- 15 Kasım 2015
- 1.440
- 2.338
- 53
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
ohooo siz nerde kaldınız gerçekten size derdimi anlatamam ben munenin son yorumunu okuyun belki fikir verir size iyi tespit yaptı
yemin ederim karşımda olsanız sizi öpücüklere boğardım Allah razı olsun ne diyeyim
Yok gülüm, 44 yaşında deneyimli evli ve anneyim, hayat tecrübesi işte:))Pdr ci misin Mune
Ben sanırım biraz anladım mevzuyu, tahminim şu yönde,banabenigeriver flört edip aşık olan bir kadın değil, eşine kız arıyorlarmış, birileri banabenigeriver 'i gelin adayı olarak söylemiş, görmeye gelmişler, baştan bir sürü vaadleri olmuş, o arada söz kesilmiş, morsever25 eşiyle görüştükçe sevmiş bağlanmış, nişan sonrası kayınvalide vaadleri yerine getirmemeye başlayınca kırılan morsever bir ziyaret esnasında kahve yapmadı diye kayınvalideyle kayınvalidenin teyzesi sanırım evlerine gidiyor bu iş bitti, buraya kadar ayrılsınlar diyor, onlar ayrılsın deyince morsever işi inada bindiriyor eşiyle evleniyor, çünkü ben az çok anladıysam eğer morsever kafasına koyduğunu yapan inatçı bir kadın, hem görücü usulü kız alacağım diye bir sürü vaadlerde bulunup yapmadılar hemde ben kırılıp tavır yapınca ayrılsınlar diye üstüme geldiler, anneme etmediklerini bırakmadılar bende affedemiyorum diyor.
Şimdi olay böyleyse bence morsever25 haklı, bende evlenecek çiftlerin ailelere güvenmemelerini, herşeylerini kendilerinin yapmalarını savunurum ama bu kızı oğlumuza kız bulamıyoruz, kimse evlenmeyecek deyip yapmayacakları vaadleri ortalığa savurarak, bir nevi morsever25'i kandırarak kendilerine gelin almaları etik değil, baştan yapamayacakları sözleri vermeselerdi, bir insan söz veriyorsa yerine getirmeli, sözden caymak olmaz, bu kız vaadde bulunmasalardı ona göre hareket ederdi, kendini kandırılmış hissetmezdi, flört edip sırılsıklam aşık olmamış ki aman eşim olsun samanlık seyran olsun desin, böyle mi oldubanabenigeriver ?
Yeni öğreniyorum yaa valla saygisizliktan soylemiyorum annem erken yaşta evlenmiş o da 44 yaşında :)) Evet böyle deneyimleri sizlerden almak lazım ben de düşüncemi değiştirdim mor hakkında sebep de annem oldu. Annemi aradım artık meraktan o ne diycek diye o da kızın anlattıklarına şu açılardan bakmak gerekir gibi konuştu biraz bu da tecrübenin bir ispatı daha oldu olaya direkt odaklandik çünkü :))Yok gülüm, 44 yaşında deneyimli evli ve anneyim, hayat tecrübesi işte:))
Tespit şöyle mune
Karşılıklı çıkarlar sadece kv ye işlemiş
Çünkü konu sahibi böyle olacağını bilseydim evlenmezdim diyor
Ortada koyulacak bir aşk yok
Evi vardı ,80 gr altın vardı
Eşya vardı bilmem ne ..
Kv yan cizince konu sahibi görüşmüyor .
Şimdi burası kk
Çoğu evli
Vaad vaad diyor konu sahibi
Hangimiz her şeyimiz tam evlendik ?
Hangimiz istediğimiz şeyler pat diye kavuştuk?
Millet dişiyle tirnagiyla geliyor bi yere
Bu hanım kıza ev vermiş dede
Esyalarida kv almış
Ne yapması gerekiyordu daha ?
Türkiye de 24 yaşında olan kaç kişinin evi var ?
