• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana demek huzursuzluk demek

gngr75

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2012
43
0
86
İstanbul
Merhaba,
Yaklaşık 1,5 yıllık evliyim.Benim de sıkıntım,pek çoğumuzun olduğu gibi KAYNANA.Eşimin ailesi,biz evlendikten sonra oturmamız için,senelerdir kendi oturdukları ve kaynanamın tüm akrabalarının olduğu mahallede ki daireyi bize tahsis ettiler.Kendileri ise gene İstanbul içinde ama başka bir ilçede bulunan diğer dairelerine geçtiler.Onların gittiği mahallede de kayınpederimin tüm akrabaları var..Eşimle her zaman dua ederiz,Allah razı olsun deriz,çünkü bu devirde çalışıp da ev almak çok güç.Lakin benim sıkıntım,kaynanamların sürekli bize yatıya gelmesi.Daha 40 günlük gelindim,tam 25 gün bizde kaldılar.Sebebi ise,tam o sıralarda kaynanamın kız kardeşinin kızı evlenecekti ve güya ''onlara yardım ediyorum'' bahanesi idi... Sanki yurtdışından ya da şehirdışından geliyorlar.Bırakın onu karşıda bile değil oturdukları yer,aynı yakadayız...Buna rağmen tam 25 gün bizde kaldılar.Ondan sonra kız evlendi de neyse gittiler evlerine..Ama bu olaydan sonra ben çok soğudum onlardan.Ya bu kadar terbiyesizlik olur mu?40 günlk gelinin evinde ne işin var senin?Ondan sonra da sık sık gelip gittiler,2 gece 3 gece kalıp gidiyorlar.Onları anlamaya çok çalıştım,tamam senelerdir bağlı oldukları ortamdan kopup gittiler ama biz istemedik ki?Yani madem öyle onların gittikleri daireye biz geçseydik de onlar gene oturdukları yerde kalsalardı.Böyle söyleyince,''Yookk orası benim oğlumun dairesiydi,o yüzden ona bıraktık,öyle söz verdik''...Yaa tamam sayın kayın ailem,anlıyorum ama sürekli bize gelip kalmanızı haklı çıkarmaz ki bu.Üstüne üstlük son zamanlarda kaynanam da bi kıskançlık,bi kapris,bi dengesizlik başladı ki sormayın gitsin..Geçenlerde telefon açtım,bize çağırdım,hanımefendi geldi geldi ama bize değil,hemen 2 sokak arkamda ki kız kardeşine geldi.Üstelik bize haber bile vermeden 2 gün kalmış orda.Eşim gitmiş yanına,gel bu akşam da bizde kal,demiş.Hanımefendi gelmiş (anahtarları da var) , yemeği yapmış,benim işten gelmemi beklemeden,tekrar kaçıp gitmiş kız kardeşine.Allah aşkına bu nedemektir?Alenen;''seni görmek istemiyorum'' demek değilmidir? Bu olaydan kısa bir süre sonra bize geldiler,3 gece kaldılar 4.gece de ,eşim dedi ki;''biz yarın gezmeye gideceğiz,siz kendinize kadar yemek hazırlarsınız''.Aman yarabbi,kaynanamda ki afra tafrayı görecektiniz,kalktı,çantasını ve kocasını aldı,''madem gezmeye gideceksiniz bizde evimize gideriz''dedi ve çekti gitti..Evine gitmemiş tabi,kız kardeşine gitmiş orda da 2 gün kalıp evine öyle gitmiş.Benim en çok sinirimi bozan bu son iki olay oldu.Nefret etmiyorum ama buz gibi soğudum kadından,görmek bile istemiyorum.Şimdi gene gelmiş kaynanamlar bu seferde 3 gündür annesinde kalıyormuş.Eşim yarım ağızla buyur etmiş ama gelmediler çok şükür.Zaten en son gidişi terbiyesizceydi,hangi yüzle gelir bilmiyorum ama belli de olmaz bi bakmışım yarın bizdeler...Sürekli gelip kalmalarından,birde üstüne kaynanamın kaprislerinden çok bunaldım.Eşim,benim psikolojimin nasıl etkilendiğinin farkında değil,''Umursama,mesafeli ol onlara,fazla da büyütme'' diyor ama geldiklerinde günlerce kalıyorlar,nasıl mesafeli olayım?Nasıl büyütmeyeyim?Bir de anasının kaprislerini çekiyorum.O kadar doluyum ki,uzun uzun yazdım buraya,çünkü içimi dökeceğim bir arkadaşım yok,ailem yok..Buraya yazabildiklerim sıkıntımın sadece bir kısmı,kaynanamın yaptığıklarını bir ara gene yazarım uzun uzun :) Benim bir sorum da olacak sizlere;Acaba kaynanamla oturup konuşmalımıyım?Neden böyle kaprislisin,bak geliyorsun baş tacı ediyoruz ama sen bize bunu bunu bunu yapıyorsun gibi bir konuşma yapsam mı?

