Kaynana beni deli ediyor

hayatimm sende onu kendi silahiyla vur..samimiyetsiz ol..esinden sende iste mesela bebegini bahane et sana almiyorsa..
hatta kayinvalidene gittiginde evinde ne varsa topla gel..
acikcasi bu sekilde bencilligi bende kaldiramam hele ki yavrum olacaksa,maddi durumum azsa ve acik sekilde kullaniyorsam.

arkadaşlar neler oldu neler, sabaha kadar hıçkıra hıçkıra ağlayınca sabah kanamam oldu,ben doktorumu ararken kaynanam yattığım odanın kapısında belirdi ve birden bayıldı. Beyin damarlarında iltihaplanma var, arada böyle bayılıyormuş. Eşime bağırdım geldi annesini kucaklayıp yatağına götürdü ayılttı. şimdi kendisi iyi gibi, uzanıyor içeride. Ben de sürekli uzanıyorum, kanama kesildi çok şkükür,o uzun geceden sonra sabah öğlene kadar uyuyabildim. Olan bebeğime oluyordu az daha.
kaynanam bu gece memleketine dönecekti ama şimdi vazgeçti, görümcem istanbulda, gelip kendisini alıp beyin için tekrar mr çektirmeyi teklif ettilr. Bu da eşime sen götür beni diyor. Benim yine kanamam olsa hastaneye gidip kanamayı kesici iğne vurunmam lazım, ona rağmen eşime sen götür beni diyor, bu kız evde yanlız kalır da kanaması olur mu umrunda değil kadının. Neyse ayılıp bayılıp durmasın da...

konunu okudum canım bak olan sana olmuş yine...
yrn akşam gıdecek demişsin ama kadın daha uzun süre kalacak.sende sessiz kalma o beni götür giyorsa benım kanamam olsa beni kim götürcek kzıın götürsün seni de.
sıcak su kulandırmıyordu eşim diyorsun sende kullan,kullanma dediğinde de cevabını ver.
bahane yaratmasına izin verme.

madem çalışıp kendi paranı kazanıyorsun neden giymiyorsun 300 tl lik kabanı canım? niye eşinin parana müdahale etmesine izin veriyorsun? O kendi parasını istediği gibi harcıyor bak sana soruyor mu hayır. Tamam bulaşık makinasının kurutmasını çalıştırma elektriği o ödüyorsa. Annesine ne aldığına da karişma sonuçta gene parasını o ödüyor istediğin şeyi de kendi paranla al.
300 tl lik kaban alsan ne yapar yani döver mi seni?

Bence evin geçimi eşine ait olsun sen parana dokundurma annesine de istediğini alsın ne yaparsa yapsın... gerçi bu saatten sonra nasıl yaparsın bilmem ama doğrusu budur.

Dur bakalım bebek doğunca ne olacak..

Allah sana kolaylık versin.Kesinlikle tavrını koymalısın sen bu kadına bir ömür boyu ne yapsan yaranamazsın belli.
Gelişmeleri anlat merak ettim doğrusu.

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun
biliyorum teselliler telkinler özellikle hamileyken insanın dinleyeceği şeyler değil
bende yok yere hamileyken kendimi ççok yıprattım hiç değmiyecek insanlar için
sen bebeğine odaklan şuan çok kırgın yorgunsun farkındayım
ama o güzel bebiş için kendini mutlu olmaya zorlamalısın
ve şunu sakın yapma herşeyde susma
kayınvalidene karşı yani
o sana birşeyi laf sokarak söylüyorsa sen direk anladıgını belli et yoksa aptal yerine koymaya bayılıyorlar
durumdan sende kendine eglence çıkart eğlen onunla
ve eşinede şunu söyle
bak ben anneni çok seviyorum kendi kanamam varken onun bayılmasına koştum üzüldüm
ama o yinede beni düşünmedi ben bu haldeyken beni yanlız bırakmanı isteyebildi de
bunu bu şekilde söylersen belki eşin anlar çünkü erkeklere direk annen şöyle annen böyle diyince
antipatik geliyoruz haliyle
ama ben anneni çok seviyorum diye başlayınca adam bir düşünüyor
gerçekten o annemi düşünüyor ama annemde tık yok diye
şunuda unutma canım hiçbir şey ama hiçbirşey senden ve bebeğinden daha degerli olamaz
kendine çok iyi bak ve lütfen üzülme

