Sizinkiler istisna.
Benim kendi dedem de annanen de hep hastalanınca bize geldi.
Donusumlu oldu genelde.
Ameliyat vs hep kaldılar.
Babam kendi annesi ile ilgilenirdi annem normal ev yemeği vs yapardı öz bakımı babam yapardı.
Annanen gelince babam.hastane işlerini yapardı annem evde rutin bakımı yapardı.
Kişisel temizlik vs herkes kendi annesine yapardı.
Canı gönülden bakmayacaksanız şartlı koşullu bu işe girişmeyin. Bırakın çocukları bir hal çare bulsunlar.Kizlar yine bir gorumce sorunuyla karsi karsiyayim. Her ay sorun cikariyor zaten.
Kayinvalidem biraz rahatsız ve bekar gorumcem bakiyor ona.Bu siralar bakmaktan bıktı ki yeni seyler turetiyor. ise girecem deyip duruyordu. Gecen gun esim ben yokken bir ziyarete gitti morali bozuk döndü. Ne oldu deyince döküldü.
Kardesim calismak istiyor iyi hir is firsati ciktu annem hasta nasil olacak falan dedi.
Ben hemen anladim tabi ihaleyi bana yikmaya calisiyor görümce. Ise girincede durmaz zaten biliyorum. Sen bakarmisin diyemedi eşim. Tepkimi bilir.
Ben karismiyorum dedim konuyu kapadim.
Biliyorum bubteklif edilecek bana. Yine ortalik karisacak. Bende diyorum ki kayinvalidemi alsam yanima maas kartina el koymak sartiyla. Bende boyle teklifte bulunsam. Ne dersiniz? Tecrubelere ihtiyacim var
Aslında aile de o kafada olmalı.Gecici bir sureyle donusumlu bakildiysa o da makul ama devamli olarak omur boyu donusumlu bakim varsa o zor.
Suan benim anne tarafi buyukler ulke disindalar daha dogrusu kendi memleketimiz olan ülkedeler, anne ve teyzem Turkiyede ayri sehirdeler birde ustune ailem simdi tekrar yurtdisina farkli bir ulkeye gitme hazirligindalar filan herkesin ayri bir sehirde ulkede yasadigi da oluyor.
Hani denk gelip herkes evindeyken musait olan yanlarinda biraz kaldi bakildi hastalandiginda ameliyatinda ama boyle devamli buyukleri ustune almak gercekten butun hayatini kitler insanlarin yerinde bakici sart diye bakiyorum o yuzden.
Turkiyede yasadik, yasiyoruz bayadir ama kultur farki yine de.
Aslında aile de o kafada olmalı.
Bizim aileler genelde buna AA annesini sokağa attı kafasında bakıyor.
Benim bir arkadaşımın babası huzur evine gitti oğlu ziyaret ediyor bunu okulda anlatınca herkes yadirgadi.
En gelenekselinden en modernine böyle.
Geçende hoca anlatıyor babası öldü sen çok ii evlatsin baban yanında oldu diyorlar.
Yani bu durum çocukken aşılanıyor.
Kendi annenize bakmak zorunda kalsanız ve eşiniz annenizin maaş kartına el koymak istese,ne hisseder siniz?Kizlar yine bir gorumce sorunuyla karsi karsiyayim. Her ay sorun cikariyor zaten.
Kayinvalidem biraz rahatsız ve bekar gorumcem bakiyor ona.Bu siralar bakmaktan bıktı ki yeni seyler turetiyor. ise girecem deyip duruyordu. Gecen gun esim ben yokken bir ziyarete gitti morali bozuk döndü. Ne oldu deyince döküldü.
Kardesim calismak istiyor iyi hir is firsati ciktu annem hasta nasil olacak falan dedi.
Ben hemen anladim tabi ihaleyi bana yikmaya calisiyor görümce. Ise girincede durmaz zaten biliyorum. Sen bakarmisin diyemedi eşim. Tepkimi bilir.
