Ben de ana delisi bir adamın yüzünden istemediğim bir ismi taşıyorum. Hakkımı da helal etmiyorum bana bu ismi verdiği için, hiç sevmem adımı, bir de iğrenç iğrenç kısaltırlar tüylerim diken diken oluyor valla. Ufakken o kadar gıcık oluyordum ki bir ara çağırdıklarında bakmamaya başlamıştım. İlkokul dönemiydi sanırım, düşünsene ismimle sesleniyorlar ve ben hiç üstüme alınmıyorumHa sanki adını aldığım kişiye çok mu benziyorum, öldü de yerine yenisini mi getirdi? Yooo hiç alakası yok, en çakma kopyası bile olamam yani Kimse kimsenin adını aldı diye boşluğunu doldurmaz, geri kafalı bağnaz kişiliklere sesleniyorum, bırakın artık eril isimlerden türetilmiş isimleri minicik bebeklere vermeyi.
Kızlar, bebeği yaparken yapıp ama ismini vermeye gelince tırsan basiretsiz adamlardan da uzak durun. Annem hala söyler ben Dilek koyacaktım, ikincide sen koy dediler diye. E ikincide de müsade etmemişler.
Handan falan mı kız, valla eski Türk filmlerine bile razıyım yani benHöff bende öyleyim. Dedem daha ben hastaneden cikmadan koymuş adımı. Çok eski bi isim. Hiç sevmiyorum. Öyle olunca diğer dedem çok kırılmış bi fikir sorsalardi keşke diye. Çünkü ismimi koyan dedemin 5. Ama diğerinin ilk torunuyum. O da inat olsun diye kardeşimin adını koymuş hiç sormadan. Ama o dedem daha modern düşünceli olduğu için o zamanlar çok moda olan ve en azından güzel bi isim koymuş. Annem benim adımı cemre yada gözde koymayı istiyomus. Ama tabi 25 sene öncesi öyle bi lüks yokmuş. en azından bizim ailede yokmuş. Dedem, kardeşim hariç doğan tüm torunlarina hastane kapısından çıkmadan koymuş isimlerini. Ve benim sansima da en demode olanı denk gelmiş. Sosyal medyada veya oyunlarda kullanacağım zaman ismimi kullanmıyorum. Hatta dediğin gibi hiç sevmiyorum.
Handan falan mı kız, valla eski Türk filmlerine bile razıyım yani ben
Ama ahdım oldun kendim dışında biri koymak ister müdahale ederse onu parçalarım vallahi. Doğurmam vallahi, çıkma evladım yoksa adını ziyan edecekler derim
Senin deden benim de babam hayatımızı karartmışlar yaHandan olsa yine iyi kızher eski dönem dizisinde filminde geçiyo. Dur ipucu vereyim ama deşifre etme karolinin kuma geldiği kadın
Okuma yazma sıkintiniz mi var erkekten dönme demedim erkekten türeme isim dedim yani köken erkek türkcede de bu boyle açıklanır siz kendinizde misiniz ?Bence etti erkekten donme demesin o zaman sevmiyorum desin eski isim desin
Bizim durumumuz da cok iyi esim iyi kazaniyor insaat muhendisi yap sat isine girecek sermayeyi babasi vercekmis ya kp cok zengin ve burnu havada bi insan esime küsüm şuan bakalim ne olucakMddi yardımı da mı keseceklermıs cok mu zengınler onların parasıyla mı dönuyor evınız, yani onlar vermezse aç açık sürünücek mısınız çok kötuymus ya durumunuz demek ne ısterlerse yapmak durumunda kalabılırsınız bu hesapla.
adam ekmegını verıyorsa eger ooof mıde fesatı gecırıcem cok sıkıntılı durum, üç isim koy olmazsa bır tane guncel isim iki tane o isimlerden koy ne yapsın çocuk kullanır işte.
Ilk isim olarak kendı sectıgını koy ilkokulda falan söylerlerken hep ılk isim soylenır o hesap.
hayır bır de kadın hamile başbaşa kaldıgı şu duruma bak!!