Tekrar merhaba;
Kanama kesildiği için tehlike olmadığı, sürekli yatmam gerektiği ve bazı ilaçları kullanmam söylendi. Artık hep yatıyorum, kaynanamın eline düştüm yani sonunda. O ise gayet iyi maşallah. 2-3 gün daha kalmaya kadar verdi en son ama her an değişiyor kararı. Dediğiniz gibi hesapları da ayırdım internet bankacılığıyla artık kafam da rahat. Değerli fikirleriniz için çook teşekkür ediyorum. Bebeğim iyi olsun da artık kaynanama karşı da duyarsızlaştım, çünkü onu kafaya takıp da ne büyük bi aptallık ettiğimi kanamam olunca anladım sizlerin de dün gece dediğiniz gibi. inşallah güzel haberler veririm bundan sonra, sizleri de üzdüysem kusuruma bakmayın, güzel haberlerde buluşmak dileğiyle..

arkadaşım sen iyi olda biz üzülelim boşver
inşallah birdaha yaşamassın kötü şeyler
şunu biliyorum özellikle hamilelik ve lohusalık döneminde kaynanalar bizden daha hamile daha lohusa oluyorlar
ama inan durumla eglenerek hiç kendini kasmadan herşeye cevap verdigin zaman biraz daha haddini biliyorlar yoksa devam ediyorlar
keyifli keyifli dinlenmene bak
eşinlede aranı sogutma belkide kayınvaliden onada duygu sömürüsü yapıp yaptırıyordur istediklerini bu konuda çok güzel bir örnek var benimde karşımda tahmin edebiliyorum yani
sen yavaş yavaş sakin sakin çözersin zamanla canım
bebişinide sağlıkla kucagına alırsın inşallah

a.s. çook teşekkür ederim, inşallah hep güzel haberler paylaşırız

Çok geçmiş olsun canım inşallah güzel haberleri de bekliyoruz buradan sen sadece kendine ve bebeğine öncelik tanı lütfen üzülmek yok bundan sonra tamammı..

ahh canım geçmiş olsun..

iyi bari ucuz atlatmışsın ve ufak şeyleri dert etmemyi öğrenmişsin.

takma kafana.. eşin seni sevsin önemsesin huzurun olduktan sonra gerisi hikaye..

ne insanlar var yarabbimmm..
Ben acayip geriliyorum böyle şeyler okuduğumda..
Ağzıma geleni sayasım geliyor o yüzden yorum yapmıyorum..
Allah yar ve yardımcın olsun canım..
Herşeyden önce lütfen bebişini düşün..
Anne olmak seni değiştiricek emin ol...
Kimsenin önünde sesini çıkaramayan biri olsanda bebeğin için kimseyi gözün görmicek estiriceksin..
Allahım sabır versin sana önceki yaşadıkların ve sonraki yaşayacakların için...

Şimdi nasılsın canım umarım daha iyisindir kanaman geçmiştir umarım kendine dikkat et lütfen kimseyide takma kafana artık olurmu..

