Kaynana ile isim bebeğime isim tartısması bi akıl verin bayanlar

Kaynananiza selam soyleyin...

haklisiniz bi kizda erkkten donme isim bencede hos durmuyo. ama bazende kisi ismi guzellestirebiliyo. mesela fahriye evcen de fenada durmuyo fahriye ismi
Haklisiniz fahriye evceni gordulten sonra ismin onemi kalmiyo kadin cok güzel :) zaten oglum olucak benim üzuldügum nokta butün isimleri biz koyacagiz diye diretmeleri esim simdi özur diledi benden yanina istedigin ismi koy diyo

Haklisiniz fahriye evceni gordulten sonra ismin onemi kalmiyo kadin cok güzel :) zaten oglum olucak benim üzuldügum nokta butün isimleri biz koyacagiz diye diretmeleri esim simdi özur diledi benden yanina istedigin ismi koy diyo
esinizin hatasini anlamasina cok sevndm kimiside benm dedigim diye tutturabiliyo. off daha dogduktan sonra neler yasicaz kim bilir :)

esinizin hatasini anlamasina cok sevndm kimiside benm dedigim diye tutturabiliyo. off daha dogduktan sonra neler yasicaz kim bilir :)
Ah ah ilk torun hem esimin ailesi icin hem benim ailem icin,esimin ailesi inada bindirdi olayi eşimde özur dileyip duruyo nasil üzerim seni ya haklisin empati kuramadim diyo iki isim fena fikir deil en guzel ismi koyarim yanina buyuyumce coxugum istedigini kullanir :)

Bizim de iki tarafınilk torunuydu. Kendi ailem ne isim koyacaksiniz diye ssormadi bile ama eeşimin dedesi ölen hanımının ismini koymakta çok diretti. Ama yoğun çabalarım ve eşimin anlayışı sayesinde kendi istediğimiz ismi kkoyduk.

Darısı başima, insallah bende istedigim ismi koyucam :) eşiniz cok anlayisli masallah benim kocama da resmen dank etti suan özur dileyip duruyo umarim boyle devam eder :)

Erkekler bizim kadar ince dusunemiyor ve babalıga da kolay adapte olamıyorlar o yüzden bu konular onlar içincçok sıradan alıyor Esim ailesine ve büyüklerine değer veriri ama değer vermek demek her dedikleri yapılacak demek değildir Eşim baştan beri o sınırı çok iyi korudu. Darısı başınıza insallah.
Darısı başima, insallah bende istedigim ismi koyucam :) eşiniz cok anlayisli masallah benim kocama da resmen dank etti suan özur dileyip duruyo umarim boyle devam eder :)

Sinir oldum eşinize de kaynananiza da kayinpederinize de. İsim koymak nasıl bir tatmin aracı acaba onlar için. Ben olsam iki isme bile yanasmam. Hele ki bu tehditlerinden sonra. Siz de tehdit edin, dogurmam icimde tutarım deyin.

Sinir oldum eşinize de kaynananiza da kayinpederinize de. İsim koymak nasıl bir tatmin aracı acaba onlar için. Ben olsam iki isme bile yanasmam. Hele ki bu tehditlerinden sonra. Siz de tehdit edin, dogurmam icimde tutarım deyin.
Hahaaaa :))) ikinci bi cocuk yok dedim zaten esime isim konusu yuzunden bu kadar uzuldum ya cocuk yok bidaha dedim ay ne iyi güldüm ya iyi ki sizin gibi insanlar var moral buluyorum burda❤

ya ben hic diretmedim iyi iki isim olsun ozman dedim hata mi ettm acaba :) ama esimde illa olcak demedi sadece istedigini soyledi bnde kiramadm onunda cocugu iicnde kalmasn dedm ama iyimi ettm tabi bilemedim :)

İlk oğlumda çok enteresan bişi oldu. Ben aslında kerem koymayi çok istiyodum. Ama eşimin pek hoşuna gitmeyince ısrar etmedim. Sonuçta ortak karar verelim diye. Sonra kardeşim abla rüyamda sen sürekli bi çocuğu x ismiyle çağırıyodun dedi. İsim hoşuma gitti. Ve ikimizin ailesinde de yok. Tabi sürekli ısrar ediyorlar ilk torunumuz dedesinin adı olsun diye. Ama benim annem o konuda destek oldu sağolsun. Kv annemden destek bekleyerek konuyu ona açtı. Annem de sen yine iyisin bak 3 çocuğuna da kendin isim vermişsin ben iki çocuğumun isimlerine fikir bile veremedim o yüzden çocuklara hiç baskı yapamam şu bu olsun diye dedi. Annem böyle tavır alınca biraz baskı azaldı gibi oldu. E doğumdan önce bebek şekeri yaptiricaz. Kv hediyemiz olsun biz yaptıralım dedi konu ne isim yazilacagina geldi :) ben fikrimi söyledim. Eşim ben kararsızım dedi. O öyle deyince hadi kurra çekelim dediler. Ben kabul etmek istemedim ama eşim ben hakkımı kurradan yana kullanıyorum deyince mecbur kaldık. 17 isim yazıldı. Ben 2 isim söyledim sadece. Kv taaaaa bilmem nerde ki yeğenlerini falan aradı biz isim koyuyoruz fikriniz ne diye. Onların fikirleri de yazıldı. En son babanı da ara bakalım onların fikri ne onu da yazalım dedi. Aradım :) babam "isim konusuna karışmayız biz sizin icinize sinsin ama tek tavsiyem her ortamda kullanabilecegi bi isim olsun, mesela manevi önemi olduğu için huzeyfe koyarsaniz o çocuğun Üniversiteside lisede sırf isminden dolayı bi kimliği olmasına sebep olacaksınız" dedi (huzeyfe ismini eşimin amcası bizim çocuğa koymak istiyodu babam bunu biliyodu. Muhafazakar bi aileyiz bu tarz isimlere karşı değiliz ama 20 yıl sonrasını da düşünmek lazım).