Ben aşk evliliği yaptım, o yüzden hiçbirşey görmedi gözüm, tek göz oda olsun, varsın eşyamda olmasın ama aşkımı yaşayayım dedim, şimdi ben kendi bakış açımla değerlendirsem umurum olmaz vaad maad fakat konu sahibesinin bakış açısıyla değerlendirince birileri geliyor seni istemeye, onu yapacağız, bunu edeceğiz diyor, yapmayınca da hayal kırıklığı. Eşya ama kız gidip kendi gönlünce alabildi mi? Şöyle de bir gerçek var ki, sen ben veya X biri böyle hayaller kurmaz belki fakat bazı kızlarda eşyası, altını, giyeceği gelinliği, evi düğünü için bir sürü hayal kurar, birde ortada vaadler varsa hayallerini taze tutacak, olmayınca kırılırlar, kötü hissederler. Ev kocasının değil ama bugün dede ölse evin akıbeti meçhul, belki morsever25 sırf bu sebeplerden eşinin aldığı asgari ücretten birikim yapacağım diye uğraşıyor, belki birikim yapma sebeplerini de tam anlatamadığından hırslı paracı bir kadın gibi algılandı.
Yani ben pekte yadırgamadım bunu, burada bu kadar kadın kayınvalide sorunu yaşarken ve çoğunlukla haklı bulunurken ben yine de bu kızın kendini tam ifade edemediğinden anlatamadığından hatalı bulunduğunu düşünüyorum, dedim ya bu gece cidden tepemde hare var hissediyorum :)
Bence de bu gece bi değişiklik var
Yine uyumuyosun ama bi gün uyurken yakalarsam o cimbizi calicam haberin olsun
1 hafta tuz yumurtladim, giremedim siteye tam bi hafta el insaf be kadın
Ay ilahi güldürdün gece gece, bu geceyi not alın vallahi bende bir gariplik var, böyle bakınca tepemde Işık'ta görüyorum, gel gel diyor
Ya ne bileyim, 24 yaşında genç bir kadın, düşünceleri ilerleyen senelerde o kadar çok değişecek ki, belki anlatmadığı daha neler var, anlamaya çalışıyorum, özünde kötü olduğunu da düşünmüyorum, ifade etmiyor, tam açmak istemiyor içini gibi geliyor, bazı insanlar kendilerini doğru ifade edemez, sitede açtığı konularda da birtakım önyargılar oluşunca ağzıyla kuş tutsa anlatamayacak kendini, E ama dertleşmek istiyor, yol gösterilsin istiyor, zıtlaşılınca nasıl yönünü bulacak ki?
Cimbiz olmasa ufalsinda cebime girsin dicem de
Hadi gene demiyim
20 yasinda evlendim ben annemden kacicam diye
Evlenmeden bi hafta once tekmelerle dayak yedim annemden salonu temizlememisim diye ...
Ve daha niceleri ..
Ondan kacip guzel olacak sandim her sey ..
Uni.mezunuydu annem biliyor musun?
Oyle ezik bi kadin degil yani ..
Ondan kactim vajinismus oldugumu ogrendim
Kocam aldatti
Insanligimi falan unuttum ..
Bi tane arkadasim vardi hepi topu kocam olacak soysuz gitti ona goz koydu ..
Insanlar neler yasiyo be munem
Bohca mohca tiri viri geliyo bana artik ..
Altinmis paraymis evmis arabaymis
Bunlar fasa fiso ..
Umarim ogrenir bunlari ..
Hareni operim senin
Insallah uzun sure tepende gezinir de az nefes aliriz
Yavrucum elbette insanların yaşadıklarını ele alırsak ev bark paraymış oymuş buymuş yavan gelir, ki ben altından deli gibi kaçıp nefret eden, takıymış, tokaymış umursamayan bir kadınım, adamın karakterine bakarım gerisi olur diyenlerdenim, yani mevzu tırnakla kazıyarak bir yerlere gelmekse bende epey kazıdım kazıyacak tırnak bırakmamacasına, şunu da ilave edeyim ben düğün dernekle de evlenmedim, sevmem düğünü, üstümüzdekilerle gittik evlendirme dairesine attık imzayı çıktık, evde tabak çanaktan başkada hiçbirşeyimiz yoktu, anlayacağın gelinlikli fotomda yoktur :))))
Ama işte sen ben mevzusu değil bu, herkesin hayattaki amacı, beklentileri, hayalleri farklı.