merhaba arkadaşlar;
Artık daha iyiyim, sürekli yatıyorum, kanama bi daha olmadı çok şükür. Kaynana ile de oturdum konuştum. Şimdiki gençler çok sabırsız, tahammülsüz.. gibilerinden söylendi ama artık eskisi kadar üstüme gelmiyor. Yaşadıklarını, kaynanasından, eşinden çektiklerini anlatıyor uzuuun, uzun. Bu yaptıkları ona çok normal geliyor, ben de açık açık dedim bak eltimin de kendini uzak tutması bu sebeplerden, biz seni seviyoruz ama böyle şeyler yaşamak bizi çok üzüyor, uzaklaştırıyor diye. Sonunda biraz düzeldi, her şeye karışmıyor, sağolsun yemek işini de yapıyor ben kalkamadığım için. Gidecekti ama bizde kalmaya devam ediyor, sorun-gerilim yaşamayalım da kalmasına bi şey demiyorum.
Eşim de gelmiş, ay başı geldi ya şu kadar para lazım diye. Ben de ne ettim şaşıracaksınız. Eşime sen çok haklısın dedim. Ben ilk başta evde kısıtlamalara gittiğin halde ailene yaptığı harcamalara kızmıştım ama annenin bayılması beni çok üzdü, ölümlü dünya sen ailenin ne isteği varsa yardımcı ol ben de bundan sonra anne-babamın ihtiyaçlarını göreceğim dedim. Ölüp gitseler ne yapacağız, evimiz olsa ne olur, yatırım yapsak ne olur. Senin de yaptığın gibi ailelerimizin hayallerini gerçekleştirmek en mantıklısı dedim. (Tabi gerçekte asla böyle bir evlilik olmaması gerektiği yönünde inancım, günü birlik yaşarsam bebeğime nasıl bir gelecek hazırlayabilirm ki, bu eşime dediklerim sadece blöf idi, ama ona artık para göndermeyi de düşünmüyorum tabi. Bebeğim için artık her şey.) Eşim bu sözler karşısında şok oldu. Ama bizim ihtiyacımız var, kem-küm.
Sat arabayı ne birikim varsa bozdur, hem baban traktör istiyor onu alırsın, annen köye ev istiyor.. öyle ya.. Başla bi yerlerden..
Eşim esti gürledi, vay nasıl böyle bi şeye kalkışırsın... annesi diğer odada namaz kılıyodu bu arada duymadı tabi. Eşim de anlamıştır umarım artık maymunun gözünü açtığını. Bu gün ayın 15, bakalım para göndermediğimi görünce neler hissedecek...
Bu perşembe raporum da bitiyor, cuma günü işe başlarsam kafam da daha rahat olur umarım.
İnsan bunları birileriyle, kendisini anlayacak birileriyle paylaşmak istiyor. İyi ki varsınız, arkadaşımla kahve içerken sohbet eder gibi döküyorum burada içimi. Güzel fikirlerle de yönümü çiziyorum.
Kaynana ve ezen kocalara son! Gelecek bizim kızlar :)

canım aynı dert bendede var.benim sevgili pinti eşimde sadece bana pinti her ay annesıne 500 tl yollar.sankı babasının emeklı maası yokmus gıbı.ya aslında cok karsıda degılım yollamasına ama ya 2 ayda bır yolla 3 ayda bır yolla ne bu sankı aylıkcı calıstırı gibi her ay her ay.dün aksamda gelmiş bana dıyorkı annemler adak yapacaklar onun için 1500 tl yollamam lazım.sonrada eve gelir işler cok kesat atolye de iş yok der.gelde deli olma.

h a birde her yaz izne gideriz.3 ay boyunca aclıktan aglar cadoloz kadın.yalancı sankı parasız kalıyor orda.zaten 3 ay boyunca biz karsılıyoz masraflarını.bide gecen yaz beyefendı sözde ev alacaktı yatırım amaclı gitti babasına araba aldı.neymiş kendıde biniyormuş izine gittiginde o arabaya.madem biniyorsun o zaman kendı adına yapsana arabayı yaparmı yoook olurmuymuş cnm.neyse yaramı acaip deştin canım gene sinirlerim tavan yaptı.

