Kaynana siz uzaktaki ailenize gittiğinizde evinize gelmek isterse..

Evim bulunmaz hint kumaşı değil, yada birileri bir yerlerini karıştırınca eve bir şey olmuyor. Ben bir yere gideceğim zaman kayınvalidemi bizzat alıp eve getiririm oğluna baksın diye. Bunda bir anormallik göremiyorum.
Tabi herkesin bir takıntısı var bazıları istemez, benim için 20 senedir böyle bir takıntı oluşmadı, herkes gelip kalabilir, ben varken veya yokken. Şimdiye kadar bir şey kaybetmedim. Bu yüzden ben gelsin kalsın isterim.

çok haklısın canım ama böyle sinsi ve herşeye karışan sana düğününü ve düğün öncesini zehir eden seni ezmeye çalışan bikaç verdiği şeyi her gelenin önünde sanki herşeyi o yapmış gibi anlatan(oysaki çoğu şeyi ben aldım kız halimle) gelinliğime laf eden,kendinii benim ailemden üstün gören oğlunun yanında bana rol yaparak sanki çok seviyormuş gibi yapıp sonra biton tehditler savuran hatta söylediklerini oğluna söylersem şu olur bu olur diye beni tehdit eden bir kadın kaynanan olsaydı

ve sanki bunlar hiç olmamış gibi şimdi yaranmak için hergün arayıp soran,durmadan yapışan evime geldğinde bir misafir varsa hemen şunu ben aldım bunu ben yaptım diye durmadan yaptıklarını övünme malzemesi yapan bir kadın ise bu ben istemiyorum ben evde yokken gelmesin hoş ben evdeyken de istemiyorum ama katlanıyorum eşim için saygımı gösteriyorum bazen uykularım kaçıyor çocuğum olduğunda eşim o gelir bakar diuor da ben başka çözümler düşünüyorum daha şimdiden çocuk yok ortada düşün yanii..

çok doluyum çok..

ya haklısın sevmiyorum aslında şuan ona göre bi sorun yok ama ben daha önce yaptıklarını silemiyorum o yüzden mesefli duruyorum o ise yapışıyor allahım ya hatta yaranmak için görüyosun ben kötü biri değilim benden kimseye zarar gelmez diyor düğünümü bana zehir etti yetmez mi.tabi herkesin kendi fikri ben gelmesini istemiyorum ve eşimi ikna edecem o çözecek bu durumu..

ohooo eskilerin hesabını tutup,kinini güdecekseeekkk...

demek ki yanlışlarını anladı ve aranızı iyi tutmak istiyor
bence fırsat tanımalısın ona
şöyle düşün o zaman şartlar öyle gerektirmiş öyle yapmış ya da her insan hata yapar değil mi?
düşmanlık besleyip de gerginlik yaşayıp durmanın anlamı yok ki
ben de pek çok şeyi unutmuyorum ama kin de tutmuyorum
seni sevmelerine,iyi geçinmeye izin ver bence

ohooo eskilerin hesabını tutup,kinini güdecekseeekkk...

demek ki yanlışlarını anladı ve aranızı iyi tutmak istiyor
bence fırsat tanımalısın ona
şöyle düşün o zaman şartlar öyle gerektirmiş öyle yapmış ya da her insan hata yapar değil mi?
düşmanlık besleyip de gerginlik yaşayıp durmanın anlamı yok ki
ben de pek çok şeyi unutmuyorum ama kin de tutmuyorum
seni sevmelerine,iyi geçinmeye izin ver bence

canım ben kinciyim unutamam ama şuan yaptıkları da iyi niyetli değil var bir durum ama hala anlamış değilim ilerde bizle yaşama planı da yapıyor bundan da olabilir o şansını kaybetti

benimki gelip kalabilir sonuçta çocuğunun evi hatta ben yokken gelirse daha iyi zaten hep bana senin evinde çok rahatım kızımın evinde böyle değilim derdi ama kime hizmet ediyor kimin çocuklarına bakıyor yıllardır tabiki kızının amann..aştım artık benim için önemi yok şu an bana hiçbişey ifade etmiyor zaten bunlar ben çok alttan aldım yıprandım fedakarlık yaptım bilmediğim bir kültürü omuzladım yaptıkça fazlasını istediler ben artık eski ben değilim üzülmek istemiyorum:içelim:

Kayınvalideniz gelip kalacak oğluna bakacak peki oğul ne diyor bu konuda?
Asıl önemli olan bu bence..
Ben kocamın "annecim,evet gel,Lale yokken sen bana bakarsınmafoldumben" demesinden hoşlanmazdım sanırım..
Büyükler herşeyi ister,söyler önemli olan bizlerin ne karar verip uyguladığı..:delphin:

