım varsayımı, sonra morsever'in benim yorumu alıntılayıp içine eklediği bilgileri okumak yeterli, ben doğru tahminde bulunmuşum.
yemin ederim karşımda olsanız sizi öpücüklere boğardım Allah razı olsun ne diyeyim

Allah hepimizden razı olsun, ne yaptım ki, biraz anlamaya çalıştım sizi, arada yazdığınız bazı şeylerden de tahmin yürütmeye uğraştım o kadar, dedim ya hani ilk başlarda, herşeyi tam anlatmadığınız için insanlar eleştiriyor diye, biraz ondan tam anlaşılamadınız siz, konuyu çokta derinlemesine anlatmak istemediğiniz için yav ne kayınvalideymiş bu kadın ne yapmış ki diye düşünülüyor ister istemez ama baksanıza oğlunun yuvasını yıkmaya kalkmış, bundan ala sebep mi olur?

Tespit şöyle mune
Karşılıklı çıkarlar sadece kv ye işlemiş
Çünkü konu sahibi böyle olacağını bilseydim evlenmezdim diyor
Ortada kiyilacak bir aşk yok
Evi vardı ,80 gr altın vardı
Eşya vardı bilmem ne ..
Kv yan cizince konu sahibi görüşmüyor .
Şimdi burası kk
Çoğu evli
Vaad vaad diyor konu sahibi
Hangimiz her şeyimiz tam evlendik ?
Hangimiz istediğimiz şeyler pat diye kavuştuk?
Millet dişiyle tirnagiyla geliyor bi yere
Bu hanım kıza ev vermiş dede
Esyalarida kv almış
Ne yapması gerekiyordu daha ?
Türkiye de 24 yaşında olan kaç kişinin evi var ?

Son düzenleme:
Konu sahibine madem memnun değilsin
Kadını kasimak istiyorsun
O zaman o evden çık dedi herkes
Kabul etmedi neden ?
Çalış ,üret böyle şeylerle içini doldurma
Kocan asgari ücret alıyor dediler
Hayır dedi neden ?
Çalışan kadınlar erkeklerin işini engelliyormus
Onların para kazanmasına engel oluyormuş .....
Abim evlenirse gelinle oturcak dedi
Kendi 3 haftada yarım saat cekemiyor kv yi
Ama elin kızı çeksin ömür boyu kv yle yaşasın zihniyetinde biri ..
Senin hare tepende
Ama sen yanlış yerdesin munem :)

Yok gülüm, 44 yaşında deneyimli evli ve anneyim, hayat tecrübesi işte:))
Yeni öğreniyorum yaa valla saygisizliktan soylemiyorum annem erken yaşta evlenmiş o da 44 yaşında :)) Evet böyle deneyimleri sizlerden almak lazım ben de düşüncemi değiştirdim mor hakkında sebep de annem oldu. Annemi aradım artık meraktan o ne diycek diye o da kızın anlattıklarına şu açılardan bakmak gerekir gibi konuştu biraz bu da tecrübenin bir ispatı daha oldu olaya direkt odaklandik çünkü :))

Ben aşk evliliği yaptım, o yüzden hiçbirşey görmedi gözüm, tek göz oda olsun, varsın eşyamda olmasın ama aşkımı yaşayayım dedim, şimdi ben kendi bakış açımla değerlendirsem umurum olmaz vaad maad fakat konu sahibesinin bakış açısıyla değerlendirince birileri geliyor seni istemeye, onu yapacağız, bunu edeceğiz diyor, yapmayınca da hayal kırıklığı. Eşya ama kız gidip kendi gönlünce alabildi mi? Şöyle de bir gerçek var ki, sen ben veya X biri böyle hayaller kurmaz belki fakat bazı kızlarda eşyası, altını, giyeceği gelinliği, evi düğünü için bir sürü hayal kurar, birde ortada vaadler varsa hayallerini taze tutacak, olmayınca kırılırlar, kötü hissederler. Ev kocasının değil ama bugün dede ölse evin akıbeti meçhul, belki morsever25 sırf bu sebeplerden eşinin aldığı asgari ücretten birikim yapacağım diye uğraşıyor, belki birikim yapma sebeplerini de tam anlatamadığından hırslı paracı bir kadın gibi algılandı.
Yani ben pekte yadırgamadım bunu, burada bu kadar kadın kayınvalide sorunu yaşarken ve çoğunlukla haklı bulunurken ben yine de bu kızın kendini tam ifade edemediğinden anlatamadığından hatalı bulunduğunu düşünüyorum, dedim ya bu gece cidden tepemde hare var hissediyorum :)

