• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayıvalide problemim

eşiminde ikinci evliliği. ilk evliliğinde ayrıymış kayınvalide. Boşanma sebebi bu değil yani. Bende aynen öyle düşünüyorum. Kızlar varken bana yuklemek ne kadar dogru

valla canım yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin ama 5 abla bir anne ve en küçük çocukla evleneceksin, ve annem bizde kalacak diye ısrar ediyor riskli bir evlilik, Allah mutlu etsin umarım herşey istediğin gibi gider

5 abla dıyor yanı erkek oldugu ıcın onlarda kalacak cogunlukla.

ya bence bu gerekçe olmamalı o da evlat diğerleri de evlat

valla canım yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin ama 5 abla bir anne ve en küçük çocukla evleneceksin, ve annem bizde kalacak diye ısrar ediyor riskli bir evlilik, Allah mutlu etsin umarım herşey istediğin gibi gider

dogu tabi katılıyorum. ama genelde öyle oldugu icin yazdım

Evin alakası yoksa onunla bu iyi...
Kayınvalide nasıl, bakıma muhtaç mı?
Tonton bir ihtiyar mı?
Yoksa sürahi hanım tarzında mı?

Benim babaannem var 85yaşında maşallah turp gibi, kimseye muhtaç değil, kimseyi de istemez kendi evinde yaşar.
Sizinki nasıl?

Ve bence sadece siz üstlenmeyin, yahu nasıl kızlar bunlar,annelerine bakmaktan yüksünüp gelinin üzerine atmak ne demek.. Tamam iki taraf da annedir. Ama anne kız arasındaki ilişki gelin-kayınvalide arasında olamıyor. Mahremiyet bile anneyle daha başka...

Kabul etmeyin, dönüşümlü olsun. İkinci evlilikte daha temkinli olmalısınız.

Nikah kıyılmadı daha.
kabul etmeyın
illa da diretirlerse evlenmeyin şart değil
bu kadar kızları varken size düşmüyor bence
dediğiniz gibi annemizi göreceğiz diye sürekli sizde olacaklar
bunun bayramı var eviniz demirbaş evi olacak
zor yani
80 yaş bir ayagı cukurda falan demeyın ölsün diye gözünün içine mi bakacaksınız 10 yıl daha yaşasa mesela az mı ? bu belli olmaz
dünya iyisi olsa kabul etmeyın
ayıp valla kızlar da aynı sekılde dusunuyorsa

Hiç benmseyemedim şu sırayla bakma işini rabbm ehline muhtaç etsin kv ya da anneme bakma durumum olursa 1 odamı ayırırım sırayıda teklif etmm biri benm annem diğeri eşimn o da mantar gibi yerden bitmesi 80 yaşımdaymş zaten 3 5 yıl sık dişini:halay:

Bunu ev tutmadan diyecektiniz bence başta olur demişsiniz ama şimdi fikir değiştirmişsiniz. O kadar büyük ev tutana da kadar yakınında küçük bir ev tutar her gün uğrardınız. Ablaları olabilir ama onlarda bakmakla yükümlü değil ki onlarında başında kocaları var sonuçta. Çocuklarının ilgilenmesi lazım tabii arada da ablaları. Yapacak bir şey yok hem sessiz kadınmış 80 yaşında ne zararı olacak size.

Sen ailenn rahatı için o evi tuttuysan kocanda bunu der küçk olsydı evmiz küçk çock olrsa zr olr kocacm derdn

ben 5 abla var herkez dönüşümlü bakar diye düşünüyodum. Evi tuttugumuzda beraber yaşayacağımızı ögrendim. Ki ben büyuk ev zaten istemiyordum. Gelenimiz gidenimiz olur. rahat etsın dedi. zaten taşınmadık daha. yarın kontrat yapılacak . Ben elimden geldiğince saygıda kusur etmemeye çalışıyorum. Gelir kalır başım üstüne. Ama kızları varken bu bana mı düşer. Kaldıkı bende çalışıyorum. Kadın akşama kadar tek kalacak.

Eşimde bende ünv. mezunu insanlarız. Başımızdan tatsız evlilikler geçmiş. 34 yaşındayım ve çocugum yok. Daha rahat ve sakin bir hayat istiyorum. İşten geldiğimde rahatça oturamayacam. Eşimle rahat edemicem. Ablalar annelerini yoklamak için sürekli gelecekler... Çıldırıcammm
kabul etmeyin diyorum ben de . yoksa cok zorlanırsınız

Yooo hemen olunedebilir. belli olmaz o işler.risk ama.olmezse ölene kadar çek ölürse ardında Fatiha oku.kader kismet
iyi de işte ölmeyedebilir ölsün diye gözünün içine mi bakacak ?
mesela 5 yıl 10 yıl daha yaşasa az mı bu ?
evlenmesin daha iyi
sonra bunun ilerisini de düşünmek lazım
kızlar sureklı bunlarda olacak
bayramlar da evı yaşlı evı oldugundan boslamayacak
hızmet bılmem ne , ne gerek var cekmeye evlenmesın daha ıyı

tövbe :) konu sahibi bu aslinda size bagli. 80 yasinda bir bayan bakima muhtac olur. yapabiliyorsaniz size kalmis. ama bunlari simdi düsünmek sacma evi tutmusunuz ztn
Ev kız tarafı geldiğinde misafirliğe rahat etsin diye öyle tutulmuş kv üzerine alınmasın lütfen

ben 5 abla var herkez dönüşümlü bakar diye düşünüyodum. Evi tuttugumuzda beraber yaşayacağımızı ögrendim. Ki ben büyuk ev zaten istemiyordum. Gelenimiz gidenimiz olur. rahat etsın dedi. zaten taşınmadık daha. yarın kontrat yapılacak . Ben elimden geldiğince saygıda kusur etmemeye çalışıyorum. Gelir kalır başım üstüne. Ama kızları varken bu bana mı düşer. Kaldıkı bende çalışıyorum. Kadın akşama kadar tek kalacak.
evi tuttugunuzda beraber yasayacagınızı ogrendı ısenız evleneceğiniz adamı sorgulamanız gereklı bence
bu cok cidd i bir karar çnk tek basına verılıp dayatma yapılacak bır durum değil

80 yas baya buyuk bır yas
Herkesde donusumlu kalamaz mı ?
Veya en azından sız ılk 6 ay yalnız kalmalısınız dıye dusundum buarada 80 yasındakı kadın tek yasayamaz sankı

Back
X