risk yaaa.. o şekilde açık açık konuşman olayı daha da kötü yapabilir.. bence direk kayınvalidenle alakalı bişi.. bu açık açık knşmayı kaldırır mı kaldırmaz mıı.. :26: belki de denemekte fayda vardır.. baktın ters tepicek çevirirsin konuyu :1: ama işin cidden çok zoorr.. umarım en yakın zmnda bi düzene girersiniz.. herkes kendi evini bilir, adabınla oturur yaniii :44:

bence konuş kaynananla düzgün bir şekilde ..kırıldığın istemediyin davranışlarını söylemelisin..anlamıyorsada onun anlayacağı dilden konuşursun...yoksa iyilikten güzellikten anlamıyorlar bunlar bunu bilirim bunu söylerim

Ömer Seyfettin'in diyet hikayesi geldi aklıma.
Hani en sonunda adam kendi kesmiş elini atmış ya al diyetini diye.
İşte o noktaya getirmişler sizi.
Alın evinizi başınıza çalışın deyip çıkmak var ama...
Tabi siz böyle yapmayın.
İşleri çığırından çıkarmaşın iyice.
Eşinizle konuşup bir çözüm bulmaya çalışın. Başarırsınız umarım...

kaynanan sanırım biraz da planlı şekilde o evi size bırakmış
hep bir bahanesi olucaktı böylelikle sizde kalmak için
size öbür evi verseydi amacına ulaşamazdı :34:

aynı sehırde olup ta kalmanın ne anlamı var anlamıs degılım.esın cozecek bu sorunu rahatsızlıgını anlat.kalmaya cagırmayın.yemege gelın ,caya gelın deyın ama kalmaya sız de gıtmeyın onları da cagırmayın

kaynanan sanırım biraz da planlı şekilde o evi size bırakmış
hep bir bahanesi olucaktı böylelikle sizde kalmak için
size öbür evi verseydi amacına ulaşamazdı :34:

bence de.artık sürekli bir bahane çıkacak,günah da onlar da olmayacak.ooh gelin bize hizmet etsin,ev değişikliği de olur ferahlarlar.evet evet diyet hikayesi bu en güzeli çalışıp alacaksın evini kimseye minnetin olmayacak.

ayy sizde ayni ikiyuzlulugu yapin
bu kadinlar cekilmez yaaa.
hepsidert dert dertttt