Bence de bu gece bi değişiklik var
Yine uyumuyosun ama bi gün uyurken yakalarsam o cimbizi calicam haberin olsun
1 hafta tuz yumurtladim, giremedim siteye tam bi hafta el insaf be kadın

Bence de bu gece bi değişiklik var
Yine uyumuyosun ama bi gün uyurken yakalarsam o cimbizi calicam haberin olsun
1 hafta tuz yumurtladim, giremedim siteye tam bi hafta el insaf be kadın
Ay ilahi güldürdün gece gece, bu geceyi not alın vallahi bende bir gariplik var, böyle bakınca tepemde Işık'ta görüyorum, gel gel diyor

Ya ne bileyim, 24 yaşında genç bir kadın, düşünceleri ilerleyen senelerde o kadar çok değişecek ki, belki anlatmadığı daha neler var, anlamaya çalışıyorum, özünde kötü olduğunu da düşünmüyorum, ifade etmiyor, tam açmak istemiyor içini gibi geliyor, bazı insanlar kendilerini doğru ifade edemez, sitede açtığı konularda da birtakım önyargılar oluşunca ağzıyla kuş tutsa anlatamayacak kendini, E ama dertleşmek istiyor, yol gösterilsin istiyor, zıtlaşılınca nasıl yönünü bulacak ki?

Cimbiz olmasa ufalsinda cebime girsin dicem de
Hadi gene demiyim
20 yasinda evlendim ben annemden kacicam diye
Evlenmeden bi hafta once tekmelerle dayak yedim annemden salonu temizlememisim diye ...
Ve daha niceleri ..
Ondan kacip guzel olacak sandim her sey ..
Uni.mezunuydu annem biliyor musun?
Oyle ezik bi kadin degil yani ..
Ondan kactim vajinismus oldugumu ogrendim
Kocam aldatti
Insanligimi falan unuttum ..
Bi tane arkadasim vardi hepi topu kocam olacak soysuz gitti ona goz koydu ..
Insanlar neler yasiyo be munem
Bohca mohca tiri viri geliyo bana artik ..
Altinmis paraymis evmis arabaymis
Bunlar fasa fiso ..
Umarim ogrenir bunlari ..
Hareni operim senin
Insallah uzun sure tepende gezinir de az nefes aliriz

Yavrucum elbette insanların yaşadıklarını ele alırsak ev bark paraymış oymuş buymuş yavan gelir, ki ben altından deli gibi kaçıp nefret eden, takıymış, tokaymış umursamayan bir kadınım, adamın karakterine bakarım gerisi olur diyenlerdenim, yani mevzu tırnakla kazıyarak bir yerlere gelmekse bende epey kazıdım kazıyacak tırnak bırakmamacasına, şunu da ilave edeyim ben düğün dernekle de evlenmedim, sevmem düğünü, üstümüzdekilerle gittik evlendirme dairesine attık imzayı çıktık, evde tabak çanaktan başkada hiçbirşeyimiz yoktu, anlayacağın gelinlikli fotomda yoktur :))))
Ama işte sen ben mevzusu değil bu, herkesin hayattaki amacı, beklentileri, hayalleri farklı.

Biliyorsunuz bende bir kız var, 21 yaşında, ona da diyorum evleneceksen karakter sahibi, Çalışkan bir adamla evlen, hiçbirşeyi olmasın önemli değil, insan olsun yeter ama misal benim doğurduğum kız bana hiç benzemiyor, ben altından nefret ederim o kuyumcu vitrinine yapışır, ben düğünde neymiş derim o düğün gördü mü hayal kurar, insan doğurduğunun hayallerine ambargo koyamıyor ki, başkasının hayallerini, beklentilerini tuhaf karşılasın.

Aboww ne hareymis valla bende istiyor bundan bi tane
Tamam munem sustum yoruldum vallah
Bu arada 21 yasinda kiz mi
Pardon tu tu tu masallah
Hic bilmiyodum Allah bagislasin ..
Puuuu yaziklar olsun bana da yas olmus 30 ortada portakalin vitamini bile yok
Bi kez daha imrendim sana
Iyi geceler

