Kaynana sorunu

Anakuzusu salak demeyelim de
Valla de yani senin bu konunun peşine düşmeni uygun bulmuyorum açıkçası. Miras malının hesabını senin sorman tuhaf. Ama aynı şekilde eşinin ses çıkartmaması da tuhaf. Dağıtacak parası çok mu yani. Normal bir insan bunu kabul etmez bunda başka bir iş var bence. Ayrıca miras malı neden kayınvalide üzerinde ?

Sizin oturduğunuz ev kimin?
Ayrıca size evim var demeyen,kirayı ailesine veren eşinize karşı da soğuk musunuz böyle?
O evler arasında da konuşulmustur bir şeyler. İyice emin olun ne ne değildir diye.
Aynen eşimden de soğudum sakladığı için ,bı de var dendi düğün alışverişinizde abingilden bor. Aldım onu oduyom dedi kaynanam.ama 5 sene oldu borç bitmedi mi dedim bu sefer de evlerin vergisine anca oluyo dedi

Aile yapinizi bilmem bizde baba olsede anne yasarken miras konusulmaz hos karsilanmaz. Ama diger kardesler oturduklari ev disinda birer daireden kira aliyorsa esiniz annesiyle konusabilir sizin konusmaniz -sahsi fikrim- hos olmaz.
Aynen işte kızdığım konu o diğerleri kiralarini alıyorlar biz almıyoruz kaynanam bizim kiradan gorumcemin diğer abilerinin ev vergilerini ödüyor çocuklarına kıyafet alıyor benim de gözüm yok alsın ama kendi maaşından kırasindan alsın

Eşiniz bu konuda ne düşünüyor? Annemdir para onda kalsın mı yoksa hakkımı isterim diye mi? Sonuçta onun payına düşen tasarruf nasıl değerlendirmeyi düşünüyor?
Sizce eşim anamdir kalsın dese nirmalmi ,diğer kardeşleri kira alacak biz almayacaz anası bizim kirayla diğer kardeşlerin ev vergilerini ödeyecek çocuklarına okul kıyafeti alacak normal mi

Anladığım kadarıyla kayınbaba siz evlenmeden önce vefat etmiş. Öyle olmasa da sizi ilgilendiren bir durum yok.
Anne sağ iken miras konuşulmasını ben zaten doğru bulmuyorum.
Bir de o evler nasıl alındı acaba. Belki diğer kardeşler çalışıp yardım etmiştir. Ya da aile içi farklı farklı durumlar vardır.

Eşiniz s.l..a..k. sa yapacak bisey yok ...

Herkesin 2 evi varsa birinde oturup digerinden kira aliyorlarsa bu evdeki kira da sizin hakkiniz tabiki
Herkes kendi vergisini odesin kaynana hayir kurumu mu?
Sizden gasp ediyor yani
Ama esiniz pasif kaliyorsa bu konuda bir yere varamazsiniz
En fazla adiniz paragoz gelin olur
Esinizin demesi lazim annesine bu konuyu

Ben şu açıdan ses çıkarıyorum eşim annesine bişey diyemiyor babası küçükken vefat etmiş ,ben de çalışıyorum ben çalışırken eşimin halkimz olan kirayı kardeşlerine ev vergi borçlarına davitmasi salaklık gibi geliyor

Pasif malesef eşim babası küçükken vefat etmiş hep annesinin yanında eşim kalmış annesine bişey diyemiyor ,ben de çalışıyorum ben çalışırken kaynanamın bizim kirayla digerlwrini ev vergilerini ödemesi torunlara kıyafet alması rahatsız ediyo açıkçası şükür paraya ihtiyacım yok paragöz de değilim ama haksızlığa gelemiyoru.

O zaman mesela kira 10 bin ise 5binini talep edebilir esiniz
Kendi payinizi almis olursunuz
Esasen hepsi sizin paranin ama kv herkese harciyormus ya, hic istememesinden iyidir

O zaman mesela kira 10 bin ise 5binini talep edebilir esiniz
Kendi payinizi almis olursunuz
Esasen hepsi sizin paranin ama kv herkese harciyormus ya, hic istememesinden iyidir
Talep etmişken tümünü talep ederim diğerleri alıyor kirasını evde oturuyorlar ben calisiyorum bir de ,bizim olan kirayla evde oturanların çocuklarına kıyafet ve ev vergileri odeniyor

Tapu masrafi fazla diye galiba üzerlerine almamışlar herkesin evi kirası belli ama kaynaamin üzerinde
İyi de bu her şeyin kaynananın olduğunu göstermiyor onu anlatmaya çalışıyorum. Tam şu an hatırlamıyorum ama atıyorum kv 4 hak kerdeşler 2 hak herkes ortak her bir eve. Mesela eşinize verilen evin tapusunu eşinize vermemişler ama o evde eşiniz dahil bütün mirasçılar hak sahibi şu an. Biraz çetrefilli ama bütün mirasçılar oturur şurası senin burası benim kararlaştırıp beyan edip sonra da resmiyete geçer. Eğer bütün kardeşler toplanıp imza verip mirastaki her şeyi annelerine bırakmamışlarsa o zaman hala hepsi hak sahibidir. Uyutuluyosunuz annemin üzerine diyerek. E devletinden açın bakın üstündeki taşınmazlara. Miras kalmış her şeyde ortak görünüyordur tapu çıkarmadılarsa hala. Diğerleri hakkını alırken neden sizinki ortaya kullanılıyo? Herkes kendi vergisini ödesin

Aynen e devletten mirasa bakmadım ama geçen ev vergileri vardı herkeste aynı tutar görünüyor ortak yanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…