kaynana geliyor

Sende ekdigini biçersin sonra kapiş

3 ay mı aman allahım nasıl müsade ediyosun 3 gün bile cok rahatsız ettikten sonra insanı hani ben kaynanaya karsı falan degilim cok eglenceliyim gezdiririm onu beyendigi yerler var güzel zaman gecirtirim ama öyle bi insan degil o geldimi evde huzur kalmıyo

Senin gibi boş beleş değiliz ki kaynanamizi oturup cekistirelim..senin yaptığın dobralik deil saygısızlık

z
Ya kayinvalidenizden ev vs hicbirsey kabul etmeyip tamamen rest cekeceksiniz, ya da bu kaprislere boyun egeceksiniz..kisitli bi sure zarfinda size geldigini sayili vaktin cabuk gectigini kendinize tekrarlayip cok da abartmadan agirlayin derim
zaten kendi evim olsa zor kapımdan adım atar asla istemem esimde gitsin görsün anasını benim huzurumu kacıran bi insanla işim olmaz

napim canım yapcak bişey yok anlayış sıfır

Bu kızı seviyorum ben ya :) Benim kv de gelirken hep eşimi arar geliyorum diye benimde hiç hoşlanmadığım birşeydir ki öyle cok ta kötü değil aramız ama yapısı bu.. Sen hiç takılma kocanada misafire kızıpta sinirini çocuğundan çıkaran anneler gibi davranma :/ kv ye de insanlığını göster ki o utansın esinlede tartışmamış olursun ki söylediğine göreyse kv de siz tartışınca mutlu oluyordur, neden bu zevki ona tattırasın ki ?

Ya şu kaynana kelimesinden gerçekten hoşlanmıyorum .Doğrusu kayınvalide değil midir ? Konu başlığına bile kaynana yazmışsınız . Geline gelin , görümceye görümce , kayın pedere kayın peder , kayın valideye ise kaynana .

inan hep isterdim kaynanam anne olsun günlerde gezelim görümcem oldun caya kahveye gelsin diye ama yok kaynana anne asla olmuyo ben yapım geregi yapmacı degilim pek kayınvalidecigim deyip arkadasından ne cadı kaynana diceme kaynana derim direk görümcelerde 1 i var yok kocası kapı dısarı salmaz biri cokkkk uzakta hayaller hayatlar iste

kayınana-kayınbaba

bunlarda da kullanılır ki

bu bir aşağılama söylemi değil bence

kayın hısımları diye hukuki terim dahi var

kayınana-kayınbaba

bunlarda da kullanılır ki

bu bir aşağılama söylemi değil bence

kayın hısımları diye hukuki terim dahi var

Kayınanayı ilk defa duydum . Çevrem de ya anne ya kayınvalide deniyor çoğunlukla . Alışkın olduğum bir kelime değil o yüzden . Teşekkür ederim :)

Kayınanayı ilk defa duydum . Çevrem de ya anne ya kayınvalide deniyor çoğunlukla . Alışkın olduğum bir kelime değil o yüzden . Teşekkür ederim :)

aslı kayın ana ve kayın baba

biz kısaltma ile kaynana yapmışız kayınbaba zaten var

sizin çevrenziin kibarlığı o

valide sultan diyelim en iyisi vallahi; hem egoları tatmin olur oğlan analarının

Benim kaynanm geldiğinde pek muhatap olmam suratima sahte bir gulus konuya katilmam:) kedilerimle ilgilenirim sınır olur olur evine gider ama benimkiyle ben aynı mah. Oturuyorum kalmıyor yanı bizde kalsa herhalde dayanamayız ikimizde
Allah sanada sabır versin zor eslerimiz için annesine babasına katlanmak zorundayız

aslı kayın ana ve kayın baba

biz kısaltma ile kaynana yapmışız kayınbaba zaten var

sizin çevrenziin kibarlığı o

valide sultan diyelim en iyisi vallahi; hem egoları tatmin olur oğlan analarının

Onun da aslı kaim ana ve kaim baba :)) Yani annenin yerine geçen ve babanın yerine geçen.

Bütün cevapları okuyamadım ama ilgimi çeken bir şey var. Oturduğunuz ev için herkes "onların evi" yazmış. Ben bunu çok yanlış buldum. Evin parasını onlar ödemiş olabilir ama ev içinde yaşayana ait. "Bu evin parasını ben verdim" veya "oğlumun evi" deyip evin hanımını aramadan gelmeleri de doğru değil.

Ne alakası var
Gelin-kaynana denmiştir yıllarca hala da denir
Bize gelin denilince kabalık değil kaynanaya kaynana denince art niyet mi oluyo ( Konu başlığı bile... derken )
Ben kayınvalidem de derim kaynanam da derim anlamı aynı dilimizde
Kayınpere de kayınbaba denilebiliyo ayrıca kaynanaya özel bi durum değil bu

senmi dobrasın seninki dobralık değil saygısızlık. çoğu topiğe yazarım kayınvalidem çok iyi insandır, hep biz mutlu olalım diye uğraşır. senin neyini çekemicem.

Limoncu üslubun biraz değişik
Sucukçu kaynanayla belki çok kötü şeyler yaşamışsındır bilemem ama bu konuda kadının hatası yok
Senin annen gelirken seni aramıyo mu , o da gelirken oğlunu aramış işte
Habersiz diyosun habersiz misafir görmemişsin bence hiç, bu bildiğin 'yarın geleceğim' diye haber vermiş oğluna
Anlaşamıyosanız da mümkün olduğunca az konuş ama evine gelmiş sonuçta yemek içmekten kaçınma , sucukçudan farkın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…