Kaynana görümcee

Ben de kv evinde pek iş yapmam hazır sofraya gider toplarken öyle on dakika ancak yardım ederim hiç de dışlanmış gibi hissetmiyorum,kvde aldığı günden beri ben yaşlanınca bana bakarsın diyo,altı yılda dört ameliyat geçirdim baktı bana,lohusalıkta kırk gün baktı,çocuguma baktı,hala bi başım ağrısın oğlu arar yemeği onda yeriz kimin kimi nasıl gördüğünün sefa zamanı cefa zamanı planının bi önemi yok kaderde ne varsa o,takılma bak keyfine konu sahibi,tey tey teyy:halay::halay::halay:

benim bir kayınvalidem var malum bir de görümcem herkes de kaynana bir ama ben de iki
Görümcem evli olmasına rağmen halen kendi ailesinin dibinde yaşıyor
Benim kayınvalidem benim yanımda yanlız olduğumuzda sen benim umudumsun benim senden başka kimim var diyip göz yaşı döküyor kızların var diyorum onlar çekip gidecek diyor gel gelelim ki kızıyla aynı ortamda olduğumuzda kızına sıcakbana soğuk davranıyor
Oğlumu bile ölçülü seviyor
Kızıyla damadıyla her akşam kendi evlerinde yer içerler kızı sonra eve gelir
Kaynanam oğlunu çağırmaz bi yerden dönerken damadının arabasıyla gider
Bizim yüzümüze de on tane damat oğlum etmez der ama icraatte yaptıkları çok farklı bana da baştan birlikte yemeyi teklif etti her gün ben kabul etmedim şimdide görümcem sanki o evin gelini ne zaman kaynanamlara gitsem orda elimi bişeye atsam benden önce kalkıp yapıp benim elimi değdirmiyor o eve gelinlik yapmama engel oluyor zaten her gün onlarda görümcemin olmadığı bi zaman kaynanama gitsek arayıp bizim orda olduğumuzu anlatıyor kendimi dışlanmış hissediyorum bu ikili tavırlarına çokkkk sinir oluyorum bu insanlara nasıl davranmalıyım sizce
ne gelinlik yapması ya boşver rahat rahat otur işte ne meraklısınız iş yapmaya şaka gibi

İş yaptırmak derken dip köşe temizlikten bahsetmiyorum ben de köle gibi çalıştırtmam kendimi merak etmeyin ama yediğim tabağı kaldırmak makinaya koymak bir gelin olarak siz kaynananıza gittiğinizde bu kadarını da yapmıyorsunuz sanırım ben rahatsız olurum yediğimi içtiğimi toplayıp yardım etmezsem ben demiyorum ki evini süpüreyim camını sileyim
Evet bizim buralarda gelin gelin geldiği evin kızıdır evlenmiş olan kızda artık kendi eşinin ailesine daha yakındır napalım gelenek göreneğimiz böyle benim kuralım değil bu
Görümceni kıskanma demişsiniz de kıskanan o olabilir mi acaba benim yerime göz diken o olabilir mi
ben kaynanama bana siyaset yapıp beni yağlayıp ballayıp kızına samimi olmasına kızıyorum herkes şu iş yaptırma işine takılmışta keşke kaynanamın politikliği üzerinde dursaydınız azıcıkta bana kızlarım gelin damatlarım oğlumun yerini tutmaz artık kızım sensin diyip kızının yanında renk değişiyor evet biri de oğlunu dış kapıda bırakmış seni mi bırakmaz yazmış çok doğru eşimde onlara karşı çok pasif ne yaparşarsa yapsınlar onlara bir tek kelime demez tavır almaz onun bu yumuşak yüzlülüğünden de biz böyleyiz

Sen cok yanlis yoldasin. Biraz dur orada bence. Kizina samimi olmasina kiziyorum ne demek ya? Kadinin dogurdugu evladi O na degil kime samimi olacak? Bir garip havalardasiniz. Bircok kvde "gelinim kizimdir, kizim gibidir" der zaten ama kimse kimsenin evladi gibi olamaz 40 kat kötü olsa evlattir o. Bugun sen kaynananin oglundan boşansan ne sifatin kalacak o ilede? Hicbisey. "Eski eş" olursun. Kalkmiş kizinin yerine gecmeye ugrasiyorsun. Evlattir ömür boyu evlattir herzaman. Evlendi diye el muamelesi yapsin istiyorsunuz kizina heralde.
Tabagini kaldirmak istiyorsanda rahatsiz oluyorum siz boyle yapinca diyip kibarca tabagini makinaya koyabilirsin.

Yahu kadının kızı o kızı evladı var mı ötesi, ne yapsın gelin aldı diye kızını mı atsın ? Pardon da neden ?sana iki güzel laf etti diye niye kızına neden surat yapıyor.. Seni de sever kızını da sever.

Ah ah keşke bende senin gibi olsam keyfini çıkart bence onlar gibi boşvermeyi öğren sende bende bir görümce var allah muhafaza utanmasa beni kaldır indir uyut nini şöyle dicek düşün bence çok şanslısın

Farkında mısın kayınvaliden görümcenin annesi.
Kadını kızından kıskanıyorsunuz.
Akıllı bir kadın bu olaydan şunu anlar.
Kayınvaliden çok akıllı bir kadın ve kötü gününde kıyamadığı evlatlarını yanında dikmek yerine senin hayatını gasp edeceğini söylüyor.
Gerçekten hayatınız bu kadar değersiz mi?
Dert ettiğinize bakın.
Onlar olması gerektiği gibi.
Siz anormalsiniz...

