Kaynana sıkıntısı 😭

Eşim dün surat yaptı mesela hatta suratıma bile bakmayıp salonda falan yattı ben boşanmak istiyorum diyince onda da hiçbir çaba yok onda çaba görsem evliliğim için çabalarım ama. Hamile hamile beni çok üzüyor
Ne uzuluyorsun ya su adam ve anasi icin. Kendine bak. Kendini dusun. Ye ic keyfine bak. Cok surat yaparsa da gittiginde de mesafeli olursun is yapmazsin bir kosede prensesler gibi oturursun. Bir saat gitmis olmak icin gidip donersin.
Simdi hamilesin ya... tamam is bitti diye dusunur onlar... Zaten once suratla baslar. Sonra yatak ayirmayla... bir de cocuk olunca nasilsa gidemez diye dusunurler. Bu hep boyle. Evlenene kadar cabalarlar. Imza atinca biter o cabalar... Sadece kadin ugrasir evliligi ayakta tutmak icin... yani adam ne derse yapmaya... kimse sormaz sen ne istiyorsun diye.. adama kolelik zaten gerisi...
Ha sana neler olacak soyleyim. Hikaye hep ayni cunku. Bu boyle devam edecek. Anaci kocan sana surat asacak, konusmayacak, kusecek, yatak ayiracak. Daha da sonrasi eve gec gelmeler... Sonunda sen de toparlamaya ugrasmaktan yorulunca baba evine gideceksin. Sonra o gelip seni alacak (gelmeyeni de var). Sonra sen adamin artik duzelecegini dusuneceksin. Doneceksin. Iki gun sonra ayni hamam ayni tas. Bir iki daha baba evine gitmeler.. oyle oluyor ya. Adamlarin umurunda degil. Buyumeden evlendirmesin kadinlar ogullarini... ellerini eteklerini de ceksinler su ciftlerden...biraksinlar analar yeni evlileri... ki onlar da kendi cabalariyla ogrenirler elbet yuva olmayi aile olmayi.

Keske oturmamis evlilige cocuk yapmasaydin. Aslinda buradan hep yeni evlilenenlere soyluyoruz. Hemen cocuk yapmayin diye. Once bir evliliginiz otursun bekleyin diye. Ama genclerimiz nedense evlilik eşittir cocuk diye dusunup hemen cocuk yapiyor. O cocugun sorumlulugu hep annenin uzerinde olacak. Babalar sevmeden sevmeye anca. Evliligi rayina oturtmadan hem evin hem cocugun sorumlulugunu kaldirabilecek misin de hemen cocuk yaptiniz. Esin daha cocuk. Evde iki cocuga bakacaksin simdi.

Back