Kaynana sendromu

mahierva

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2015
5
3
86
46
Merhaba arkadaşlar 10 senelik evliyim 10 senedir esimle tartismalarimizin yüzde doksanı kocamin ailesi... daha dün çok şiddetli bir kavga atlattık. Öyleki kendimi iki kızımla yatak odasına kapattım. Boşanmak istiyorum fakat oda çok zor.Eşim lafta beni çok sevdiğini söylüyor fakat konu ailesi olunca bana bir sürü hakarette bulunuyor.daha gectigimiz bayram görümce üzerime yürüdü bana etmediği hakaret kalmadı. Sebep ise eşimle odamda biraz tartışmamız böcek yüzünden.. evleri eski her bayram gittiğimizde pireler saldırıyor daha 2 yaşında küçük kızım var ve onuda yemelerinden korkuyorum. Söylüyorum ilaçlayın diye oralı olan yok. Ve bundan iki ay önce eşimin tlfonunda bir kadınla eski arkadaşıymis 1 buçuk saat konuştuğunu gördüm ve evi terkettim ablama gittim yalvardı yakardı ben seni aldatmadım o beni aradı diye bende çocuklarım için kabulettim eve döndük kaynanam zaten beni hiç istemedi bir keresinde gittiğimizde birdaha buraya gelme deyip kapıdan kovdu ve eşim ısrarla beni yine oraya götürme çabasında . İki gün once köye gideceğini söyledi sebebi ne dedim açtı ağzını yumdu gözünü ve bana bir sürü hakaret ettin üstelik üzerime yürüdü bwnde çocuklarla yatak odasına kapadım kendimi boşanmak istediğimi söylediğimde asla bosayamayacagimi söyledi .. çocuklarda bwnde korktuk sonrasında ozur diledi ama ben yoruldum artık kaynana yüzünden kavgalardan... ve görümce yillarca kocaya kaçtığı için ailesiyle gorusmuyordu ben düğünümde barıştırmak için düğünüme cagirdim ve eşim bana düğünümde onu çağırdığın için bağırdı dugunumu bile o gorumcem yüzünden zehir etti.. sonada bu görümce 10 sene sonra üzerime yürüdü hakaretler etti. Hiçbirine hakkımı helal etmiyorum .eşim benim psikolojik sorulaşım olduğunu beni doktora götüreceğini söylüyor. Bunca yaşanan şeyleri görmek istemiyor ne yaparsam boş hepsi daha ne kadar tahammül ederim bilemiyorum ... ailerde söylemek istemiyorum çünkü ailem bana evlenme dediydi .. Allaha havale ediyorum.

Son düzenleme:
Aileyi dinlemek lazım demek ki.
Boşanmayı gözünüz yemiyorsa ailesi ile ilgili konuşmayın, tartışmayın, ne diyebiliriz ki. Ailesi hakkında yorum yapmayın bari bu kadar çaresizseniz :işsiz:

Aranizda sağlıklı bir iletisim kuruluna kadar mesafe koyun iliskinize.

Evliliginize devam etmek istiyorsaniz net bi karara varin.

Ailesi ile yüz göz olmayin fazla. Esinizle kavga etmek çözüm olmuyorsa susarak sitem edin.

Eşin ailesi söz konusuysa işiniz çok çok zor Allah yardımcınız olsun ya onları olduğu gibi kabulleneceksiniz ya da bosanacaksınız başka çaresi yok şahsen ben kabullenmezdim

Son düzenleme:
Ben derdini anlayamadim. Sorun boşanmak istiyorsun ama eşin seni boşamıyor bu mu ?
Sorun kayinvaliden ve görümcen mi?
Sorun terapiye kendisi yerine seni götürmek istemesi mi?
Sorun ailenin arkanda olmaması mi ?
Sorun bir buçuk saat başka bir kadınla konuşması mı?
Ne yapacağım diye mi soruyorsun?