sen yine sukret ki kocan arkanda

Merhaba,
Yaklaşık 1,5 yıllık evliyim.Benim de sıkıntım,pek çoğumuzun olduğu gibi KAYNANA.Eşimin ailesi,biz evlendikten sonra oturmamız için,senelerdir kendi oturdukları ve kaynanamın tüm akrabalarının olduğu mahallede ki daireyi bize tahsis ettiler.Kendileri ise gene İstanbul içinde ama başka bir ilçede bulunan diğer dairelerine geçtiler.Onların gittiği mahallede de kayınpederimin tüm akrabaları var..Eşimle her zaman dua ederiz,Allah razı olsun deriz,çünkü bu devirde çalışıp da ev almak çok güç.Lakin benim sıkıntım,kaynanamların sürekli bize yatıya gelmesi.Daha 40 günlük gelindim,tam 25 gün bizde kaldılar.Sebebi ise,tam o sıralarda kaynanamın kız kardeşinin kızı evlenecekti ve güya ''onlara yardım ediyorum'' bahanesi idi... Sanki yurtdışından ya da şehirdışından geliyorlar.Bırakın onu karşıda bile değil oturdukları yer,aynı yakadayız...Buna rağmen tam 25 gün bizde kaldılar.Ondan sonra kız evlendi de neyse gittiler evlerine..Ama bu olaydan sonra ben çok soğudum onlardan.Ya bu kadar terbiyesizlik olur mu?40 günlk gelinin evinde ne işin var senin?Ondan sonra da sık sık gelip gittiler,2 gece 3 gece kalıp gidiyorlar.Onları anlamaya çok çalıştım,tamam senelerdir bağlı oldukları ortamdan kopup gittiler ama biz istemedik ki?Yani madem öyle onların gittikleri daireye biz geçseydik de onlar gene oturdukları yerde kalsalardı.Böyle söyleyince,''Yookk orası benim oğlumun dairesiydi,o yüzden ona bıraktık,öyle söz verdik''...Yaa tamam sayın kayın ailem,anlıyorum ama sürekli bize gelip kalmanızı haklı çıkarmaz ki bu.Üstüne üstlük son zamanlarda kaynanam da bi kıskançlık,bi kapris,bi dengesizlik başladı ki sormayın gitsin..Geçenlerde telefon açtım,bize çağırdım,hanımefendi geldi geldi ama bize değil,hemen 2 sokak arkamda ki kız kardeşine geldi.Üstelik bize haber bile vermeden 2 gün kalmış orda.Eşim gitmiş yanına,gel bu akşam da bizde kal,demiş.Hanımefendi gelmiş (anahtarları da var) , yemeği yapmış,benim işten gelmemi beklemeden,tekrar kaçıp gitmiş kız kardeşine.Allah aşkına bu nedemektir?Alenen;''seni görmek istemiyorum'' demek değilmidir? Bu olaydan kısa bir süre sonra bize geldiler,3 gece kaldılar 4.gece de ,eşim dedi ki;''biz yarın gezmeye gideceğiz,siz kendinize kadar yemek hazırlarsınız''.Aman yarabbi,kaynanamda ki afra tafrayı görecektiniz,kalktı,çantasını ve kocasını aldı,''madem gezmeye gideceksiniz bizde evimize gideriz''dedi ve çekti gitti..Evine gitmemiş tabi,kız kardeşine gitmiş orda da 2 gün kalıp evine öyle gitmiş.Benim en çok sinirimi bozan bu son iki olay oldu.Nefret etmiyorum ama buz gibi soğudum kadından,görmek bile istemiyorum.Şimdi gene gelmiş kaynanamlar bu seferde 3 gündür annesinde kalıyormuş.Eşim yarım ağızla buyur etmiş ama gelmediler çok şükür.Zaten en son gidişi terbiyesizceydi,hangi yüzle gelir bilmiyorum ama belli de olmaz bi bakmışım yarın bizdeler...Sürekli gelip kalmalarından,birde üstüne kaynanamın kaprislerinden çok bunaldım.Eşim,benim psikolojimin nasıl etkilendiğinin farkında değil,''Umursama,mesafeli ol onlara,fazla da büyütme'' diyor ama geldiklerinde günlerce kalıyorlar,nasıl mesafeli olayım?Nasıl büyütmeyeyim?Bir de anasının kaprislerini çekiyorum.O kadar doluyum ki,uzun uzun yazdım buraya,çünkü içimi dökeceğim bir arkadaşım yok,ailem yok..Buraya yazabildiklerim sıkıntımın sadece bir kısmı,kaynanamın yaptığıklarını bir ara gene yazarım uzun uzun :) Benim bir sorum da olacak sizlere;Acaba kaynanamla oturup konuşmalımıyım?Neden böyle kaprislisin,bak geliyorsun baş tacı ediyoruz ama sen bize bunu bunu bunu yapıyorsun gibi bir konuşma yapsam mı?

kusura bakma da bu cümleye koptum "çantasını ve köpeğini aldı" der gibi :52::1::1:bence sakın bu konuda k.validenle konuşma suçlu yine sen olursun.yaptıkları ona kapris gibi gelmiyordur ki kimbilir ne kadar haklıdır kendince...

