- 14 Ağustos 2016
- 4.557
- 21.555
- 238
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
eminimumarım çok istiyorum oğlum olmasını eşimi ailesinden koparmak gibi bir niyetim olmadığı için oda benden kopmayacak asla kayınvalidemin yaptığını ben yapmayacağım
Gerçekten melek gibisiniz :)
Ben iyi niyetli olduğuna inanmıyorum çünkü diğer konularıyla beraber düşününce hala.
Çünkü evden çıkamayan bir anne, maaşı yok markete bile gidemez diye gelecek gelinin kabul etmesi bekliyorlar. Ama aynı duyarlılığı kendi kayınvalidesine göstermiyor.
Beni asıl sinirlendiren şey bu çifte standart. İşine gelince benim annemin parası yok ondan gelen kız katlanmak zorunda ben yarım saat görmem.
İşine gelmeyince kayınvalidemin maddi durumu var annemin yok diyor.
Gerekirse kocasının verdiği 500 liralık meyiri annesine her ay versin, diğer abi de belli bir miktar versin ve abiden ayrı bir evde yaşabilsin o zaman. Bu tip çözümlere bahaneler buluyor ama kendi annesinin gelinine yapamayacağı yapan kadına ufak tefek bohça tül diye kinleniyor.
Ne zamana kadar diğer iki kardeş hayatını kurmuşken abi anneyle oturma mecburiyetinde ki?
Kendisi bir yarım saat tahammül edemezken annesine bir kızı mecbur ediyor ama.
O gelen eve ve mobilyalara rağmen kayınvalidesini görmek istemezken elin kızı aynı evde kayınvalideyle yaşamak zorunda. Ve buradaki adaletsizliği görmek istemiyor.
Ben bu nedenle kötü niyetli bir kadın görüyorum açıkçası.
Kendi annesine elin kızı bir ömür katlanmalı ama ben evinde oturup bana ev veren, mobilyalarıma kadar alan kadını görmeyebilirim diyen bir insanın iyi niyetli olacağına inanmıyorum.
Seni annen dolduruyor. Abin evlenirse vay gelinin halinenedeni bayramda onlara kahve yapmamam eşimin ailesine gitmeden önce onlarla mezarlıkta karşılaştık basıp gideceklerdi bizi ayırmaya sebep olacak kişiye eşim bayram ziyareti için...Uğrayacağımızı söyledi eşim düşündüler eve gidelim o zzaman dediler eve gittik 5 dakika oturmadık hemen kalktılar yine aynı yere gitmeye benim ailemi ziyarete gidip gitmeyecekle,ini sordu eşim yine düşündüler yine zahmet oldu geldiler bize yani bu kadar zahmetle gelenlerie kahve yaparak vakitlerini almak istemedim üstünden iki hafta geçmedi sözde teyze olacak o kadınla (kayınvalidemin teyzesi) geldiler bende evim temizliyordum o arada girdim apartmanda bir kıyamet teyzesinin o tavrını görmeseydim anneme asla hak vermezdim.
Ben sanırım biraz anladım mevzuyu, tahminim şu yönde,banabenigeriver flört edip aşık olan bir kadın değil, eşine kız arıyorlarmış, birileri banabenigeriver 'i gelin adayı olarak söylemiş, görmeye gelmişler, baştan bir sürü vaadleri olmuş, o arada söz kesilmiş, morsever25 eşiyle görüştükçe sevmiş bağlanmış, nişan sonrası kayınvalide vaadleri yerine getirmemeye başlayınca kırılan morsever bir ziyaret esnasında kahve yapmadı diye kayınvalideyle kayınvalidenin teyzesi sanırım evlerine gidiyor bu iş bitti, buraya kadar ayrılsınlar diyor, onlar ayrılsın deyince morsever işi inada bindiriyor eşiyle evleniyor, çünkü ben az çok anladıysam eğer morsever kafasına koyduğunu yapan inatçı bir kadın, hem görücü usulü kız alacağım diye bir sürü vaadlerde bulunup yapmadılar hemde ben kırılıp tavır yapınca ayrılsınlar diye üstüme geldiler, anneme etmediklerini bırakmadılar bende affedemiyorum diyor.
Şimdi olay böyleyse bence morsever25 haklı, bende evlenecek çiftlerin ailelere güvenmemelerini, herşeylerini kendilerinin yapmalarını savunurum ama bu kızı oğlumuza kız bulamıyoruz, kimse evlenmeyecek deyip yapmayacakları vaadleri ortalığa savurarak, bir nevi morsever25'i kandırarak kendilerine gelin almaları etik değil, baştan yapamayacakları sözleri vermeselerdi, bir insan söz veriyorsa yerine getirmeli, sözden caymak olmaz, bu kız vaadde bulunmasalardı ona göre hareket ederdi, kendini kandırılmış hissetmezdi, flört edip sırılsıklam aşık olmamış ki aman eşim olsun samanlık seyran olsun desin, böyle mi oldubanabenigeriver ?
Merhaba Arkadaşlar ,
Görümcem konusunda ne yapacağımı bilmiyorum lütfen fikir verin.