Özgüvenin eksik olduğunu hissettim.
Yoksa çalışmasan da çoktan resti çekerdin bu durumda... Kimse kimseyi zorla yanında tutamaz ki... Boşanmaya kafanda karar verir fiiliyata dökersin. Bunun için 2 değil 12 çocuğun da olsa aynısını yaparsın.

Sevmiyorsan gitmezsin. Gitmiyorum dersin. Dilin var bak. Bunu kullanmalısın. Hayır demeyi bilmelisin. Kendine değer vermelisin.

Ailen... Emin ol zor durumda olunca kollarını öyle bir açarlar ki... Hiç kapatmamacasina...

Terapiye gitmesi gereken eşin...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar 10 senelik evliyim 10 senedir esimle tartismalarimizin yüzde doksanı kocamin ailesi... daha dün çok şiddetli bir kavga atlattık. Öyleki kendimi iki kızımla yatak odasına kapattım. Boşanmak istiyorum fakat oda çok zor.Eşim lafta beni çok sevdiğini söylüyor fakat konu ailesi olunca bana bir sürü hakarette bulunuyor.daha gectigimiz bayram görümce üzerime yürüdü bana etmediği hakaret kalmadı. Sebep ise eşimle odamda biraz tartışmamız böcek yüzünden.. evleri eski her bayram gittiğimizde pireler saldırıyor daha 2 yaşında küçük kızım var ve onuda yemelerinden korkuyorum. Söylüyorum ilaçlayın diye oralı olan yok. Ve bundan iki ay önce eşimin tlfonunda bir kadınla eski arkadaşıymis 1 buçuk saat konuştuğunu gördüm ve evi terkettim ablama gittim yalvardı yakardı ben seni aldatmadım o beni aradı diye bende çocuklarım için kabulettim eve döndük kaynanam zaten beni hiç istemedi bir keresinde gittiğimizde birdaha buraya gelme deyip kapıdan kovdu ve eşim ısrarla beni yine oraya götürme çabasında . İki gün once köye gideceğini söyledi sebebi ne dedim açtı ağzını yumdu gözünü ve bana bir sürü hakaret ettin üstelik üzerime yürüdü bwnde çocuklarla yatak odasına kapadım kendimi boşanmak istediğimi söylediğimde asla bosayamayacagimi söyledi .. çocuklarda bwnde korktuk sonrasında ozur diledi ama ben yoruldum artık kaynana yüzünden kavgalardan... ve görümce yillarca kocaya kaçtığı için ailesiyle gorusmuyordu ben düğünümde barıştırmak için düğünüme cagirdim ve eşim bana düğünümde onu çağırdığın için bağırdı dugunumu bile o gorumcem yüzünden zehir etti.. sonada bu görümce 10 sene sonra üzerime yürüdü hakaretler etti. Hiçbirine hakkımı helal etmiyorum .eşim benim psikolojik sorulaşım olduğunu beni doktora götüreceğini söylüyor. Bunca yaşanan şeyleri görmek istemiyor ne yaparsam boş hepsi daha ne kadar tahammül ederim bilemiyorum ... ailerde söylemek istemiyorum çünkü ailem bana evlenme dediydi .. Allaha havale ediyorum.
Kaynanadan daha önemli bir sorunun var. Bir buçuk saat ne konuşmuşlar başka bir kadınla. Kadın aramış olsa bile kocanın hoşuna gitmişki bir buçuk saat konuşmuşlar.

Kaynanadan daha önemli bir sorunun var. Bir buçuk saat ne konuşmuşlar başka bir kadınla. Kadın aramış olsa bile kocanın hoşuna gitmişki bir buçuk saat konuşmuşlar.
Bunu çok sordum kendisine yeminler etti normal bir şekilde konuştuk eskilerden okul yıllarından falan ama bende sizin gibi dusunuyorum o birbucuk saatin hesabı verilemez. Evet kocamı seviyorum fakat bu şekilde gerçekten sonu yok bu durumun diye de düşünüyorum. Evden gitmeye kalktigimda kapıları kilitliyor tlfon u elimden alıyor başlıyor yalvarmaya ... çocuklar var falan ben seni seviyorum senden ayrilmam diye ailesiyle görüşmemek için kavga gürültü her seferinde yoruldum artık bencede önce eşim ve ailesinin toplu halde doktora gitmesi şart ..ama onlara sorsan ben hastayım

Kocam beni asla boşamaz nedir yahu? Sen aç davayı. Mahkeme isterse 3 yıl sürsün o hakim sizi illaki boşayacak. Kocan istediği kadar konuşsun.