çok haklısın canım ama böyle sinsi ve herşeye karışan sana düğününü ve düğün öncesini zehir eden seni ezmeye çalışan bikaç verdiği şeyi her gelenin önünde sanki herşeyi o yapmış gibi anlatan(oysaki çoğu şeyi ben aldım kız halimle) gelinliğime laf eden,kendinii benim ailemden üstün gören oğlunun yanında bana rol yaparak sanki çok seviyormuş gibi yapıp sonra biton tehditler savuran hatta söylediklerini oğluna söylersem şu olur bu olur diye beni tehdit eden bir kadın kaynanan olsaydı

ve sanki bunlar hiç olmamış gibi şimdi yaranmak için hergün arayıp soran,durmadan yapışan evime geldğinde bir misafir varsa hemen şunu ben aldım bunu ben yaptım diye durmadan yaptıklarını övünme malzemesi yapan bir kadın ise bu ben istemiyorum ben evde yokken gelmesin hoş ben evdeyken de istemiyorum ama katlanıyorum eşim için saygımı gösteriyorum bazen uykularım kaçıyor çocuğum olduğunda eşim o gelir bakar diuor da ben başka çözümler düşünüyorum daha şimdiden çocuk yok ortada düşün yanii..

çok doluyum çok..

İçindeki kini atmadığın sürece kayınvaliden ne yapsa sana batacak. Açıkcası benimde sorunsuz bir geçmişim yok kayınvalidemle.
Tabiki insanların yapıları farklı, her insan aynı olaya farklı tepkiler verir. Ben 20 yıl boyunca hiç kin tutmadım, aslında hiç umursamadım desem daha doğru olur kiii benim eşim ailesine hep uzak davranırdı. Yani istesem eşimin ailesi bırak evim gelmeyi oturduğum semtten geçemezlerdi. Bunun için de fazla uğraşmama gerek kalmazdı. Tek bir cümlemle eşim bütün bağları kopartırdı. Ama dediğim gibi ben kalabalık bir aileden geldim ve kalabalık olmayı aile olmayı, akrabalarla içiçe olmayı çok seviyorum. Bu nedenle olayı yıkmak yerine susarak, alttan alarak yapmaya çalıştım. Oğlum doğana kadar çok bocaladım ama torun olduktan sonra her şey değişti. Şimdi kocaman bir aileyiz. Evime herkes gelebilir kalabilir. Zaten evimin anahtarı gereken bütün kişilerde bulunur.
Bir abla olarak benim tavsiyem, kinini bir kenara at yoksa inan sadece kendine yaparsın, çünkü bu kin içten içe seni kemirir. Tamam istemiyorsan evine gelmesin ama eşin bir gün karşına dikilip burası benimde evim annem gelecek dediğinde işte o zaman tehlike çanları çalmaya başlar. İyi düşün taşın, 3 günlük dünyada ne kendini yıprat nede evliliğine bir zarar getirme.

burbuk maşallah yaa inşallah ben de bir gün kinimi atabilirim kayınvalideme karşı

canım senin yapacağın kocanı ayarlamak eğer aranızda sorun olmayacaksa açıkça olacaksa alttan alta eşine durumu izah edeceksin eşin de gerek yok diyecek sen de anne iyi olur aslında x e de sorun bir ama ben yerine karar veremem diyeceksin olacak bitecek

ya da gidişini ki gün erteleyip gitmeyeceğini söyleyip haber vermeden gideceksin madem ayrı şehirlerdesiniz her şeyi bilmesine gerek yok kayınvalidenin eşin de seni idare edecek

benim ailem başka şehirde kayınvalidemlerle aynı şehirdeyiz benim kayınvalidem aileme ne zaman gideceğimi bilmez bayramlar belli sadece o zamanlar sorar gidecek misin evet derim ve ancak ne zaman gidiyorsun derse söylerim ama ben eşten yana şanslıyım en son kendisine ne zaman dönecek ailesinin yanından diyen görümceme kafasına esince demiş bir eşim var

gelsin baksin iste sorun neki hem sen geldiginde evi derli toplu bulursun yoksa geldiginde bir hafta camasirdi ütüydü bulasikti isin bitmez

Amann ne var bunda, gelsin kalsin, ogluna yemek yapsin, oglu degil mi? gelecek tabii. hem de farkli sehirlerde oturuyorlarmis, zaten surekli gorusemiyorlar demek ki. hasret giderirler. bu konuyu sorun etmenin anlami yok bence. Siz baska sehire 10-15 gunlugune kalmaya giderken sorun olmuyorsa, adamin annesinin oglunun evine gitmesi de sorun olmamali. Bu konuda sizden izin almak zorunda bile degil yani.

Empati kurun bence de bir arkadasin dedigi gibi. Soyle de dusunebilirsin, ilerde sen oglunun evinde kalip hasret gidermek istesen ve gelinin sorun cikarsa ne yapardin?

Dusundum de benim annem esim yokken bana gelmek isteyecek, ama esim "izin vermeyecek" .. oldu.