Düğüne bir hafta kala ayırmaya kalkmışlar , ayırmaya kalktıklarında zaten 1 aylık evliymiş iyice karıştım ben yaf

mune iyi tespit yaptı valla fazlasıyla yoruldum kusura bakmayın

Konuya sağdan soldan girip anlaşılmaz yapmaya gerek yoktu Ozaman, mune nin anlattığı gibi anlatmanın zor olmadığını düşünüyorum.
Ayrıca Mune yazdıklarından ziyade daha çok olayı fikir yürüterek çözmüş olmalı, çünkü şahsen ben bi yerde okuyamadım bu detaylar verilmemiş bu şekilde. Keşke daha iyi anlaşılır yazsaydınız derdinizi

Ay Hunter abla
benim kayınvalidenin durumu da iyi annemin de durumu iyi 2000liralık gelinlik giydim.
Konu sahibi benim yerime olsa ne kinler biriktirirmiş içinde.
1500 maaşı olan adam 1800lik gelinlik almış hala beğenmiyor
Çok açgözlü, çok hazımsız, çok nankör bir insan.
Allah böyle gelini düşmanımın başına vermesin.
Ev veriyorlar burun büküyor, mobilyasına kadar alıyor burun büküyor.

Gerçekten melek gibisiniz :)
Ben iyi niyetli olduğuna inanmıyorum çünkü diğer konularıyla beraber düşününce hala.
Çünkü evden çıkamayan bir anne, maaşı yok markete bile gidemez diye gelecek gelinin kabul etmesi bekliyorlar. Ama aynı duyarlılığı kendi kayınvalidesine göstermiyor.
Beni asıl sinirlendiren şey bu çifte standart. İşine gelince benim annemin parası yok ondan gelen kız katlanmak zorunda ben yarım saat görmem.
İşine gelmeyince kayınvalidemin maddi durumu var annemin yok diyor.
Gerekirse kocasının verdiği 500 liralık meyiri annesine her ay versin, diğer abi de belli bir miktar versin ve abiden ayrı bir evde yaşabilsin o zaman. Bu tip çözümlere bahaneler buluyor ama kendi annesinin gelinine yapamayacağı yapan kadına ufak tefek bohça tül diye kinleniyor.
Ne zamana kadar diğer iki kardeş hayatını kurmuşken abi anneyle oturma mecburiyetinde ki?
Kendisi bir yarım saat tahammül edemezken annesine bir kızı mecbur ediyor ama.
O gelen eve ve mobilyalara rağmen kayınvalidesini görmek istemezken elin kızı aynı evde kayınvalideyle yaşamak zorunda. Ve buradaki adaletsizliği görmek istemiyor.
Ben bu nedenle kötü niyetli bir kadın görüyorum açıkçası.
Kendi annesine elin kızı bir ömür katlanmalı ama ben evinde oturup bana ev veren, mobilyalarıma kadar alan kadını görmeyebilirim diyen bir insanın iyi niyetli olacağına inanmıyorum.

hah bende bunu diyordum..
morsever gene dediğime geldin..
kitap oku bol bol..
kendin düzgün ve anlaşılır ifade etmenin yollarına bak..

konununu hepsini okuyamadın ama şu lafınıza bir dost olarak cevap vermek isterim ,benim ailem bana yetiyor onlar olmasada olur ,demeyin bu çok büyük konuşmaktır bir bakarsınız o çok güvendiginiz aile bir anda dagılı verir,ben size yaşadıgımı anlatayım benimde çok mutlu bir ailem vardı evliliimdede kendi tarafıma daha yakındım ilk yıllar sonra ani bir şekilde annemi kaybettik babam tekrar evlendi tabi hiçbirşey eskisi gibi olmadı ,ikinci çocugumun dogumunda ve birçok zor günlerimde kayınvalidemin yardımını çok gördüm ben, oysaki başlarda birşey beceremeyen biri diye düşünmüştüm onu .İnsanlara bir şans vermek gerek belki bazen ve unutmayın insan sosyal bir varlık bir aileye ve bir büyüge herzaman ihtiyaç olur Allah kimseyi anasız babasız kimsesiz bırakmasın ,çıktıgınız kapıları bu kadar sert kapatmayın belki tekrar açmak gerekir bu kadın sizin çocugunuzun babannesi sonuçta

amin dularınıza özür diletmedim malesef aynı görüşlere sahip değilim onunla benim dahil olduğum bir aile olmaz oğluyla torunlarıyla olur ilerde inşallah

Aman yarabbim Rabbim merhamet versin kalbinize çok katısınız !!
Rabbim bizleri hayırlı merhametli gelinlerle karşılaştırsın
Oğluşum büyüdüğü zaman anne baba kıymeti bilenlerden eylesin kalp gözünü açsın,ve buradaki hatta dünya üzerindeki tüm annelere.AMİN....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…