Yine sinir, yine göz yaşı, yine baş ağrısı…
Gündüz kaynanam durmadı, temizliğe kalkıştı, sürekli bana da şu nerede bu nerede sorunca ben de kalkmak zorunda kaldım, biraz ayakta kalınca da kanama değil ama akıntım oldu ve yatmam lazım anne ben kalkmıyım bak kötü oluyorum dedim. Onun sorularını cevaplayıp istediklerini verene kadar akşam üstü oldu, ben de eşim gelmeden biraz dinleneyim diye uzanmıştım, uyuyakalmışım. Eşim gelmiş, kaynanam da bi güzel demiş mi akıntısı oldu diye. Eşimin azarlarıyla uyandım. Ne geldi diyip duruyor, ben de anlamadım uykulu halimle ne ne geldi diye ona sorarken başladı fırçalamaya. Sanki çocuk azarlıyo ( annesi varken hep böyle huyu değişir, normalde canım-cicim). Yat diyoz sana! Ne kalkıyon! Çok mu lazım temizlik! Neler neler. ‘Annem dedi! akıntı gelmiş! ne renk!’ diye bana bağırdı çağırdı. Uyku sersemi sinirlerim boşaldı, 2 gün önce bitti sandığım göz yaşlarım ne bereketliymiş. Boncuk boncuk döküldü yine, tutamadım. Baş ağrısı zaten bıçak gibi, içmeyeyim ağrı kesici diyorum ama kaynana varken ağrı kesicisiz olur mu? Eşim bana bağırıyor ben de ona ‘yeter artık çocuk gibi azarlama beni’ diye bağırdım. Kaynana duydu tabi ‘ne var yine ne oluyo size… ‘ ‘Neden gelir gelmez akıntım olduğunu söylüyosun’ dedim. ‘E kızım bu şimdi niye yatıyo diye kızar dedim ondan söyledim.’ Yahu benim yatmamdan doğalı var mı şu haldeyken, bana doktor yatacaksın demedi mi diyorum kem-küm…
Eşim daha afedersiniz köpek kovar gibi ağladığım yerden itekliyor, kalk yürü sofraya, senin zırlamaların yüzünden zaten bu hale geldi bu çocuk diyor bana laflara bakar mısınız…
Yüzümü gözümü sildim oturdum sofraya. Aman kaynanam birden bire ‘yok ben kötüyüm, ay hiç iştahım yok, azıcık iştahım var o da sizin yüzünüzden kesildi. Kzım sen ne içlisin, ne var ağlıyosun, sen de ona cevap ver geç,arsız ol biraz…..’
Eşim deseniz, ‘sanki bana annem demese ben anlamıcak mıyım yatıyor olmandan’ (yahu bana yat diye kızan bunlar, yatmamdan rahatsızlandığımı anlıcaklarmış, çelişkiye bakın) Bi de bana demesin mi alma kadının günahını! Tabağı alıp suratına çarpmamak için kendimi zor tuttum.
Ah keşke, keşke biraz arsız olabilsem kaynanamın dediği gibi, onu şu evden yolcu etsem…
Gerçekten benim de ona cevap verip geçmem mi gerekiyor. Eşim tarafından öyle azarlanmak benim hiç hoşuma gitmiyor. Adam gibi konuşamıyor mu bağırmak-çağırmak-fırçalamak ne…
İçtim yine ağrı kesici. Aldım bilgisayarımı çekildim odama. Ne halleri varsa görsünler…
Bu kadın eşime akıntım olduğunu ne niyetle söylüyor anlamış değilim…
kaynanam olmadığı için çok rahatım benim rahatlığımı allah tüm evlenecek olanlara versin ben aslan burcuyum ağrılıyım hiç kimseyi önümde konuşturmuyorum selamturkbayragi
ahhh guzelım ahhhhh benım derdım arkadasımınkıne pek benzemıyo o kadar degıl ama kayınvalıdeme gore esımde oncelık ılk once annesı sonra cocugu en son ben amabuı sadece bana gecerlı yanı esım 2 kardes ıkısıde evlı kaynım canına okur kayınvalıdemın kıymetlı karısına kımse 1 laf edemez kayınvalıdem hos gorur esım benı bır kere savunsun kayınvalıdem hasta olur yataklara duser aglar oglum karı koylu oldu dıyee esım annesıne bısey alamaz ama kayınvalıdemı ben aglanırım ona aldırırım bana boyle yapana bende öle yaparım sızce dogrumu yapıyorumm bılmıyorum ama hırsımı bole alıyorummmYapmayın lütfen önce bebeğinizi düşünün biraz ..
Kendinizide değersiz hissetmeyin ne olur..
Biraz sert çıkışın o zaman eşinize karşı eğer annesine hediye alıyorsa sizede alması gerektiğini anlatın..
Birde bebek bekliyorsunuz masrafları olmayacakmı sanki bebeğin bunu hiç düşünmüyormu acaba..
Kaynanada giymesin kabanı yada daha uygun bir fiata kendi alsın ..
Sadece bencillik bunların yaptığı önce eş ve çocuk gelir aile hayatıda bunuda kaynanaların anlaması lazım artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?