Kayınvalideyle yaşanan sorunlar

Bende sizinle aynı görüşteyim, iyi niyetli biri gibi gelmiyor , ayrıca hep bana hep bana ( bencil) ve kendini oldukça dev aynadan görüyor.
Mune daha çok tahmin yürüterek yazmış onunda işine gelip ,evet evet işte öyle, aynen ben bunu demek istedim,birtürlü analatamadım
, Hı hı öyleydi işte ,diyerek herkesi susturmaya çalışmış gibi geldi bana.
Çünkü Munenin anlatığı şekilde hikayesine başlayıp anlatması çok ta zor değildi

Seni annen dolduruyor. Abin evlenirse vay gelinin haline

ay bu konuya yazmadan duramıyorum, mune hanım.lütfen beni cımbızlama...

haklısınız aslında vaadler verilmiş,bence de verilmişse yapılmalı.ama yapılmış işte,gelin hanım yapılanları beğenmiyor.
ev verilmiş,eşya alınmış.neden bilinidik markalardan değil diyor.asgari ücretle çalışan bir adam 1800 tl ye gelinlik almış,beğenilmiyor.

konu sahibi bana doyumsuz geldi.bu yüzden kızdık.vaadlerin hepsi yapılmamış olsa da,birşeyler yapılmış.evlendikten sonra dımdızlak ortada bırakılmamış.ev verilmiş,kayınvalide benimle oturacaksın diye zorlamamış. 6500 tl ye mobilya alınmış.gidip,bit pazarından almamış kadın.

bütün bunların haricinde,ilişkiyi düzeltmeye çalışan yaşlı bir insan var.bir şansı hak ediyor bence.ben de "kaynana"olduğum için,çok içerledim bu duruma galiba.

biz oğlumu evlendirirken,gelinin babası nerede oturacaklar diye sordu,avcılarda evimiz var dedik.işyerlerine çok uzak olduğu için oradan işe gidip gelmeleri zor olur diye ,ev sözü verdi eşim.üstünden 1 sene geçti,sözümü tutamadım diye kıvranıyor eşim,ama gelinim söz verdiler yapmadılar diye bir tavır içine girseydi,eşim bırakın ev almayı,selam dahi vermezdi.

verilen sözler yerine getirilmeli evet ama,karşı tarafta anlayışlı olmalı.

Merhaba Arkadaşlar ,
Görümcem konusunda ne yapacağımı bilmiyorum lütfen fikir verin.
Kadın boşanmış çocuğuda var 3 yaşında. Normalde Kayınvalidemlerle yaşıyor bize de kafa dinlemeye geliyim biraz diye geldi tabi bana hiç sormadan eşimden onay alması yetiyor gibi... Başta tamam dedim bir iki hafta kalır gider kendide öyle diyordu. Geldi burda dişçiye gitmeye başladı. Çocuğu göz doktoruna götürdü falan bir türlü gitmiyorlar 1 ay oldu. Kendi memleketinde pek ala hastane doktor var. Bende eşimde çalışıyoruz. Evde huzur istiyorum kuma gibi oldum resmen. Sürekli tartışıyoruz eşimle bu da kendi üstüne alıp ben gidiyim yeter bu misafirlik demiyor. Eşim de evde hiç bir işe karışma dedi. Görümcemde yemek dışında bişey yapmıyor. Hanımefendi prensens. Bulaşık ütü temizlik de bende. Artık tamamen bıraktım iş yapmayı da. Ama artık herşeyleri batıyor düzenim altüst oldu. Bide bütün komşularımla arkadaş olmuş sürekli geziyor. Gitmeye niyeti yok. Onunla tek kelime etmiyorum benle sohbet etmeye çalışıyor saf mı numara mı yapıyor anlamıyorum. Biri beni istemediğini bu kadar belli etse durmam giderim. Benim sabrım kalmadı çok mu büyütüyorum yardım edin. Ayrıca burda bi tane daha görümcem var. Onlarda çalışıyor. Bir gece gidip de kalmadı. Neden çünkü onlar çalışıyormuşşş. Sabır...

yeni konu açın lütfen,konu sahibine saygı gösterelim,konusunu sabote etmeyelim.

Fazla akıllı (olduğunu sanan) insanlardan hoslanmiyorum.