Biliyorsunuz bende bir kız var, 21 yaşında, ona da diyorum evleneceksen karakter sahibi, Çalışkan bir adamla evlen, hiçbirşeyi olmasın önemli değil, insan olsun yeter ama misal benim doğurduğum kız bana hiç benzemiyor, ben altından nefret ederim o kuyumcu vitrinine yapışır, ben düğünde neymiş derim o düğün gördü mü hayal kurar, insan doğurduğunun hayallerine ambargo koyamıyor ki, başkasının hayallerini, beklentilerini tuhaf karşılasın.
Hmmmmm tamam şimdi oldu, bak gördünüz mü morsever25 kendinizi ifade etmeniz o kadar da zor değilmiş, düğüne bir hafta kala ayırmaya kalkmışlar, ayırmaya kalktıklarında morseverle eşi zaten 1 aylık evliymiş, yani bu kızı boşatmaya çalışmışlar. Çözüldü düğüm, valla bu gece tepemde hare var:))
E o zaman haklısın morsever25 evlenmişsin boşanmanı istemişler, bu da yapılmaz yani.
mune iyi tespit yaptı valla fazlasıyla yoruldum kusura bakmayın
6500 tl az mı ya?benimde oğlum geçen sene evlendi,kanapeler,yemek odası,bundan biraz daha fazla tuttu.iyi marka dediğiniz nedir ki?kuru mobilya işte.alt tarafı tahta,kumaş parçası.
gelinlikte 1800 tl ye az değilmiş.yeğenim 5 ay önce evlendi.kendisi mimar,kocası endüstr imühendisi,2500 tl.lik gelinlik giydi.aylık gelirleri,toplamda 7500 tl.alt tarfı 3-4 saat giyeceğim şeye niye dünya para vereyim.
siz ciddi anlamda,yardım almalısınız.sağlıklı düşünemiyorsunuz,saplantı haline getirmişsiniz.size yapılanlar,gayet normal şeyler.ama siz bunları beyninizde büyütmüşte büyütmüşsünüz.ortada elle tutulur,bir neden yok.
Teşekkür ederim witch, bu üyemiz çok genç, evet belki hataları var, belki kayınvalidesiyle çokta büyük sorunlar yoktur bu yakıştırmaları yapmasına sebep olacak kadar ama ben yine de tavrımıza karşı tavır takındığını düşünmek istiyorum, yani sanki daha sıcak bir dille konuşursak aynı karşılığı vereceğini düşünmeye çalışıyorum, henüz 2,5 aylık evli, hem genç hem evlilik acemisi, annesi yaşında bir kadın ve neredeyse yaşına yakın evlilik tecrübemle belki bundan sonra birşeyleri daha doğru yapmasına neden olurum çabası benimkisi.
Kızlara kıyamama özelliğimde devreye giriyor:)
Çok genç ve çokta yeni evlisiniz, benden size büyük tavsiyesi, madem bunca kırgınlıklarınız var, unutacak gibi de görünmüyorsunuz o vakit eşinize de kırgınlıklarınızı anlatın, kayınvalidenize de.
Bir evlilikte eşlerin birbirine bağının güçlenmesinin, evliliğin temelinin sağlam olmasının en önemli kurallarından birincisi eşlerin herşeyi birbiriyle konuşması, kendisini ifade edebilmesidir, kayınvalide, varsa kayınpeder, görümce gibi eşin ailesinden insanlarla seviyeli ve resmî bir ilişki yürütmek isteniyorsa da sınırlar baştan çizilmeli, herşey en baştan açıkça söylenmelidir.
Bunları şimdiden yaparsanız en azından bizim gelin böyle deyip kabullenmeyi bilirler.