Neyse kurrayi bi defa ben çektim bi defa da eşim. İkisinde de kardeşimin tavsiye edip benim yazdığım isim cikti :) 17 isim arasından. Kv hemen olmadı bu yeniden yapalım dedi :) sağolsun görümcem girdi devreye. Abartma anne kurra da bile çıktı işte neden uzatıyosun bize koyduğun isimleri de gördük dedi konu kapandı (görümcemin ismi unisex isim ve erkekler daha çok kullandığı için ismini değiştirdi) öyle bir isim zevki var yani. Şimdikinin de oğlan olduğunu duyunca yine aynı konular açıldı. Görümcemle aynı zamanlarda hamile olduğumuz için ve onun ki de erkek olduğu için kızıştirmaya calistilar. Kim benim adımı koyarsa çocuğun adına bankada hesap acicam dedi kp :) ben şaka yollu çocuğumu satın mi alacaksın baba dedim. Damat da biz kafamıza göre isim koyucaz dedi. E kızları da koymaya yanasmayinca baskı yapmadilar. Ama bu arada tabi ne ilk torunda o ismi koyamadığım için saygısız bile dediler

Ayyyy kendi konum bile değil ama çok uzattım. Beni anlayan birini görünce içimi dökeyim dedim galiba

İlk kız torun da erkek torun da kaynımdan geldiği için hiç böyle bir istekte bulunamadılar. Hoş bulunsalar da benden benim annem babam dururken neden sizin adınızı vereyim, cevabını alırlardı.
Sadece eşim cocukken vefat eden ablasının adını koymak istedi, kv hevesendi tabi ama onu da koymadım. Niye onun üzüntüsünü doğmamış çocuğum yükleyeyim? Niye onu cagirdiklarinda rahmetli halasi gelsin herkesin aklına? Eşime de annenin tercih hakkı olmuş da 9 ay ben taşıyorum karnımda annen beğendi diye o ismi beğenmek zorunda değilim ben, çok isteseydi ilk torununa koydururdu; dedim en son ve konu kapandı.

ay isim konusu mu en hassas oldum noktalardan birisi.Benim ismim babaannemin ismi ve ismini didikleden araştırdımda ismimin türkiyede görülme oranı 0.07 çıktı artı anlamıda kötü bi isim sorgulayan kadın demek(ki tam emin olmasamda dini sorgulayan anlamında heral) zaten ne zaman bursaya taşındık arkadaşlarımın ismi özge merve betül merve özlem melike gibi modern isimler oldu bide dalga falan geçilmeye başlandı çünkü isim garip oldundan ya karıştırılıyodu yada dalga geçiliyodu ben artık dayanamayıp bu zamandan beri annemlere kızdım hep sırf babaannemin ismi diye niye koydunuz diye ben ilkokulda eve anne yine dalga geçtiler diye gelip ağladımı bilirim neyseki Allaha şükür şimdi akılları başlarına geldi 2.isim ekletcekler ve bu ismimde gayet güzel karıştırılmayan anlamıda hoş bi isim eğer çocuğunuzun benim anlattım gibi sorunlar yaşamasını istemiyosanız bence direnin en azından 2.adı koyun bırakın tavır yapsınlar onların keyfi yüzünden çocuğunuzun hayatını karartmak zorunda değilsiniz benim buraya taşınmadan önce sırf babaannesini ismi satılmış diye adı satılmış olan bi arkadaşım bile vardı kızlar kanmayın akıllı olun bunlara karşı

Al bnden de o kadar , kayınpederim erkek olursa babamı ismi olsun diyomus. Hadi onun adını anlarim ama babası ne alaka , bnde kiz im olsun bu duruma düşmeyim diye dua ediyorum.bm ismimde babanemin ismi Ki 8 yıl sonra ilk defa anne olacağım

bu konu hala devam ediyorrr..cocuk benim cocugumm onlara ne koyarimo ismi koymam soran mi oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…