Burada yorum yapan uyelerle aynı fikirdeyim. Annesine ve kv sine çifte standarti konusunda özellikle. Haksızlığa da uğramış olabilir konu sahibi. Kendisine verilen vaatler gerçekleştirilmemiştir ve haklı olarak tepkili de olabikir. Ama yolu, dili bu değil.. Henüz 2,5 aylık evli ve bulundugu noktada ben 'kazandim" moduna girmis ve herşeyin böyle devam edeceğini sanıyor. Bekle, yaşa ve gor.

Bi şey daha diyicem ki, kv ne yaptığın annende karşına çıkacak, belki daha kötüsü kendi evladında. Karma yada ilahi adalet. Ne dersen de. O yüzden 'kaşıma, kaşinma'

Konu sahibi konuyu tam detaylı anlatamadığı için yazdıklarından haksız görünüyor buradaki üyeler de haklı olarak savunmaya geçiyor...

Uslubu da fazla basit olunca haklı olarak herkes üzerine gidiyor...

Geçmişte çok acıtıcı kalp kırıcı seyler yasamıstır herşeyden herkesten nefret etmitir...
Yada şımarıklığına yapıyordur....

Ama konu sahibinin hayatını tam bilmeden incitici yorumlar yapmak da doğru değil...

Benim kendi evim vardı. Ancak kendilerinden bir ev sözü almıştım. Olmadı yapamadılar. Senelerdir bir kere sözünü dahi etmedim. Unuttum gitti.
Kendi yagimizda kavrulup gidiyoruz.
Evlendikten sonra maddi konuları sürekli gündeme getiren kişi ya eşini sevmiyordur ya da doyumsuzdur.
Her ikisinde de evliliği yürütmek çok zordur. Her ikisinde de ne yaparsan yap kadın tatmin olmaz.

ben de aynını düşünüyorum.zaten konu sahibi de eşini sevmeden, evlendiğini itiraf etmişti.
eşin ailesi hatalıdır,değildir bilemem.ama en büyük hata konu sahibinde,asgari ücretle çalışan birinden ve ailesinden fazla beklentiye girmiş.
umarım ve eminim yapabilselerdi yaparlardı,sizinkiler de.tok gözlü olduğun,yorumlarından belli.keşke bütün genç kızlarımız,kadınlarımız,senin gibi olsa.

Mevzu tamamen maddiyatmı?? Bütün bu sırt çevirmelerin sebebi??

Ben konu sahibinin geçmişini geçmiş konularını bilmiyorum bu sebeple yüzeysel yorum yaptım fakat eğer anlatılanlar yorumlarda okuduğumdan ibaretse...

Konu sahibi kusura bakma tam bir nankörsün...
Bu kafaylada mutlu olamazsın...

Konu sahibinin esinin bikmasi icin 30 yila gerek yok
Zira kocasi gece calisiyor
Ve konu sahibi evde kalamadigindan her aksam annesine gidiyor
Kocasinin motoruyla ..
Adam 2.5 ayda hik mik demeye baslamis
Usuyorum ,gec kaliyorum falan gibi ..
Sen hafta ici annende kal demis
Yani konu sahibi hafta ici 5 (bes) gun annesinde kaliyor
Yalnizca iki gun kendi evinde kalabiliyor
Adam 2.5 ayda sukoy vermis ....
Tabi bu fragman sadece bana kalirsa ......

sadece maddiyat değil konunun içeriğide maddiyatla ilgili değildi zaten oğluna evet diyeyim diye bizden çıkmayan kaynanam iş olunca birgün bile bize oturmaya gelmedi düğüne bir hafta gelip bizi ayırmaya çalıştı ev hazır nikah olmuş büyük hadsizlikle yaptı yani bula bula kahve yapmamamı bahane bulmuş.