Eşim cok iyi kazaniyor herseyimiz var muhtacda degiliz gelirimiz cok iyi ama annesi esimi dolduruyor yap sat die bi durum var insaat sektorunde ona gir baban 500 milyar sermaye vercek diyor ben inanmiyorum adam cimri üstelik bi sekilde kocami kandiriyorlarEsiniz hala ailenizin eline bakiyorsa geciminizde ailesi yardimciysa malesef o hakki onlara siz vermissiniz zaten.adam gayet net demis para veriyoruz size bizim dedigimiz olucak diye. Bana esimin ailesi mecbur degolken maddi destegini hic kesmese onlarin istedigi olsun o kadar dusunuyolar bizi derim yada hic paralarini kabul etmem.
Ufff turemis donmus iste ne farkeder ayrica siz bana kendimdemiyim die soracaginiza asil konunuza kaynananiza sorun zaten bebeginizin isminede kendisi karar veriyor siz aksama kadar sevmeyin o isimleriOkuma yazma sıkintiniz mi var erkekten dönme demedim erkekten türeme isim dedim yani köken erkek türkcede de bu boyle açıklanır siz kendinizde misiniz ?
Ya canım kardeşim dönme demedigim halde bana kiziyorsn açıklama yapiyorum ne farkeder diyosun farkeder dönme hoş bi tabir degil ama türkcede türemiş denir aćiklamasi budur bende erkekten türemis isim dedim konuyu anlatabilmek icin neden alinganlik yapiyorsunuz kaynanasıniz galiba nerdeyse ohh olsun diceksiniz :)Ufff turemis donmus iste ne farkeder ayrica siz bana kendimdemiyim die soracaginiza asil konunuza kaynananiza sorun zaten bebeginizin isminede kendisi karar veriyor siz aksama kadar sevmeyin o isimleri
bende demir koymak istiyorum ama tam karar veremedim. gerci benmde esim dedesinin adini koymak istyo kiziyorm ama kiramiyrm 2 isim olcak. halbuki tek isim severim. zaten soyadlarini veriyolar bide buyuk adi koymakta neyin nesi ! benm esimde erkek kardesinin gazina geliyo heralde daha bekar adam yok o kesin babasinin adini koycakmis bilmem ne. konu sahibide en azindan 2 isim de anlasmaya calissin.Senin deden benim de babam hayatımızı karartmışlar ya
Sen hamilesin bir de aman dikkat koydurma sevmediğin isimleri.
Yav tamam Eslem, Esila, Tonguç falan koyalım demiyoruz zaten ama oğlum olursa Demir koymak istiyorum yaniNeden Sadullah, Emrullah falan koyayım yani
Ben de sevmiyorum erkek isminden türetilen kiz isimlerini. Bu aşağilamak değildir.Sevmezse sevmesin asagilamasina gerek yok.
haklisiniz bi kizda erkkten donme isim bencede hos durmuyo. ama bazende kisi ismi guzellestirebiliyo. mesela fahriye evcen de fenada durmuyo fahriye ismiYa canım kardeşim dönme demedigim halde bana kiziyorsn açıklama yapiyorum ne farkeder diyosun farkeder dönme hoş bi tabir degil ama türkcede türemiş denir aćiklamasi budur bende erkekten türemis isim dedim konuyu anlatabilmek icin neden alinganlik yapiyorsunuz kaynanasıniz galiba nerdeyse ohh olsun diceksiniz :)
:) ah ah nedir bu bizlerin cektigi ..esim ciceklerle dondu eve iki isim olsun diyo oyle olucak büyük ihtimal bende ikinci ismi guzel koycam cocugum büyumce onu kullanirbende demir koymak istiyorum ama tam karar veremedim. gerci benmde esim dedesinin adini koymak istyo kiziyorm ama kiramiyrm 2 isim olcak. halbuki tek isim severim. zaten soyadlarini veriyolar bide buyuk adi koymakta neyin nesi ! benm esimde erkek kardesinin gazina geliyo heralde daha bekar adam yok o kesin babasinin adini koycakmis bilmem ne. konu sahibide en azindan 2 isim de anlasmaya calissin.
cok sevndm sizin adiniza :) bende oyle dusunuyrm yani benim koydugumu kullanir oburude kalsin kenarda :):) ah ah nedir bu bizlerin cektigi ..esim ciceklerle dondu eve iki isim olsun diyo oyle olucak büyük ihtimal bende ikinci ismi guzel koycam cocugum büyumce onu kullanir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?