- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
Bir hafta oldu canımı acıtanda o 3 kere konuştuk 1 kere torunum nasıl sormadı bundan sonra tamam dedim Allah tan beşka ben kimseye mecbur değilim
Üç yaşına kadar bunun gibi olası krizlere dayanabilecek misiniz peki?
bakıcı derken,yabancı birisi olması gerekmiyor ki,çok güvendiğiniz bir komşunuz olabilir mesela,kayınvalidenizde evde olacak zaten beraber otururlar,bakarlar.
dayanamıyacağım için istifamı verdim 3 yaşına gelince kreşe gider bende tekrar işe başlarım düşüncem bu yönde bunu demek istediniz dimi kafamı toparlamam çok zorda yanlış anlaşılmasın..
Çalışırken anne,kvalidenin bakması zamanında pat diye böyle şeylerin çıkması insanı çok zor durumda bırakıyor. Aslında anne/kvalidenin bakmasının avantajı olduğu kadar dezavantajı da var. Benim de kızım 4,5 yaşında. Doğundan beri annem bakıyor. Ama işi olduğu zaman "izin al ne olacak" diyor. Rahmetli babam benim memurdu askeri personel onlarda daha kolay olduğundan izin konuları beni bu konuda hiç anlamadılar. Almam mümkün değil yani olsa neden almayayım ama almayınca da kaprislere katlanmak zorunda kalıyorsun. En iyi onlar bakar ama resmen bağımlı oluyorsun, olmak zorundasın. Ben de bir dönem dayanamadım ayrılayım dedim ama şimdi düşünmüyorum, kızım da büyüdü ama hala bakıcı düşünmüyorum. Bu yaşına kadar bir annemlerde, bir bizde göçebe gibi yaşadık. Ancak aklım da hiç evde kalmadı, yaz-kış, hastalıkta vs biliyorum ki annem var yanında.. Bu da en güzel tarafı. evden çıkarken bugün ne yiyecek diye düşünmüyorum vs vs vs..Günaydın hanımlar kısaca kendimde bahsedeyim 31 yaşındayım 11 aylık bi oğlum var 8 senedir özel bir şirketin muhasebe sorumlusuyum 5 senedir evliyim 3,5 sene önce evimizi aldık kredi ödüyoruz.
sorunuma gelince farklı fikirler almak değişik görüşlere ihtiyacım var işin içinden çıkamıyorum ondan konu açtım.
Oğlum doğdu 6 ay kendim baktım daha sonrasında oğlum doğmadan kaynanayla konuşmuştuk bakabilirmisin diye işe geri döneyimmi bu arada kaynanam eşinden ayrı evi yok 2 oğlu var biraz bende biraz orda kalıyordu.kaynanamda bakarım dedim işe başladım 4gün işe gidiyordum 3gün oğluma ben bakıyordum 3 günde kaynana diğer oğluna gidip gezip kafa dağıtıyordu.
5 ay oldu oğluma bakıyor ama her ay bir sorun istekleri bitmedi harçlığını koyduk cebine son model tlf istedi aldık yapıcaz tabi oğluma bakıyor sonuçta ama son olay 1 hafta önce Bursa ya düğüne gitti ondan da son gün haberim oldu ve orda kalıcam falan hiç bişey demedi Pazartesi eşimi arıyor ben biraz kalıcam ee oğlum ne olcak kayınvalidene bırak tamam annem bakarda emrivaki olması haber vermeden yapması beni üzdü ve ben apar topar anneme bıraktık annem yakın değil arabayla yarım saat falan 1 haftadır orda oğlum keşke hep annem baksa ama 3 kardeşim okula gidiyor bırakamıyor ben evimi bırakıp gidemiyorum.
5 ayda olanlarda üstüne eklendi ve dün patrona istifa etmem gerektiğini söyledim tekrar düşün dedi ama çerem kalmadı şuanda iyimi yaptım kötümü bilmiyorum kredi borcum var ama böyle devam edersede ben daha çok hastalancam şuan hipertiroid tedavim devam ediyor ve tansiyonum sürekli düşüyor bakalım daha neler çıkacak.
Sizlerden fikir almak istiyorum iyimi yaptım yada neler yapılabilirdi bilmiyorum Karışık olmuş olabilir kusura bakmayın..
bi arkadaş yazmış evi yok gene gelip sende kalacak sen de evde olacaksın gerginlik olurmu yoksa bencede durumunuz iyiyse sen bak bebeğine bende 2 sene ücretsiz izin aldım
Çalışırken anne,kvalidenin bakması zamanında pat diye böyle şeylerin çıkması insanı çok zor durumda bırakıyor. Aslında anne/kvalidenin bakmasının avantajı olduğu kadar dezavantajı da var. Benim de kızım 4,5 yaşında. Doğundan beri annem bakıyor. Ama işi olduğu zaman "izin al ne olacak" diyor. Rahmetli babam benim memurdu askeri personel onlarda daha kolay olduğundan izin konuları beni bu konuda hiç anlamadılar. Almam mümkün değil yani olsa neden almayayım ama almayınca da kaprislere katlanmak zorunda kalıyorsun. En iyi onlar bakar ama resmen bağımlı oluyorsun, olmak zorundasın. Ben de bir dönem dayanamadım ayrılayım dedim ama şimdi düşünmüyorum, kızım da büyüdü ama hala bakıcı düşünmüyorum. Bu yaşına kadar bir annemlerde, bir bizde göçebe gibi yaşadık. Ancak aklım da hiç evde kalmadı, yaz-kış, hastalıkta vs biliyorum ki annem var yanında.. Bu da en güzel tarafı. evden çıkarken bugün ne yiyecek diye düşünmüyorum vs vs vs..