Kadın boşanmış çocuğuda var 3 yaşında. Normalde Kayınvalidemlerle yaşıyor bize de kafa dinlemeye geliyim biraz diye geldi tabi bana hiç sormadan eşimden onay alması yetiyor gibi... Başta tamam dedim bir iki hafta kalır gider kendide öyle diyordu. Geldi burda dişçiye gitmeye başladı. Çocuğu göz doktoruna götürdü falan bir türlü gitmiyorlar 1 ay oldu. Kendi memleketinde pek ala hastane doktor var. Bende eşimde çalışıyoruz. Evde huzur istiyorum kuma gibi oldum resmen. Sürekli tartışıyoruz eşimle bu da kendi üstüne alıp ben gidiyim yeter bu misafirlik demiyor. Eşim de evde hiç bir işe karışma dedi. Görümcemde yemek dışında bişey yapmıyor. Hanımefendi prensens. Bulaşık ütü temizlik de bende. Artık tamamen bıraktım iş yapmayı da. Ama artık herşeyleri batıyor düzenim altüst oldu. Bide bütün komşularımla arkadaş olmuş sürekli geziyor. Gitmeye niyeti yok. Onunla tek kelime etmiyorum benle sohbet etmeye çalışıyor saf mı numara mı yapıyor anlamıyorum. Biri beni istemediğini bu kadar belli etse durmam giderim. Benim sabrım kalmadı çok mu büyütüyorum yardım edin. Ayrıca burda bi tane daha görümcem var. Onlarda çalışıyor. Bir gece gidip de kalmadı. Neden çünkü onlar çalışıyormuşşş. Sabır...
Çok pardon. Burayı çok bilmiyordum. İlk defa konu açtım.yeni konu açın lütfen,konu sahibine saygı gösterelim,konusunu sabote etmeyelim.
Çok pardon. Burayı çok bilmiyordum. İlk defa konu açtım.
iyi yaptım aaa yeter ama
ay bu konuya yazmadan duramıyorum, mune hanım.lütfen beni cımbızlama...
haklısınız aslında vaadler verilmiş,bence de verilmişse yapılmalı.ama yapılmış işte,gelin hanım yapılanları beğenmiyor.
ev verilmiş,eşya alınmış.neden bilinidik markalardan değil diyor.asgari ücretle çalışan bir adam 1800 tl ye gelinlik almış,beğenilmiyor.
konu sahibi bana doyumsuz geldi.bu yüzden kızdık.vaadlerin hepsi yapılmamış olsa da,birşeyler yapılmış.evlendikten sonra dımdızlak ortada bırakılmamış.ev verilmiş,kayınvalide benimle oturacaksın diye zorlamamış. 6500 tl ye mobilya alınmış.gidip,bit pazarından almamış kadın.
bütün bunların haricinde,ilişkiyi düzeltmeye çalışan yaşlı bir insan var.bir şansı hak ediyor bence.ben de "kaynana"olduğum için,çok içerledim bu duruma galiba.
biz oğlumu evlendirirken,gelinin babası nerede oturacaklar diye sordu,avcılarda evimiz var dedik.işyerlerine çok uzak olduğu için oradan işe gidip gelmeleri zor olur diye ,ev sözü verdi eşim.üstünden 1 sene geçti,sözümü tutamadım diye kıvranıyor eşim,ama gelinim söz verdiler yapmadılar diye bir tavır içine girseydi,eşim bırakın ev almayı,selam dahi vermezdi.
verilen sözler yerine getirilmeli evet ama,karşı tarafta anlayışlı olmalı.
Benim kendi evim vardı. Ancak kendilerinden bir ev sözü almıştım. Olmadı yapamadılar. Senelerdir bir kere sözünü dahi etmedim. Unuttum gitti.
Kendi yagimizda kavrulup gidiyoruz.
Evlendikten sonra maddi konuları sürekli gündeme getiren kişi ya eşini sevmiyordur ya da doyumsuzdur.
Her ikisinde de evliliği yürütmek çok zordur. Her ikisinde de ne yaparsan yap kadın tatmin olmaz.
Mevzu tamamen maddiyatmı?? Bütün bu sırt çevirmelerin sebebi??
Ben konu sahibinin geçmişini geçmiş konularını bilmiyorum bu sebeple yüzeysel yorum yaptım fakat eğer anlatılanlar yorumlarda okuduğumdan ibaretse...
Konu sahibi kusura bakma tam bir nankörsün...
Bu kafaylada mutlu olamazsın...
Allah sıkıntılarınızı tez zamanda bitirir inşallah.Beterin beteri var evet ama taviz verdikçe insanlar gerçekten abartıyor.Doğalgaz servisinin boruyu değiştirin heran sıkıntı olabilir patlama olur deyip boruyu değiştirmeleri olay olurken düğünden bir hafta önce ayırmaya gelmelerini unuttular gitti inşallah herkesin karşına vicdanlı merhametli insanlar çıkar...Bana da o kadar cok söz verdiler ki...yurtdışında balayilar...falan...sagda solda restoranlara goturdum demiş...1 cay ismarladi kac ay sozlu kaldik...ve sahsahli bir dugun vaadinden nikahta takilan 1 bilezikle siyrildilar...davul zurna parasini kinagecesi elime verilen ceyrekle odedim...hoca nikahini da ceyizimden verdigim havluyla...herbirini es gectim...maddiyat dedim...bugun olur yarin olmaz...hatta takilari isterseniz emitasyon takin dedim...sonra gorumcenin agzina dustum...sonra karsima gecip kizim hakeder ama sen haketmiyorsun gibi bircok laflar etti kv...isten ciktim kizim para kazaniyor onun sozun dinleyeceksin dedi 10 yas kucuktur...en son konuşmama karari aldim...sokakta o...pu diye salyalari akarak bagirdi gorumce ...gelen akrabalarını arayip sirlarinizi anlatırız herkese diye tehdit etmisler gelemeyiz kusura bakma dediler...sonuc ben agir bir tramva gecirdim...bir kac yillik evliyim kocam ve ben birbirimizi cok seviyoruz...ama cok yıprandım ve cocuk hala yapmayi dusunmuyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?