Bizde de kayınvalidem oturur kayınpeder yapar. Pazara gideriz poşetlerimi taşır, sabah herkesten önce kalkar kahvaltıyı hazırlar, bulaşıkları makinaya atar, yemek yapar.
Kayınvalidem tek ayıklanacak fasulye gibi bir şey varsa onu yapar, onun dışında oturur öyle
[/Q
Biz cocuklarimizla su an ayni sehirdeyiz. Dolayisiyla kalmaya gitmiyoruz.
Evlerine de aksam oturmasi vs davet edilince gidiyoruz. Misal oglumun ve gelinimin evine en son gectigimiz mayis ayinda gittik.
Simdiii torun olsa nasil olur?
Davet edilmeyi beklemem, en az haftada bir kez giderim. Kizimdan bir torun var, dunyanin en tatli meyvesi. Dunya bir yana, torun bir yana...
Hizmet bekler miyim?
Asla!
Faydam olur mu?
Cok!
Ola ki evine torun gormek icin gitmemden rahatsiz olundu?
O zaman kendileri getirecek, tercih onlarin...
Siz sorunu nasil cozersiniz?
Esinize sikayet ediyorsaniz, etmeyin...
Erkekler "annen ne kadar dusuncesiz, bencil ve tembel." lafini,
dusuncesiz, tembel bencil kadinin oglusun olarak algilar.
Ha annesine laf edilmis ha kendisine. O yuzden de once savunmaya, sonra saldiriya gecerler. Hakli olmaniz sonucu degistirmez...
Ama kayinvalidenize hizmet modundan cikin. Ev islerine, onu da dahil edin. Ne yemek yapayim demeyin mesela... Ne yemek yapsaK, deyin. Hic uzerine alinmiyor mu? Bir cesidi siz yapin, bir cesidini ondan isteyin. Ama guler yuzunuzu eksik etmeden. Kayinpederinize de market, cop goturme gibi isler verin. Guleryuzle ve tesekkur etmeyi ihmal etmeyin...
Bunlari hem gelin, hem kayinvalide olarak yaziyorum...
Kolay gelsin
..
Teşekkürler tecrübeli yorumunz için ama benim kayınvalidem uyanıklığa kaçıyor ondan yemek yapmasını istiyorz eşimle birlikte ama duymamazlıktan geliyo beya birini arıyo telefonda bunun gibi çeşit çeşit kurnazlıklarBiz cocuklarimizla su an ayni sehirdeyiz. Dolayisiyla kalmaya gitmiyoruz.
Evlerine de aksam oturmasi vs davet edilince gidiyoruz. Misal oglumun ve gelinimin evine en son gectigimiz mayis ayinda gittik.
Davet edilmeyi beklemem, en az haftada bir kez giderim. Kizimdan bir torun var, dunyanin en tatli meyvesi. Dunya bir yana, torun bir yana...
Hizmet bekler miyim?
Asla!
Faydam olur mu?
Cok!
Ha annesine laf edilmis ha kendisine. O yuzden de once savunmaya, sonra saldiriya gecerler. Hakli olmaniz sonucu degistirmez...
Ama kayinvalidenize hizmet modundan cikin. Ev islerine, onu da dahil edin. Ne yemek yapayim demeyin mesela... Ne yemek yapsaK, deyin. Hic uzerine alinmiyor mu? Bir cesidi siz yapin, bir cesidini ondan isteyin. Ama guler yuzunuzu eksik etmeden. Kayinpederinize de market, cop goturme gibi isler verin. Guleryuzle ve tesekkur etmeyi ihmal etmeyin...
Kolay gelsin
..
Nasıl yapmış ay nasıl öyle yetiştirmiş adamı kendi ewlerindede benim kayınpederim yapar ama bize gelince kimse hiçbişeye elini sürmüyo maşallahBizde de kayınvalidem oturur kayınpeder yapar. Pazara gideriz poşetlerimi taşır, sabah herkesten önce kalkar kahvaltıyı hazırlar, bulaşıkları makinaya atar, yemek yapar.