Bana da o kadar cok söz verdiler ki...yurtdışında balayilar...falan...sagda solda restoranlara goturdum demiş...1 cay ismarladi kac ay sozlu kaldik...ve sahsahli bir dugun vaadinden nikahta takilan 1 bilezikle siyrildilar...davul zurna parasini kinagecesi elime verilen ceyrekle odedim...hoca nikahini da ceyizimden verdigim havluyla...herbirini es gectim...maddiyat dedim...bugun olur yarin olmaz...hatta takilari isterseniz emitasyon takin dedim...sonra gorumcenin agzina dustum...sonra karsima gecip kizim hakeder ama sen haketmiyorsun gibi bircok laflar etti kv...isten ciktim kizim para kazaniyor onun sozun dinleyeceksin dedi 10 yas kucuktur...en son konuşmama karari aldim...sokakta o...pu diye salyalari akarak bagirdi gorumce ...gelen akrabalarını arayip sirlarinizi anlatırız herkese diye tehdit etmisler gelemeyiz kusura bakma dediler...sonuc ben agir bir tramva gecirdim...bir kac yillik evliyim kocam ve ben birbirimizi cok seviyoruz...ama cok yıprandım ve cocuk hala yapmayi dusunmuyorum...

Allah sıkıntılarınızı tez zamanda bitirir inşallah.Beterin beteri var evet ama taviz verdikçe insanlar gerçekten abartıyor.Doğalgaz servisinin boruyu değiştirin heran sıkıntı olabilir patlama olur deyip boruyu değiştirmeleri olay olurken düğünden bir hafta önce ayırmaya gelmelerini unuttular gitti inşallah herkesin karşına vicdanlı merhametli insanlar çıkar...

Canim benim seni az cok anliyorum...ne hayallerle yola çıkıyor insan...ama karsindaki vicdan muhasebesinden yoksunsa ve oyle varliklarla (insan) diyemiyorum...muhatab oldugun surece kendini taniyamayacak hale sokarlar...bir ara yoldan gecenleri durdurup basima gelenleri anlatmak istedim...tam bir tramva gecirdim...soyleyip soylemedim...yapmayip yaptim deyip yalan yere ekmek opup yemin ettigine sahit oldum ...midem bulaniyor kizindan da kendin de...esim biliyor huylarini da konusmamami dogru buluyor...sana da SABIR dilerim...dualar indirdim onlari okuyorum...iyi geldi...sinav...

Evlilik sürecinde birçok şey istenilen gibi olmuyor. Burada evli onlarca üyenin bu konu hakkında mutlaka hikayeleri var. Diyorsun ya kv iş olana kadar bizden çıkmadı, kesinleşti bi kere bile gelmedi. Benim kv ısrar kıyamet başlangıçta, sonra ben he deyince oğlu tamam deyince iş koptu. Kendi de oğluna acele etme zamana bırak dedi, başkalarını da arayip esime tanımadan etmeden kendini ateşe atiyorsun dedirtti. Sebepsiz bi kızı ailesini mağdur etmekten çekinmedi korkmadi. Başta nisan bohçası manasız geliyor yapmicam, siz de bi şey almayın bosuna masraf dedim. Ne dualar etti masallah ne akıllı kizsin diye. Sonra is bozulsun hiç olmazsa huzursuzluk olsun diye nihaka bir hafta kala nisan bohçası istiyorum diye tutturdu. O hengamede hazırladım verdim. Kendi kullandığı çamaşır mak (giysileri yirtiyormus) bana verip eşime daha iyi markanın istediği modelini sipariş verdi. Düşünün eşim ona istediği makineyi alacak, ben yeni evlenecek kız onun eski makinasını kullanılan. Sırf beni huysuzlandirmak için. Sorun değil dedim. Düğün günü on kusur araçlık konvoy kapıda beklediği halde eşim, baba evinden beni almaya yalnız geldi. Yalnız! Tek basina. Kendi gelmediği gibi kaynimi da yanında gondermemis.. Hiç bozuntuya vermedim. Paşa paşa kendim indim aşağı. Ben eşimi seviyorum. Daha niceleri var, evliligimin ilk günlerinde beni arayıp aglattığını biliyorum. Onun ne hesapları vardı da, ben beklemediği kadar güçlü çıktım, onun ne hesapları vardı da esim sağlam karakterli. 5 kurus ne parası var evimde evliligimde, ne emeği var. Kimi mağdur sanır beni, ama hayır ben kazancliyim. Eşimi kazandım. 7 senelik evliyim, yakın zamanda kaynım gorumcem evlendi. Anladı neyin nasıl olduğunu, seni anlayamadım dedi. Yaptıklarını zikredip ozur dilemedi ama her hali her tavrı mahcup.

Oğlunun hatırı var. Yoksa annem babam kocam hocam degil kimse bana bu muamelede bulunamazdı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…