Ama şubat tatili geliyor annem kardeşimin yanına gitmek istiyor, izin al meselesi gündeme geldi. O da kendince haklı tabi ama işte..
Yine de 1 hafta alacağım izin.
Zor canım ama ayrılmamaya çalış. Su akar yolunu bulur, zorla şartlarını.
sakın sakın işini bırakma sakın............
bakıcı tut haftanın 3 günü çalışıyorum diyorsun zaten.
kariyerini hiç kimse için bırakma..Öyle işi daha zor bulursun..
tek çözüm bakıcı tutman...yada evini kiraya verip annene yakın bir yerde oturmak.
yani sen günde 1,5 saati birletirip ptesi ful gelmiyorsun öyle mi?Beni anladığın için saol canım annen bakınca daha farklı oluyor annen izin al diyor benim kaynana onu bile demeden gidiyor desede izin almam zor memur olsam belki daha kolay ama özel şirkette nasıl babamın şirketi değilki bide süt iznib pazartesi kullanıyorum oda sorun oluyordu...
oğlumdan önce kariyer falan hep önemliydi
ama şimdi hiç birşey oğlumdan önemli değil
kira olayıda annemlerin orda kira çok pahalı avantaj olmuyor
yani sen günde 1,5 saati birletirip ptesi ful gelmiyorsun öyle mi?
Ctsi çalışıyor musunuz?
Ben de sabah yarım saat akşam 1 saat kullanmıştım. 5 te çıkmıştım. Baya da işimi gördü. Ptesi full gelmemektense günde 1,5 saat daha iyi sanki.
Bence de işi bırakmayın başka bir çözüm arayın.. işi bırakırsanız bu sefer maddi sıkıntı çekersiniz bir de kayınvaliden yanına gelecek iyice gözüne batacak her şey derken iyice bunalıma gireceksiniz.
Biraz daha sabredin.. 3 gün çalıştığınız bir işiniz var ne güzel en azından kafanızı dağıtırsınız.. yaz da geliyor zaten kardeşlerinizin okuluda tatile girer anneniz gelir yanınıza bir süreliğine sonra başka bir çözüm bulursunuz ama ben olsam kesinlikle işi bırakmazdım.
anladım. yine iyisin bak canım. ben ctsi de gelip 11,30 da çıkıyordum, normal mesai 1 de bitiyordu. Ve benim evim iş yerime 60 km uzaklıkta, süt iznim yolda geçiyordu zaten. Beterin beteri var diye düşün.evet birleştirdim pazartesi full gelmiyorum cumartesi pazar tatil 3 gün izinliyim
08-18 çalışıyorum 1,5 saat bana uymadığı için bu şekilde yapıyorum
Sen şimdi panik halde böyle düşünüyorsun. Ben tam bir iş koliktim doğumdan önce. Hele evlenmeden önce gece 12 ye kadar bile kalmışlığım var fabrikada ama isteyerek ve severek. Kızım doğunca tamamen ona odaklandım. Kaç kere direkten döndüm. Kaç sabah bugün konuşacağım diye işe geldim. Kaç gece yarın ayrılacağım diye uyudum bir bilsen.
Ama kazançlarını ve kaybedeceklerini yaz bir kağıda; daha mantıklı düşün. Senin yaşadıklarının hepsini yaşadım. Ama şimdi kızım için birikim yapıyorum, ona her zaman daha iyisini vermek için ve benden sonra bir şeyler bırakabilmek için...
Anladım canım. İnşallah hakkında hayırlısı olur. Hayatta her şey iş demek de değil. HEr şey parayla satın alınmıyor tabi.Bende doğuma 2hafta kalana kadar işteydim çalıştım işimi çok seviyorum.benim de oğlum doğdu değişti herşey işe gelmek çok zordu uzun süre ağlayarak geldim kaç kere gidicem gelmicem dedim 5 ay dayandım.Yazdım çizdim böldüm bende birikim yapıyordum şimdiye kadar ama benim maddi kaybettiklerinden çok manevi kaybım oluyor hastalıklarım çıktı strese sıkıntıya bağlı ailem ve eşim bunu göürncede onlarda bırakmam konusunda hem fikir oldu hayırlısı dicem artık bilemiyorum...
Düğüne gideceğin son gün mü söyledi haberiniz yok muydu sizin düğünden ve onun gideceğinden ayrıca her zaman olan birşey değildir. Kalmak istemiş olabilir siz işyerinden nasıl haftada 3 gün izin alabiliyordunuz muhasebe sorumlusu olarak. Bunalmış da olabilir. Keşke bakıcı filan tutsaydınız maaşınız iyiyse. Ya a annenize yakın bir yere taşındaydınız işte birileri bakınca böyle oluyor tamamen eve kapatamıyorsunuz. Ben şahsen zaten anneye baktırılmasını da uygun görmüyorum tamam parasını harçlığını veriyorsunuz ama o da eve kapanmış oluyor zaten çocuklarına bakıp büyütüyorlar sonra bir de torun bakıyorlar işte böyle bir yere gidip kalmak istediklerinde birkaç günde bile sorun oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?