Kayınvalidem tek ayıklanacak fasulye gibi bir şey varsa onu yapar, onun dışında oturur öyle
Teşekkürler tecrübeli yorumunz için ama benim kayınvalidem uyanıklığa kaçıyor ondan yemek yapmasını istiyorz eşimle birlikte ama duymamazlıktan geliyo beya birini arıyo telefonda bunun gibi çeşit çeşit kurnazlıklar
Surat asmak ise yariyormu gerçekten sormuyorlarmi neden böyle diye
[/QUOTTabi ki soruyorlar bende acik açık esimle ama sira yanliz kalmak istiyorum diyorum ama anlayis 0 illaki o suratim asilinca gelmiyorlar ve ayrica yeni evliyimSurat asmak ise yariyormu gerçekten sormuyorlarmi neden böyle diye
O halde 3 gunden sonra misafir muamelesi yapmayin. Gunluk hayatinizi yasayin, ne derse desin kulak asmayin. Biliyorum ki bu cok zor. Gonlunuzu genis tutmaya calisin ki, zaman aksin yurusun. Yoksa uc gun olur, uc hafta. Uc hafta olur, uc ay. Iciniz icinizi yer. Annesi yuzunden esinizle kotu olmaya deger mi? Bir evladin da ailesine gelmeyin demesi inanin cok zordur. Esinizle aranizi iyi tutun, guler yuzlu olun ki, arada kalmasin. Erkekler huzur ister cocugum. Anne huzursuzluk veriyorsa anneden, es huzursuzluk veriyorsa esten uzaklasir. Her ikisi de huzursuzluk veriyorsa iste o cok kotu. Aile belden asagi bir konu. Kadin veya erkek, ailesini iyi oldugu icin sevmez. Ailesi oldugu icin sever. Geldiklerinde ne kadar kaliyorlar?Teşekkürler tecrübeli yorumunz için ama benim kayınvalidem uyanıklığa kaçıyor ondan yemek yapmasını istiyorz eşimle birlikte ama duymamazlıktan geliyo beya birini arıyo telefonda bunun gibi çeşit çeşit kurnazlıklar
heyyy bizi duymadın mı anneeeeee falan gibi üsteleyinTeşekkürler tecrübeli yorumunz için ama benim kayınvalidem uyanıklığa kaçıyor ondan yemek yapmasını istiyorz eşimle birlikte ama duymamazlıktan geliyo beya birini arıyo telefonda bunun gibi çeşit çeşit kurnazlıklar
Ayy defne de hasta olmuş gelip bakarsınız hem iyi olurEşim ne deyipte engel olmalı sizce ?
Aynen cinnet çözerde eşle arayı bozmak olmasa işin sonundaAyy defne de hasta olmuş gelip bakarsınız hem iyi olur
Ya da
Siz şey diyin ayy bende büyük temizliğe girişicem yardım edersiniz
Ya da geldiklerinde çok konuş ya da hiç konuşma
Aslında bi cinnet her şeyi çözer ama herkese önermiyorum
Çok teşekkürler yorumunz içinO halde 3 gunden sonra misafir muamelesi yapmayin. Gunluk hayatinizi yasayin, ne derse desin kulak asmayin. Biliyorum ki bu cok zor. Gonlunuzu genis tutmaya calisin ki, zaman aksin yurusun. Yoksa uc gun olur, uc hafta. Uc hafta olur, uc ay. Iciniz icinizi yer. Annesi yuzunden esinizle kotu olmaya deger mi? Bir evladin da ailesine gelmeyin demesi inanin cok zordur. Esinizle aranizi iyi tutun, guler yuzlu olun ki, arada kalmasin. Erkekler huzur ister cocugum. Anne huzursuzluk veriyorsa anneden, es huzursuzluk veriyorsa esten uzaklasir. Her ikisi de huzursuzluk veriyorsa iste o cok kotu. Aile belden asagi bir konu. Kadin veya erkek, ailesini iyi oldugu icin sevmez. Ailesi oldugu icin sever. Geldiklerinde ne kadar kaliyorlar?
Tembelliğinden dolayı malesefK.valideniz neden yardımcı olmuyor acaba,tembelmi yoksa.
Yada işine elip rahatıma bakarım mı diyor.
K.pedere çıtlatsa eşiniz belki karısını ikna eder.
Ay benimki oturmuyor valla. Biz de uzak oturuyoruz bize geldi mi uzun kalır. Çok hamarat devamlı bir işler yapıyor, kendimi yetersiz hissediyorum, bir yemek yapılacak "ben yapayım" diyor alıyor elimden, bana "sen bilemezsin iyi yapamazsın" gibi geliyor, Yemekten sonra bir sigara içmek istiyorum ama o hemen masayı topluyor bulaşıklara girişiyor, sigaramı içemiyorum hemen gidip alıyorum elinden bu sefer bi bakıyorum banyoya girmiş lavaboyu temizliyor, hani kirli bırakmışım pasaklıymışım gibi geliyor. Bazen de yoruluyorum bi oturmak istiyorum ama o bi oturmuyor, iş yapıyor, oturamıyorum bi türlü. Ah bu Kv'deler ne yapsalar yaranamazlar biz gelinlere :)
Ben dediklerinizi yaptim bu kezde en guler yuzlu ve temiz gelin o en cok onda kaliriz diyip gelip 4 ay gitmiyorlarBiz cocuklarimizla su an ayni sehirdeyiz. Dolayisiyla kalmaya gitmiyoruz.
Hizmet bekler miyim?
Asla!
Faydam olur mu?
Cok!
Kolay gelsin
..
Dozu ayarlayamamissinizdir...Ben dediklerinizi yaptim bu kezde en guler yuzlu ve temiz gelin o en cok onda kaliriz diyip gelip 4 ay gitmiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?