Kaynana kayınbaba sorunu

defne_su

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2015
1.048
608
123
Arkadaşlar şehir dışında olup sürekli bende gelip kalmak isteyen kaynanamlar var üstelik yaşı genç olmasına rağmen hiçbişeye yardım etmez oturup hizmet bekler iki küçük çocuğum var birisi üç birisi iki yaşında kocam olacak adamda kabul ediyo herseferinde ben istemiyorm sürekli gelmelerini bana fikir verebilir misiniz ne yapabilirim

Ne kadar sıklıkta geliyorlar. İş yapmaması dışında sıkıntı cikariyormu. Kaldiki hangimizin kvsi oturmuyor ki

Ne kadar sıklıkta geliyorlar. İş yapmaması dışında sıkıntı cikariyormu. Kaldiki hangimizin kvsi oturmuyor ki

Benimki oturmaz vallaha. Gibi çalışkan bir insan. Oturmayı sevmez. :)

Konu sahibi sorun burda eşinin ailesi değil, eşinin sana danışmadan iş yapması. Benim esimin annesi babası istediği zaman gelip kalabilirler. Kimse benden ekstra hizmet beklemez onun için strese girmem. Ama madem bütün iş size kalıyor esinizde işin ucundan tutacak. Sonucta hersey ortak degil mi

Ne kadar sıklıkla kaç gün geldikleri önemli misafir yani uzun süre kalmıyorsa iş yapmasını beklemeyin bence

Ay benimki oturmuyor valla. Biz de uzak oturuyoruz bize geldi mi uzun kalır. Çok hamarat devamlı bir işler yapıyor, kendimi yetersiz hissediyorum, bir yemek yapılacak "ben yapayım" diyor alıyor elimden, bana "sen bilemezsin iyi yapamazsın" gibi geliyor, Yemekten sonra bir sigara içmek istiyorum ama o hemen masayı topluyor bulaşıklara girişiyor, sigaramı içemiyorum hemen gidip alıyorum elinden bu sefer bi bakıyorum banyoya girmiş lavaboyu temizliyor, hani kirli bırakmışım pasaklıymışım gibi geliyor. Bazen de yoruluyorum bi oturmak istiyorum ama o bi oturmuyor, iş yapıyor, oturamıyorum bi türlü. Ah bu Kv'deler ne yapsalar yaranamazlar biz gelinlere :)

Bizde de kayınvalidem oturur kayınpeder yapar. Pazara gideriz poşetlerimi taşır, sabah herkesten önce kalkar kahvaltıyı hazırlar, bulaşıkları makinaya atar, yemek yapar.
Kayınvalidem tek ayıklanacak fasulye gibi bir şey varsa onu yapar, onun dışında oturur öyle

Ay ne güzel maşallah adama, oğulları kime çekmiş, babası deyin lütfen, sizin için sevinelim :)

Biz cocuklarimizla su an ayni sehirdeyiz. Dolayisiyla kalmaya gitmiyoruz.
Evlerine de aksam oturmasi vs davet edilince gidiyoruz. Misal oglumun ve gelinimin evine en son gectigimiz mayis ayinda gittik.

Simdiii torun olsa nasil olur?
Davet edilmeyi beklemem, en az haftada bir kez giderim. Kizimdan bir torun var, dunyanin en tatli meyvesi. Dunya bir yana, torun bir yana...
Hizmet bekler miyim?
Asla!
Faydam olur mu?
Cok!
Ola ki evine torun gormek icin gitmemden rahatsiz olundu?
O zaman kendileri getirecek, tercih onlarin...

Siz sorunu nasil cozersiniz?
Esinize sikayet ediyorsaniz, etmeyin...
Erkekler "annen ne kadar dusuncesiz, bencil ve tembel." lafini,
dusuncesiz, tembel bencil kadinin oglusun olarak algilar.
Ha annesine laf edilmis ha kendisine. O yuzden de once savunmaya, sonra saldiriya gecerler. Hakli olmaniz sonucu degistirmez...
Ama kayinvalidenize hizmet modundan cikin. Ev islerine, onu da dahil edin. Ne yemek yapayim demeyin mesela... Ne yemek yapsaK, deyin. Hic uzerine alinmiyor mu? Bir cesidi siz yapin, bir cesidini ondan isteyin. Ama guler yuzunuzu eksik etmeden. Kayinpederinize de market, cop goturme gibi isler verin. Guleryuzle ve tesekkur etmeyi ihmal etmeyin...

Bunlari hem gelin, hem kayinvalide olarak yaziyorum...

Kolay gelsin
..

Vallahi haline şükret bizimkilerin bana evleri çok yakın 1 sokak arası ben suratımı asmasam her gün gelip gitmek istiyorlar bide 1 gün geldikleri gibi benim 1 haftalık planımı çıkarıyorlar bana sormadan ne zaman onlar gelince surat assam anlarlar en azindan 2 hafta gelmezler eşim bu konuda benden yana çok şükür ki surat asmama veya onlara ilgisiz davranmama tepki göstermiyor

V
valla benim senede bir kere zorla gittiğim kayınvalidem (50dk mesafede başka şehirde) 4 sene sonra evime geldi bir gece kaldı sabah evi süpürdü.önceden geldiğinde şöyle yapsan daha iyi filan derdi bu sefer baktı bende iş yok görümcem ile girdiler işlere ben de kayınpeder ile çay içtim. Arkamdan söylenmiş olabilirler hiiiiç umrumda değil. İlk evlendiğimde daha sık görüşüyordum (1-2 ayda bir) şu an mesafeyi iyice açtık arada ararım genelde whatsaptan mesajlaşırız. Mesafemi koydukça kıymete bindim sanırım. Bir de bu kadar yakın mesafede oturup üç sene önce babamın cenazeinde gelmediler diye mahçuplar sanırım ondan yan yana geldiğimizde iyiyiz

Hanımefendi sizin okullarda ders vermeniz lazım kız çocuklarına nerdesiniz hemen aldıralım sizi

Damlamış görümcelerden biri yine
Bence sorun kv kp değil eşin canım onla konuşup çözeceksin bu işi
Haddini bil edepsiz.
Sizin gibi fitne fesat çiyan gelin olmaktan iyidir. Kuduruyorsunuz evinize gelicekler diye. Once insan olun. Damlamis yine fitne gelinlerden biri kendi gibi düşünmeyenleri karalamaya.

Haddini bil edepsiz.
Sizin gibi fitne fesat çiyan gelin olmaktan iyidir. Kuduruyorsunuz evinize gelicekler diye. Once insan olun. Damlamis yine fitne gelinlerden biri kendi gibi düşünmeyenleri karalamaya.
Laflara bak laflara nasıl bir insan olduğunuz belli hanımefendi muhattap olmayacağım Mune bir bakar mısın arkadaşa

Ya her insan aynı değil, her günümüz de aynı geçmiyor, insan sağ tarafından kalkar sol tarafından kalkar herkesi kaldıramaz müsait olur olmaz vs. kv oğlunun evi diye her istediğinde gelmeli denilemez çok istiyorsa oğlu gitsin sık sık

Hay ağzın bal yesin. Ne güzel özetlemissin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…