"Bizde adet böyle" ne demek yaa! Şükür ki sizin oralarda kız evlat ayrımı yapan zihniyet yavaş yavaş değişmeye başlamış. Fakat siz genç olduğunuz halde hala kafa eski kafa.

keske bende kendimi dislanmis hissetsem ahhh yerinde olsam.ne isterim cagirmasalar aramasalar nefret ediyorum hepsinden yine gittik bu defa gorumceye tabi zorla gittim oluyorum.hastaliktan alti ustu iki meyve koyacak tabaga gozunu devirdi durdu hadi meyve hazirlayalim deyip durdu hic aldirmadim en sonunda kim yicek meyveyi dedim kalkmadim geberiyodum hastaliktan esek gibi hazirladi bende oturdum yedim hahayyy 2 dk otursam gozume bakarlar allahin belalari sen daha ne istiyosun elleme uzak olsunlar darisi bana insallah

Gelinlik yaptırmak nedir ya? Biz bunların oğluyla evlenirken anasına babasına hizmetçilik yapacağımıza da mı imza atıyoruz anlamadım ki? Gidin kendi evinizin işini yapın kimsenin evinde kimseye yaranmak zorunda değilsiniz kendi hayatınıza bakın

Bizim yüzümüze de on tane damat oğlum etmez der

Oyle dediginde "ama hep damatla yiyip iciyosun be is" derdim ben olsam.

ne zaman kaynanamlara gitsem orda elimi bişeye atsam benden önce kalkıp yapıp benim elimi değdirmiyor o eve gelinlik yapmama engel oluyor

Daha ne istiyorsun yahu otur hizmetin yapilsin gorumce kostursun dursun. Hem gelinlik yapmak nedir ya. Sanki cok onemli gelin olmak...

Aylardır eşimin ailesinden kimseyle görüşmüyorum çok rahatım eşimde bi kere ara demez. Annesini biliyo nasıl olsa. Annesi arada zehirlemeye çalışır beni kötüler eşim bana karımı kötülemeyin der. İnan’ın görüşmemek daha iyi.

Benim görümcem de üç yıl hergün bizde yedi içti elini de bi işe sürmedi en son patladım eşime gelmesinler bu kadar dedim. Birlikte oturuyorum. Ankara ya gitti de nefes aldım. Şimdi bazen geliyo yine elini bi işe atmıyor yetmezmiş gibi ablalarını çağırıyor yemek yapan var nasıl olsa. Bence hiç uğraşmayın bırakın gelinlik yapmayı kimseye iyilik yaramaz bu devirde.

benim bir kayınvalidem var malum bir de görümcem herkes de kaynana bir ama ben de iki
Benim kayınvalidem benim yanımda yanlız olduğumuzda sen benim umudumsun benim senden başka kimim var diyip göz yaşı döküyor kızların var diyorum onlar çekip gidecek diyor gel gelelim ki kızıyla aynı ortamda olduğumuzda kızına sıcakbana soğuk davranıyor
Bizim yüzümüze de on tane damat oğlum etmez der ama icraatte yaptıkları çok farklı bana da baştan birlikte yemeyi teklif etti her gün ben kabul etmedim şimdide görümcem sanki o evin gelini ne zaman kaynanamlara gitsem orda elimi bişeye atsam benden önce kalkıp yapıp benim elimi değdirmiyor o eve gelinlik yapmama engel oluyor zaten her gün onlarda görümcemin olmadığı bi zaman kaynanama gitsek arayıp bizim orda olduğumuzu anlatıyor kendimi dışlanmış hissediyorum bu ikili tavırlarına çokkkk sinir oluyorum bu insanlara nasıl davranmalıyım sizce
gelinlik yapmak hizmet etmek mi sizin icin;) cok cahil buldum yazdiklarinizi

Benim görümcem de üç yıl hergün bizde yedi içti elini de bi işe sürmedi en son patladım eşime gelmesinler bu kadar dedim. Birlikte oturuyorum. Ankara ya gitti de nefes aldım. Şimdi bazen geliyo yine elini bi işe atmıyor yetmezmiş gibi ablalarını çağırıyor yemek yapan var nasıl olsa. Bence hiç uğraşmayın bırakın gelinlik yapmayı kimseye iyilik yaramaz bu devirde.
valla ister yapar ister yapmaz. Sonucta siz onun annesinin evinde oruruyorsunuz:)
sende yapma yemegini bukadar basit...

valla ister yapar ister yapmaz. Sonucta siz onun annesinin evinde oruruyorsunuz:)
sende yapma yemegini bukadar basit...
Özel bişey yapmıyorum bi pilav tamam. Kimse için kendimi harap etmek istemiyorum artık. Ama günü yeri geldiğinde söyleyecek çok şeyim var. Anneleriyle oturarak kimseye hizmetçi gelmedim ben.

Ne güzel işte daha ne istiyorsun
Millet kaynanam iş yaptırıyor diye dırdır ediyor.Sende tam tersi,bırak yapsınlar sen otur rahat rahat

Back
X