Kaynana kayınbaba sorunu

Biz cocuklarimizla su an ayni sehirdeyiz. Dolayisiyla kalmaya gitmiyoruz.
Evlerine de aksam oturmasi vs davet edilince gidiyoruz. Misal oglumun ve gelinimin evine en son gectigimiz mayis ayinda gittik.

Simdiii torun olsa nasil olur?
Davet edilmeyi beklemem, en az haftada bir kez giderim. Kizimdan bir torun var, dunyanin en tatli meyvesi. Dunya bir yana, torun bir yana...
Hizmet bekler miyim?
Asla!
Faydam olur mu?
Cok!
Ola ki evine torun gormek icin gitmemden rahatsiz olundu?
O zaman kendileri getirecek, tercih onlarin...😍

Siz sorunu nasil cozersiniz?
Esinize sikayet ediyorsaniz, etmeyin...
Erkekler "annen ne kadar dusuncesiz, bencil ve tembel." lafini,
dusuncesiz, tembel bencil kadinin oglusun olarak algilar.
Ha annesine laf edilmis ha kendisine. O yuzden de once savunmaya, sonra saldiriya gecerler. Hakli olmaniz sonucu degistirmez...
Ama kayinvalidenize hizmet modundan cikin. Ev islerine, onu da dahil edin. Ne yemek yapayim demeyin mesela... Ne yemek yapsaK, deyin. Hic uzerine alinmiyor mu? Bir cesidi siz yapin, bir cesidini ondan isteyin. Ama guler yuzunuzu eksik etmeden. Kayinpederinize de market, cop goturme gibi isler verin. Guleryuzle ve tesekkur etmeyi ihmal etmeyin...

Bunlari hem gelin, hem kayinvalide olarak yaziyorum...😊

Kolay gelsin
..
Ne güzel anlatmışsınız🤗

Ben dediklerinizi yaptim bu kezde en guler yuzlu ve temiz gelin o en cok onda kaliriz diyip gelip 4 ay gitmiyorlar
Valla baslarim dozunada dozajinada kafam atarsa herkesi kapinin onune koyarim uclu koltuga uzanirim hayatta en zevk aldigim sey o yani. Evlenmek demek mutlu olmak degil su saf evlenmek icin can atan kizlar bir anlasa halimizi.

Bizde de kayınvalidem oturur kayınpeder yapar. Pazara gideriz poşetlerimi taşır, sabah herkesten önce kalkar kahvaltıyı hazırlar, bulaşıkları makinaya atar, yemek yapar.
Kayınvalidem tek ayıklanacak fasulye gibi bir şey varsa onu yapar, onun dışında oturur öyle :KK70:

İlk defa duydum maasallah vallahi

e esınız anne senın de yemeklerını ozledım x yemegı cok guzel yapıyorsun yapsana desın ?
hazır anne burdayken anne yemeklerı baska olur esınız ıstesın benım esım olsa hemen ıster sunu yapsana bunu yapsana canım su yemegı ıstedı der

koca yaz donemı 3-4 kez geldıklerıne gore kısa kalıyorlar demek kı hanı gelıp 2-3 hafta kalma durumu yok demek kı , bılemıyorum bırkacgun ıdare edılır ya yanı ha 3 cocuklu 5 kısılık aıle olmussunuz ha kayınvalıde kayınpeder evınıze yazın zıyarete gelmıs bırkacgun onlara ek tabak koymussunuz zaten gunluk yemek yapıyorsunuz bende tam aksıne mutfaga gırıp duzenımı bozmalarını ıstemem elıme ayagıma dolasır bırı yanımda olsa rahat edemem :KK70:

sehır dısında oldugunuz ıcın gelıp kalmaları normal esınız sıze sormadan kendı aralarında plan yapıp kafalarına gore gelmelerı anormal olan bence gelıp hıcbırsey yapmaması degıl de asıl o mesele ustune dusunun derım . belkıde ısıme karısıyor dersınız dıye bırseye kalkısmıyordur o buyuk mesele degıl asıl mesele sızın dısınızda plan yapılması
Aynen kendi başlarına plan yapıp gelmeleride çok büyük sorun biz hiç önemli deilz

Back
X