Sorun kv degil sorun validenin bir sözüne size cehennemi yasatan esin... o kv‘ne o cesareti herirse virvir konusur tabi. Esiniz bi dur dese kv bu kadar ötemez. Ayrica biri aradi diye bir bucuk saat konusmak zorundada degil ....

Ister sus ister kavga et ister küs eşin asla sana hak vermeyecek dünya hapkido olsan da kabul ettiremezsin seni eşinin yanında durup dururken dovseler yine haksız olursun aileci bir erkekle evlenmek çok büyük bir hata bazılarının şeyi altından mi oluyor bilmiyorum karım diyorlar başka bir şey demiyorlar

Bunu daha önce bende sordum kendi kendime acaba ne yapıyorlar biz neden böyle olamadık diye ama iş kocana bitiyor malesef saydiracak olanda koca ailesinin ayağına paspas yapıp cignetende koca.... koca karısına sahip çıkmadıkça döverler soverlerde malesef....

Ailenize bence biseyleri anlatin evet biz sana demistik derler ama yinede onlar sizin aileniz bence size sahip cikarlar..herkesin evladi kendine degerli kendinizi herkese ezdirmeyin esinizde olsa!!

Bunu çok sordum kendisine yeminler etti normal bir şekilde konuştuk eskilerden okul yıllarından falan ama bende sizin gibi dusunuyorum o birbucuk saatin hesabı verilemez. Evet kocamı seviyorum fakat bu şekilde gerçekten sonu yok bu durumun diye de düşünüyorum. Evden gitmeye kalktigimda kapıları kilitliyor tlfon u elimden alıyor başlıyor yalvarmaya ... çocuklar var falan ben seni seviyorum senden ayrilmam diye ailesiyle görüşmemek için kavga gürültü her seferinde yoruldum artık bencede önce eşim ve ailesinin toplu halde doktora gitmesi şart ..ama onlara sorsan ben hastayım
Tatlım sana hastasın dediğinde tamam hasta bir kadınla evli kalma de çık git. Kapıları kilitlese telefonu alsa bile adam işe işe gidincede annenin evine gidebilirsin. Hayatta asla karşı tarafa inanma sadece mantığına inan. Karşı tarafta oh kandırdım salağı demesin. Bu lafımı üstünüze alınmayın ama erkekler çok inandırıcı yalan söylerler bu konularda. Bizde inanmak istediğimiz için inanırız. Bir buçuk saat asla normal konuşulmaz. Kankinle konuşursun bir buçuk saat. Duygu depreşimi olmuş konuşulmuş işte. Sen on gün boyunca yatakta falan soğuk davran o kavga çıkarırsa hiç konuşma sesine hasret kalsın. O sana yalvaracak benle konuş diye. Sonra o işteyken herşeyini toplar gidersin

Babalar ve anneler birşey söylüyorsa dikkate almak gerek . En azından pişman olmamak için

Bu arada boşa o herifi ,korkma ! Bu kadar rezilliği çekmeye değmez ..anasıyla kardeşiyle yesin birbirlerini dursunlar .

Aynen öyle en son gittiğimde bosuyorum alın oğlunuza bakın dedim hepsi kaldılar öylece ama kocam yine nasıl başardiysa ikna etti beni illaki böyle devam etmeyecek biryerde dananin kuyrugu kopacak Allah cehenneme odun etsin hepsini

bosanmak istemiyorsan beni ailenle görüştürme de.Kabul ederse ne ala.Aile mevzusundan bende cok cektim nefret ediyorum bayramlardan.Tatillerden kocamin aile sevgisinden iğrenç

Back
X