Kayınvalidem ile aram ne kadar iyi olursa olsun benim özelime girmesinden yana değilim..
Özellikle de yatak odama girme düşüncesi ve karıştırması :1closedeyes:
yapan var yapmayan var ama niye huzursuz olayım ? yerimseniben

Eşiniz desin anne gerek yok ben çocukmuyum zaten çalışıyorum beni düşünme..
Eşinize söylediniz mi ne tepki verecek sonuçta annesi ...

Canım bence kalmasına izin verme .anlatıklarına göre kaynanan iyi niyetli değil.ben de yaşadıklarım seninkine benzer şeyler.sen kinciyim demişsin .ben kinci değildim ama yaşadıklarımdan sonra k,nlenmek neymiş öğrendim.senin yokluğunda kendini oğluna alıştırıp eve yerleşmeye çalışıyo olabilir.halbuki insanlar sinsi olmak yerine ben şunları yaptıp affet beni yeni başlayalım dese eteğindeki taşları dökse bunlar yaşanmıycak

slm kizlar ben isteyenede istemeyenede kizmam herkesin kendi fikrii,,,mesala ben kaynanami cok severim ,,bu 2 .ayda fatih dagdelenle gögüs kücültme icin operasyon randevum vardi fakat esime güvenipte gidemedim bakamazki cocuklarima hazir yedirir hep iptal ettim ne yapiyim ......ama kaynanamgille konusup 10.ayda gelmelerini rica ettim 4 hafta kalin lütfen bende gidiyim dedim ...cünki ben güveniyorum onlara hep iyiligimi istemislerdir ...soru bile sormadilar..ne amelyati diyee hic karismazlar sagolsunlar....ama dedigim gibii arkadasimiz sevgi görmedigi icin kadinda art niyetli oldugu icin istemiyor olabilir ,,mazallah büyü yapan kaynanalarida gördükk -------insallah kalmaz onlarda ne diyim ici rahat etmiycek gittigi yerde kizin yazikkkbilmiyorumkismile

siz gitmekten vazgeçtinizi söyleyin. birkaç gün erteleyin. o da gelemesin. giderken de haber vermeyin.

sizin gideceğinizden nasıl haberi oldu?

siz eger kayınvalidenize evinize gelmesini istemediğinizi hissettirirsenz ondanda alınganlık yapmasını çok görmeyin. NE EKERSENıZ ONU BıÇERSıNıZ. un utmayınn. ben olsam gelsin kalsın derdim. belk ogluyla başbaşa konuşcakları vardır. ne olacakki. gülsümün dediği gibi evimimi yiyecek.

Gelebilir bende sorun etmezdim. Sevinirdim hatta oğluyla ilgileneceği eşimde yine evde sıcak yemek bulacağı, ütüsünün çamaşırının sorun olmayacağı için.

Ben de sorun etmem böyle şeyleri.
Benim olduğu kadar oğlunun da evidir. Ben olsam veya olmasam istediği zaman gelebilmelidir.
Oğlunuz olduğunu düşünün. Ne zorluklarla büyütüyorsunuz ama gelin kendi evde olmadığı zaman bile gitmenizi istemiyor.

Yaşadıklarınızdan ötürü siz evde yokken gelmesini istememenizi anlayabiliyorum, bu konuda eşinizle konuşun tabi ama ısrarcı olmayın gelinin gelmeni istemiyor derse k.validenizle aranızdaki uçurum daha da büyür, alınıp kırılır, k.valideniz gelme konusunda ısrar ediyorsa evinizi temizlersiniz sizi eleştirebileceği durumları ortadan kaldırırsınız olur biter

Oğlunun evi konusuna gelince evet oğlunun evidir ama oğlu o evi bir başkasıyla paylaşıyor bu yüzden sınırları aşmamak gerekiyor gelini bezdirmemek lazım, bir erkek çocuk annesi olarak söylüyorum bunları, aman benim oğlumun evi istediğim zaman gelirim deyip gelinine hiç saygı göstermezse yaşanacak sorunlar kaçınılmazdır, geliniyle sürtüşmeler yaşayan bir k.validenin de bir kadın olarak incelik gösterip bu konuda gelinin fikrine başvurması gerekiyor bence...

Son düzenleme:
Ben de sorun etmem böyle şeyleri.
Benim olduğu kadar oğlunun da evidir. Ben olsam veya olmasam istediği zaman gelebilmelidir.
Oğlunuz olduğunu düşünün. Ne zorluklarla büyütüyorsunuz ama gelin kendi evde olmadığı zaman bile gitmenizi istemiyor.

katılıyorum arkadaşa oğlan annesi olarak ben de böyle şeyleri duyunca çok üzülüyorum ama ben olsam asla teklif etmezdim böyle birşey. bu da bir gerçek. tanımalı gelinini insan biraz. nasıl hoşlanır neyapıya sahip.
böyle şeyleri tek benmi düşünüyorum ya hayatta hayret.
samimiyeti sevmiyorsa mesafeli dururum.
anlıyamıyorum böyle kayınvalideleri.
sanki oğlu birkaç günde aclıktan ölecek.hayret birşey.

Back
X