Yine sinir, yine göz yaşı, yine baş ağrısı…
Gündüz kaynanam durmadı, temizliğe kalkıştı, sürekli bana da şu nerede bu nerede sorunca ben de kalkmak zorunda kaldım, biraz ayakta kalınca da kanama değil ama akıntım oldu ve yatmam lazım anne ben kalkmıyım bak kötü oluyorum dedim. Onun sorularını cevaplayıp istediklerini verene kadar akşam üstü oldu, ben de eşim gelmeden biraz dinleneyim diye uzanmıştım, uyuyakalmışım. Eşim gelmiş, kaynanam da bi güzel demiş mi akıntısı oldu diye. Eşimin azarlarıyla uyandım. Ne geldi diyip duruyor, ben de anlamadım uykulu halimle ne ne geldi diye ona sorarken başladı fırçalamaya. Sanki çocuk azarlıyo ( annesi varken hep böyle huyu değişir, normalde canım-cicim). Yat diyoz sana! Ne kalkıyon! Çok mu lazım temizlik! Neler neler. ‘Annem dedi! akıntı gelmiş! ne renk!’ diye bana bağırdı çağırdı. Uyku sersemi sinirlerim boşaldı, 2 gün önce bitti sandığım göz yaşlarım ne bereketliymiş. Boncuk boncuk döküldü yine, tutamadım. Baş ağrısı zaten bıçak gibi, içmeyeyim ağrı kesici diyorum ama kaynana varken ağrı kesicisiz olur mu? Eşim bana bağırıyor ben de ona ‘yeter artık çocuk gibi azarlama beni’ diye bağırdım. Kaynana duydu tabi ‘ne var yine ne oluyo size… ‘ ‘Neden gelir gelmez akıntım olduğunu söylüyosun’ dedim. ‘E kızım bu şimdi niye yatıyo diye kızar dedim ondan söyledim.’ Yahu benim yatmamdan doğalı var mı şu haldeyken, bana doktor yatacaksın demedi mi diyorum kem-küm…
Eşim daha afedersiniz köpek kovar gibi ağladığım yerden itekliyor, kalk yürü sofraya, senin zırlamaların yüzünden zaten bu hale geldi bu çocuk diyor bana laflara bakar mısınız…
Yüzümü gözümü sildim oturdum sofraya. Aman kaynanam birden bire ‘yok ben kötüyüm, ay hiç iştahım yok, azıcık iştahım var o da sizin yüzünüzden kesildi. Kzım sen ne içlisin, ne var ağlıyosun, sen de ona cevap ver geç,arsız ol biraz…..’
Eşim deseniz, ‘sanki bana annem demese ben anlamıcak mıyım yatıyor olmandan’ (yahu bana yat diye kızan bunlar, yatmamdan rahatsızlandığımı anlıcaklarmış, çelişkiye bakın) Bi de bana demesin mi alma kadının günahını! Tabağı alıp suratına çarpmamak için kendimi zor tuttum.
Ah keşke, keşke biraz arsız olabilsem kaynanamın dediği gibi, onu şu evden yolcu etsem…
Gerçekten benim de ona cevap verip geçmem mi gerekiyor. Eşim tarafından öyle azarlanmak benim hiç hoşuma gitmiyor. Adam gibi konuşamıyor mu bağırmak-çağırmak-fırçalamak ne…
ıçtim yine ağrı kesici. Aldım bilgisayarımı çekildim odama. Ne halleri varsa görsünler…
Bu kadın eşime akıntım olduğunu ne niyetle söylüyor anlamış değilim…

canımsın yaa üzüldüm şimdi gerçekten sıkma kendini hiç bozma moralini
kişi herkesi kendi gibi bilir derler ya kaynanan çok arsızmş demekki sanada arsz ol diyor ama yazdıklarndan anlıyorumki sen arsız ve yüzsüz biri değilsin
ailen falan yakınındaysa bence bir süüre uzaklaş evden orda kal
ve eşinede bunu belirt hiç halden anlamıyorsunuz hamileye böyle davranılmaz bagırılıp çagırılmaz de
ben bu hayatı tek başıma yaşamıyorum bişey yaşıyorsam sadece benim yüzümden değil de
belliki senin kaynana güzel gaza getiriyor eşini

‘E kızım bu şimdi niye yatıyo diye kızar dedim ondan söyledim.’
kaynananda ki lafa bakkanladigim kadariyla kaynanan dolduruyor esini.o da sana bagriyo sonra da kendi sucu yokmus gibi cekiliyor..madem neden sana sen yat kizim demiyor arasin bulsun ne lazimsa bulamiyorsa is yapmasin ona temizlik yap diyen mi oldu..cok uyanik kadin..hemen siyriliyor..sende kendine zarar getirecek seyler yapmasina izin verme..esin yokken boz onu..evine karistirma.ve onun icin sinirlerini bozma..sende esin yokken stres at onun uzerinden..sakin aglama lafini soyle cik..sen boyle hassas olunca diyordur belki bisey demeye gelmiyor hemen agliyor..ne kiymetli oglu varmis.planli davran sakin kendi uzme ve onun da uzmesine izin verme..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…