Ben karismiyorum dedim konuyu kapadim.
Biliyorum bubteklif edilecek bana. Yine ortalik karisacak. Bende diyorum ki kayinvalidemi alsam yanima maas kartina el koymak sartiyla. Bende boyle teklifte bulunsam. Ne dersiniz? Tecrubelere ihtiyacim var
Ben yapmacik davranmam ki. Bu olur işte. Yalan yok ortada dogal bir tavir. Ben butun sorumluluğu uzerime ancak bu sartla alabilirim. Ben bakarken o almamali parasini. Ben biliyorum taniyorum onu. Siz merak etmeyin.Benim anladığım siz görümcenizin gercek düşüncesini niyetini ortaya çıkarmak istiyorsunuz.
Peki ya sizin asıl niyetinizi anlamak için böyle birşeyi otaya atmışsa tepkiniz ne olurdu?
El koyacak birisi degilim Allah askina bu ifadeyi cimbizla cekiyorsunuz.oyle bir çirkeflikte olsam buraya yazarmiyim . Kafama bile takmam.yaparim yapacagimi.ben kayinvalidemi yanima alsam ondan bin kat guzel bakarim.para icinde degil.allah rizasi icin.ama maas kizin elinde ve kadina yat dese yatiyor kalknderse kalkiyor.Kendi annenize bakmak zorunda kalsanız ve eşiniz annenizin maaş kartına el koymak istese,ne hisseder siniz?
Eşiniz ne iş yapıyor?Ben yapmacik davranmam ki. Bu olur işte. Yalan yok ortada dogal bir tavir. Ben butun sorumluluğu uzerime ancak bu sartla alabilirim. Ben bakarken o almamali parasini. Ben biliyorum taniyorum onu. Siz merak etmeyin.
El koyamazsınız ki zaten o islere banka, devlet vs bakiyor. Ama emekli maaşlarına dokunulmuyor yine deEl koyacak birisi degilim Allah askina bu ifadeyi cimbizla cekiyorsunuz.oyle bir çirkeflikte olsam buraya yazarmiyim . Kafama bile takmam.yaparim yapacagimi.ben kayinvalidemi yanima alsam ondan bin kat guzel bakarim.para icinde degil.allah rizasi icin.ama maas kizin elinde ve kadina yat dese yatiyor kalknderse kalkiyor.
Benim yanimdayken ben bakarken neden ona kalsin.Yani sırf annenin maaşı kızına kalmasın diye bu kadar tantana? Ok.
Bir firmada yöneticiEşiniz ne iş yapıyor?
Tabi haklı olduğunuz yönler var ama yazım tarzınızdan dolayı yanlış anlaşılabilir siniz.Maaş kartına el koymak değil de kayınvalidenizin size böyle bir teklifte bulunması gerekir.El koyacak birisi degilim Allah askina bu ifadeyi cimbizla cekiyorsunuz.oyle bir çirkeflikte olsam buraya yazarmiyim . Kafama bile takmam.yaparim yapacagimi.ben kayinvalidemi yanima alsam ondan bin kat guzel bakarim.para icinde degil.allah rizasi icin.ama maas kizin elinde ve kadina yat dese yatiyor kalknderse kalkiyor.
Siz de bakarken bunu belirtin kesinlikle görümce gelip sizde kalamaz evinde kalsın.koca kadın ne işi var sizde .Hadi annesi hasta kendi ne alaka. Maaş kartı konusunda el koymak falan çok çirkin şeyler ki yapmayın ama siz bakacağınız icin en azından sigortanızı yatırtin derim sonucta calismayip kv bakacaksınızCanim gorumcem yalniz kalmaz . O da gelecek. Kendi basina bir birey degil yani. Isini baskasi yapacak. Bu zamana kadar annesi yapiyordu islerini kendi uyuyordu. Simdi annesine 1 aydir bakiyor. Zorlandi. Bana gelip hep birlikte kendinede baktırmakistiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?