Yasadiklarin kolay dgil tabi insan herseyi kendine anliyor ama konusman faydasiz seni anlayacak incelikte olsa zaten bu hareketlerde bulunmaz yerini bilir mesafeni koru esinde biliyorsa huyunu burak takma kafana kapinin disinda sonucta zamanla yuz bulamayip gelmez

neden bu kadar düşüncesiz oluyor koskoca kadınlar görmüşler geçirmişler o kadar çoluk çocuk yetiştirmişler yeri gelince akıl vermeye kalkarlar ama kendileri neden bu kadar düşüncesiz davranırlar.düşüncesizlikte değil artık niyetlerinde art niyet aramak gerek.bile bile yapıyolar.yeni gelinin evinde ne işin var 25 gün.birde girmiş evine yemeğini yapmış sonra çekmiş kapını gitmiş seni görmek istemiyorum der gibi.sanki aç kalcaksınız o yemek yapmasa..söylesen ben iyi niyetime yaptım der üste çıkar yapcak bişey yok konuşsanız siz haksız çıkarsınız üzerine laf işitirsiniz.sabretmekten başka yapcak bişey yok ama insan bir kerede soğudumu görmek istemiyor bende aynı şekildeyim yollarıma para saçsalar gitmem için yinede görmek istemiyorum.birikiyor çünkü yıpratıyor yatıyosun aklında kalkıyosun aklında uğradığın haksızlılar.Allah hepimizin yardımcısı olsun...

kusura bakma da bu cümleye koptum "çantasını ve köpeğini aldı" der gibi :52::1::1:bence sakın bu konuda k.validenle konuşma suçlu yine sen olursun.yaptıkları ona kapris gibi gelmiyordur ki kimbilir ne kadar haklıdır kendince...

o cümleye bende takılmıştım sorucaktım unuttum
sanırım kayınpeder biraz pasif karısına göre hareket eden biri
ki öyle olmasa bence adam sürekli elalemin evlerinde kalmaz
bizim evimiz yok mu diye çıkışır yani

o cümleye bende takılmıştım sorucaktım unuttum
sanırım kayınpeder biraz pasif karısına göre hareket eden biri
ki öyle olmasa bence adam sürekli elalemin evlerinde kalmaz
bizim evimiz yok mu diye çıkışır yani

evet erkekler başkalarında kalmaktan hiç hoşlanmazlar.ama adamın pek söz hakkı yok gibi.:1:

bence bu konuşmayı siz değil eşiniz yapmalı
sizin söylediğiniz her şey tam tersi etki yapar ancak kendi evladının söyledikleri batmaz
hatta bu konuşma olurken siz aynı ortamda olmazsanız çok daha objectif diyaloglar olabilir
zira erkekler eşlerinin yanında annelerinin yanlışlarını söylemeyi pek sevmezler hatta sırf inat uğruna haksızken haklı bile çıkartabilirler.

olay eşinde bitiyor canım..sen konuşursan kesinlikle ve kesinlkle haksız duruma düşersin üstelik bide bakmışsınki eşinle tartışıyosun Allah korusun tabi ama genelde biz kadınlar kaynanalrın hakkından gelemeyiz..:9:

anahtar olayına gelince,onlarda anahtarınızın olması bile mahreminizi bozuyor..bence hırsızlar kapıyı zorlamışlar diyip kilidi değiştirin yeni anahtarlarıda vermeyin..

ilerde çocuğunuz olduğunda kayınvalidenin size gelip gitmesi sorun olmayacaktır..o güne kadar yapabilirseniz sineyede çekebilirsiniz..

Hayret bir şey sabahtan beri ne kadar çok tip varmış ya ,
Yeni gelinin kapısı bile çalınmaz diye bi laf varıdr evine gitmek o kadar kalmak ne demek..
Sabırlı kadınmışsın vesselam ..
Oldu hanfendi gelsin gitsin sen gezmeye bile çıkma , e ama olmaz ki o kadar da .
Şöylede bişey var bence evinin anahtarı sen ve kocandan başkasında da olmamalı..
Bence konuş derim, kötü bişey demeyeceksin sonuçta sende insansın.

yapacak bir şey yok bendede böyle cadı kaynana var sen şükret uzak oturuyor ya benım kı aynı evdeyım birde ALLAH sabir versın sana

Back
X