Huzurlu ve mutlu bir yuvanız olur inşallah.
Ben sanırım biraz anladım mevzuyu, tahminim şu yönde,banabenigeriver flört edip aşık olan bir kadın değil, eşine kız arıyorlarmış, birileri banabenigeriver 'i gelin adayı olarak söylemiş, görmeye gelmişler, baştan bir sürü vaadleri olmuş, o arada söz kesilmiş, morsever25 eşiyle görüştükçe sevmiş bağlanmış, nişan sonrası kayınvalide vaadleri yerine getirmemeye başlayınca kırılan morsever bir ziyaret esnasında kahve yapmadı diye kayınvalideyle kayınvalidenin teyzesi sanırım evlerine gidiyor bu iş bitti, buraya kadar ayrılsınlar diyor, onlar ayrılsın deyince morsever işi inada bindiriyor eşiyle evleniyor, çünkü ben az çok anladıysam eğer morsever kafasına koyduğunu yapan inatçı bir kadın, hem görücü usulü kız alacağım diye bir sürü vaadlerde bulunup yapmadılar hemde ben kırılıp tavır yapınca ayrılsınlar diye üstüme geldiler, anneme etmediklerini bırakmadılar bende affedemiyorum diyor.
Şimdi olay böyleyse bence morsever25 haklı, bende evlenecek çiftlerin ailelere güvenmemelerini, herşeylerini kendilerinin yapmalarını savunurum ama bu kızı oğlumuza kız bulamıyoruz, kimse evlenmeyecek deyip yapmayacakları vaadleri ortalığa savurarak, bir nevi morsever25'i kandırarak kendilerine gelin almaları etik değil, baştan yapamayacakları sözleri vermeselerdi, bir insan söz veriyorsa yerine getirmeli, sözden caymak olmaz, bu kız vaadde bulunmasalardı ona göre hareket ederdi, kendini kandırılmış hissetmezdi, flört edip sırılsıklam aşık olmamış ki aman eşim olsun samanlık seyran olsun desin, böyle mi oldubanabenigeriver ?
konununu hepsini okuyamadın ama şu lafınıza bir dost olarak cevap vermek isterim ,benim ailem bana yetiyor onlar olmasada olur ,demeyin bu çok büyük konuşmaktır bir bakarsınız o çok güvendiginiz aile bir anda dagılı verir,ben size yaşadıgımı anlatayım benimde çok mutlu bir ailem vardı evliliimdede kendi tarafıma daha yakındım ilk yıllar sonra ani bir şekilde annemi kaybettik babam tekrar evlendi tabi hiçbirşey eskisi gibi olmadı ,ikinci çocugumun dogumunda ve birçok zor günlerimde kayınvalidemin yardımını çok gördüm ben, oysaki başlarda birşey beceremeyen biri diye düşünmüştüm onu .İnsanlara bir şans vermek gerek belki bazen ve unutmayın insan sosyal bir varlık bir aileye ve bir büyüge herzaman ihtiyaç olur Allah kimseyi anasız babasız kimsesiz bırakmasın ,çıktıgınız kapıları bu kadar sert kapatmayın belki tekrar açmak gerekir bu kadın sizin çocugunuzun babannesi sonuçtaben kimseden değişmesini beklemiyorum kadın 50 yaşında benim yüzümden neden değişsin.Düğünden bir hafta önce ayrılmamız için kapımıza dayanıldığını okumuşsunuzdur bence bundan daha büyük bir hata olamaz düğünü falan hiç söylemiyorum.Kırgınlıklarım en başından beri artmaya devam etti malesef sadece düğün arafesinde olan değil arayıp sormadım yüzlerine gülmedim yüzlerine bakmadım benim yaptığım buydu ne bir tartışma ne kavga ne laf sokma hiçbirşey olmadı benim ailem bana yetiyor onlar olmasada olur...
amin dularınıza özür diletmedim malesef aynı görüşlere sahip değilim onunla benim dahil olduğum bir aile olmaz oğluyla torunlarıyla olur ilerde inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?